Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat hakiminden çarpıcı soru

28 Şubat davasında 39. duruşma başladı. Duruşmaya, tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam ediliyor. Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık emekli hakim albay Orhan Nalcıoğlu'ya hakimlerden birinin yönelttiği soru çarpıcıydı. Çapraz sorguda, BÇG adı altında yapılan toplantılara katıldığını itiraf eden Nalcıoğlu'na üye hakim Süleyman Köksaldı, 'Toplantıların amacı neydi?' sorusunu yöneltti. Nalcıoğlu'nun, 'Tam olarak bilmiyorum' cevabını vermesi üzerine Köksaldı, 'Bilmediğiniz toplantıda adli müşavir olarak nasıl görüş sunuyorsunuz?' dedi.

Önceki haber title=Sonraki haber

27.11.2013 12:57 28 Şubat darbe sürecine ilişkin 5'i tutuklu 103 sanığın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın 39. duruşması başladı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, bu duruşmaya da katılmadı.

Duruşmanın başında üye Hakim Süleyman Köksaldı, sanıkların yoklamasını aldı.

SANIK SERDAR ÇELEBİ'NİN SAVUNMASI

Duruşmada daha sonra sanıkların savunmasının alınmasına geçildi. İlk olarak, dün savunmasını tamamlayan tutuksuz sanık emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi’nin çapraz sorgusu yapıldı.

Üye Hakim Hakan Oruç'un, "BÇG, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulan bir yapı. Genelkurmay, BÇG çalışmalarıyla ilgili belgeleri, sorumlu olduğu Başbakanlık'a göndermemiş. Bunları paylaşması gerekmez miydi?" sorusuna Çelebi, "Başbakanlık Askeri Başdanışmanları anlaşılan anlamda bir danışmanlık görevi yapmıyor. Başbakanlıktan bir soru sorulursa başdanışman vasıtasıyla Genelkurmay'dan o bilgiler alınıyor. Temasların büyük çoğunluğu askeri başdanışmanlık aracılığıyla değil, bire bir yapılıyordu" cevabını verdi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "BÇG, Başbakanlık'a, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgileri vermiyor. Siz askeri danışmansınız, bu yapılanmadan bilginiz varmıydı?" sorusu üzerine Çelebi, "Ben BÇG'yi ilk defa televizyonda, haberlerden duydum. Böyle bir yapılanmadan haberim yoktu. Başbakanlığın bilgilendirilmemesi gibi bir düşünceye katılmıyorum, Başbakanlık ilgili konularda bilgilendirildi" dedi.

Müşteki avukatı Yılmaz Bölükbaşı'nın, "28 Şubat sürecinde iş dünyanızda sıkıntılar yaşadığınızı ifade ettiniz. Bu olanları ben 28 Şubat süreciyle ilişkilendirdim, yanlışım var mı?" sorusuna Çelebi, "Yanlışınız var, benim kişisel yaşadığım sorunlardı. 28 Şubat'la, irticayla hiçbir alakası yok" yanıtını verdi.

Bölükbaşı'nın, "54. hükümeti iş başına getirdiğine inanılan anlayışa ve çevrelere, yani milli ve manevi değerlerle ilgili herkese ve herşeye irtica damgası vurularak, hiçbir iz bırakmadan 28 Şubat'ın gerçekleştirildiği yorumu var. Buna ne diyorsunuz?" sorusuna Çelebi, "Herşey emir komuta zinciri içinde, alenen, hukuka uygun şekilde yapılıyordu" karşılığını verdi.

-"İfademle, tutanak arasında farklılıklar var"-

Sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, "İrticayla mücadeleyi takip ve kontrolle ilgili kurullar teşkil edildi Başbakanlık'ta. Genelkurmay Başkanlığı'ndan da bu kurulda daimi personel var. Bundan haberiniz var mıydı? Bunlara müdahil oldunuz mu? sorusunu Çelebi, "Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde bu kurulun faaliyette olduğunu biliyorum, gidip orada bilgi arz ediyorduk" diye yanıtladı.

Doğan'ın, "BÇG bilgi ihtiyaçları dökümanı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanmımş bir evrak. Siz fişlemeler konusunda araştırma yapıldığını, bu konuların tartışıldığını duydunuz mu?" sorusu üzerine Çelebi, "Hayır, hiçbir bilgim olmadı. Tutuklanınca öğrendim" dedi.

Sanık emekli Albay Ruşen Bozkurt'un, "Sanık savcılık beyanında benim BÇG toplantılarına katıldığımı görmüş. Hangi toplantıya katılmışım, bunu söyleyebilir mi?" sorusuna Çelebi, "3 gündür uykusuzdum, ifademde yanlışlar var. Bozkurt, o toplantılara katılmıyordu" karşılığını verdi.

Serdar Çelebi, savcılıktaki ifadeleriyle, tutanağa geçirilenler arasında farklılıklar olduğunu savunarak, "Benim katıldığım toplantının ismi iç güvenlik değerlendirme toplantısıydı, BÇG toplantısı değil" dedi.

-Avukatın savunması-

Çelebi'nin sorgusunun tamamlanmasının ardından avukatı Müşteba Aydın, savunma yaptı. Müvekkilinin Genelkurmay Karargahında çalıştığı süreçte, 54. Hükümetin görevden ayrıldığını belirten Aydın, ortada olmayan bir hükümet için müvekkiline suç isnat edilemeyeceğini öne sürdü.

Müvekkilinin, BÇG telefon rehberi, giriş kartı gibi belgelerde isminin bulunmadığını savunan Aydın, gerçekleşmeyen bir suçun, siyasi ortam nedeniyle müvekkiline yüklenmesini kabul etmediğini belirtti.

Aydın, müvekkilinin beraatını istedi.

SANIK MUSTAFA BABACAN'IN SAVUNMASI

Duruşmada 28 Şubat sanığı emekli Yüzbaşı Mustafa Babacan da savunma yaptı. Babacan, savunmasında, 28 Şubat döneminde, Basın İnceleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü görevinde bulunduğunu, işinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) etki ve ilgi alanına giren konularda, gazete, televizyon ve ajanslardan bilgi derleyerek, üstlerine iletmek olduğunu söyledi.

"Yaptığım iş halen Genelkurmay Başkanlığı'nda yürütülmekte olup, suç teşkil eden bir yanı yoktur" diyen Babacan, yargılanmasına neden olan belgelerde, rütbesinin dahi yanlış olduğunu ileri sürdü.

Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) görev almadığını, emir üzerine İç Güvenlik Harekat Daire Başkanlığı'nda yapılan toplantıya katıldığını belirten Babacan, "Görevimin basın incelemesi yapmak olduğu söylendi. Toplantıda BÇG'den bahsedilmedi. İşlerimin yoğun olması nedeniyle bu görevi kabul etmedim ve durumu üstüme bildirdim. Birdaha da o toplantıya katılmadım" dedi.

- "TRT spikerleriyle farkım yok"-

Savcılık ifadesinde, bazı sözlerinin tutanağa tam olarak geçirilmediğni savunan Babacan, şunları kaydetti:  "İstanbul'da gözaltına alındığım sırada, konutumda yapılan aramada bayan görevlinin bulunmaması nedeniyle, eşime ait eşyaların bile erkek görevlilerce aranmasının üzüntüsü, uykusuzluk, yorgunluk nedeniyle bazı şeylerin tutanaklara tam olarak geçmediğini gördüm. Bunu savcıya söylediğimde o da yorgun olacak ki 'önemli olmadığını' söyledi.

Bu davada, iddianameyi okuyan TRT spikerleriyle benim aramda fark yok. Ben de gazete, televizyon ve ajansların yaptığı haberleri üstlerime sunmakla görevliydim. Hiçbir amirimden görevim dışında emir almadım. Benim görevim basın özetlerini hazırlamakla sınırlıdır."

-"Basınla temas halinde değildim"-

Savunmasını tamamlamasının ardından Babacan'ın sorgusuna geçildi.

Üye Hakim Hakan Oruç'un, "Savcılıktaki savunmanızda BÇG toplantılarına katıldığınızı söylemişsiniz, bir yanlışlık mı var?" sorusuna, Babacan, "Ben, BÇG olduğunu sonradan öğrendiğim, iç güvenlik harekat dairesi toplantısına bir kere katıldım" cevabını verdi.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "Genelkurmay Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hüsnü Dağ'ın alt kadrosunda çalışıyordunuz. Bu dairenin bir kısım gazetecileri çağırarak, bazı haberler yaptırdığı iddiaları var, bu doğru mu?" sorusuna, Babacan, "Ben basın mensuplarıyla temas halinde değildim, benim görevim inceleme yapmak. Bir bilgim yok" karşılığını verdi.

Müşteki avukatı Yılmaz Bölükbaşı'nın, "İncelediğiniz haberlerden, Genelkurmay Adli Müşavirliğine gönderdiğiniz oldu mu?" sorusunu, Babacan, "Basın bültenlerini adli müşavirliklere de gönderdim" diye cevapladı.

-"Bazı haberler yalanlandı"-

Bölükbaşı'nın, "Askeriyede bir görev verildiği zaman o görevi kabul etmeme gibi birşey olamaz denilmişti, siz görevi nasıl kabul etmediniz?" sorusu üzerine Babacan, "Ben bu işi zaten yapıyordum, burada ayrıca yapmaya gerek olmadığını söyledim. Bu görevi kabul etmediğimde, başka bir daireye gönderselerdi giderdim, çünkü çok yorulmuştum" dedi.

Müşteki avukatı İsmail Aydos'un, "gazetelere tekzip gönderilip gönderilmediğini" sorduğu Babacan, kendisinin böyle bir yetkisinin bulunmadığını, bazı haberlerin Genelkurmay Başkanlığı'nca yalanlandığını hatırladığını söyledi.

Genelkurmay Başkanının onayı olmadan tekzip yapılamayacağını belirten Babacan, "O dönemde bilgisayar olmadığı için, basın açıklamaları farks yoluyla gönderilirdi. Şimdiki gibi değildi. Her habere, tekzip yapma gibi bir durum olmuyordu" dedi.

-"Emir verilirse, yapılır"-

Sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Kendisine doğrudan doğruya görev verildiğinde bunu yapmaması askerlikte söz konusu değil. Bu görevi yaptığınızdan dolayı mı kabul etmediniz? Buna karşılık, iç güvenlik dairesinin istediği bilgiler, hangi suretle verildi?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya Babacan, "Şubemdeki görevim bu. Zaten 1994 yılından beri basın özetleri, diğer daire başkanlarına olduğu gibi, iç güvenlik harekat dairesine de günlük olarak gönderiliyor. Ben bu görevi kabul edemeyeceğimi, yoğun olduğumu daire başkanıma arz ettim. O da kabul etti" yanıtını verdi.

Babacan, "Bu görevi yapacaksın" emri verildiğinde, yapmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti.

Duruşmaya, ara verildi.

SANIK ORHAN NALCIOĞLU'NUN SAVUNMASI

Duruşmada savunmasını yapan bir başka sanık, tutuksuz yargılanan emekli hakim albay Orhan Nalcıoğlu oldu. 28 Şubat döneminde Genelkurmay Adli Müşavirliğinde hakim olarak görev yaptığını belirten Nalcıoğlu, Genelkurmay Başkanlığında yapılan bazı toplantılara, istek doğrultusunda adli müşavirlikten de görevlilerin katıldığını kadetti.

Kendisinin bu kapsamda bazı toplantılara katıldığını belirten Nalcıoğlu, toplantılara üye olarak katılmadığını, herhangi bir yetki yada sorumluluğunun bulunmadığını söyledi.

Batı Çalışma Grubu (BÇG) Kriz Masası Kurulu adlı belge hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığını savunan Nalcıoğlu, BÇG'nin çalışma şemasında adli müşavirliğin isminin bulunmadığını kaydetti.

Nalcıoğlu, "Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışmalarında, hükümete karşı bir kast yok. Kişisel olarak yetki ve görev sınırlarıın aşılması, kendi çerçevesinde kişisel suç olarak değerlendirilmeli" dedi.

54. Hükümetin, kendi hür iradesiyle istifa ettiğini iddia eden Nalcıoğlu, hükümetin, 18 Haziran 1997 tarihli istifa dilekçesinde, cebir ve şiddetle istifaya zorlandığına dair birşeyin bulunmadığını savundu.

Nalcıoğlu, 28 Şubat döneminde, Genelkurmay Başkanlığınca yapılan 10 Nisan tarihli çalışmanın, anayasal kuruluşlarla, siyasi kurumlarla birlikte başlatılan tedbirler olduğunu ileri sürdü.

Görevi süresince meşruluk sınırlarının dışına çıkmadığını ifade eden Nalcıoğlu, meşru hükümeti devirmek gibi bir amacının olmadığını söyledi.

-"Bilgisizlikten hata olabilir"-

İfadesini tamamlamasının ardından Nalcıoğlu'nun sorgusuna geçildi. Üye Hakim Hakan Oruç, "BÇG belgelerinin oluşturulması sürecinde, size hukuki olup olmadığı konusunda bir fikir soruldu mu?" sorusuna Nalcıoğlu, belgelerde, paraf ve imzasının bulunmadığı cevabını verdi.

