Kızılcahamam Başsavcısı Fatih Muşmal, 'Paralelci benim' başlığı ile kaleme aldığı makalesinde paralel yapıya sert eleştiriler yöneltti. 'Hatay'daki patlamada olay yerine gitmektense, MİT TIR'larına operasyon yapanlar.. Kıyım kararnamesi deyip istifa ettiğini ilan ettikten sonra, Kurula 1. Daire'deki görev yerinin değiştirilmesi dilekçesi verenler..' Savcı Muşmal, yargıdaki paralel uzantıların adalete nasıl ihanet ettiklerini bu ve diğer birçok örnekle sıraladı.
30.09.2014 21:23 Ankara'da görev yapan Fatih Muşmal; 'Paralelci benim' başlığı ile kaleme aldığı makalesinde, sert eleştiriler yönelttiği paralel yapının iç yüzünü ve kimler olduğunu anlatan çarpıcı detaylara yer verdi.
Ankara Kızılcahamam Başsavcısı Fatih Muşmal, paralel yapını tüm yasadışı işlerini "Paralelci benim" başlıklı manifesto gibi bir yazı kaleme alarak deşifre etti. Başsavcı Muşmal, adalet. org sitesinde yayımladığı yazıda, paralel yapının marifetlerini madde madde sıraladı. "Hatay'daki patlamada olay yerine gitmektense, MİT TIR'larına operasyon yaptılar" dedi. İşte Başsavcı Fatih Muşmal'ın kaleminden paralel yapının iç yüzünü ve kimler olduğunu anlatan çarpıcı detaylar:
İçinde yargı mensuplarının da olduğu binlerce kişiyi mevhum (gerçekte olmayıp var sanılan) isimler üretilerek dinleyenler, dinleme kararı verenler.
Dışişlerindeki devletin en mahrem konularının görüşüldüğü konuşmayı dinleyenler.
HSYK 3. Dairesi'nde 7500 civarında soruşturma dosyasını bekletenler.
Maaşın yüzde 10'unu 'himmet' olarak verenler, bunu toplayanlar.
Meslekte hiç Asliye Ceza Hâkimliği yapmadan, Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığı'na, hiç Asliye Ceza Hâkimliği ve Reislik yapmadan Yargıtay üyeliğine atananlar, bunları atayanlar.
Hâkim adaylığı sınavında, 3 dakikada 180 soruyu cevap anahtarına işaretleyenler.
Bu kişiye 3 dakikada soru işaretleme imkanı sağlayanlar.
Bu olay nedeniyle açılan soruşturma sonucunda KYOK (Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar) verenler.
Verilen KYOK kararına yapılan itirazı reddedenler. Dershanelerde sınavda sorulacak polislik sorularına çalışanlar, bu sorulara çalıştıranlar.
Kurumlara ve dahi yargıya "İMAM" seçenler.
Ehliyet ve liyakatinin nasıl belirlendiğini bilemediğimiz Anadolu Adliyesi'ne 38 bin, Manisa Adliyesi'ne 42 bin sicilli komisyon başkanları atayanlar, bunların yetkilerinin değiştirilmesine muhalefet edenler.
Hakkâri'de kadrosu olup, kurulda doğu hizmetini tamamlayanlar.
Adliye önünde bildiri dağıtanlar.
İdari yargıya intikal etmiş bir davada, 13 kişilik bildiriye imza atanlar.
BAM (Bölge Adliye Mahkemeleri) kurulma sürecinde (2013 Kurban Bayramı öncesi) kendisine telefon açan Atilla isimli bir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'na, "BAM' a seni atamayacağız da kimi atayacağız" diyenler.
Kıyım kararnamesi deyip istifa ettiğini ilan ettikten sonra, Kurula 1. Daire'deki görev yerinin değiştirilmesi dilekçesi verenler.
Bir kalemde yüksek yargıya 160'ları seçenler, seçtirenler, seçilenler.
Samsun'da bir teftişte, 26 meslektaşa orta not verenler, verdirtenler.
Bir Ağır Ceza Merkezi'nde reise beklendiği kadar, üyelere pekiyi not verenler.
"YBP (Yargıda Birlik Platformu) bir hükümet projesidir. Arkasında bakanlık var" deyip, 2010 seçimlerine aralarında dönemin bir müsteşar yardımcısının olduğu bakanlık listesiyle girip, sadece kendilerinden asıl üyeleri seçtirenler. (Sabah)
(30 Eylül 2014, 21:23)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: