Tam
EskidenYeniye
 

Hatay Darbe davası başladı

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, sözde 'Hatay sıkıyönetim komutanı' olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da aralarında yer aldığı 39'u tutuklu, 3'ü tutuksuz, 2'si firari 44 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Önceki haber title=Sonraki haber

01.04.2017 14:51 Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, sözde 'Hatay sıkıyönetim komutanı' olarak belirlenen dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da aralarında yer aldığı 39'u tutuklu, 3'ü tutuksuz, 2'si firari 44 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

31.03.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, o dönem Hatay'da 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 121. Serinyol Er Eğitim Alayı ile Garnizon Komutanlığında görevli askerler, görevden ihraç edilen polisler ve muhtarın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu yargılanan sanıkların savunmaları, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedildi.

Mahkeme Başkanı Ahmet Turan Oral, TSK'da yuvalanan terör örgütü mensuplarınca hazırlanarak kuvvet komutanlarına gönderilen 'Sıkıyönetim Direktifi' adlı belgeyle sözde ' Hatay sıkıyönetim komutanı' olarak adı geçen Polat'a isnat edilen suçlamayı okudu.

Söz verilen Polat, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine bağlı 55 ayrı yerde birlik, 250 zırhlı araç ve 7 bin civarında askerin bulunduğunu anlattı.

Darbeyle alakası olsa birçok birliği harekete geçirebilecek durumda bulunduğunu ancak böyle bir şeye teşebbüs etmediğini öne süren Polat, Hatay'da 4 yıldır görev yaptığını, bunun 2 senesinin Hudut Alay Komutanlığı, 2 senesinin de Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında geçtiğini anlattı.

Hassas bir yerde görev yaptığını belirten Polat, devlet ve milletin aleyhine bugüne kadar kötü bir şey yapmadığını iddia etti.

Bugüne kadar zor yerlerde görev aldığına işaret eden Polat, 'Bu örgütle alakam olsa niye zor yerlerde görev versinler? 8,5 aydır tutukluyum. Örgüt yöneticisi olsam önceden plan yapmam, görevlendirmede bulunmam, özel tedbir almam gerekirdi ama ben bir tane bile bu anlamda bir şey yapmadım.' dedi.

Darbecilerin tutuklanacaklar için depo tespiti yaptığı iddiası

Sanık Polat, darbe teşebbüsü günü biri sabah, diğeri de akşam saatlerinde iki devir teslim töreninin olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

'İlk öncelikle Serinyol Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında saat 10.00'da tören vardı. Buraya katıldım, görevi devralan Albay M.Y. ile ilk defa orada karşılaştım. Daha öncesinden tanımam. Örgüt yöneticisi olarak onlara talimat verdiğimden bahsedilmiş. Ama M.Y. ile o gün tanıştım. Buradaki törenin ardından 18.00'deki Hudut Alay Komutanlığındaki törene kadar Hassa ilçesinde karakola denetime gittim. Darbe yapacak olsam, bundan haberim olsa niye uzak bir karakola gidip denetleme yapayım? Törenin ardından bir süre kameriyede oturduk. Daha sonra Hudut Alay Komutanlığı görevini devralan Albay N.E. sınırda kritik bir konu olduğunu belirterek ayrıldı. Ben de alaya geçtim. '

İddianamede 'tutuklanacaklar için Alay Komutanlığında demir parmaklığı olan bir depo baktıkları' yönünde bir ifade olduğuna dikkati çeken Polat, 'Darbeden haberim olsa, adliye, polis nezarethanelerini niye kullanmayayım? Kala kala o depoya mı kaldık? Bu iddia varsayımdır. Bu depoyu yeni görevi devralan ve henüz eşyaları gelmeyen Albay N.E'nin eşyalarını koyması için baktık.' iddiasında bulundu.

'Birileri başımı belaya sokmaya çalışıyor'

'Sıkıyönetim komutanı olarak ismimin neden yer aldığını anlamadım, birileri başımı belaya sokmaya çalışıyor.' ifadesini kullanan Polat, şunları kaydetti:

'Örgüt yöneticisi olsam, plan yayıp görevlendirme yapardım. Birliklerime alarm verirdim. Ortalığı ayağa kaldırırdım, havaalanı ve limanların tutulması için direktif vermem gerekirdi. Ben bunların bir tanesini bile yapmadım. Sıkıyönetim direktifiyle ilgili tümen komutanını aradım, bilgi verdim. Darbeci olsam tümen komutanını niye arayayım? Kötü niyetim olsa onu dikkate almamam gerekmez miydi?'

İddianamede yer alan 'zırhlı araç istemesiyle' ilgili Polat, 'O gece Ahmet Tor Kışlası önünde vatandaşların toplandığı bilgisi geldi. Ben de 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaydım. Kalabalığın içerisinden geçebilirim, oraya gidebiliriz düşüncesiyle zırhlı araç istedim. Ancak yaklaşık yarım saat sonra da bu emri iptal ettim. Çünkü hem vatandaşlar dağılmaya başlamıştı hem de oraya zırhlı araçla gitmem vatandaşı daha çok tedirgin edebilir, yanlış bir şey olabilirdi.' dedi.

Polat, 'örgütün emniyetten sorumlu imamı firari sanık Ersan Özkan'ın kendisini aramasıyla' ilgili de bu kişiyi tanımadığını öne sürerek, 'O gece bundan telefon geldi, 'emrimin olup olmadığını' sordu, kendisini tersleyerek telefonu kapattım.' diye konuştu.

Kendisi ve personelinin darbe girişimiyle ilgisinin olmadığını, 'Sıkıyönetim Direktifi' yazılı belgedeki emirlere uymadığını, isminin neden burada yer aldığına anlam veremediğini savunan Polat, FETÖ ile herhangi bağlantısının bulunmadığını iddia etti.

2. Hudut Alay Komutanlığı görevini 15 Temmuz tarihinde devralan tutuklu sanık Albay Necmi Eroğlu, darbeden önceden haberi olduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

Malatya'dan Hatay'a geldiğini ve ailesini getirmediğini belirten Eroğlu, iddianamede yer alan 'tutuklanacak kişilerin konulması için depo tespiti' yapıldığı yönündeki ifadeyi yalanladı.

Depoya, tayininin buraya çıkması nedeniyle eşyalarını koymak için baktığını dile getiren Eroğlu, darbeden önceden haberi olmadığını, sıkıyönetim direktifi geldiğinde de kanunsuz olan bu emre uyulmaması yönünde çalışma yaptığını, o gece hiçbir kimseyi göreve çağırmadığını, hiçbir aracın dışarı çıkarılmadığını savundu.

FETÖ üyeliğini kabul etti

Savunmasında darbe girişimine teşebbüsten beraatini, FETÖ üyeliğinden de tutuksuz yargılanmayı talep eden Eroğlu, örgüte üyeliğini ise kabul etti.

FETÖ üyeliğiyle ilgili bir başka dosyada ayrıntılı savunmasını yaptığını dile getiren Eroğlu, bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.

Mahkeme Başkanı Ahmet Turan Oral, ifadenin mahkemeye ulaşmadığını söyleyerek örgütle ilgili Eroğlu'na, yapıya ne zaman girdiğini ve daha önce bu konuda suçlamayı reddetmesine rağmen şimdi niye kabul ettiğini sordu.

Eroğlu, 'Ortaokul ve lise yıllarında onların yurdunda kaldım. Mesleğim gereği dini inancımı daha rahat yaşayabilmek için bu yapıda yer aldım. Dini duygu ve düşüncelerimi daha rahat yaşayabilmek için örgütte yer aldım. Eğitim ve hayır yüzünü gördüğüm örgütün, devlete ve millete olan karanlık yüzünü darbe günü gördüm. 15 Temmuz'dan önce dini yapının içinde yer aldım, örgütsel yapıda yer almadım.' diye konuştu.

ByLock kullanıcısı olduğunu da kabul eden Eroğlu, bu programın Malatya'da kod adı 'Akif' olan gerçek adını bilmediği kişi tarafından bilgisayarına yüklendiğini belirtti.

'Eşimi de mağdur ettim'

ADSL hattında ByLock'un tespit edildiğini ve bu hattın da eşinin üzerine olduğunu vurgulayan Eroğlu, 'Eşim öğretmen. ADSL hattı onun üzerine olduğu için mesleğinden ihraç edildi. Eşimi de mağdur ettim.' diye konuştu.

ByLock ile ilgili Akif denilen kişiden kendisine dini içerikli bilgilerin yanı sıra 3 haftada bir yaptıkları sohbetlerle ilgili toplantı saatinin bilgisinin geldiğini ifade eden Eroğlu, ayrıca 17-25 Aralık sürecine ilişkin örgüt lehine, hükümet aleyhine mesajların geldiğini de kabul etti.

2. Hudut Alay Komutanlığı görevini 15 Temmuz tarihinde devreden Albay Mehmet Ali Tuna da savunmasında, darbeden önceden haberinin olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

İddianamede yer alan darbe günü devir teslim yapılması ve sınırdan birlik çekilmesiyle ilgili Tuna, tören tarihini ordu komutanlığının belirlediğini, birliklerin çekilmesinin de aynı şekilde kendisinin bilgisi dahilinde olmadığını kaydetti.

Zamanını kendisinin belirlemediği devir teslim töreni tarihinin darbe gününe denk gelmesi nedeniyle darbe girişiminden suçlandığını kaydeden Tuna, 'Canımdan çok sevdiğim üniformama veda ettim. Gerekirse seve seve can vereceğim vatanıma gece gündüz hizmet ettim. Darbe gününden bu yana terörist muamelesi görüyorum.' diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Tuna, beraatini talep etti.

TSK'da yuvalanan terör örgütü mensuplarınca hazırlanarak kuvvet komutanlarına gönderilen sözde 'Sıkıyönetim Direktifi' adlı belgede ismi yer aldığı hatırlatılan tutuklu sanıklardan eski Deniz Üs Kurmay Başkanı Süleyman Çelik'in savunması istendi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Çelik, 9-24 Temmuz tarihlerinde tüm yetkilerini devrederek yıllık izne çıktığını anlattı.

Darbe girişimi gününden bir gün önce ailesiyle birlikte Ordu ilinde olduğunu belirten Çelik, 22.00 sularında kardeşinin kendisini arayarak 'Abi, tanklar köprüyü kapatmış, neler oluyor?' diye sorduğunu söyledi.

Ardından televizyonu açtığını ve kalkışmadan haberdar olduğunu aktaran Çelik, şöyle devam etti:

'Bulunduğum yerde telefonum çekmiyordu, kayınvalidemin telefonundan 16 Temmuz sabahı üs komutanımı aradım. ' Ordu'dayım, bir emriniz var mı?' diye sordum. Bana 'Yok' dedi. Sonra 'Seni üs komutanı yapmışlar' dedi, şaşırdım, 'Nasıl olur komutanım, siz üs komutanımızsınız' dedim. 'Hayır, darbeciler seni üs komutanı yapmış' dedi. Geleyim mi ? diye sorduğumda 'Hayır' yanıtını verdi. Sonra üs komutanım beni tekrar arayıp evimde ve iş yerimde arama yapıldığını söyledi, gelmemi istedi. 18 Temmuz'u sabahı otobüsle yola çıktım.'

Daha sonra 21 Temmuz günü gözaltına alındığını belirten tutuklu sanık Çelik, darbe girişiminde görev almadığını ve hiçbir zaman da TSK'nın emir komuta zincirinden dışarı çıkmadığını söyledi.

Mahkeme başkanının Sıkıyönetim Direktifi adlı belgede adının neden yeraldığını sorması üzerine Çelik, 'Yorum yapmak zor, bunu listeyi hazırlayanlara sormak lazım. Bana kimse sormadı.' yanıtını verdi.

'Bu dosya ortalık malı gibidir, herkesin eli değebilir'

Tutuklu sanıklardan eski Kurmay Başkanı Taşkın Heken ise savunmasında, 15 Temmuz gecesi karargaha geldiğinde Tugay Komutanı Hasan Polat'ın odasına girdiğini ve komutanın o sırada bir evrak okuduğunu gördüğünü paylaştı.

Tugay komutanının okuduğu evrakın Sıkıyönetim Direktifi olduğunu gördüğünü aktaran Heken, şöyle devam etti:

'Odada ben ve tugay komutanımızın dışında başkaları da vardı ve evrakın normal olmadığı, bir gariplik ve kanunsuz olduğu konuşuldu. Tugay komutanımız ne bana ne de diğerlerine 'Darbeye katılın' emri vermedi, aksine karşı durmamız gerektiğini söyledi.'

İddianamede yer alan, Sıkıyönetim Direktifi'nin yer aldığı arz dosyasında parmak izinin bulunduğu yönündeki bilgilere de cevap veren Heken, 'Bu dosya ortalık malı gibidir, herkesin eli değebilir.' ifadesini kullandı.

Heken, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarının 'trajikomik' olarak değerlendirdi.

Tutuklu sanıklardan eski tabur komutanı Cihan Topçuoğlu ise Sıkıyönetim Direktifi evrakının çıktısını alıp tugay komutanına arz etmekle suçlandığını ancak FETÖ terör örgütü ve darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını, darbe girişimi gecesi ne tugay komutanını ne de Sıkıyönetim Direktifi dosyasını gördüğünü aktardı.

Tutuklu sanıklardan eski tabur komutanı Dağıstan Tunçbilek ve eski kurmay subay Mehmet Atabey de haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Öte yandan sanıklar, iddianamede tanık olarak ifadesi bulunan tümen komutanının mahkemeye çağrılarak yüz yüze dinlenilmesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Kargacı ise 15 Temmuz darbe girişimini ilk başta PKK veya DEAŞ saldırısı olarak değerlendirdiğini savundu.

Hareket merkezindeyken sıkı yönetim emirli bir evrakın geldiğini duyduğunu, gelen evrakı bilgisayar ortamında incelediğini ve kanunsuz olduğunu anlayarak ehemmiyet vermediğini anlattı.

Tutuklu sanık Kargacı, iddianamede yer aldığı gibi tugay komutanından emir almadığını o gece kendisini hiç görmediğini öne sürdü.

Tutuklu sanıklardan Salih Taşkın ise Sıkıyönetim Direktifi'nin suç teşkil eden bir emir olduğunu, riayet edilmemesi gerektiğini tugay komutanına ilettiğini söyledi.

Taşkın, tugay komutanından da darbe emri almadığını ileri sürdü.

O gece tümen komutanının ise kendisini arayarak 'İkinci bir darbe olabilir, tedbirinizi alın' diye sözlü emir verdiğini anlatan Taşkın, kendisinin de buna uyduğunu ancak yazılı emrin gelmediğini söyledi.

01.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, söz konusu tarihte Hatay'da 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 121. Serinyol Er Eğitim Alayı ile Garnizon Komutanlığında görevli askerler, görevden ihraç edilen polisler ve muhtarın da aralarında bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katıldı.

Tutuklu yargılanan sanıkların savunmaları, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile kaydedildi.

15 Temmuz 2016'da gündüz saatlerinde Serinyol Jandarma Alay Komutanı olarak göreve başlayan tutuklu sanık Albay Etem Metehan Yaşar, hakkındaki suçlamaları reddederek, 'Haziran ayında Serinyol Jandarma Alay Komutanlığına tayinim çıktı. Ben buraya gelmeden önce alaydan 4 ay arayla iki kez silah çalınma olayı olmuş. Normalde göreve 1 Ağustos tarihinde başlamam gerekirken, buradaki olaylar ve disiplinsizlik nedeniyle özel yayınlanan izinle 15 Temmuz tarihinde göreve başlamam istendi. 12 Temmuz tarihinde kışlaya geldim, görevi devralmadım ama denetim ve incelemelerde bulundum.' ifadesini kullandı.

Yaşar, kışladaki düzensizliği, disiplinsizliği gördüğünü ileri sürerek şöyle devam etti:

'Mehil iznimi de devir-teslim töreni yapıldıktan sonra kullanma şartıyla göreve başladım. 3 bin dönümlük kışlada 8 nöbetçi olduğunu, buranın olası saldırılara açık olduğunu, alanın yangınlara çok açık olduğunu gördüm. Ayrıca burası alay olmasına rağmen içi boştu hem personel hem teçhizat anlamında. 15 Temmuz tarihinde devir-teslim töreni yapıldı. 16 Temmuz'da çocuklarım Ankara'dan Hatay'a gelecek, 22 Temmuz tarihinde de tatile çıkacaktık.'

Törenin ardından yemeğe çıktığını ve alkol aldığını, yanında da yeni tanıştığı Cabir Dik ile Merkez Komutanı K.A'nın olduğunu belirten Yaşar, yemeğin ardından başka bir yere geçtiğini ve yine alkol aldığını kaydetti.

Bu sırada gelen telefonla, sıkıyönetim direktifiyle ilgili yazıyı öğrendiğini ifade eden Yaşar, 'Hemen kışlaya dönebilmek için yanımda olan Cabir Dik'in aracıyla döndüm. Bugüne kadar FETÖ'cüler yüzünden sayısız kez iftiralara, imzasız mektuplara maruz kaldım. Onlar yüzünden ailem dağıldı, eşimden ayrıldım. Bu olayın ardından FETÖ'cülerin girişimi olursa ne yapacağımı düşündüm. Nöbetçilere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundum. Ankara'da tanıdığım bazı komutanları aradım. FETÖ'cüler tarafından bazı kişilerin alındığını, bazı yerlerin ele geçirildiğini öğrendim.' diye konuştu.

Muhtara üniforma giydirildiği iddiası

Odasında alkol almaya devam ettiğini dile getiren Yaşar, o sırada yanında bulunan ve kendisi de alkollü olan Cabir Dik'in kışlık üniformasını alarak üzerine giydiğini fark ettiğini söyledi.

İddianamede yer aldığı gibi bu üniformayı Cabir Dik'e kendisinin vermediğini belirten Yaşar, o sırada bu konu üzerinde durmadığını anlattı.

Alaydaki kimseyi tanımadığı için güvenmediğini, askerlerin disiplinsiz tavırları nedeniyle birtakım emirler verdiğini ifade eden Yaşar, ancak bunların iddianamede yer aldığı gibi darbeye destek amaçlı olmadığını, sadece kışlaya FETÖ'cülerin saldırısı durumunda alınması gereken tedbirlerle ilgili olduğunu savundu.

Yaşar, kışlada, darbe teşebbüsünde bulunulabilecek personel ya da zırhlı araç gibi hiçbir şeyin olmadığını savunarak, 'Darbe başarılı olsaydı, darbeciler ilk etapta beni tutuklardı. Çünkü yıllardır benimle ve ailemle uğraştılar. Onların iftiraları, imzasız mektupları yüzünden eşimden ayrıldım. Aile düzenim yok oldu. Şu anda terörist muamelesi görüyorum. Bu muameleyi görmem sadece PKK ve FETÖ'yü mutlu etmiştir.' diye konuştu.

Muhtar suçlamaları kabul etmedi

Darbe gecesi tutuklu eski albay Etem Metehan Yaşar'ın yanında bulunan ve iddianamede, askeri üniformayla darbe girişiminde yer aldığı belirtilen tutuklu sanık muhtar Mehmet Ali Dik ise darbe girişiminden haberinin olmadığını ve o gece mahalledeki bir düğünde bulunduğunu ileri sürdü.

Düğün bitince kardeşinin kendisini aradığını ve 'ağabey alayda oturuyoruz sen de gel' dediğini ileri süren Dik, şunları kaydetti:

'Tamam deyip telefonu kapattım ama gitmedim, sonra tekrar kardeşim gelmem için beni aradı. Yeni alay komutanının geldiğini söyledi çağırdı. Kalktım gittim alkol almıştım. Alaya gittiğimde içeride 2 albay, kardeşim ve 2 de binbaşı vardı. Bunların içindeki albaylardan biri de Metehan Yaşar'dı. Metehan bana hoş geldin dedikten sonra 'sen muhtarsın, bu mahalledeki halk alaya hücum eder mi?' diye sordu. Ben de anlamadım öyle bir şey olmayacağını ona söyledim. Biraz oturduk Metehan alkol almıştı ve bir süre sonra sızdı. Bir ara ayıldı tekrar içki içti. Metehan yine sızınca kardeşime el işaretiyle kalkmasını söyledim. O sıra yine ayıldı, bize nereye gideceğimizi sordu eve deyince 'ben de sizinle geleyim' dedi ve birlikte alaydan çıktık, ben evime gittim. Darbeyle ilgili kesinlikle alakam veya bilgim olmadı. O gece düğünde halay çekiyorduk.'

İddianamede yer aldığı gibi 'emrinde 300 adamın' bulunması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, hiçbir emir de alıp vermediğini öne süren Dik, 'Ben muhtarım, benim o kadar adamım nasıl olsun.' dedi.

FETÖ terör örgütüyle uzaktan yakından bağlantısının bulunmasının mümkün olmadığını savunan Dik, askeri kamuflaj da kesinlikle giymediğini iddia etti.

Tutuklu sanıklardan muhtarın kardeşi ve darbe girişimi gecesi albayın yanında bulunan diğer sanık Cabir Dik ise abisinin ifadesine katıldığını, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Dik, darbe girişimi gecesi eski Albay Yaşar ile iki farklı restorana gidip alkol aldıklarını son gittikleri lokantada albayın alkolün etkisiyle mikrofonu alıp şarkı dahi söylediğini anlattı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski emniyet mensuplarına 'Örgütün emniyetten sorumlu imamı firari sanık Ersan Özkan ile 15 Temmuz ve sonraki günlerde telefon irtibatı kurdukları' hatırlatıldı.

Sanıklar, yaptıkları savunmalarda, Özkan ile telefon görüşmelerini kabul ederek görev amaçlı bunları yaptıklarını ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan Hakan Güler, savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi oğluyla gece geç saatlere kadar spor amaçlı yürüyüşe çıktıklarını, eve gelip televizyonu açtığında olaylardan haberdar olduğunu anlattı.

Olayları öğrenince telsizini açıp dinlediğini ve emniyet müdürü vekilinin telsizden herkesin 1 saat içinde şubede olmasını emrettiğini duyduğunu ve şubeye geçtiğini iddia eden Güler, şöyle devam etti:

'Emniyet müdürlüğüne geçtim, direkt emniyet müdürü vekilimizin odasına yöneldim, telsizdeki emrinin dışında bir emri olup olmadığını öğrenmek istedim ancak müdür vekili toplantı halindeydi bölmemek için giremedim odasına. Daha sonra beklemek için emniyetin bahçesine çıktım, girişteki kulübede arkadaşlarla çay içtik daha sonra tekrar yukarı çıkmak için kalktım emniyet müdürlüğünün bahçesinde Ersan Özkan'ın aracını gördüm, o sıra Ersan Özkan'ı aradım burada olup olmadığını öğrenmek için, başka da bir görüşmem olmadı.'

Güler, üzerine kayıtlı telefon numarasında ByLock tespit edildiğini hatırlatılması üzerine, bu sistemi kendisinin kullanmadığını ve telefonuna indirmediğini savundu.

Güler, emniyet binasını işgal etmek için değil, telsizden anonsla emir geldiği için şubeye geçtiğini ileri sürdü.

Tutuksuz sanıklardan Cevat Demir ise Gaziantep'te emniyet müdür yardımcısı olduğunu, lojmanında FETÖ terör örgütüne ait gazetelerin bulunduğunu ancak bu gazetelerin kendisine ait olmadığını söyledi.

Diğer sanıklar da savunmalarında, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini ve cep telefonlarında belirlenen ByLock'u kullanmadıklarını iddia etti.

Duruşma, diğer sanıkların da dinlenmesi için yarın da sürecek.

İDDİANAME

Yargılanmasına devam edilen 44 sanık hakkında, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak' suçundan da 5 ile 15 yıl hapis cezası talep ediliyor.

Paralel yapı-12 Ocak (2017) 'Hatay Darbe Yapılanması 44 sanık' davası

(01 Nisan 2017, 14:46), son güncel.: (02 Nisan 2017, 11:13)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=9996    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.007.038