Tam
EskidenYeniye
 

Flaş!!! Danıştay-Ergenekon birleşmesine onay

Giderek köşeye sıkışan ve sürekli olumsuz gelişmelerle karşılaşan Ergenekoncuların sinirleri bozuldu.. Danıştay davasına bakan yerel mahkeme, Yargıtay´ın ´Danıştay saldırısının yerel mahkemenin verdiği karardaki gibi başörtüsüyle alakalı olmayıp Ergenekon Terör Örgütü ile alakalı olma olasılığının eldeki delillerle anlaşıldığını ve bu sebeple verilen mahkumiyet kararlarının bozularak davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesi gerekir´ şeklindeki kararına uydu. Ama bu karar davanın başsanığı Alparsalan Aslan´ı çıldırtmaya yetti. Duruşmada olay çıkaran Aslan, öldürdüğü yargıtay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin´in oğluna saldırarak ve başörtüsünü kimse yasaklayamaz diye bağırarak bozma kararına tepki gösterdi. Danıştay´a saldırı davasının İstanbul´da görülen Ergenekon davasına eklenmesi kararı çok kritik bir karar. Çünkü Danıştay saldırısı, hem Ergenekon Terör Örgütü´nün işlediği iddia edilen en somut terör olaylarından birisi hem de saldırı Ankara´da gerçekleştiği için Ergenekon davasının da Ankara´da görülen Danıştay davasına eklenmesinin gerektiği Ergenkon davasını eleştiren kesimlerce iddia ediliyordu. Uzun zamandır kamuoyunda tartışmalara sebep olan bu durum da böylece netlik kazanmış oldu. Şimdi birleşme sürecinde son bir resmi ayrıntı kalıyor: Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi´nin Danıştay Davası´nı bünyesine aldığını açıklaması. Bunun da yapılacağına eldeki delil durumuna göre kesin gözüyle bakılıyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

FLAŞ!!! Mahkeme Danıştay davasının Ergenekon´la birleştirilme talebine uydu

Giderek köşeye sıkışan ve sürekli olumsuz gelişmelerle karşılaşan Ergenekoncuların sinirleri bozuldu.. Danıştay davasına bakan yerel mahkeme, Yargıtay´ın ´Danıştay saldırısının yerel mahkemenin verdiği karardaki gibi başörtüsüyle alakalı olmayıp Ergenekon Terör Örgütü ile alakalı olma olasılığının eldeki delillerle anlaşıldığını ve bu sebeple verilen mahkumiyet kararlarının bozularak davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesi gerekir´ şeklindeki kararına uydu. Ama bu karar davanın başsanığı Alparslan Arslan´ı çıldırtmaya yetti. Duruşmada olay çıkaran Arslan, öldürdüğü yargıtay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin´in oğluna saldırarak ve başörtüsünü kimse yasaklayamaz diye bağırarak bozma kararına tepki gösterdi. Danıştay´a saldırı davasının İstanbul´da görülen Ergenekon davasına eklenmesi kararı çok kritik bir karar. Çünkü Danıştay saldırısı, hem Ergenekon Terör Örgütü´nün işlediği iddia edilen en somut terör olaylarından birisi hem de saldırı Ankara´da gerçekleştiği için Ergenekon davasının da Ankara´da görülen Danıştay davasına eklenmesinin gerektiği Ergenkon davasını eleştiren kesimlerce iddia ediliyordu. Uzun zamandır kamuoyunda tartışmalara sebep olan bu durum da böylece netlik kazanmış oldu. Şimdi birleşme sürecinde son bir resmi ayrıntı kalıyor: Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi´nin Danıştay Davası´nı bünyesine aldığını açıklaması. Bunun da yapılacağına eldeki delil durumuna göre kesin gözüyle bakılıyor.

Alparslan Arslan´ın sinirleri bozuldu, babası İdris Arslan ise oğlunun kullanıldığını da iddia etti

İşte Danıştay saldırısı davasındaki önemli karar... Alparslan Arslan´ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı Danıştay saldırısı davasında Mahkeme Yargıtay´ın bozma kararına uydu. Sanıklar karar açıklanırken birbirine girdi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi´nin, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili Alparslan Arslan´ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davaya ilişkin bozma kararına uyulmasını kararlaştırdı.

ERGENEKON DAVASI´NIN BİR PARÇASI OLDU

DURUŞMAYA KİMLER KATILDI?

Davanın bugünkü duruşmasında, sanık Alparslan Arslan´ın avukatı Hüseyin Kubilay Üstüner, mahkemenin daha önceki kararında direnmesini talep ederek, ayrıca müvekkilinin akıl ve ruh sağlığı konusunda hastaneye sevkini istedi. Diğer tutuklu sanıkların avukatları da daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Sanıklardan Süleyman Esen, söz alarak, Mahkemeden, yapılan yanlışlığa bir son vermesini istiyorum. Adalete sığınıyorum, adalet istiyorum. Tahliyeme ve beraatıma karar verilsin dedi. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, celse arasında verdiği yazılı mütalaadaki gerekçeler doğrultusunda, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulması ile Ergenekon davasını gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden birleştirme yönündeki muvafakatlarının sorulmasını istedi. Taştan, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Davanın ikinci celsesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Tekin İrşi ile sanık ve müdahil avukatları katıldı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, ´Ergenekon davasıyla birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna´ işaret ederek verdiği bozma ilamına uyulmasını kararlaştırdı. Heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden birleştirme yönündeki muvafakatlarının sorulmasına da karar verdi.

DAVA DOSYASI İSTANBUL´DA BİRLEŞTİRİLSİN

Mahkeme Heyetinin yaptığı başbaşa değerlendirmenin ardından, Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, usul ve yasaya uygun bulunan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma kararına uyulmasına karar verildiğini kaydetti. Hasan Şatır, dosya kapsamı, delil durumu, bozma ilamındaki gerekçeye göre, yapılan değerlendirmede; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin, Ergenekon davasında, bir terör örgütü olduğu ve bunların ülke çapında eylem ve faaliyetlerde bulunduğunun ileri sürüldüğünü belirtti. Bahse konu örgütün ana çatısı ve örgüt yapısının tarif edilerek nitelendirildiğini, ayrıca örgüt eylemlerinin de dava konusu edildiğini ifade eden Şatır, Mevcut duruma göre, mahkememiz dosyasındaki Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayının, İstanbul´daki yargılamaya konu örgütün yaptığı eylemlerden biri olarak iddia edildiği, bu haliyle mahkememizde görülen ve örgütün yaptığı eylemlerden bir tanesi olarak nitelenen eylemin yargılamasının da örgütün genel tanım ve tarifinin yapıldığı ve diğer eylemlerinin yargılandığı dosyada birleştirilerek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 2008/209 esas sayılı (Ergenekon davası) dosyasında yapılması, delillerin birlikte değerlendirilmesinin usul ve yasaya uygun olduğu sonuç ve kanaatine varıldığından, dosyanın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmesi konusunda muvafakat istenilmesine karar verildi dedi. Sanık Alparslan Arslan´ın, akıl ve ruh sağlığı yönünden rapor aldırılması talebinin reddine karar veren mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi. Bu arada, Mahkeme Heyeti tutukluluğun devamı konusundaki ara kararı oy çokluğuyla aldı. Üyelerden Hakim Kadir Kayan, bozma kararı sonrasında ortaya çıkan yeni süreçte, sanık Süleyman Esen ile ilgili ortaya çıkan durumun, tutuklu kalması halinde sanığın mağduriyetine neden olabileceği gerekçesiyle Esen hakkında verilen tutukluluğun devamı kararına muhalefet şerhi düştü.

Alparslan Arslan OLAY ÇIKARDI KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan, verilen ara sırasında olay çıkardı. Sanık sandalyesinde oturan Arslan birden ayağa kalkarak, Başörtüsünü yargılayanları keserim, sırayla gelin diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, kendi mahkemelerinde görülen Danıştay davasına ilişkin görüşün sorulmasını içeren müzekkerinin mahkemeye ulaştığını bildirdi. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, Yargıtay bozma ilamına uyulmasını talep etti. Mahkeme bütün talepleri görüşmek üzere ara verdi. Duruşma başlamadan önce oldukça neşeli gözüken ve yanındaki diğer sanıklarla sohbet eden Alparslan Arslan, verilen arada ayağa kalkarak küfürler yağdırmaya başladı. Başörtüsünü yargılayanı keserim, sırayla gelin şeklinde bağıran Alparslan´ hakaretler yağdırmaya devam etti. Davanın müdahil avukatlarının olduğu tarafa yönelen Arslan, Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Özbilgin´in avukat olan oğlu Gökhan Özbilgin´e saldırmak istedi. Araya giren jandarma, olayı önledi. Alparslan Arslan, bu olay sonrası duruşma salonundan çıkarılırken, diğer sanıklar da birbirine girdi. Bütün sanıklar salondan çıkarıldı.

Mahkemenin kararını açıkladığı sırada, sanık Erhan Timuroğlu, Osman Yıldırım´ın üzerine yürümek istedi ve Bu şerefsiz itirafçının söyledikleri yalan dedi. Sanık İsmail Sağır da Yıldırım´a yönelik sözler söyledi. Bunun üzerine Osman Yıldırım da Erhan Timuroğlu ve diğer sanıklara yönelik küfürlü sözler sarf ederek, Size kaç para verdiler diye konuştu. Sanıklar, jandarmanın müdahalesinin ardından salondan çıkartıldı. Diğer taraftan duruşmaya verilen arada, Alparslan Arslan´ın annesi Porsor Arslan, oğlunun taşkınlık yaparak duruşma salonundan çıkartılmasının ardından, Birileri GATA´ya gidebiliyor. Benim oğlum 3 yıldır bu halde. Ne biçim Türkiye bu. Böyle hakaret olmaz. İstediğini söyleyebilir şeklinde konuştu. Arslan´ın babası İdris Arslan ise davanın görülmesinin ardından, oğlunun rahatsız olduğunu, tedavi edilmesi için ilgili mercilere başvuruda bulunduğunu ifade etti. Oğluyla bir yıldır görüşemediğini savunan Arslan, oğlunun kullanıldığını da iddia etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yargıtay´ın bozma kararına uydu. Danıştay Davası´nın, Ergenekon davası ile birleştirilmesinin önü açıldı. Mahkeme davanın İstanbul´da görülmesini istedi.

Hukukçulara göre karar doğru

Doç. Dr. Mustafa Şentop (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı): ´Yargıtay´ın bozma gerekçesine uyularak doğru karar verildi. İstanbul´da davanın görülmesi olumlu bir sonuçtur, fayda vardır. Hem Danıştay Davası yeni belgeler ışığında yeniden ele alınacak hem de Ergenekon´un en önemli iddialarından biri görülmüş olacak. Bu da davanın daha somutlaştırılmasına, daha hızlanmasına neden olacak.´

Ümit Kardaş (Emekli Askeri Hakim): ´En makul olanı davanın İstanbul´da görülmesi. Çünkü İstanbul´daki hakim ve savcılar Ergenekon soruşturmasına ilişkin pekçok bilgi ve belgeye sahipler.´

Prof. Mustafa Kamalak (Anayasa Hukukçusu): ´İstanbul´daki mahkemenin Ergenekon bilgi ve belgelerine sahip olması ve konuya hakimiyetleri nedeniyle davanın İstanbul´da görülmesi doğru bir karar.´

Danıştay saldırısının Ergenekon eylemi olduğuna dair 9 delil

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, ´terör örgütü´ iddiasıyla hazırladığı 2455 sayfalık ilk iddianamede Danıştay saldırısı ile Ergenekon Terör Örgütü arasındaki bağlantıları gösteren delilleri tek tek sıralamıştı. İşte o bağlantılar:

1) KATİL İLE YAKIN İLİŞKİ: Alparslan Arslan hem Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin ile Hüseyin Görüm´ün avukatlığını yapıyor hem de Muzaffer Tekin´in ortağı Ayhan Parlak´ın avukatı. Arslan´ın bürosunda 16 sayfalık Ergenekon dökümanı bulundu.

2) TELEFON TRAFİĞİ: Katil Arslan´ın kullandığı 0532 671 34 39 nolu GSM hattının; Muzaffer Tekin´in kullandığı 0532 291 92 93 telefon numarasıyla 35, Muzaffer Tekin´in ortağı Ayhan Parlak ile 108 kez konuştuğu belirlendi.

3) KÜÇÜK-ARSLAN YAN YANA: Arslan´ın Veli Küçük´le İsveç´teki Azerbaycan kongresinde yan yana çekilmiş resimleri çıktı.

4) YILDIRIM ANLATTI: Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, ´Veli Küçük ile Arslan´ın İstanbul Üsküdar´da bulunan Katibim Restoran´ın yanındaki çay bahçesinde buluştuklarını biliyorum, zaman zaman ben de yanlarında bulundum´ dedi.

5) BOMBALARI TEKİN VERDİ: Osman Yıldırım ifadesinde ´Ataşehir´deki villada Muzaffer Tekin üç el bombasını getirterek (Bunlar Cumhuriyet´e atılacak. İş bitince sana 500 bin dolar vereceğiz) dedi. İki el bombasını cebime koydum, birini de Arslan çantasına koydu´ dedi.

6) EMEK´İN KARDEŞ BOMBALARI: Fikret Emek´in annesine ait evde bulunan el bombalarıyla Cumhuriyet´e atılan bombalar kardeş çıktı.

7) BANKA HESAPLARI COŞTU: Katliamın ardından Sanıklardan Alparslan Arslan´ın anne ve babası ile Osman Yıldırım´ın akrabalarının ve İlhan Parlak´ın banka hesaplarında toplam 300 bin YTL tutarında artış oldu.

8) GÜLALTAY´IN SEKRETER: Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay´ın sekreteri, büroya sık sık gelen şahıslardan birisinin Muzaffer Tekin diğerinin Alparslan Arslan olduğunu anlattı.

9) İLİŞKİNİN RESMİ İMZASI: Hüseyin Görüm´ün Edirne´deki süt fabrikasını yönetmesi için yeğeni Rasim Görüm´e verdiği belgede avukat olarak Arslan´ın imza ve kaşesi çıktı.

Veli Küçük´ten birleşmeye dikkat çeken itiraz

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan´la baba-oğul gibi yakın oldukları iddialarına karşın Veli Küçük, Arslan´la yanyana gelmeyi hiç istemiyor. Ergenekon davasında başka ayrıntılarda gayret göstermeyen Veli Küçük mahkemeye dilekçe yazarak davaların birleştirilmesine şiddetle karşı çıktı ve Danıştay saldırısında sanık olan ve Ergenekon davasında ise gizli tanık olarak ifade veren Osman Yıldırım´a ağır hakaretlerde bulunarak güvenilmez bir kişi olduğunu vurguladı. Veli Küçük´ün bu gayreti şaşırtıcı çünkü Danıştay saldırısının Ergenekon Terör Örgütü´yle bağlantısı konusunda Ergenekon savcısı Zekeriya Öz´ün birinci iddianamede yer verdiği 9 delilden sadece ikisinde kendi adı geçiyor. Delillerden biri İsveç´te Arslan´la yanyana fotoğraflarının olması, diğeri de Osman Yıldırım´ın ifadesinde Veli Küçük´ten bahsetmesi. 9 delilden biri olan yanyana fotoğraf olayında bir tuhaflık var. Veli Küçük´ün fotoğrafın montaj olduğunu iddia ettiği bildirilmesine karşın Perinçek´in dergisi Aydınlık ise montaj ifadesine yer vermeyip fotoğrafın gerçek olduğunu ancak o kişinin Alparslan Arslan değil ona benzeyen Azeri uyruklu ve Mehmet isimli bir kişi olduğunu iddia ediyor. Fotoğrafı çeken bayan muhabir ise kişinin Turan A. isimli birisi olduğunu açıklamıştı. Aydınlık´ın bu iddiasının doğruluğu şimdilik belli değil, çünkü var olduğu iddia edilen Azeri uyruklu kişinin varlığı, hakkında hiçbir bilgi olmadığı için doğrulanamıyor. Hangisinin doğru olduğu dava sürecinde ortaya çıkacak.

