´Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı´ iddiası ile açılan davanın dün görülen 3. duruşmasında savunma yapan sanıklar, Akit´in 27 Nisan 2012 tarihli, ´Danıştay´dan da İsrail çıktı´ haberini doğruladı. Akit, söz konusu haberinde, İsrailli Regard firmasının kamera kayıtlarına müdahale ettiğini dile getirmişti. OYAK sanıkları da, ´İsrailli üretici firmanın internet üzerinden kameradaki arızaya müdahale ettiğini´ itiraf ettiler.
16.08.2012 10:23 ?Danıştay saldırısına ilişkin kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı? iddiasına ilişkin 6´sı tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın 2´nci duruşmasında, tutuklu sanıklar Mustafa Tarık Özyılmaz ve Yavuz Selim Kavaklıoğlu savunma yaptı. Özyılmaz ve Kavaklıoğlu´nun çapraz sorgusu yapıldı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´nce büyük salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Orhan Çoban, Mustafa Tarık Özyılmaz, Yavuz Selim Kavaklıoğlu, Serkan Akyıldız, Barış Demirtaş ve Metin Almalı ile tutuksuz sanıklar Murat Ünal, Murat Kaplan, Celalettin Yüksekkaya ve Erdem Acun katıldı.
?DANIŞTAY GENEL SEKRETER YARDIMCISI, ´CİHAZI ALIP GÖTÜRÜN, NE YAPARSANIZ YAPIN´ DEDİ?
Tutuklu sanık OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri (SGS) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, Alparslan Arslan´ın, Danıştay saldırısından bir gün önce (16 Mayıs 2006) Danıştay binasının önünde keşif yaptığı görüntülerin yer aldığı hard diske el konulmasıyla ilgili Danıştay´ı suçladı. Mustafa Tarık Özyılmaz, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı ve Danıştay Savcısı´nın (Mehmet Engin Çakmak) aradığını, hard diskin arızalandığını belirterek, ´Cihazı alıp götürün, ne yaparsanız yapın´ dediğini söyledi.
?DANIŞTAY İÇİNDE KAMERA YOK, ARAÇLARININ BAŞINA BİR ŞEY GELMESİN DİYE OTOPARKA KAMERA KOYMUŞLAR?
Tutuklu sanık OYAK SGS İş Geliştirme Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu da, Danıştay Başkanlığı´nın, ´Araçlarının başına bir şey gelmesin´ diye bütçelerinden otoparka 7 kamera koyduğunu hatırlatarak, ?Danıştay güvenliği için binasının içine kamera koymamıştır ve güvenliği için bir şey yapmamıştır? diye konuştu.
TUTUKLU 2 SANIK DİNLENDİ
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık, dünkü (önceki günkü) duruşmada Orhan Çoban´ın dinlendiğini, duruşmada savunmaların alınacağını, saat: 14:00´de taleplerin alınmasına geçileceğini, saat: 17:00´de ara kararlarının açıklanacağını söyledi. Ardından tutuklu sanık OYAK SGS Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz´ın savunmasına geçildi.
Özyılmaz, 1999 yılında TSK´dan topçu albay rütbesiyle kendi isteğiyle ayrıldığını, 2001 yılında OYAK SGS´de çalışmaya başladığını söyledi. 2001 Ocak ayındaki iş başvurusunun Orhan Çoban tarafından kabul edildiğini ve işe başladığını hatırlatan Özyılmaz, ?2001 Eylül ayında OYAK SGS´den ayrıldım. 4 ay Atlas Güvenlik Şirketi´nde çalıştım. 15 Ocak 2002 tarihinde OYAK SGS´ye yeniden alındım. 2003 Temmuz´dan 2011 Ocak ayına kadar bölge müdürlüklerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldum? dedi. Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri´nin kendisine değil Genel Müdürlüğü´ne bağlı olduğunu savundu.
Mustafa Tarık Özyılmaz, Danıştay Başkanlığı´na kurulan sistemin 11 bin YTL´lik proje olduğunu, kendisine bilgi sunumunda bulunduğunu iddia etti. Özyılmaz, Danıştay saldırısından 10 gün önce Elazığ Bölge Müdürlüğü´nde bulunduğunu, Danıştay saldırısının basına yansıması ve OYAK´ın suçlanması üzerine Adana Bölge Müdürü´nün kendisini aradığını ve Danıştay saldırısından bilgi sahibi olduğunu öne sürdü.
?DANIŞTAY KAMERA SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİNDEN DANIŞTAY SORUMLU...?
Danıştay kamera sisteminin işleyişinden Danıştay´ın sorumlu olduğunu kaydeden Özyılmaz, ?Biz sadece sistemi kurduk. Kamera sistemi bina dışındadır. 7 kamera otoparkta, 1 kamera ana giriş kapısındadır. 16 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay´ın farklı marka cihaz istememesi üzerine hard disk takılmamıştır. Arızalı hard diskin yedeği bulunmamıştır. Sözleşmede yedeği olmayan cihazın istenme süresi 30 gündür. Hizmetlerimiz sözleşme esaslarına göredir. Danıştay Başkanlığı´na sorumluluğumuz sözleşmeyle ilgilidir? diye konuştu.
´CİHAZI ALIP GÖTÜRÜN, NE YAPARSANIZ YAPIN´
Özyılmaz, Danıştay´ın 16 Mayıs 2006 tarihinde arızayı tespit ettiğini, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı (Mehmet Engin Çakmak) şirketi aradığını, hard diskin arızalandığını belirterek, ´Cihazı alıp götürün, ne yaparsanız yapın´ dediği anlattı. Özyılmaz, yurtdışındaki üretici (İsrailli firma) firmayla iletişime geçildiğini belirterek, ?Üretici firma internet üzerinden arızayı düzeltemedi. 25 Mayıs 2006 tarihinde üretici firmanın Ankara temsilcisi geldi. Üretici firma cihazda görüntü olmadığını söyledi? şeklinde konuştu.
?ESKİLERİ İMHA EDİN, BİLGİSAYARLARDA BULUNDURMAYIN?
Özyılmaz, Danıştay saldırısında asıl faillerin yakalandığını savunarak, ?Fail (Alparslan Arslan) olayı doğrulamıştır. Mahkeme (Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi) olayı çözmüştür. OYAK yöneticileri hakkında, Danıştay saldırısını yapanlardan 3 kat fazla ceza istenmiştir. Bu hukuk katliamıdır. Olmayan kameralardan, olmayan görüntülerden dolayı tutuklandım? dedi.
?BU BİLGİLERİN BİLGİSAYARDA BULUNMASININ SAKINCASI NEDİR??
Mahkeme Başkanı Ali Açlık, Mustafa Tarık Özyılmaz´a 25 Temmuz 2010 tarihinde Osman Nuri Tatar´la yaptığı görüşmeyi sordu. Alçık, Özyılmaz´a, Tatar´a, ´Eskileri imha edin. Bilgisayarlarda bulundurmayın´ dediğini hatırlatarak, ?Bu bilgilerin bilgisayarda bulunmasının sakıncası nedir?? diye sordu. Özyılmaz, Osman Nuri Tatar´ın OYAK İzmir Bölge Müdürü olduğunu hatırlatarak, ?OYAK iştiraktir. Muvazzaf ve emekli askerlerin düşüncelerine yönelik bilgiler vardır. Gayri ihtiyari alınmıştır ve saklanmıştır? iddiasında bulundu. Mustafa Tarık Özyılmaz´ın avukatı Hakan Kızılaslan ise, ?Bu notlar şirket içi yazışmalardır. OYAK iştiraklerinin notlarıdır? dedi.
Özyılmaz, Barış Demirtaş´ın avukatının, ?Barış Demirtaş neden işten çıkarıldı?? sorusuna, ?Davayla ilgisi yok? dedi.
DANIŞTAY´A KAMERA ELEŞTİRİSİ
OYAK SGS İş Geliştirme Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu da, ASELSAN´da çalıştığını, ASELSAN´da İran sorumlusu olarak görev yaptığını, 2003 yılında OYAK´ta İş Geliştirme Müdürü olarak işe başladığını söyledi. Kavaklıoğlu, Danıştay saldırısının olduğu gün genel müdür Orhan Çoban´ın aramasıyla İstanbul´a giderken Ankara´ya geri döndüğünü kaydetti. Kavaklıoğlu, hard diskin arızalanmasında Danıştay´ı suçladı ve ?Danıştay görevlilerine, mesai bitiminin ardından şalterlerin indirilmesinin sisteme zarar verdiğini söyledik. Buna rağmen Danıştay kesintisiz güç kaynağını kullanmamıştır. Danıştay bütçelerindeki parayı güvenliği için değil araçları için kullanmıştır. Danıştay görevlileri araçlarının başına bir şey gelmesin diye otoparka kamera koymuştur, güvenlik için bir şey yapmamıştır. Güvenlik konusunda yanlış yatırım yapmıştır? dedi.
DANIŞTAY´DAKİ HAKİMLERLE TOPLANTI
Kavaklıoğlu, Danıştay saldırısının ardından Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak, ismini hatırlayamadığı birtakım hakimler, Danıştay Bilgi İşlem Sorumlusu´nun da bulunduğu kişilerle toplantı yaptıklarını, söz konusu toplantıyı kurum olarak takip ettiklerini, resmi tutanak tutulmadığını söyledi.
?BİLGİ NOTU KAVAKLIOĞLU TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR?
Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Kavaklıoğlu´na, ismi ve tarihi olmayan 3 sayfalık ?Bilgi Notu? gösterdi ve söz konusu bilgi notunun toplantının ardından hazırlanıp hazırlanmadığını sordu. Kavaklıoğlu, ?Belgeyi hatırlamıyorum? dedi. Ali Alçık, söz konusu bilgi notunun tüm sanıklara verildiğini belirterek, sanıklara bilgi notuna bakılmasını ve cevap verilmesini istedi.
OYAK SGS Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, ?Bu belge Yavuz Selim Kavaklıoğlu tarafından hazırlanmıştır. Bu belge, o belgeyle aynı... Bu belge Emniyet yetkililerine teslim edilen belge? dedi.
OYAK SGS Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş da, ?Bilgi notunu Yavuz Bey hazırladı. Bu bilgi notu 2009 yılında Emniyet´e teslim edildi? dedi.
Yavuz Selim Kavaklıoğlu, Üye Hakim Alparslan Uslu´nun, ?Muhafaza altına alınan hard disk sadece bu muydu?? sorusuna, ?Böyle bir olayla hiç karşılaşmadık. Kriminal olmasından dolayı kasada sakladık? dedi.
OYAK´TA 2 TAHLİYE
OYAK davasında tutuklu sanıklar teknisyen Serkan Akyıldız ve montaj bakım şefi Metin Almalı, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu gözönüne alınarak tahliye edildi. Mahkeme; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Danıştay dava dosyasının istenmesine karar verdi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık, mahkemenin aldığı ara kararları açıkladı. Mahkeme; 17 Mayıs 2006 tarihinde yapılan Danıştay saldırısının olduğu 2006 Mayıs ayında görev yapan Danıştay Bilgi İşlem Dairesi´ndeki görevlilerin isim listesinin Danıştay Başkanlığı´ndan istenmesine karar verdi. (Kenan Kıran / Yeni Akit)
(16 Ağustos 2012, 10:23)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Oyak´a İsrail müdahalesi
Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´le ilgili tüm manşetlerimiz
OYAK kameraları böyle karartıldı
OYAK: Devleti korumak ayıp değil
OYAK´ta belge imha paniği
Oyak´ta şok delil: Verileri silelim
Oyak iddianamesinde arama yap
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz