AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay'a olduğunu öne sürdüğü 'Cemaat imamı'nın ismini, gizli damgalı bir zarfla dün Yargıtay Başkanlığı'na iletti. Şahin, Yargıtay'da bir dosyanın karar aşamasında Fethullah Gülen'e sorulduğunu öğrendiğini iddia etmesi üzerine Yargıtay tarafından soruşturma başlatılmıştı.
21.01.2014 11:45 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay’da olduğunu öne sürdüğü “Cemaat imamı”nın ismini, gizli damgalı bir zarfla dün Yargıtay Başkanlığı’na iletti. Hürriyet’in, “İsim verdiniz mi” sorusu üzerine “Ancak içeriğini söyleyemem” diyen Şahin, kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu olayı, 30 Aralık’ta memleketi Karabük’teki partisinin il danışma meclisi toplantısında şöyle anlatmıştı:
AMA DOĞRUYMUŞ
“Cemaat, Fethullah Hoca Cemaati dediğimiz bizlerin kardeşleri, ancak acaba yargı içinde bu Cemaat’e sempati duyanlar, birtakım yargıçlar bu projede görev üstlenmiş olabilirler mi? Buna ihtimal verebilir misiniz? Burada ilk defa açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm, inanmak istemedim, araştırdım, soruşturdum ve doğru olabileceği kanaatine vardım. Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkûm olmuş. Dosya Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da ’Cemaat’in imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı kendisini tanıyorum, bu önemli kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya’ya göndermiştir. ‘Bir savcı, bir hâkim böyle bir şey yapabilir mi?’ diye sordum kendime kafam, hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğu kanaatine vardım. Kamuda görevli birtakım işgüzârlar var. Hoca efendi, ‘Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin’ demiş. Allah razı olsun. Ama oraya sempati duyan birtakım kamu görevlileri maalesef belki yaranmak, belki başka nedenlerle bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Bu işin de öyle bir iş olduğunu düşünüyorum.”
‘GİZLİ’ DAMGASIYLA
Şahin’in bu açıklamalarının ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, YARSAV’ın suç duyurusuyla ilgili görevsizlik kararı verip dosyayı Yargıtay 1’inci Başkanlık Kurulu’na gönderirken, Yargıtay da harekete geçti. Yargıtay Başkanlığı, 6 Ocak’ta Şahin’e bir yazı göndererek, Yargıtay’daki ‘Cemaat imamı’ iddiasına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri istedi. Şahin de aynı gün yaptığı açıklamada “Bildiklerimi önümüzdeki hafta yazıyla Yargıtay Başkanlığımıza takdim edeceğim” dedi. Şahin dün de Yargıtay’daki ‘Cemaat imamı’nın ismi ile elindeki bilgileri gizli damgalı bir zarfla Yargıtay Başkanlığı’na iletti. (Hürriyet)
YARGITAY İMAMI ‘MUHAKKİK’TE
22.01.2014 11:46 Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den istediği “Yargıtay’ın İmamı” yanıtının ve ve bildirdiği ismin ulaşmasının ardından harekete geçti. Şahin’in yanıtı evraka girdi ve dosyaya konuldu. Kurul, ilk toplantısında dosyayı değerlendirecek. Başkanlık Kurul’u, “Yargıtay’ın imamı” olduğu iddia edilen üye hakkında bir ceza dairesi başkanının muhakkik olarak görevlendirecek. Muhakkik, “Yargıtay imamı var. Bir işadamıyla ilgili dava dosyasını görüş için Pensilvanya’ya gönderdi” şikâyetiyle ilgili savcı gibi hareket ederek, tüm delilleri toplayacak. İsterse şikâyetçi Şahin’i ve varsa tanık ya da tanıkları dinleyecek. Muhakkik üye raporunda “Olay doğru işlem yapılsın” derse, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu yeniden toplanacak. Kurul, yargılama vizesi verirse ilgili üye ya da üyeler kişisel suç iddiası varsa, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görev suçuysa Yüce Divan’da yargılanabilecekler. Kurul takipsizlik kararı da verebilecek. Bu durumda “Yargıtay imamı” dosyası kapanacak. (Hürriyet)
(21 Ocak 2014, 11:45), son güncel.: (22 Ocak 2014, 11:46)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: