Emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin 8 Şubat'ta İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 21 polisten, emniyet amiri Gafur Ataç dışındaki 20'sinin sorgusu tamamlandı. Şüpheli 20 polisin sorgusunu tamamlayan ve sorgu işlemine ara veren mahkeme, saat 13.00'te emniyet amiri Gafur Ataç'ı sorgulayıp kararını açıklayacak. Şüpheliler hakkında devlet yetkililerini yasadışı dinleme ve buradan hareketle seçilmiş hükümeti devirme girişiminde bulunmak suçlaması yöneltiliyor. Soruşturmada 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen, 2 numara ise Taraf yazarı Emre Uslu.
14.02.2015 10:34 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 21 şüpheli polisin sorgusu, şüphelilerden emniyet amiri Gafur Ataç dışında, saat 03.40 itibariyle tamamlandı.
12 Şubat Perşembe günü saat 14.30'da mahkeme tarafından 37 saatte aşkındır sorguları süren polislerden 20 kişinin işlemleri tamamlandı. Sorgusu yapılamayan Kalan Ataç'ın da bugün saat 13.00 itibariyle sorgulanacağı yönünde şüpheli ve avukatlarına bildirilirken, bu kişinin sorgusunun sona ermesinin ardından, şüphelilerle ilgili kararın, 2-3 saatlik aradan sonra açıklanacağı bekleniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda 21 polis gözaltına alınmıştı.
HAİN PLANA KILIF: MEMURLAR DOSYALARI KARIŞTIRMIŞ OLABİLİR!
Öte yandan soruşturma detayları da ortaya çıkıyor. Buna göre; paralel yapının binlerce kişiyi dinlemek için kullandığı Selam-Tevhid dosyasında incelemesini sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Şubat komplosunun devamına ilişkin önemli bir bulguya ulaştı. 2010-2013 yılları arasında örgüt üyelerince yürütülen çeşitli soruşturmaları mercek altına alan savcılık, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın ‘KCK Avukatlar’ soruşturmasında dinlendiğini tespit etti. Fakat buna ilişkin evraklar ‘KCK’ dosyasında bulunamadı. İncelemeyi derinleştiren savcılar, Öcalan’a ait kayıtları Selam-Tevhid dosyasının arasında buldu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu olmak üzere binlerce kişiyi kayda alan örgütün, 7 Şubat 2012’de tutuklama kastıyla ifadeye çağırdığı dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yönelik ikinci 7 Şubat’a hazırlandığı da böylece ortaya çıktı.
DİNLEMEYİ O GÜN KESTİLER
Mehmet Öcalan’ın ‘şüpheli’ olarak yeraldığı ‘KCK Avukatlar’ dosyasının bir bölümünün ayrıldığını tespit eden savcılar, ayrılan kısmın farklı bir dosya numarasıyla sürdürüldüğünü belirledi. Sözkonusu dosyada 4 adet teknik takip kararının ‘kayıp’ olduğunu tespit eden savcılar, bu kararların izini Selam-Tevhid soruşturma dosyasında buldu. Hakan Fidan’ı ‘Mehmet Öcalan üzerinden’ Selam-Tevhid kumpasına eklemek istediği kanıtlanan paralel örgütün, “Öcalan’ı dinlemeyi sonlandırın” diye talimat verdiği tarih ise daha ilginç: 17 Aralık 2013. Hükümete yönelik ‘yolsuzluk’ kılıflı 17 Aralık darbe girişiminin hemen ardından Selam-Tevhid kapsamındaki tüm dinleme kararlarını iptal eden ihanet çetesi, Öcalan’ın dinlenmesini de aynı gün sonlandırdı.
MEMURLAR KARIŞTIRMIŞ!
7 Şubat kumpasını tekrar canlandırarak çözüm sürecini sabote etme hedefindeki paralel yapının bu oyunu, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 21 polis arasındaki Emniyet Amiri Gaffur Ataç’a sorguda soru olarak yöneltildi. Ataç’a, “KCK’da şüpheli olarak dinlenen Mehmet Öcalan’ın kayıtları Selam-Tevhid’de ne arıyor? Buradaki amaç nedir?” diye soruldu. Olaya ilişkin bir suçu bulunmadığını iddia eden Ataç, sözkonusu ‘ayırma’ işleminden adliyedeki memurları sorumlu tuttu; “Benimle alakası yoktur. Savcılık kalemindeki memurlar evrakları karıştırmış olabilir” dedi. Savcı bunun üzerine Ataç’a, “MİT yetkililerini Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden KCK ile irtibatlandırmaya mı çalıştınız?” sorusunu yöneltti. Ataç ise bu soruya, “İki soruşturma arasında bağ kurulamaz. Zaten benim 7 Şubat’la alakam yok” şeklinde cevap verdi.
(14 Şubat 2015, 10:34)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: