Ergenekon soruşturması kapsamında Doğu Perinçek´in İşçi Partisi´nce TSK içinde örgütlenmeye çalışıldığı iddia edilen çok gizli Karargah Evleri yapılanmasının asker uzantısını soruşturuyor gibi yapıp savsakladığı iddia edilen askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, İstanbul Adliyesi´nde ifade veriyor. Üçok´un tanık veya sanık olarak mı ifade verdiği ise henüz bilinmiyor.. Ayrıntılar belli olmaya başladı.. Albay Üçok, ´sanatçılara sahte çürük raporu vermekle´ suçlanıyor. Albay Üçok ile birlikte 14 kişinin gözaltında olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında emekli askerler ve hayat kadınları da var. Üçok´u adliyede Savcı Hikmet Usta uzun süren bir sorguya aldı. Üçok´la birlikte gözaltına alınanların ev ve işyerlerine yönelik aramalar yapıldığı ve çetenin çok sayıda dökümanının bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca Genelkurmay personeli 2 sivilin de sorgulandığı bildiriliyor.
FLAŞ!!! Karargah Evleri Savcısı Üçok adi suçtan sorgulanıyor
Ergenekon soruşturması kapsamında Doğu Perinçek´in İşçi Partisi´nce TSK içinde örgütlenmeye çalışıldığı iddia edilen çok gizli Karargah Evleri yapılanmasının asker uzantısını soruşturuyor gibi yapıp savsakladığı iddia edilen askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, İstanbul Adliyesi´nde ifade veriyor. Üçok´un tanık veya sanık olarak mı ifade verdiği ise henüz bilinmiyor.. Ayrıntılar belli olmaya başladı.. Albay Üçok, ´sanatçılara sahte çürük raporu vermekle´ suçlanıyor. Albay Üçok ile birlikte 14 kişinin gözaltında olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında emekli askerler ve hayat kadınları da var. Üçok´u adliyede Savcı Hikmet Usta uzun süren bir sorguya aldı. Üçok´la birlikte gözaltına alınanların ev ve işyerlerine yönelik aramalar yapıldığı ve çetenin çok sayıda dökümanının bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca Genelkurmay personeli 2 sivilin de sorgulandığı bildiriliyor.
Çete operasyonuna Üçok da takıldı
Bu sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda Karargah Evleri Soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Ziya Üçok da şüpheli olarak yer aldı. Polisin 30 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 14´ü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü´nde sorguya alındı. Askeri Savcı Ahmet Ziya Üçok da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı´nın Beşiktaş´daki adliye binasına gelerek savcı Hikmet Usta´ya ifade verdi. Gözaltına alınanlar arasında iki sivil memur, iki hayat kadını, iki emekli astsubay ve bir emekli binbaşı da bulunuyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Karargah evleri soruşturmasını yürüten askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´nde adi bir suçtan dolayı sorgulanıyor. Karargah Evleri soruşturması, Hava Kuvvetleri komutanlığı içinde, Ergenekon soruşturmasına paralel yürütülüyor.
Hakim Albay Üçok´a çürük sorgusu
Askeri Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´nde.. Albay Üçok, sanatçılara sahte çürük raporu vermekle suçlanıyor. Albay Üçok ile birlikte 14 kişinin gözaltında olduğu belirtiliyor.
Albay Üçok´un karıştığı adi olaylar sadece çürük raporu iddiası değil
Albay Üçok hakkındaki adi suçlamalar sadece sanatçılara çürük raporu vermesi ile sınırlı değil. Karargah Evleri soruşturmasını yürütürken yardımcısı Hakim yüzbaşı Mehmet Çelik´in karıştığı bir silahlı tehdit olayında Konya Yunak Cumhuriyet Savcılığı´na başkasının resmini göndermiş, şikayetçiler yanlış resimden hareketle Mehmet Çelik hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmişlerdi. Ancak şok gerçek kısa süre sonra anlaşılmış ve ardından Yunak Savcılığı, Albay Üçok ve Mehmet Çelik hakkında evrakta sahtecilikten inceleme başlatmıştı. Diğer bir olay da Albay Üçok´un Çankaya´da imar işlerinden çıkar sağladığı iddiaları idi. Bu iki olay üzerine Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu Milli Savunma Bakanlığı Üçok´a çifte kınama cezası vermiş ve bu cezalar albayın siciline işlenmişti. Albay Üçok gündem olmaya devam etmiş, bu iki olayı ve kınama cezalarını haber yapan Bugün gazetesi haber müdürü Güngör Ergün´ü makamına çağırarak tehdit etmiş ve arama kararı olduğunu iddia ettiği bir belgeyi yırtmış, haber müdürünü de tehdit etmişti.
26 Eylül 2009, 02.00: Ve Karargah Evleri Savcısı Albay Üçok adi bir suçtan tutuklandı
Evrakta sahtecilik yaptığı aylar önce ortaya çıktığı halde savcı albayın görevini sürdürmesine izin veren TSK yöneticileri bu gibi olaylardan ders alıyor mu? Albay Üçok gibi, hatta ondan daha ağır suçlarla halen mahkemelerde yargılanan subaylar hala görevlerinde tutuluyor. Genelkurmaydakiler hata yapıp yapmadıklarını düşünüyor mu? Yoksa her defasında açıkça söylendiği ya da ima edildiği gibi bu da düşmanların TSK´yı göçertmek için düzenlediği bir komplo olarak mı görülüyor?..
Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından yağmalamaya azmettirmek ve örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği sahte çürük raporu operasyonu kapsamında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Üçok´un yağmalamaya azmettirmek ve örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.
Karargah Evleri soruşturması askeri savcılarca savsaklanıyor mu?
Karargah Evleri soruşturmasını inanılmaz şekilde birbirlerini aklamak amacıyla evrak sahteciliği yaptıkları ortaya çıkan ve bu sebeple haklarında Yunak Cumhuriyet Başsavcılığı´nca suç duyurusu yapılan, bu suç duyurusu dikkate alınmazsa resen soruşturma başlatılacağı belirtilen askeri savcılar yürütüyor. Bu sahteciliği yapan savcılardan Mehmet Çelik ise kısa süre önce görevden alınmıştı. Askeri savcıların yürüttüğü Karargah Evleri operasyonundaki tuhaflıklar ?Aynı suçtan muvazzaf subayları tutuklayan Ergenekon savcılarının önü mü kesilmek isteniyor? sorusunu gündeme getirmişti. İşçi Partisi´nin TSK´ya sızma projesi olarak bilinen ´Karargah Evleri´ ile ilgili soruşturmanın TSK ayağında başlangıcından beri tuhaf gelişmeler yaşanıyor. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz´ün MİT tarafından konuyla ilgili dosya verildiğini öğrendiği Genelkurmay´a ´Durum ne, soruşturma ne aşamada?´ diye sorması üzerine soruşturma başlatmak zorunda kaldığı anlaşılan askeri savcılığın soruşturmanın başlangıcından beri gösterdiği tuhaflıklar giderek artmış, adeta canlı yayında takip ettiğimiz ve soruşturmanın üstünün örtülmek istendiği izlenimini giderek netleştiren ayrıntıların sayısı 10´a ulaşmıştı.
İşte sayıları 10´a ulaşan ve artması beklenen tuhaflıklar:
1) 2005 yılında MİT Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilerek soruşturulmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı´na gönderilen Karargah Evleri yapılanması dosyasının üç yıl soruşturulmadan bekletilmesi ve Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz´ün Genelkurmay´a soruşturmanın ne durumda olduğunu sorması üzerine Genelkurmay´ın soruşturmayı yeni başlattığını bildirmesi.
2) Soruşturmayı inanılmaz şekilde birbirlerini aklamak amacıyla evrak sahteciliği yaptıkları ortaya çıkan ve bu sebeple haklarında Yunak Cumhuriyet Başsavcılığı´nca suç duyurusu yapılan, bu suç duyurusu dikkate alınmazsa resen soruşturma başlatılacağı belirtilen askeri savcıların yürütüyor olması. Savcılardan birinin son üç yıldaki mal varlığının dikkat çekici artışı.
3) İşçi Partisi´nce örgütlendiği iddia edilen Karargah Evleri yapılanmasıyla ilgili soruşturmaya İşçi partili bilirkişinin atanması.
4) 11 Şubat 2009´da düzenlenen Karargah Evleri gözaltı operasyonunun, Ergenekon operasyonu ve benzeri operasyonların aksine eş zamanlı ve şahısların bütün ev, işyeri, yazlık gibi adreslerinde zincirleme aramalarla yapılmayıp, kilit isimlerin ?davetiye? yöntemiyle gözaltına alınmış olması.
5) Operasyonun, İşçi Partisi´nin askeri savcılığa başvurarak soruşturma talep etmesi sonrası yapılması ve gözaltılar devam ederken İşçi Partisi´nin ´bakın biz aklanacağız suç duyurusunu zaten biz yaptık ve peşinden operasyon yapıldı´ diye açıklama yapmaları.
6) Operasyondan birkaç gün sonra gözaltındaki 6 sanığın da serbest bırakılması.
7) Kayseri 2. Hava İkmal Komutanlığı´nda, Karargah Evleri soruşturması kapsamında tutuklanan Albay Cengiz Köylü´ye para yardımı toplanması için düzenlenen ve jandarmanın kurumsal ağına (intranetine) konulan yazılı emrin basına sızması ve daha sonra bu sızdırmayla suçlanan üç astsubayın gözaltına alınması.
8) Gözaltı sürecinde astsubayların avukatları ve ailesiyle çok kısa süreler hariç görüştürülmemesi ve bu kısa görüşmelerde de sanıkların dikkat çeken davranış bozuklukları.
9) Askeri savcılık avukatlarının, tarih ve diğer bazı ayrıntılardaki dikkat çekici yanlışlıklar içeren yazılı savunmayla askeri savcıları ve gözaltıları savunmaya çalışması.
10) Ve şimdilik son örnek olarak, soruşturmanın çok gizli olduğu belirtilerek avukat ve yakınlarıyla bile görüştürülmekten kaçınılan sanık astsubaylara ait ifadelerin basına sızdırılması.
(25 Eylül 2009), son güncel.: (26 Eylül 2009)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Karargah Evleri ile ilgili tüm manşetlerimiz
Karargah Evleri soruşturmasının askerlerce savsaklanması