İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
02.06.2018 15:13 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
28.05.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda yapılan duruşmaya, 133 tutuklu sanık, müştekiler ve izleyiciler katıldı.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı adına avukatlar da duruşmada hazır bulundu.
Duruşma sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarıyla devam etti.
Duruşmada, 15 Temmuz'da köprüdeki askerlere ateş emri verdiği öne sürülen sanık eski binbaşı Ahmet Taştan esas hakkındaki savunmasını yaptı.
Savunmasında iddianame dışında olan konulardan bahseden, farklı davalardaki müşteki ifadelerini okuyan Taştan, darbe girişiminin kumpas olduğunu öne sürdü.
Esas hakkında savunmasını yapan diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyelerini istedi.
Sanıkların avukatları da esas hakkındaki savunmalarında müvekkillerinin suça karışmadıklarını iddia etti.
Mahkeme heyeti, sanık savunmalarına devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.
29.05.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda yapılan duruşmaya 133 tutuklu sanık, müştekiler ve izleyiciler katıldı.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı adına avukatlar da duruşmada hazır bulundu.
Duruşma, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarıyla devam edildi.
Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Harp Okulu öğrencisi Emre Pehlivan da kamera görüntülerinin delil sayılamayacağını öne sürdü. Silah kullanmadığını iddia eden Pehlivan, yaklaşık 3 saat süren savunmasında, iddianame dışında yer alan konularla ilgili beyanda bulundu.
Duruşmada savunma yapan bazı sanık er ve öğrenciler de suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık savunmalarına devam edilmek üzere, duruşmayı yarına erteledi.
30.05.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda yapılan duruşmaya 133 tutuklu sanık, müştekiler ve izleyiciler katıldı.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı adına avukatlar da duruşmada hazır bulundu.
Duruşma, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarıyla devam edildi.
Duruşmada, mütalaaya karşı beyanda bulunan olay tarihinde er olan tutuklu sanıklar, er olmaları nedeniyle sorumluluklarının olmadığını ileri sürerek, beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.
Mütalaaya karşı beyanda bulunan bazı öğrenciler de suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.
Mahkeme, sanıkların mütalaaya karşı beyanlarının alınmasına devam edilmek üzere, duruşmayı yarına erteledi.
31.05.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumlarında yapılan duruşmada, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasına devam edildi.
Duruşmada, mütalaaya karşı beyanda bulunan olay tarihinde er ve öğrenci olan tutuklu sanıklar, sorumluluklarının olmadığını ileri sürerek darbe girişimine katılmadıklarını öne sürdü.
Mutlak emre itaat nedeniyle havaya ateş açmak zorunda kaldıklarını iddia eden sanıklar, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.
Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğu yönünde savunma yaparak beraat istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere, duruşmayı yarına erteledi.
01.06.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda yapılan duruşmada esas hakkında savunmalarını yapan bazı tutuklu sanık erler, darbe kastıyla hareket etmediklerini, emirlere uyduklarını söyledi. Kendilerine atılı tüm suçlamaları reddeden sanıklar beraatlerini ve tahliyelerini istedi.
Sanık avukatları da müvekkillerinin darbe girişimine katılmadığını iddia etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarına devam edilmek üzere duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.
İSTENEN CEZALAR
Mütalaada 138 sanığın 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep edildi.
Davanın en rütbeli sanıkları eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın ayrıca 'kasten öldürme' suçundan otuz dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'mala zarar verme', 'kamu malına zarar verme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Ödemiş'in 4 bin 131 yıldan 6 bin 526 yıla, Taştan'ın 4 bin 161 yıldan 6 bin 578 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
Bazı sanıkların 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'mala zarar verme', 'kamu malına zarar verme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından değişen oranlarda hapisle cezalandırılması öngörüldü.
Mütalaada, sanıklar Yunus Emre Köse, Mustafa Bulut, Cengiz Varol, Orhan Can Kayışbacak ve Halil Telli'nin darbe kastıyla hareket etmediğine vurgu yapılarak, bu sanıkların beraatı yönünde karar verilmesi talep edildi.
Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-14 Temmuz (2017) 'İstanbul 143 sanık Darbe/15 Temmuz Şehitler Köprüsü' davası
(02 Haziran 2018, 15:13)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: