Tam
EskidenYeniye
 

Uşak Fetö Davası sürüyor

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı aralarında FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine peşpeşe günlerde görülen 4 duruşma ile devam edildi. Sanık savunmalarının ardından dava 7 Kasım Pazartesi'ye ertelendi. Dava süreci, sanık sayısının fazla olması nedeniyle 2 ay gibi bir süreye yayıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

06.11.2016 10:02 Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı aralarında FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine peşpeşe günlerde görülen 4 duruşma ile devam edildi.

01.11.2016 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Dava süreci, sanık sayısının fazla olması nedeniyle 2 ay gibi bir süreye yayıldı. Davada ilk olarak 21 Ekim 2015'ten bu yana tutuklu bulunan örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ve yine 17 Ekim 2015'ten bu yana tutuklu olan Uşak OSB eski yönetim kurulu başkanı ve iş adamı Ali Yıldırım'ın dinlenmesiyle başlandı.

Halen İzmir Menemen cezaevinde tutuklu olan sanıklar Hazim Sesli ve Ali Yıldırım duruşmaya telekonferans sistemi ile katılırken, önceden yazılı olarak hazırladıkları savunmaları sözlü olarak anlatmaya başladılar. Savunma dosyalarının fazla olması nedeniyle mahkeme başkanı belirli periyotlarda ara vererek sanıkların savunmasını dinliyor. Mahkeme Başkanı, Hazim Sesli'nin savunmasının tamamlanmasının ardından Ali Yıldırım'ın savunmasını dinleyecek.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda halen tutuklu bulunan FETÖ yapılanmasında 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen işadamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla katıldı.

Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı iki sanığın 'Terör örgütü kurmak yönetmek' 'Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak', 'Teröre finans sağlamak', 'Darbe girişiminde bulunmak' suçlarından yargılandığını belirterek, savunmalarını yapmalarını istedi.

Sanıklardan Hazim Sesli, daha önce mahkemeye sunduğu 1900 sayfalık savunmasını okudu. Kendisinin tekstil, enerji, madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketler grubunun yönetim kurulu başkanı olduğunu belirten Sesli, savunmasının ilk bölümünde firmaları, içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri ile ilgili bilgiler verdi. Mahkeme heyeti gün boyunca Sesli'nin ifadesini aldı.

Duruşma geç saatlere kadar devam ederken, Sesli'nin ve Ali Yıldırım'ın savunmalarını yapmalarının iki gün sürecebileceği belirtildi.

Duruşma sürecinin yaklaşık iki aya yayıldığı, öncelikli olarak başka illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunan 13 sanığın ifadesinin SEGBİS sistemi ile alınacağı öğrenildi. Tutuksuz yargılanan diğer 98 kişinin ise iki aylık süre içinde mahkemede savunmalarına başvurulacağı kaydedildi.

HAZİM SESLİ'NİN SAVUNMASI

Sanıklardan Hazim Sesli, yaklaşık 1900 sayfalık iki kitap halinde hazırladığı ve daha önce mahkemeye sunduğu savunmasını okudu.

Kendisinin tekstil, enerji, madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketler grubunun yönetim kurulu başkanı olduğunu belirten Sesli, savunmasının ilk bölümünde firmaları, içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 2,5 saat ifadesini okuyan Sesli'nin savunmasına öğleden sonra devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.

Yaklaşık 5 saat süren savunmasında Sesli, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 17-25 Aralık sürecinin planlandığının iddia edildiği hiçbir toplantıya katılmadığını söyledi.

Kendisinin "Darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla itham edildiğini belirten Sesli, "Ben yaklaşık 10 aydır ceza evindeyim, 15 Temmuz darbe girişiminin planlanmasında nasıl görev alabilirim." dedi.

Kendisinin bir komploya kurban gittiğini iddia eden Sesli, "Ben 52 ülkeye ihracat yapan bir şirketler grubunun yöneticisiyim, pek çok sivil toplum örgütünde üst düzey görevlerde bulundum, bu nedenle bir komploya kurban gittiğime inanıyorum." dedi.

Mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan Sesli, duruşmalara SEGBİS üzerinden değil bizzat gelerek katılmak istediğini belirtti.

Hazim Sesli mahkeme heyetine telekonferans yöntemiyle savunmasını tamamladı. Hazim Sesli iddianamede yer alan hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Çok sayıda ülkeye ihracat yapan bir şirketler grubunun yöneticisiyim, ülke genelinde birçok sivil toplum örgütünde gerek yönetici olarak gerekse kurucu olarak görevlerde bulundum, 17-25 Aralık sürecinin planlandığı iddia edilen hiçbir toplantıya katılmadım. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmam zaten söz konusu değil, yaklaşık bir yıldır tutuklu olarak cezaevindeyim. Hakkımda belgeye, delile dayanmayan iftiralardan dolayı bir komploya kurban gittiğime inanıyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

ALİ YILDIRIM'IN SAVUNMASI

Sesli'nin ifadesinin tamamlanmasının ardından eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın ifadesine geçilirken, Yıldırım yaklaşık 4 saat boyunca hakkındaki iddialarla ilgili savunma yaptı.

İnancından dolayı bugüne kadar çok sayıda öğrenciye yardımcı olduğunu, yapının sohbet toplantılarına katıldığını, ancak bu toplantılarda sadece dini sohbetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, kendisinin FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla çok sayıda şirket kurmak ve bu şirketler üzerinden para transferi yapmakla suçlandığını, iddiaları kabul etmediğini söyledi.

Yıldırım'ın savunmasının uzaması üzerine mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Davanın görülmesine yarın 11.30'da devam edilecek.

Sanıklar, "Terör örgütü kurmak, yönetmek", "Anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "Teröre finans sağlamak", "Darbe girişiminde bulunmak" gibi suçlardan yargılanıyor.

02.11.2016 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci günündeki duruşmaya, Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda halen tutuklu bulunan FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla katıldı.

Yıldırım, dün yarım kalan savunmasına devam ederken, uzun yıllar sohbet toplantılarına katıldığını, inancından dolayı çok sayıda öğrenciye burs verdiğini, yurt dışı gezilerine gittiğini, bu gezilerde yurt dışındaki bazı okulları ziyaret ettiğini belirterek, tüm bu eylemlerinin inancından kaynaklandığını ileri sürdü.

Saat 15.: 00 sıralarında savunmasını tamamlayan Ali Yıldırım, hakkındaki iddiaların aslı ve dayanağı olmadığını savunarak, "Dini inancımdan dolayı bugüne kadar çok sayıda öğrenciye yardımcı oldum, burs verdim. Cemaatin sohbet toplantılarına katıldım, fakat bu toplantılarda sadece dini sohbetler gerçekleştirdik. Ne 17-25 Aralık ne de 15 Temmuz darbe girişimleriyle bir alakam yoktur. Ben memleket ve Uşak sevdalısı bir iş adamıyım. İşim, ailem, yatırımlarım her şeyim Uşak'ta. Uşak dışında bir yatırımım dahi yok. İddianamelerde adımı veren kişilerin iddialarını ispatlamasını istiyorum ve onların hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Eşimde aynı şekilde tutuklu durumda. 4 çocuğum ve yanımızda yaşayan 82 yaşındaki annem yalnız ve mağdur durumdalar. Cezaevi ortamında geri dönüşü olmayan sağlık sorunları yaşıyorum. Bunlar dosyalarda raporlarla belgeli. Yüce mahkemeden talebim dava sürecinde adli kontrol şartı ile tutuksuz olarak yargılanmak" İfadelerini kullandı.

Mahkeme başkanı iddianamede delil olarak sunulan yaklaşık 60 telefon konuşmasıyla ilgili Yıldırım'a çeşitli sorular sordu.

Yıldırım'ın savunmasını bitirmesinin ardından tanık ve mağdur ifadelerine geçildi.

Mahkeme heyeti 4 mağdur ile 5 tanığın ifadelerini dinledi. Mağdurların tamamı çeşitli dönemlerde FETÖ'ye kurban bağışında bulunduklarını belirterek, Yıldırım ve Sesli'den şikayetçi olmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini söyledi.

Daha sonra Sesli ve Yıldırım'ın avukatları sözlü savunmalarını yaptı.

Avukatlar, müvekkillerinin dini inançlarından dolayı sohbet toplantılarına katıldığını, öğrencilere burs vermek amacıyla hareket ettiklerini, herhangi bir terör faaliyetinde bulunmadıklarını, iddianamenin delillere dayanmadığını öne sürdü.

Daha sonra söz alan Sesli ve Yıldırım, haklarında iddia edildiği gibi himmet ve kurban bağışlarından çıkar sağlamadıklarını, herhangi bir terör örgütünün yöneticisi olmadıklarını savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Davanın görülmesine yarın 09.00'da devam edilecek.

03.11.2016 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Duruşmanın üçüncü gününde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Sesli ve Barış Altınordu ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Sanıkların kimlik bilgilerinin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı, "terör örgütü yöneticisi olmak", "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "teröre finans sağlamak", "darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla yargılanan Altınordu'ya hakkındaki iddialara ilişkin savunmasını sordu.

Yaklaşık 4 saat boyunca savunma yapan Altınordu, iddianamede delil olarak sunulan 50'ye yakın telefon konuşmasıyla ilgili bilgi verdi.

Altınordu, iddia edildiği gibi terör örgütüne üyeliği bulunmadığını savunarak, dini inancından dolayı kurban parası topladığını ancak bunu fakir fukaraya yardım için yaptığını öne sürdü.

FETÖ'nün okullarını ziyaret etmediğini, örgüte maddi çıkar sağlamadığını, kimseye burs vermediğini savunan Altınordu, "Bank Asya ile ticari ilişkilerim vardı, oraya para yatırdığım doğru ancak bunlar kredi ödemelerim, yoksa bankayı kurtarmak gibi bir amacım olmadı." diyerek, tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.

Müvekkili Altınordu'nun örgüt yöneticiliğiyle suçlandığını, FETÖ üyeleriyle gizli görüşmeler yaptığının öne sürüldüğünü anımsatan avukat Hakan Duru da "ByLock yazılımı biliniyor, bu programı kullanmamış. Örgüt yöneticisi olsaydı bu programı kullanırdı. İddianamedeki delillerin yüzde 99'u telefon konuşmaları. Müvekkilim bu konuşmaları samimi bir şekilde mahkemede anlattı. İddianamede zaten başka bir somut delil yok, müvekkilimin tutukluluk halinin son bulmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Verilen aranın ardından duruşma işdamı Mehmet Sesli'nin ifadesinin alınmasıyla devam etti.

Duruşmanın üçüncü gününün öğleden sonraki bölümünde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Sesli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunmasını yaptı.

Mahkeme Başkanı, "terör örgütü yöneticisi olmak", "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "teröre finans sağlamak", "darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla yargılanan Sesli'ye hakkındaki iddialara ilişkin sorular sordu.

Yaklaşık 5 saat boyunca savunma yapan Sesli, iddianamede delil olarak sunulan telefon konuşmalarını açıkladı. Yakın çevresinden uzun yıllardır kurban topladığını, toplanan kurbanların ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini ifade eden Sesli, herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü.

Sesli'nin avukatı Deniz Tolga Aytöre ise müvekkilinin dini inancından dolayı yaptığı yardımların suç niteliği taşımadığını savunarak, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti sabah ifade veren Barış Altınordu ve Mehmet Sesli'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Davanın görülmesine yarın saat 10.00'da devam edilecek.

04.11.2016 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Duruşmanın dördüncü gününde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Ali Gökbudak, Serdar Kürekçi ile Abdurrahman Gezer, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmada ifade verdi.

İddianamede örgütün Uşak imamı olarak adlandırılan ve "terör örgütü kurmak ve yönet", "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak", "teröre finans sağlamak", "darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla yargılanan Mehmet Ali Gökbudak savunmasını yaptı.

Yapı içinde yıllardır bulunduğunu, herhangi bir terör faaliyetinde yer almadığını, demokrasiye inanan, darbeye karşı bir yapısının bulunduğunu anlatan Gökbudak, kurban ya da bağış adı altında para toplamadığını, finansal destek sağlamadığını belirtti.

Mahkeme başkanının, telefonunda örgütün kriptolu mesajlaşma programı Bylock bulunduğunu hatırlatması üzerine "programı yanlışlıkla telefonuna yüklemiş olabileceğini" belirten Gökbudak, Hazim Sesli ve Ali Yıldırım'la bir kez Amerika'ya gittiğini ve Gülen'i ziyaret ettiğini de söyledi.

Sanıklar Serdar Kürekçi ise kendisinin yeminli mali müşavir olduğunu ve işi gereği bazı şirketlerin defterlerini tuttuğunu ifade ederek, örgütün finans kurumlarını yönetmekle suçlandığını, herhangi bir terör faaliyeti içerisinde yer almadığını kaydetti.

Sanıklardan Abdurrahman Gezer ise inancı nedeniyle yapı içerisinde bulunduğunu, terör faaliyetleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin herhangi bir terör faaliyeti içinde bulunmadığını savunarak tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Gökbudak, Kürekçi ile Gezer'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya pazartesi gününe kadar ara verdi.

4 GÜNDE 4 SAVUNMA ALINDI

Davanın ilk duruşmasının önceki oturumlarında, sözde "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Yıldırım, Barış Altınordu ve Mehmet Sesli'nin savunmaları alınmıştı.

İDDİANAME

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY yönelik 2015 Eylül ayında FETÖ'nün finans ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı 2 bin 527 sayfalık iddianamede aralarında FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi eski Başkanı Ali Yıldırım örgüt yöneticisi olarak gösteriliyor.

Altısı şikayetçi, 60'ı mağdur toplam 220 tanık ifadesine yer verilen iddianamede 13 tutuklu toplam 111 sanığın 1984 yılından itibaren örgüte finansal destek sağladığı belirtiliyor.

Örgütün son 5 yılda "himmet", "bağış", "kurban", "zekat" adı altında özellikle iş adamlarından topladığı yaklaşık 500 milyon doları, paravan şirketler, yurt içi ve dışındaki okullar aracılığıyla çeşitli ülkeler üzerinden ABD'ye aktardığının yer verildiği iddianamede Sesli'nin Uşak ve çevre illerden toplanan paraların transferiyle görevli olduğu bildirilmiş, toplanan paraların kurulan paravan şirketler aracılığıyla hayali ticari faaliyetler kullanılarak bankacılık sistemine sokulduğu, yurt içindeki ve dışındaki çok sayıdaki eğitim kurumu aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika, Tunus, Fas, Ürdün, Almanya gibi ülkeler üzerinden ABD'ye aktarıldığı ifade ediliyor.

Paralel yapı-14 Ekim (2015) 'Uşak Yapılanması' soruşturması

(06 Kasım 2016, 10:02)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=8955    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.005.569