Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, daha önce meslekten ihraç ettiği savcı Zekeriya Öz'ü, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ağır içerikli tweetleri nedeniyle yürütülen soruşturmada ikinci kez ihraç etti. Öz hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle HSYK kendiliğinden harekete geçerek inceleme kararı almıştı. Öz, 17 Aralık yolsuzluk kumpasında tutukladığı işadamı Ali Öz'e Dubai tatilini ödettiğinin ortaya çıkması, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurt dışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi gerekçeleriyle daha önce de meslekten atılmıştı.
24.03.2016 19:51 Ergenekon soruşturmasını başlatan paralel yapının en önemli savcısı Zekeriya Öz hakkında, hakaret içerikli tweetleri nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı.
HSYK 2. Dairesi, "Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurt dışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi" nedenleriyle daha önce meslekten ihraç edilen Zekeriya Öz'ün, attığı tweetler nedeniyle yürütülen bu soruşturmada da tekrar ihracına karar verdi.
Dairenin kararını, Hakimler ve Savcılar Kanunun 69. maddesinin son fıkrasına göre aldığı öğrenildi. Kanunun 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.
Savcı Öz, görevde olmasına karşın sık sık tweet atması ve tweetlerinde hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ağır hakaret ve eleştirilerde bulunması nedeniyle tepki çekmişti. Savcı Öz daha sonra, HSYK tarafından hakkında yürütülen soruşturma sürecinde yurtdışına kaçmıştı.
PARALEL'İN FİRAR EDEN 7 SAVCISI
Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Muammer Akkaş, Cihan Kansız, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Sadrettin Sarıkaya olmak üzere adları paralel yapı ile birlikte gündeme gelen 7 savcı yurtdışına kaçmış bulunuyor. Öz ve Kara haklarında yakalama kararı çıkarılmasından bir gün önce Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına kaçmıştı. Açığa alınıp meslekten ihraç edilen Akkaş ile Yüzgeç de sırra kadem basmıştı. Bir süre önce ise Cihan Kansız ve Fikret Seçen'in firar ettiği anlaşılmıştı. Son olarak da 7 Şubat'ta MİT yöneticilerini terör suçlamasıyla tutuklamaya kalkan ve onlara doğrudan emir verdiği bilinen Başbakan Erdoğan'a ulaşmaya çalışan savcı Sadrettin Kaya yurtdışına kaçmıştı.
BUNLAR NASIL SAVCI?
Bu kadar savcının kaçmış olması, paralel örgütün varlığı ve yıllardır dile getirilen cemaatin özellikle yargıda en güçlü şekilde örgütlendiği iddialarını doğrulamış oldu. Kanunları en iyi bilen ve kamu adına onların savunucusu olan cumhuriyet savcılarının eğer iddia edilenler doğru değilse kendilerini mahkemelerde savunmaları ve aklanmaları beklenirken bu kişilerin kaçmış olması, haklarında elde edilen delillerin güçlü olduğu, bu isimlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin değil Gülen paralel devletinin savcıları olduğu iddialarını da doğrulamış oldu. Diğer taraftan bu durum, bu savcıların daha önce bakmış olduğu küçük/büyük istisnasız tüm soruşturma dosyaları üzerine de bir şüphe düşürmüş oldu. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
Paralel savcılar meslekten atıldı!
Öz'e haksız mal edinme davası
Paralel yapı-Yurtdışına firar eden şüpheliler
(24 Mart 2016, 19:51)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: