Verdiği ifadeyle Danıştay saldırısı ile Ergenekon yapılanması arasında bağ kurulmasına neden olan sanık Osman Yıldırım´ın, ´anti-sosyal kişilik bozukluğu´ olduğu gerekçesiyle ´ifadesine güvenilemeyeceği´ iddiası GATA´nın mahkemeye gönderdiği yazı ile çöktü. GATA, ´Askerlik yaptığı dönemde Osman Yıldırım´a böyle bir tanı konulmadığı, hatta hakkında düzenlemiş bir rapor dahi olmadığını´ bildirildi.
GATA´dan bu kez Ergenekoncuları üzecek haber
Verdiği ifadeyle Danıştay saldırısı ile Ergenekon yapılanması arasında bağ kurulmasına neden olan sanık Osman Yıldırım´ın, ´anti-sosyal kişilik bozukluğu´ olduğu gerekçesiyle ´ifadesine güvenilemeyeceği´ iddiası GATA´nın mahkemeye gönderdiği yazı ile çöktü. GATA, ´Askerlik yaptığı dönemde Osman Yıldırım´a böyle bir tanı konulmadığı, hatta hakkında düzenlemiş bir rapor dahi olmadığını´ bildirildi. Oysa Hürriyet gazetesi, 13 Ağustos´ta GATA´dan Yıldırım için böyle bir rapor verildiğini iddia etmiş ancak ne raporu yayınlayabilmiş ne de doğrulatacak bir kaynak gösterebilmişti.
Veli Küçük´ün kızı ve avukatı istemişti
Danıştay davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesinin ardından bazı gazetelerde GATA´nın Osman Yıldırım´a 2005 yılında ´İleri derecede anti-sosyal kişilik bozukluğu´ tanısıyla rapor verdiği öne sürülmüş ve ?anti-sosyal kişiler, çok kolay yalan söyler ve sözlerine güvenilmez? iddiası gündeme getirilmişti. Bunun üzerine Ergenekon sanığı Veli Küçük´ün avukatı Zeynep Küçük, 30 Ocak 2009´da Yıldırım´a GATA´dan rapor verilip verilmediğinin sorulmasını istemiş, İstanbul 13. Ağır Ceza da, avukat Küçük´ün bu talebini kabul ederek GATA´dan konuyla ilgili bilgi istemişti.
GATA: Osman Yıldırım´la ilgili hiç bir rapor yok
Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığı Askeri Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Eğitim Hastanesi Baştabipliği´nin ´Hizmete Özel´ ibareli raporu, Ergenekon mahkemesine ulaştı. ´Dekan ve Baştabip namına´ GATA Sağ. Bil. Ens. Md. GATF Dekan Baştabip Yrdc. Prof. Tabip Tuğgeneral M. Tahir Ünal imzalı yazıda ?Hastane bilgi sisteminde Mecit oğlu 1969 doğumlu Kars-Kağızman Çayarası nüfusuna kayıtlı Osman Yıldırım´a GATA Psikiyatri kliniğinden verilmiş adli veya herhangi bir rapor bulunmamaktadır? denildi. ( Star)
Yıldırım´ın tanıklığına gıcık olan Ergenekoncular ve medya uzantısı
, 13 Ağustos´ta GATA´dan Yıldırım için ´İleri derecede Antisosyal Kişilik Bozukluğu´ tanısı konulan bir rapor verildiğini iddia etmiş ancak ne raporu yayınlayabilmiş ne de doğrulatacak bir kaynak gösterebilmişti. Haberde, tanıklığı hakkında şüphe uyandırabilmek için Osman Yıldırım hakkında en ağır ifadeler haber diye verilmiş, Ergenekoncu çevrelerin dillerinin altındaki bakla olan ´böyle adi ve korkunç bir varlık nasıl olur da ifadeleriyle Danıştay ve Cumhuriyet bombalamalarının Ergenekon´la birleştirilmesinde ciddiye alınır, hayret´ ifadesi dolaylı şekilde aktarılmıştı.
Hürriyet´in başı da ortası da sonu da hakaret
Hürriyet´in habercilikten çok hakaretçilik değeri taşıyan haberi, ´Danıştay saldırısı ve Ergenekon davalarının aynı anda ´tanık, gizli tanık ve sanığı´ olarak Türk hukuk tarihinde bir ilki gerçekleştiren abla katili Osman Yıldırım´ şeklinde başlıyor ve ´Abla katili, Komutanlarına saldıran, mizacı sıkıntılı huzursuz, anksiyöz madde kullanıyor, 10 dakikada 10 yalan söyler, öldürüp başkasını suçlar, günah, ayıp, suç tanımazlar. Vicdanları yoktur. Kural tanımazlıklarını, suçlarını, kendileri ve karşılarındakilere rasyonalizm (akla uygun hale getirme) ve projeksiyon (yansıtma) şeklinde açıklarlar. Bir anti-sosyal kişilik, annesini öldürür, hüngür hüngür ağlar. Sonra da annesini suçlar ve haklı gerekçeler çıkartır´ şeklinde devam ederek, ´Bu kişilerin mahkemelerde tanıklık yapmasına hazin hazin, gülerek bakarım. Bu kişiler 10 dakika içinde 10 tane yalan söylerler. Hepsinde de yemin ederler´ diyerek bitiyordu.
Adli Tıp´a sevkedilen Yıldırım´dan ´Sosyopat´ Tepkisi
04 Kasım 2009: Danıştay saldırısının Ergenekon´la bağlantısını itiraf eden tutuklu sanık Osman Yıldırım Ergenekon, hakkındaki ´sosyopat´ iddiaları üzerine Adli Tıp Kurumu´na sevkedildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine Adli Tıp´a götürülen Osman Yıldırım, kendisini mülakata alan kurula ?Ben sosyopat değilim. Sosyopat olduğumun iddia edildiği rapor gerçek değil? dedi.
4. İhtisas´ta Kurul mülakata aldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Kasım´da savunmasını yapacak olan sanık Osman Yıldırım´ın ´sosyopat´ olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığının ortaya çıkarılması için Adli Tıp´a sevkini istedi. Bunun üzerine Yıldırım, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi´nden alınarak dün Adli Tıp´a götürüldü. Yıldırım, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu tarafından oluşturulan kurul tarafından mülakata alınan ve bir kısım tetkiklerden geçirildi.
Herhangi bir tedavi görmedim gayet sağlıklıyım
Adli Tıp´taki Kurul üyelerinin ?Hakkınızda GATA tarafından verilen ´anti sosyal kişilik bozukluğu´ raporu olduğu öne sürülüyor. Böyle bir rahatsızlığını var mı? sorusuna Osman Yıldırım´ın ?O rapor gerçek değil. Ben anti sosyal değilim. Sosyopat olduğum yönündeki o rapor gerçeği yansıtmıyor? karşılığını verdiği öğrenildi. Yıldırım´ın ?Daha önce her hangi bir tedavi görmedim. Gayet sağlıklıyım? dediği kaydedildi.
Rapor 9 Kasım´a kadar çıkacak
Adli Tıp´ın, ?Yıldırım´ın her hangi bir psikolojik rahatsızlığının olup olmadığıyla? ilgili raporunu 9 Kasım´a kadar tamamlayarak ilgili birimlere ileteceği bildirildi. Hürriyet gazetesi, Osman Yıldırım´a 2005 yılında GATA tarafından ´sosyal kişilik bozukluğu´ raporu verdiğini iddia etmiş ve haberde Osman Yıldırım hakkında ağır ifadeler kullanmıştı: Ergenekon davsında gizli ve açık tanık olarak. GATA´dan Ergenekon´a bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderilen yazıda ise ?Osman Yıldırım´a GATA´dan verilmiş bir rapor yok? denilmişti.
(01 Kasım 2009, 11:45), son güncel.: (04 Kasım 2009)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Hürriyet gazetesi
Osman Yıldırım´la ilgili tüm manşetlerimiz
Osman Yıldırım´a anti-sosyal kişilik bozukluğu teşhisi konuldu iddiaları
Ergenekon ve benzer davaları tanıkların güvenilmezliğini iddia ederek veya tehditle tanıklıktan vazgeçirerek etkisiz bırakma gayretleri
Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi manşetlerimiz
Danıştay soruşturması sil baştan