Müşteki avukatı Emrullah Beytar'ın, "Siz de Genelkurmay bünyesinde BÇG tarzı grupların oluşturulduğunu söylediniz. Genelkurmay tarihçesinde halkını A'dan Z'ye fişleyip bunu belirli yerlere sevk eden bir çalışma grubuna rastladınız mı hiç?" sorusunu, Nalcıoğlu, "Genelkurmay karargahına zaman zaman çok tecrübesiz kişiler de atanabiliyor ve yanlış işler yapılabiliyor. Kişileri fişlemek, takip etmek o zamanki kanuna göre kesinlikle görevi kötüye kullanmaktır. Bilgisizlikten bu tip hatalar olabilir. Ben bu şekilde sistemli, böyle bir çalışma yapılacağına aklım ermiyor" diye yanıtladı.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "BÇG belgeleri o dönemde size gösterildi mi ve mütalaa alındı mı?" sorusu üzerine Nalcıoğlu, "Asla, hiç mütalaa alınmadı. Benim böyle bir bilgi vermem söz konusu değil" dedi.

-"Toplantıların amacını bilmiyorum"-

Sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, "BÇG adı altında yapılan toplantı neredeydi, mekanını bana söyleyebilir misiniz?" sorusuna Nalcıoğlu, "Küçük bir salondu, hatırlayamadım" cevabını verdi.

Doğan'ın, "Bu toplantılarda bulunduğu süre içinde, şahıslarla ilgili fişleme konularının gündeme geldiği herhangi bir tartışma ya da konuşma var mı?" sorusuna Nalcıoğlu, "Ben böyle birşey görmedim" yanıtını verdi.

HAKİMDEN SANIĞA ÇARPICI SORU

-'Amacını bilmediğiniz toplantıda adli müşavir olarak nasıl görüş sunuyorsunuz?'-

Üye hakim Süleyman Köksaldı'nın, "Bu toplantıların amacı neydi?" sorusu üzerine Nalcıoğlu, "Tam olarak bilmiyorum" cevabını verdi. Bunun üzerine Hakim Köksaldı, "Bilmediğiniz toplantıda adli müşavir olarak nasıl görüş sunuyorsunuz?" diyerek şaşkınlığını belirtti.

Özellikle adli müşavir makamındaki bir sanığın bir davada ve kritik bir konuda böyle kaçamak bir cevap vermesinin ve bunun hakim tarafından yakalanmasının davanın seyrini etkilemesi bekleniyor.

SANIK İSRAFİL AYDIN'IN SAVUNMASI

Duruşmada tutuksuz sanık emekli Albay İsrafil Aydın da savunma yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanlığında 1997 yılında binbaşı rütbesinde "plan subayı" olarak görev yaptığını bildiren Aydın, görevlerinin arasında, irtica, yıkıcı ve bölücü faaliyetler ile iç güvenlikle ilgili konular bulunmadığını ifade etti.

28 Şubat döneminde Genelkurmay Başkanlığı Karargahında görevli olmadığını söyleyen Aydın, iddianamede, suçlamalara ilişkin kendisiyle ilgili hiçbir delilin bulunmadığını ileri sürdü.

Delil olarak kabul edilen, Batı Çalışma Grubu (BÇG) Kriz Masası Kurulu çizelgesinin gerçek olmadığını savunan Aydın, bilgisayar çıktısı şeklindeki bu çizelgenin doğruluğunun teyit edilemediğini vurguladı.

Söz konusu çizelgeye isminin, iradesi ve bilgisi dışında konulduğunu iddia eden Aydın, müşteki Tamer Tatar tarafından, soruşturmaya delil olarak sunulan CD'deki belgeleri kabul etmenin de mümkün olmadığını söyledi.

İddianamedeki iddiaları tek tek okuyarak cevaplayan Aydın, "İddianamede belirtilen suçun tarafımca işlenmesi mümkün değildir. Beraatime karar verilmesini arz ederim" dedi.

-Delillerin incelenmesi talebi-

Duruşmada söz alan Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, delillerin hukuka uygunluğu noktasında inceleme yapılmasını talep etti.

Sanıklar Serdar Çelebi ve Orhan Nalcıoğlu'nun duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.

(27 Kasım 2013, 12:57)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Darbe kaydına tekzip talebi

Darbe kaydına suç duyurusu

28 Şubat davasında mahkeme heyeti ile ilgili tartışmalar

28 Şubat´a Balyoz etkisi

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5704    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.026.769