Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik Adana merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda müteahit, mobilya ve tekstil fabrikalarının sahiplerinin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Zanlılara, terör örgütüne finansman sağlamak ve terör örgütüne üye olmak suçlamaları yöneltildi. Operasyonun, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan kişilerin delilleri karartabileceği ve yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle yeniden gözaltına alınması talebi üzerine gerçekleştiği öğrenildi.
09.06.2016 21:24 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik Adana merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.
6 Haziran'da gerçekleşen operasyonla ilgili alınan bilgilere göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü ilan edilen Fethullah Gülen Camaati'ne yönelik soruşturmalarında, FETÖ/PDY'nin Adana'daki finans kaynakları ve para trafiğini ortaya çıkardı. Yıllık milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulundurduğu öne sürülen müteahitler, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden KOM ekipleri, FETÖ-PDY'ye finansman sağlamak, terör örgütüne üye olmak suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında şafak vakti 12 ilde 500 polisle eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şırnak, Çorum, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin ve Kayseri'de 66 noktaya yapılan operasyonlarda aralarında iş adamı doktor, avukatlarında bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı.
Operasyonlarda yakalanamayan 7 kişinin yurt dışına kaçtığı belirtilirken, terör örgütüne finansman sağlayan ve terör örgütüne üye olduğu iddia edilen şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Adana'da gözaltına alınanlar ise, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
GÖZALTILARIN NEDENİ
Operasyonun, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan 48 kişinin delilleri karartabileceği ve yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle yeniden gözaltına alınması talebi üzerine gerçekleştiği öğrenildi.
DETAYLAR
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, terör örgütü ilan edilen Fethullah Gülen Camaati'ne yönelik soruşturmalarında, 'FETÖ/PDY'nin Adana'daki finans kaynakları ve para trafiğini ortaya çıkardı. Yıllık milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulunduran müteahitler, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden KOM ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Belirlenen Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, Yağmur Mobilya'nın sahibi Yağmur Aküllah, Başaran Cam'ın sahibi Kazım Başaran, Karabulut Mobilya'nın sahibi Hüseyin Karabulut, AGİT başkanı Seyfettin Alpet, Tekstil firması sahibi Halil Kadı, uluslararası müteahitlik firmasının sahibi Tahir Acaroğlu'nun da aralarında 30 işadamı ve şirket sahibini gözaltına aldı. Hedefte bulunan 7 işadamının ise yurt dışında olduğu belirlendi. Diğer bazı zanlıları arama çalışmalarına ise devam ediliyor. Ekiplerce gözaltına alınan işadamları sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen işadamları "Bakalım, gidince neden gözaltına alındığımızı öğreneceğiz" dedi.
ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER
Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansman sağladığı ve örgüt üyesi olduğu öne sürülen aralarında tanınmış iş adamları, doktor ve avukatların da bulunduğu 48 kişiye 25 Nisan 2016 günü yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması getirilmişti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütüne finansman sağlamak, terör örgütüne üye olmak iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen isimlerin yurt dışına kaçma ve delilleri karartma yapabileceği ihtimali üzerine Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şırnak, Çorum, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.
12 ilde 500 polisle şafak vakti harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 66 adrese eş zamanlı düzenledikleri operasyonda aralarında ünlü iş adamları Ali K., Yağmur A., Ağır A. Dr. Yasin T. ve avukatların da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 3'ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hakkı P., Hüseyin K., Ali K., Yağmur A., Ali Kazım B., Mustafa D., Seyfettin A., Zekeriya K., Tahir A., Aykut Fatih D., Bayram Ali S., İbrahim Orhan G., Metin T., Yasin T., Bekir K., Mikail A., Emine S., Ahmet Ö., Mesut Y., Kemal A., Ahmet I., Ali Ö., Ahmet T., Halil O., Yusuf E, Rüştü B. ve İlhami B. ise sağlık kontrollerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Polis ekiplerinin diğer şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.
29 KİŞİ SERBEST
Adana merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 59 şüpheliden 29'u serbest bırakılırken, 30'u adliyeye sevk edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullah Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturmalarında, FETÖ/PDY'nin Adana'daki finans kaynakları ve para trafiğini ortaya çıkardı. Yıllık milyonlarca liralık paranın kontrolünü elinde bulundurduğu öne sürülen müteahhitler, tekstil ve mobilya fabrikası sahiplerini tespit eden ekipler, operasyon başlattı. Adana merkezli Ankara, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kahramanmaraş, Çorum, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak olmak üzere 12 ildeki 66 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, işadamları Yağmur Aküllah, Kazım Başaran, Hüseyin Karabulut, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Seyfettin Alpet, tekstil firması sahibi Halil Kadı, uluslararası müteahhitlik firmasının sahibi Tahir Acaroğlu'nun da aralarında 59 işadamı gözaltına alındı. Hedefte bulunan 7 işadamının ise yurt dışında olduğu belirlendi.
KOM Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerin 29'u serbest bırakılırken 30'u adliyeye sevk edildi. İşadamları ve fabrika sahipleri Adli Tıp Birimi'ne kalabalık oldukları için belediyeden talep edilen otobüsle ile getirildi. Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube'ye bağlı ekiplerin güvenlik önlemi altında sağlık kontrolüne getirilen zanlılar, "Neden gözaltına alındığımızı bilmiyoruz" diye açıklama yaptı.
(09 Haziran 2016, 21:24)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: