Tam
EskidenYeniye
 

Jandarma 244 sanıklı Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

16.12.2017 15:00 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

11.12.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşması, sanık Engin Vardar'ın savunmasıyla başladı.

Olay tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'nda mühendis üsteğmen olarak görev yaptığını belirten Vardar, hazırlık aşamasındaki ifadelerini kabul etmeyerek, mahkeme huzurundaki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da annesinin rahatsızlığı nedeniyle memleketine gitmek için bilet aldığını, bu sırada kredi kartını çalışma odasında unuttuğunu fark ettiğini öne süren Vardar, bunun üzerine saat 22.00 sıralarında karargaha gittiğini belirtti.

Karargahtaki ışıkların kapatılarak "karartma yapıldığını" anlatan Vardar, görüştüğü askerlerin kendisine terör saldırısı olduğunu söylediğini savundu.

Gelişmeler hakkında bilgi almak için harekat merkezine gittiğini aktaran Vardar, "Burada güvenlik önlemi için herkesin silah alması emir verildi, garajlar bölgesine giderek ben de bir silah aldım." dedi.

Karargahın arka kısmındaki ağaçlık alana gittiğini, ilerleyen saatlerde helikopterden bulunduğu yere ateş edildiğini öne süren Vardar, güvenlik gerekçesiyle uzun süre burada kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Kamera görüntülerini kabul etmedi

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, sanığın güvenlik kamera görüntülerinden elde edilen fotoğraflarını göstererek kendisini teşhis etmesini istedi.

Sanık Vardar da kameralara yansıyan görüntülerini kabul etmeyerek, fotoğrafların montajlanmış olabileceğini, söz konusu kişinin kendisi olmadığını öne sürdü.

Başkan Köksal'ın, "Fotoğrafların elde edildiği karargahtaki yerlere gittiğini söylüyorsun ancak burada kaydedilen görüntülerini kabul etmiyorsun" sözleri üzerine sanık Vardar, montaj iddiasını tekrarladı.

Tanık beyanlarına rağmen ateş etmediğini savunan Vardar, beylik tabancasının akıbeti hakkında bilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Duruşmaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Davanın öğleden sonraki bölümünde, görev yeri olmadığı halde Jandarma Genel Komutanlığı Karargahında yakalanan sanık eski uzman çavuş Haydar Aksoy hakim karşısına çıktı.

Olay tarihinde Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı trafik biriminde görev yaptığını belirten Aksoy, darbe girişiminden saatler önce bir istihbarat bilgisini sanık eski binbaşı Erdal Karlıdağ ile paylaşmak için Ankara İl Jandarma Komutanlığına gittiğini söyledi.

Aksoy, burada karşılaştığı askerlerin Karlıdağ'ın Jandarma Genel Komutanlığında olduğunu söylemesi üzerine bir grup askerle karargaha gitmeye karar verdiğini ifade etti.

Karargaha geldiklerinde olağandışı bir gelişmenin olduğunun hissedildiğini dile getiren Aksoy, Jandarma Genel Komutanlığına terör saldırısı yapılacağının konuşulduğunu, daha sonra herkesin silah almak için cephaneliğe gittiğini kaydetti.

Silahlık bölgesine geldiğinde mühimmatların bulunduğu deponun kilitli kapısını kırdığını anlatan Aksoy "Jandarma Genel Komutanlığı Karargahındaki silahlığın kapısının kilidi çekiçle zedelenmişti. Ben de ufak bir zorlamayla kapıyı açtım. Ortada bir terör saldırısı vardı, ben de yapılması gereken en mantıklı şeyi yaptım." diye konuştu.

Silahı aldıktan sonra iki kursiyer teğmenle belirlenen bölgede beklediklerini anlatan Aksoy, burada kaldıkları sürede silah kullanmadığını savundu.

İlerleyen saatlerde sela seslerinin gelmeye başladığını, halkın da nizamiyede "Asker kışlaya" diye slogan attığını ifade eden Aksoy, "Komutanıma 'Ne oluyor, halka neden ateş ediyorlar?' dedim. O da bana, 'Bilmiyorum, fırsatını buluyorsa kaç buradan' dedi. Gün ağardığında polis araçları içeri girdi, teslim olduk." ifadelerini kullandı.

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Akyurt'ta görevlisin ama il jandarmaya gidiyorsun oradan da Jandarma Genel Komutanlığına girip silahlık deposunun kapısını kırıyorsun. Bunun için kimden emir aldın?" sorusuna sanık Aksoy, kimseden emir almadığını, silahlık kapısının kilidini inisiyatifiyle kırdığını öne sürdü.

Sanık Aksoy, Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu'nun, "Bir terör saldırısına karşı verilecek mücadele kapsamında bir silahlığın kapısını normal bir yolla açma usulü yok mudur ki siz kapıyı çekiçle kırıyorsunuz?" sorusuna da "Terör saldırısı sırasında silahlığın kapısı kilitliyse açmak için en önde ben atlarım." cevabını verdi.

Darbenin FETÖ tarafından yapıldığını belirten Aksoy, örgüt üyesi olmadığını, darbe girişiminde yer almadığını iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

Sanık Aksoy hakkında iddianamede, "Olay tarihinde görev yeri olmayan Jandarma Genel Komutanlığına geldiği, şüphelinin silahlıktan silah aldığı, şüphelinin Beytullah Özdemir'in beyanına göre sohbet adı altında örgüt toplantılarına katıldığı, sonuç itibari ile yukarıda belirtilen delillerle tüm dosya muhteviyatı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği anlaşılmıştır." tespitleri yer alıyor.

Duruşmada, sanık eski yarbay Fatih Tatlıcı'nın savunması alındı.

Olay tarihinde Jandarma Genel Komutanlığında Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirten Tatlıcı, evde bulunduğu sırada sosyal medyadan İstanbul'daki köprülerin askerler tarafından kapatıldığına ilişkin haberleri gördüğünü söyledi.

Bunun üzerine karargaha gitmek için evinden çıktığını anlatan Tatlıcı, yolda karşılaştığı iki rütbeliyi aracına alarak Jandarma Genel Komutanlığına geldiğini ifade etti.

Karargaha geldikten kısa bir süre sonra silah alınması için talimat verildiğini savunan Tatlıcı, bu sırada nizamiye bölgesinden çatışma seslerinin geldiğini kaydetti.

Tatlıcı, bilgi almak için gittiği harekat merkezinde kimseyi göremeyince dışarı çıktığını, karşılaştığı nöbetçi amirinin kendisine terör saldırısı olduğunu söylediğini iddia etti.

Yaşanan olağandışı gelişmeler nedeniyle karargahtan ayrılmayı düşündüğünü ancak çatışmalar nedeniyle bu fikirden vazgeçtiğini söyleyen Tatlıcı, sabah saatlerine kadar karargahtaki odalarda kaldığını savundu.

O gece kısa bir süreliğine eline silah aldığını iddia eden Tatlıcı, "Ancak bilirkişi raporuna göre sanki sabah saatlerine kadar silahlıymışım gibi yansıtılıyor. Bu durumu kabul etmiyorum." dedi.

Karargahta darbe karşıtı askerleri rehin almadığını ve ateş etmediğini belirten Tatlıcı, darbe girişiminde yer almadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

Tuğgenerali yaralayan binbaşı savunma yaptı

Daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı nizamiyesinde darbecilere direnen Tuğgeneral Nurettin Alkan'ı yaralayan sanık eski kurmay Binbaşı Ahmet Özcan savunma yaptı.

Özcan, darbe girişiminden önce Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme Merkezi Amiri olarak görev yaptığını söyledi.

15 Temmuz'da Tunceli Nazimiye Kılköyü Jandarma Karakoluna patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendiği için karargahta kalmaya devam ettiğini savunan Özcan, bir ara hava almak için dışarı çıktığında C nizamiyede tartışma sesinin geldiğini ifade etti.

Bu bölgeye gittiğinde birkaç kişilik bir gurubun kapıdaki askerlerle tartıştığını, bunlardan birinin elinde silah bulunduğunu belirten Özcan, nasıl olduğunu anlamadığı bir şekilde bacağından ve elinden vurulduğunu anlattı.

Tedavi için GATA'ya götürüldüğünü, iyileştikten sonra tutuklandığını belirten Özcan, hakkında isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

"ByLock, FETÖ işi bir kumpastır"

İddianamede yer alan Tuğgeneral Alkan'ı vurduğu tespitinin doğru olmadığını öne süren Özcan, 8 Eylül 2014'ten itibaren örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğuna ilişkin bilgiyi de reddetti.

ByLock'ta kendisine "Yavuz" kod adı verildiği, "Line" isimli program üzerinden gönderilen bir mesajda ise darbecilerin emrine girmesi istendiğinin hatırlatılması üzerine Özcan, "ByLock kullanmadım, bu tam bir FETÖ işi kumpastır. Bu iddiaları kabul etmiyorum." savunmasını yaptı.

Sanık Özcan, Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın birçok sorusunu "hatırlamıyorum", "bilmiyorum", "daha sonra yapacağım savunmada değineceğim" diyerek geçiştirdi.

Kendisine kimin ateş ettiği sorusuna, "Soruşturma sonucunda ateş edenin ortaya çıkacağına inanıyorum. Beni vuranın kim olduğunu görmedim." diyen Özcan, aleyhinde beyanda bulunanlar için de "Kendilerini kurtarmak için iftira atmışlar." iddiasında bulundu.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

12.12.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen dava, sanık eski Üsteğmen Mehmet Kabaoğlu'nun savunmasıyla başladı.

Kabaoğlu, hazırlık aşamasındaki ifadelerini kabul etmediğini, mahkemedeki beyanlarının esas alınmasını istedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da bir arkadaşını ziyaret etmek için Jandarma Genel Komutanlığı karargahına gittiğini savunan Kabaoğlu, kontrolleri yapıldıktan sonra içeri alındığını söyledi.

Bu sırada karargahta güvenlik maksadıyla karartma yapıldığını, terör saldırısı olacağı söylendiği için aracındaki kamuflajlarını giydiğini anlatan Kabaoğlu, daha sonra herkes gibi silah aldığını ancak gece boyunca hiçbir şekilde kullanmadığını iddia etti.

İlerleyen saatlerde darbe girişiminden haberdar olunca büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirten Kabaoğlu, bu sırada nizamiye bölgesinden çatışma seslerinin geldiğini kaydetti.

Gece boyunca can güvenliğini koruyacak şekilde hareket ettiğini öne süren Kabaoğlu, helikopter ateşiyle yaralanmasına rağmen kimseye zarar vermediğini iddia etti.

İddianamede sanık eski yüzbaşı Erkan Demir ile 225 er ve erbaşı rehin alarak harekat merkezindeki konferans salonuna götürdüğüne ilişkin iddiayı kabul etmeyen Kabaoğlu, söz konusu askerlerin derdest edilme anına ilişkin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı.

Kabaoğlu, rehin alınan darbe karşıtı askerlerin tutulduğu Atalay salonu girişinde görüldüğü ana ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı iddiasında bulundu.

Rehin alınan şahısların hakkındaki beyanlarına da değinen Kabaoğlu, "İfadelerin hepsi birbirine benziyor, birbirinden kopyalanmış gibi. Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Söz konusu şahısların başında beklemedim." savunmasını yaptı.

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Ziyaret için gittiğini iddia ettiğin karargahta kendine uygun kamuflajı nereden buldun?" sorusuna "Arabamda vardı" cevabını veren Kabaoğlu, sorunun devamında kamuflajını terziye vermek için aracında taşıdığını iddia etti.

Davada, darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahında polisle çatıştığı tespit edilen sanık eski yarbay Cemal İyigün, hakim karşısına çıktı.

Olay günü sosyal medyada terör saldırısı olabileceğine ilişkin haberler üzerine karargaha gittiğini savunan İyigün, istihbarat değerlendirme merkezine girdiğinde boynundan vurulan bir binbaşıyla karşılaştığını ifade etti.

Durum karşısında şaşırdığını, neler olduğunu sorduğunda, dışarıdan açılan ateş sonucu binbaşının yaralandığını öğrendiğini söyleyen İyigün, "Erlerin toplandığı yerde sıhhiyeci biri olup olmadığını sorduk, burada kimse çıkmayınca ilk yardım çantası bulmak için genel sekreterlik koridoruna gittik. Neler olduğunu sorduğumda dışarıda yaralıların olduğu, çatışma çıktığı söylendi. Gittiğimde duvar dibinde bir personelin vurulduğunu gördüm, bir başka personel de sıhhiye diye bağırıyordu." ifadelerini kullandı.

Sabaha kadar bulunduğu bölgeye birkaç kez ambulansın gelerek yaralı olup olmadığın sorduğunu aktaran İyigün, daha sonra garaj girişinden ana binaya girdiğini kaydetti.

İyigün, polise teslim olduğu ana kadar darbe girişimine katkı sağlayacak herhangi bir eylemde bulunmadığını iddia etti.

"15 Temmuz'u 5 dakikada anlattın"

Sanık İyigün, savunmasının bu bölümden sonra Jandarma Genel Komutanlığı tarafından darbe girişimine ilişkin hazırlanan idari tahkikat raporu, iddianame ve ek klasörlerine yönelik eleştiri yaptı.

Savunmasının büyük bir kısmını bu şekilde sürdüren İyigün, esasa ilişkin savunma yapması için Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal tarafından uyarıldı.

Sanığın tutumunu sürdürmesi üzerine Başkan Köksal, "15 Temmuz akşamını 5 dakikada geçiştiriyorsun ama başka şeyleri bütün detaylarıyla anlatıyorsun, 15 Temmuz'u da anlat. Suçlamalardan bahset. Hiçbir detayı atlamadan hastanede yaşadıklarını anlatıyorsun. Savunma hakkını kötüye kullanma." uyarısında bulundu.

İyigün'ün, dosyadaki bazı isimlere yönelik suçlamalarda bulunması üzerine Başkan Köksal, "Hakkındaki çelişki ve beyanlara dilediğin gibi değinebilirsin, iddianameyi de istediğin gibi eleştirebilirsin ancak savunma hakkını kötü kullanma" diyerek uyarısını tekrarladı.

Sanığın aynı konularda beyanda bulunmaya devam etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Köksal, "Sen savunma yapmıyor, başkalarını suçluyorsun. Savunmanı kesmiyorum ama sen de bu durumu kötüye kullanıyorsun. Zira seni yeteri kadar uyardım. Diğer sanıklar da savunma yaptı onlar da esasa ilişkin olmayan açıklamalar yaptı ancak hiçbiri seni gibi aynı şekilde devam etmedi. Hakkındaki suçlamalara ilişkin savunma yapman lehine olacaktır." diyerek duruşmaya ara verdi.

İkinci kez ara verildi

Başkan Köksal, ara boyunca sanığın avukatıyla görüşebileceğini söyledi.

Aradan sonra savunma yapmaya devam edeceğini belirten İyigün, öncekilerine benzer ifadeler kullanması üzerine Başkan Köksal, ikinci kez duruşmaya ara verdi.

Yaklaşık 15 dakika süren ikinci aranın ardında savunmasına kaldığı yerden devam eden İyigün, polisle çatışmaya girdiğine dair tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Çapraz sorgu sırasında, Mahkeme Başkanı Köksal, sanığın 28 Eylül 2014'ten itibaren örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığının tespit edildiğini açıkladı.

Bunun üzerine sanık İyigün, söz konusu programı kullanmadığını iddia ederek, "Bunu (ByLock) bana kilitlemeye çalışıyorlar." savunmasını yaptı.

Başbakanlık avukatı soru sormadı

Başkan Köksal, mahkeme heyetinin çapraz sorgusunun ardından müşteki ve katılan avukatlarına sanığa soru yöneltebileceklerini söyledi.

Bunun üzerine söz alan Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu, "Kendisine soru sorma gereğini duymuyoruz bile" diyerek sanığın savunma boyunca gösterdiği tutumuna tepki gösterdi.

Öte yandan sanık İyigün hakkında iddianamede şu tespite yer verildi:

"Şüphelinin nizamiyeden girmek isteyen darbe teşebbüsünde bulunan personeli isimlerine göre kontrollü bir şekilde içeriye aldırttığı, şüphelinin Süleyman Karca, Özkan Yılmaz, Yasin Özdemir, Harun Işık ve Mehmet Akif Şeker ile ortak harekat ettiği ve bu kişilere talimat verdiği, elinde MP-5 makineli tabanca olduğu, zaman zaman toplantı salonuna gelerek rehineleri kontrol ettiği, sabah saatlerinde meydana gelen yasa dışı faaliyetleri engellemeye çalışan kolluk kuvvetleri ile silahlı çatışmaya girdiği, sonuç itibariyle yukarıda belirtilen delillerle tüm dosya muhteviyatı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği anlaşılmıştır."

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devem edilecek.

13.12.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Darbe girişimi günü nöbet değişikliği yaptığı ve darbe girişimi esnasında silahlı olarak faaliyette bulunduğu belirtilen eski Üsteğmen Harun Kurtaran, atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan ederek savunmasına başladı.

Sanık Kurtaran, 15 Temmuz'da nöbetçi olan personelin çocuğunun hasta olması nedeniyle nöbet değişimi gerçekleştirildiğini, bunun darbe girişimine yönelik bir faaliyet olmadığını savundu.

Olay akşamı Bilgi Sistem Daire Komutanlığı'ndaki rutin nöbet faaliyetlerine devam ettiği sırada karargahta bir hareketlilik yaşandığını, silah seslerinin gelmesi üzerine de terör saldırısı olabileceğini düşündüğünü ileri süren Kurtaran, güvenliği için MP-5 silahı alarak güvenliği sağlamak için bina dışına çıktığını ifade etti.

Bir süre halı saha ile nizamiye arasındaki bölgede beklediğini söyleyen sanık Kurtaran, camilerden salaların okunmaya başlaması üzerine neler olduğunu anlamak için bina içine tekrar girdiğini söyledi.

Televizyonda FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin haberleri ve Tümgeneral Arif Çetin'in açıklamalarını gördüğünü aktaran Kurtaran, sabaha karşı operasyonun başlayacağını anlaması üzerine teslim olduğunu aktardı.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın olayları amirlerine haber verip vermediğini sorduğu sanık Kurtaran, "O anda olayların içerisinde kaldığım için aramayı düşünemedim." diye konuştu.