Veli Küçük birleşmeye karşı çıktı: Osman Yıldırım´ın ifadelerinin yalan olduğu Ergenekon davasında kanıtlanmış!..

Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan Veli Küçük, Danıştay saldırısı davasının Ergenekon ile birleştirilmesine karşı çıktı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçede, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin verdiği bozma kararına uyulmamasını talep etti. Küçük, avukatı Zeynep Küçük aracılığıyla sunduğu dilekçede, Yargıtay kararının, ortaya çıkan yeni delil ve olaylar dikkate alınarak değerlendirilmesi ve bozma kararına uyulmaması gerektiğini kaydetti. Her iki dava arasında irtibat kurulmasını teminen var edilen tek gerekçenin, Osman Yıldırım´ın gerek tanık ve gerekse gizli tanık olarak alınan beyanları olduğunu belirten Veli Küçük, Yıldırım´ın ifadelerinin yalan olduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama esnasında kanıtlanmıştır dedi.

´Osman Yıldırım her türlü yalanı söyleyebilecek, illegal ilişki kurulabilecek bir kişi´

Dilekçede, Yıldırım´ın, menfaati söz konusu olduğunda her türlü yalanı söyleyebilecek ve her türlü iş birliğine açık, her türlü illegal ilişkinin rahatlıkla kurulabilecek bir kişi olduğu ileri sürüldü. Yıldırım´ın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada hüküm giymesinin ardından, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarca cezaevinde ziyaret edildiği iddia edildi. Osman Yıldırım´ın bu görüşmede, bir takım iddialarda bulunduğu ifade edilen dilekçede, Osman Yıldırım´ın, Ataşehir´de gerçekleştirildiğini iddia ettiği toplantının olmadığının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki yargılama sırasında dosyaya getirtilen ilgili kişilerin cep telefonu baz istasyon kayıtları ile ispatlandığı kaydedildi. Dilekçede, Dosyada, her iki dava arasında irtibat bulunduğu yönünde Osman Yıldırım´ın bu beyanları haricinde hiçbir bilgi, kanıt, beyan bulunmamaktadır denildi.

Saldırı türban işi diyen eski hakim: ´Gelen belgelerde bağ yoktu. Olsa da diyecek bir şey yok. Bu zaten bir örgüt davası. Öcalan davasıyla tüm PKK davaları birleşti mi? Öyle işin içinden çıkılmaz olur´

Saldırıyı türbana bağlayan eski DGM hakimi Ergenekon´la bağı bir türlü kuramamış(!) itirazları da reddetmişti

Bir üyenin hayatını kaybettiği kanlı Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesine atılan bombalar ilişkin davayı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi karara bağlamıştı. Sanık avukatlarından Mehmet Ener´in bütün itirazlarına rağmen, mahkeme Danıştay davası ile Ergenekon soruşturması arasında bağlantı bulunmadığını, işaret ederek dosyayı karara bağlamıştı. Emekli Mahkeme başkanı Orhan Karadeniz kararında ardından yaptığı açıklamalarda, Ergenekon soruşturması ile Danıştay davası arasında bağlantı kuramadıklarını, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz´ün bağlantıyı gösteren herhangi bir belge göndermediğini açıklamış, Öz´ün bağlantıyı gösteren kanıtları içeren yazı yazdığı ortaya çıkınca da hatırlamadığını söylemişti.

Saldırıda başörtüsü tezi çöktü. Kemalistler kemalistleri kemalizm adına öldürüyor..

Danıştay davasına bakan 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık ve müdahil avukatların ısrarlarına rağmen saldırıda Ergenekon bağlantısı olmadığına karar vermişti. Başkanlığını sonradan emekli olan Orhan Karadeniz´in yaptığı mahkeme heyeti, gerekçeli kararda saldırının başörtüsü için yapıldığına hükmetmişti. Yargıtay´ın kararı bozması, ´başörtüsü tezini´ çürütürken, örgüt bağlantısını ortaya koydu.

YEREL MAHKEME KARARI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, davada sanık Alparslan Arslan´ı, ´cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek´ suçundan Türk Ceza Kanunu´nun (TCK) 309/1. maddesi uyarınca ve ´Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin´i, tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek´ suçundan TCK 82. maddesinin (a) ve (g) bentleri uyarınca ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmıştı. Mahkeme, sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır hakkında da ´Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek´ suçundan TCK´nın 309/1, maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, cezalar TCK´nın 62. maddesi uyarınca müebbet hapis cezasına çevrilmişti. Sanık Süleyman Esen de ´Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya ve yerine başka bir düzen getirmeye teşebbüs etmek amacıyla kurulan silahlı suç örgütünün üyesi olmak´ suçundan Türk Ceza Kanunu´nun (TCK) 314/2. maddesi ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası´nın 5. maddesi uyarınca 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanığın duruşmadaki olumlu hal ve tavrını göz önünde bulunduran mahkeme, TCK´nın 62. maddesi uyarınca Esen´in 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme, Esen´i ayrıca ´patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak´ suçundan TCK 1/2 ve 62. maddeleri uyarınca 3 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı.Sanıklar hakkında ´Patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak´, ´kişiler arasında korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde kullanmak´, ´tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüse yardım etmek´ suçlarından çeşitli hapis cezaları da veren mahkeme, sanıklardan Aykut Metin Şükre, Ayhan Parlak ve Salih Kurter´in de üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlarına karar vermişti.

Danıştay davası yargıcı Orhan Karadeniz müsterihti!!!

Danıştay davasını 19 Temmuz 2008´de karara bağlayan Ankara 11. Ağır Ceza´nın eski başkanı Orhan Karadeniz, ´İddianame beklense, Ergenekon´la Danıştay bağı görülebilirdi´ tezine katılmıyor ve Gelen belgelerde bağ yoktu. Olsa da diyecek bir şey yok. Bu zaten bir örgüt davası. Öcalan davasıyla tüm PKK davaları birleşti mi? Öyle işin içinden çıkılmaz olur. diyordu.

Ergenekon iddianamesi açıklanırken iki eylemden bahsedilmişti: Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması. Ancak Ergenekon iddianamesinde kurulan bağlantı, bu eylemlerin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´de görülen davasında kurulamadı(!). Danıştay saldırısı davası ?Ergenekon iddianamesi beklenilseydi Danıştay saldırısı ile Ergenekon arasındaki bağlantı görülebilirdi? şeklinde eleştirildi. Nitekim dava bittikten sonra sanık Osman Yıldırım 10 saat boyunca Ergenekon savcısına itiraflarda bulundu. Radikal´e konuşan eski 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Karadeniz, ?Biz re´sen sorduk, orda 3-4 ay bekledik ve 3-4 ay sonra ellerindeki bütün belgeleri gönderdiler. O belgelerle dava ile bir bağlantı kuramadık. Olsa da diyecek bir şey yok. Bu zaten bir örgüt davası. Sen ona bakarsan Öcalan, hakkında dava açıldığından bütün Türkiye´deki ilgili davaların İmralı´daki dava ile birleştirilmesi gerekirdi. Vicdanen müsterihim? dedi. Danıştay saldırısı-Ergenekon bağlantısı konusundaki en somut iddiaların Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım´ın 11 Mart´ta Savcı Zekeriya Öz´e verdiği ifadelerle ortaya çıktığı görülüyor. Sanık Yıldırım´ın verdiği ifadelerin yaklaşık 10 saatlik kaset kaydı olduğu öne sürülüyor. Yıldırım Danıştay saldırısının aktörleri ile Ergenekon örgütü üyeleriyle tanışıklığını ve ilişkilerini bütün detaylarıyla Öz´e anlattı. Sanıklardan Süleyman Esen´in avukatı Mehmet Ener, duruşmalarda Ergenekon bağlantısında en çok ısrar eden kişiydi. Ener ?İddianame beklenilseydi ilişkinin tümünün açığa çıkma ihtimali daha fazla olacaktı. Ancak mahkeme, Ergenekon soruşturmanın tümünü görmeden, eksik belgelerle sonuca gittiği için bağ kuramadı? diye konuşmuştu. ( Radikal)

Ergenekon Terör Örgütü´nün en sarsıcı eylemlerinden biri

Ergenekon terör örgütünün amaçlarından biri ´kaos ortamı oluşturacak eylemler yapmak´. Bu cümleyi en iyi anlatan eylem de Danıştay saldırısıdır. Cinayet gününü ve ardından cenaze töreninde yaşananları hatırlamakta fayda var. Özellikle Kocatepe´de kılınan cenaze namazında yaşananları... Cami avlusunda toplanan kalabalık, ´Türkiye laiktir laik kalacak, kahrolsun şeriat´ sloganları atıyordu. Hükümet üyeleri, sanki cinayetin failleriymiş gibi saldırıya maruz kalıyordu. Bazı bakanların korumalar eşliğinde koşmaları hala hafızalardaki yerini koruyor.

Başbakan´a küfreden savcı Ergenekon bağlantısını ısrarla görmezlikten gelmişti

Katil Alparslan Arslan, ısrarlı bir şekilde cinayeti cami avlusuna atmak istiyordu. Sağlık sorunları bulunan ihtiyar bir adamı ´şeyh´ yaptılar. Ama kısa sürede Alparslan Arslan´ın gerçek yüzü ortaya çıktı. Cinayeti birlikte planladığı arkadaşları öyle dindar görüntülü kimseler değildi. Kimi şarapçı, kimi silah kaçakçısıydı. Üstelik, saldırı planını birahanede yapmışlardı. Üstünde çıkan kimlikler, kayıtlara geçen telefon trafiği, iş ilişkileri, takip ettiği davalar, hepsi ulusalcı kesime işaret ediyordu. Muzaffer Tekin başta olmak üzere Ergenekoncularla yakın ilişkileri vardı. Ne yazık ki medyaya yansıyan, aylarca tartışılan bu konular mahkeme sürecine, davaya, duruşma salonuna yansımadı. Çünkü bir davada bu tür iddiaları gündeme getirecek isim savcılardır. Bu davanın savcısı ilginç bir isimdi. Başbakan Erdoğan´a ve bürokratına küfre varan sözleri sarf eden biriydi. Savcı Salim Demirci´nin Youtube´a düşen konuşmalarını duymayan kalmadı. Demirci´nin saldırıdaki Ergenekon bağlantısını görmesi mümkün olmadı tabii. Kararı veren mahkemenin başkanı değişti, savcı da farklı bir görevde.

(20 Nisan 2009), son güncel.: (21 Nisan 2009)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Danıştay saldırısının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi manşetlerimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=624    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.019.166