Darbe girişimini kimin yaptığı sorulan Kurtaran, "Darbe girişimini FETÖ yapmıştır. Basından öğrendiğim de benim kanaatim de bu yönde." ifadelerini kullandı.

Kurtaran, Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu'nun, "Şahit olduğunuz çatışma kimler arasındaydı?" sorusuna ise "Ne dışarıda kimin olduğunu görebilecek durumdaydım, ne de içeride kimlerin silah kullandığını görecek durumdaydım." cevabını verdi.

Sanıklar arasında tartışma

Darbe girişiminden önce Ankara İl Jandarma Komutanlığında görevli olan eski Astsubay Fatih Karabağ, olay akşamı 18.00'de şube müdürü Erdal Karlıdağ tarafından içtimaya çıkarıldıklarını anlattı. İçtimaya ilişkin, "Şube müdürü Erdal Karlıdağ, akşam 22.00 sıralarında bir görev olduğunu, görevin planlı faaliyet olduğunu, her zamanki gibi hazırlıklı olmamızı ve araçların da bakımını yapmamızı söyledi." ifadelerini kullanan Karadağ, emir gereği akşam saatlerinde Ankara İl Jandarma Komutanlığına gittiklerini, Karlıdağ'ın araması üzerine buradan çıkarak, Jandarma Genel Komutanlığına gittiklerini ifade etti.

Burada Karlıdağ'ın konuştuğu bir yarbayın, "Terör saldırısı var, silah alın" dediğini aktaran sanık Karadağ, silah almasına müteakip nizamiye bölgesine gittiğini anlattı.

İlerleyen saatlerde polis araçları ve helikopterlerin ateş etmeye başladığını, buna anlam veremediğini beyan eden Karadağ, gecenin ilerleyen saatlerde sıkıyönetim ilanını ve darbe girişimini öğrendiğini belirtti.

Bundan sonra nizamiye bölgesinde yaralanan vatandaşları ambulansa bindirmeye çalıştıklarını söyleyen Karadağ, "Ambulansa vatandaşlarımızı taşıdıktan sonra içerideki keskin nişancılardan bize ateş edildi. Ormanlık alana giderek beklemeye başladım. Daha sonra güvenli olduğunu değerlendirdiğim kapalı otoparka giderken kafamdan yaralandım. İlk fırsatta da dışarı çıkarak evime gittim." diye konuştu.

Sicil amirinin emriyle gittiği görev neticesinde darbe girişiminin içinde kaldığını ve suç işlemediğini öne süren sanık Karadağ, "Ben bu olayların mağdurlarından olduğumu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Savunmanın ardından mahkeme heyetince, sanık Karadağ'ın 25 Temmuz 2016'da savcılıktaki ilk ifade işlemine ilişkin tutanak okundu.

Tutanağa göre Karadağ'ın, "Darbe girişiminden önce ismini Enes olarak bildiği kişinin evine gittiklerini, şahsın kendilerine açığa çıktılarını beyan ederek 'Akşam bir binbaşının irtibata geçeceğini' söylediğini, Line isimli programı kullandığını ancak darbe girişiminden sonra programı kullandığı telefonunu imha ettiği." ifadelerini kullandığı açıklandı.

Söz konusu beyanların kendisine ait olmadığını savunan Karadağ, tutanakla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Sanıklardan Fatih Tavuz'un, "Nizamiye bölgesinde bir albay tarafından polis araçlarına ateş et emri verildi mi?" sorusuna sanık Karadağ, "Hayır, böyle bir emir yok." diye cevap verdi. Bunun üzerine Tavuz, "Gerçekleri anlatmıyorsunuz." diyerek Karadağ'a tepki gösterdi.

Karadağ'ın Tavuz'a yönelik, "İdari tahkikatta baskı yapılmış buna. Tahliyesi için uğraşıyor." ifadelerini kullanmasından sonra Tavuz, "Yaşananları anlatmıyorsunuz, yalan söylüyorsunuz. Yatacak yeriniz yok sizin." sözlerini kullanarak Karadağ'a tepki gösterdi.

Bu esnada bazı sanıkların da Tavuz'a itiraz etmesi üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Tavuz'un salon dışına çıkarılmasından sonra duruşmaya devam edildi.

Müştekilerden Muammer Polat da sanık Karadağ'a, "Savunmada 'elleri sopalı vatandaşlar var' dediniz. Oradayken ellerimizde sadece bayraklar vardı. Bir de biz orada bağıra bağıra darbe girişimi olduğunu söyledik, bizi duymadınız mı?" sorusunu yöneltti.

Sanık Karadağ, duymadığını iddia etti.

Savunma yapan eski üsteğmen Mutlu Kıratlı, astsubay olarak mesleğe başladığını, subaylık sınavını kazandığı 2010'dan sonra da subay olarak görevine devam ettiğini bildirdi.

Astsubaylığı kazanmasında ve subaylığa geçişinde FETÖ'nün etkisinin olmadığını savunan Kıratlı, darbe girişiminden önce Jandarma Genel Komutanlığında Personel Yönetim Plan Yönetim Dairesinde görevli olduğunu anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı akşam, askeri hareketliliğin başlamasından sonra amirlerinin bilgisi dahilinde teğmen Ümit Yolcu ile görevli olduğu birliğe gittiğini beyan eden sanık Kıratlı, burada terör saldırısı olabileceğine ilişkin söylemler olduğunu öne sürdü.

Bu sırada şube müdürü Kurmay Binbaşı Kadir Söylemez'in emriyle silah aldıklarını ifade eden Kıratlı, silah sesleri gelmesi üzerine 9. kata çıktıklarını, bir süre sonra da şube müdürü Söylemez'in Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimi olduğuna yönelik televizyonlardaki açıklamalarını kendisine aktardığını dile getirdi.

Pencereden dışarıya baktığında vatandaşların toplanmaya başladığını gördüğünü ve çatışma yaşandığını bildiren Kıratlı, gece boyunca silah kullanmadığını ve aleyhine olan hususları kabul etmediğini söyleyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Kıratlı, iddianamede de yer alan 11 Ağustos 2014'ten sonra FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespitini de kabul etmedi.

Sanık Kıratlı, darbe girişimini kimin yaptığına ilişkin soruya, "Darbeyi FETÖ yaptı. Elebaşı Fetullah Gülen karşımda olsa Allah belanı versin derim, kafasına sıkarım." cevabını verdi.

"Darbeye ben de karışmış olabilirim"

Olay tarihinden önce Jandarma Genel Komutanlığında görev yapan eski üsteğmen Kadir Çelik, 2005'te astsubay olduğunu, 2010'dan sonra da subay olarak mesleğine devam ettiğini anlattı.

Darbe girişimi günü mesaiden sonra evine gittiğini kaydeden Çelik, arabasının anahtarını unuttuğunu fark ettikten sonra hafta sonu pikniğe gitmeyi planladığından birliğine geri döndüğünü beyan etti.

Kışlaya girerken olağan dışı bir durum olmadığını, kimliğini göstererek içeri girdiğini öne süren sanık Çelik, bir yarbayın içerideki askere "Terör saldırısı olacak" diyerek emniyet maksatlı görev yerlerine gönderdiğini belirtti.

İç avluya geçtiğinde de buradaki askeri personelin silah aldığını gördüğünü anlatan sanık Çelik, neler olduğunu anlayabilmek için görev yerine geldiğini, saat 23.00'de iç avluya tekrar gittiğini söyledi.

Silahlığa giderken askeri araçlara binmiş erleri gördüğünü, silahlarına mühimmat basımı yaptıklarını anlatan Çelik, bir süre sonra girdiği araç sevk odasında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin haberleri gördüğünü dile getirdi.

Bunun üzerine erlerin dışarı çıkmasını engellemeye çalıştığını iddia eden Çelik, sabah saatlerine kadar konusu suç teşkil eden bir olaya karışmadığını, sivil elbiseleriyle gelen güvenlik güçlerine teslim olduğunu aktardı.

Müştekilerden Ahmet Kansız'ın, "Darbeye karışan kimse gördünüz mü?" sorusuna sanık Çelik, "Burada 244 kişi yargılanıyor, darbeye ben de karışmış olabilirim. Buna yargılama sonunda mahkeme heyeti karar verecek." cevabını verdi.

"Hayalet yarbay"

Sanıklardan Uğur Özaslan, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığında kursiyer teğmen olduğunu, olay günü önce gece eğitimi yapılacağının söylendiğini, daha sonra da tatbikat yapılacağının söylenerek Jandarma Genel Komutanlığı'na getirildiğini anlattı.

Özaslan, burada yarbay rütbesinde olduğunu hatırladığı bir askeri personelin "Terör saldırısı var. Şuraya geç, bekle." dediğini, gösterilen yere giderken arkasından seslenen birinin de "Kaçan olursa vurulacak" diye talimat verdiğini aktardı.

Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal'ın, "Bu sözleri kullanan yarbay burada mı?" sorusu üzerine Özaslan, sanıklar arasında göremediğini belirtti.

Bunun ardından başkan Köksal, "Kimse bilmiyor, görmemiş. Hayalet yarbay." ifadelerini kullandı.

Silahların kullanılmaya başlamasından sonra tel örgülerin olduğu bölgeye kaçtığını anlatan Özaslan, bu sırada birinin, "Kaçmayın, kaçarsanız vurulursunuz." diye bağırdığını dile getirdi.

Özaslan, bir süre burada bekledikten sonra bina içine girdiğini, sabah saatlerinde de kolluk kuvvetlerine teslim olduğunu beyan etti.

FETÖ üyesi olmadığını ve darbe girişiminde bulunmadığını savunan Özaslan, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan sanık Serdar Kaşıkçıoğlu da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

14.12.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşması, sanık eski üsteğmen Erhan Mumcu'nun savunmasıyla başladı.

Olay tarihinde Jandarma Genel Komutanlığında personel subayı olarak görev yaptığını belirterek, darbe girişiminde yer almadığını savunan Mumcu, isnat edilen suçlamaların somut delillere dayanmadığını ileri sürdü.

15 Temmuz akşamı Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Kadir Söylemez'in emriyle mesai sonrasında çalışmaya devam ettiğini belirten Mumcu, odasında bulunduğu sırada seslerin gelmesi üzerine dışarı çıktığını anlattı.

Bu sırada rütbeli personelin cephanelikten silah aldığını gördüğünü belirten Mumcu, bunun üzerine silahlığa giderek mühimmat ve MP-5 tabanca aldığını kaydetti.

Mumcu, silah alınması emrini kimin verdiği konusunda bilgisinin olmadığını savunarak ilerleyen saatlerde nizamiye bölgesinde çatışma seslerinin geldiğini ifade etti.

Sabah saatlerinde 11. kata çıktığında şube müdürü ve diğer personeli burada gördüğünü belirten Mumcu, diğer personelle polise teslim olduklarını anlattı.

"Erman Toroğlu gibi yorumlamak istiyorum"

Çapraz sorgu sırasında, olay günü karargahtaki silahlı ve teçhizatlı görüntülerinden elde edilen fotoğrafları gösterilen Mumcu, fotoğraflar için "Bana benziyor ama hatırlamıyorum. 'Görüntülerdeki benim' diyerek yargıyı yanıltmak istemiyorum" demekle yetindi.

Mumcu'nun, mahkeme salonundaki ekrana yansıtılan bir fotoğrafı için, "Bu kare hakkında Erman Toroğlu gibi yorum yapmak istiyorum" ifadesi, müşteki ve avukatlarının tepkisini çekti.

Başbakanlık avukatı Hayrettin Bıyıklıoğlu'nun "Fotoğraflarınıza baktığımızda o gün olabilecek her yerde varsınız. Komuta katı, 10 ve 11. kat, görüntü izleme merkezi, rehinelerin tutulduğu salonun önünde bulunduğunuz anlar kameralara yansıyor. Şimdi, Erman Toroğlu yaklaşımız üzerine soruyorum. Bu durumunuzu nasıl yorumlamamız gerekiyor?" sorusuna sanık Mumcu, "Bu görüntüler, bir insanın cani ve terörist olduğu gerçeğini ortaya koymaz." cevabını verdi.

Davanın sanıklarından eski yüzbaşı Yavuz Keçeci'nin "Jandarma Genel Komutanlığı imamı Erhan Mumcu olabilir" iddiası sorulan Mumcu, "Bu konuya ilişkin bugüne kadar kimse bana bir soru sormadı, garip bir durum. Günümüz için çamur at izi kalsın, böyle bir şey yok. Bunların (FETÖ) imamlarının sivil olacağı bellidir." savunmasını yaptı.

Hakkında beyanlarda bulunan Keçeci ile husumetinin olmadığını belirten Mumcu, söz konusu şahsı tanımadığını ancak mahkeme salonunda gördüğünü iddia etti.

Duruşmaya ara verildi.

Davanın öğleden sonraki bölümünde, sanık eski yüzbaşı Göksel Seri savunma yaptı.

Türkiye genelinde terör saldırısı olduğuna ilişkin sosyal medyadaki haberler üzerine gelişmeler hakkında bilgi almak için karargahı aradığını öne süren Seri, bir askerle görüşme yaptığı sırada ikinci bir sesin "sıkıyönetim ilan edilmiş" ifadesini duyduğunu söyledi.

Bu duruma anlam veremediğini, daha sağlıklı bilgi alabilmek için karargaha gitmeye karar verdiğini belirten Seri, özel aracıyla Jandarma Genel Komutanlığına geldiğini ifade etti.

Karargahta güvenlik tedbirlerinin alındığını, bu kapsamda karartma yapıldığını anlatan Seri, bir zaman sonra nizamiye bölgesinde yaşanan çatışmada bazı askerlerin yaralandığını kaydetti.

Bir askerin terör saldırısına karşı herkesin silah alması için bağırdığını aktaran Seri, diğer askerler gibi silah aldığını ancak kimseye karşı kullanmadığını öne sürdü.

İlerleyen saatlerde bir helikopterin nizamiye bölgesini ateş altına aldığını söyleyen Seri, bu gelişmeye rağmen darbe girişimine yönelik fiili bir durum olduğunu anlayamadığını savundu.

Seri, çatışma bölgesine baktığında zırhlı araçların da karargah girişinde konuşlandırıldıklarını gördüğünü ancak bu araçların kimin kontrolünde olduğunu bilmediğini iddia etti.

Saat 00.30'da darbe girişiminden haberdar olduğunu belirten Seri, şöyle devam etti:

"Bir ara 'dışarı çıksam mı' diye düşündüm. Zırhlı araçlar gelince kafam karıştı. Kalkışma olduğunu telefondan öğrendim. A ve C nizamiye bölgelerini görüyordum. C nizamiyesinin önünde ZPT vardı. A nizamiyenin orada tank gördüm, hareketsizdi. Bahçede vurulan personel gördüm, açıyı değerlendirdim ama yeri tespit edemedim. Helikopterle Külliye karşısına yoğun ateş edildiğini gördüm. Harekat merkezi koridorunda baygın yatan bir yüzbaşıyı da alarak C bloktaki x-ray bölgesine gittim. Gözaltına alınacağımızı ve anlattıklarımla serbest kalınacağını düşündüm."

Terfi için sevinen subay savunma yaptı

Olay tarihinde izinli olmasına rağmen Jandarma Genel Komutanlığına gelerek, sözde sıkıyönetim emrini birliklere gönderdiği iddia edilen sanık eski yüzbaşı Harun Aydın da savunma yaptı.

Kasadaki parası ve silahını almak için karargaha geldiğini iddia eden Aydın, burada askerlerin terör ve siber saldırı olacağına ilişkin konuşmalarına şahit olduğunu ifade etti.

Kısa bir süre sonra terör saldırısına karşı herkesin silahlanması için emir verildiğini savunan Aydın, bir tüfek alarak odasına gittiğini söyledi.

Çatışma seslerini duyduğunu, akabinde bulundukları yere mermilerin isabet ettiğini iddia eden Aydın, can güvenliğini almak için askerlerini güvenilir bir bölgeye götürdüğünü bildirdi.

"Muhabere merkezinden sözde sıkıyönetim emirlerini gönderdiği"ne ilişkin iddianamede yer alan tespiti kabul etmeyen Aydın, "Muhabere merkezinden çekilen mesajları ben göndermedim. Mesajlarda ne yazıldığı konusunda bir bilgim yoktu. Mesajların içeriğini iddianameden öğrendim. Mesajlaşma işlemini yapacak kişinin bu konuda bilgisinin olması gerekiyor ancak bu konuda bir bilgim yok." iddiasında bulundu.

Bilirkişi raporundaki fotoğrafların büyük bir kısmını kabul etmeyen Aydın, elinde evrak bulunduğu sırada muhabere merkezine gittiği ana ait görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia etti.

Kıdemli üye hakim Murat Yenikomşuoğlu'nun, darbe girişimi sırasında karargahtaki askerlere "Arkadaşlar hayırlı olsun, terfi aldık" dediğine ilişkin tanık beyanları olduğunu hatırlatması üzerine sanık Aydın, "Tanık askerlerin ifadelerinin hepsinin aynı olduğu görülüyor. Müşteki ve tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Böyle bir şey söylemedim." savunmasını yaptı.

Yenikomşuoğlu'nun, "Emniyetteki ifadende sabah saatlerine doğru Albay Şükrü Demirtürk'ün Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo'nun numarasını istediğini söylemişsin, neden numarayı istedi?" sorusu karşısında sanık Aydın, önceki ifadelerini kabul etmediği söyleyerek, söz konusu beyanda bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, ara karar için duruşmaya ara verdi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada, bu haftaki tensip tutanağında yer alan sanıkların savunmalarını tamamlaması üzerine mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından ara kararını açıkladı.

Buna göre, sanıklar eski kursiyer teğmenler Serdar Kaşıkçıoğlu, Uğur Özarslan, eski astsubay Bekir Olukbaz ile eski uzman çavuşlar Veysi Araz, Fatih Tavuz, Emre Atmaca ve Mehmet Özkan adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Duruşmaya, 18 Aralık Pazartesi sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-29 Haziran (2017) 'Ankara 244 sanık Darbe Yap./Jand.Gn.Komutanlığı' davası

(16 Aralık 2017, 15:00

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=11971    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.009.409