Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat yargılanıyor mu?

28 Şubat davasının ilk duruşmasından itibaren gözlenen bazı ayrıntılar, davanın adil şekilde yürütülmeyeceği şüpheleri doğurmuştu. Bu şüpheler sürüyor. Duruşmaları yöneten mahkeme başkanının tavırları dikkat çekmeye devam ediyor. Star´dan Elif Çakır duruşmaya bizzat katıldı. Duruşma ayrıntılarını aktaran Çakır şüphelerin doğru olduğunu gözlemledi.

Önceki haber title=Sonraki haber

30.09.2013 10:05 28 Şubat davasının ilk duruşmasından itibaren yaşananlar, davanın adil şekilde yürütülemeyeceği şüphelerine neden olmuştu. Şüpheler sürerken, mahkeme başkanına yönelik tepkiler de artıyor. Duruşma disiplinini bozan tavırlarına rağmen sanıklara hiç müdahale etmeyen, davayla ilgili sanıklara hiç soru yöneltmeyen, soru yöneltmek isteyen üye hakim ve savcılara ise sık sık müdahale eden, ´buranın amiri benim, benim dediğim olur´ gibi tek taraflı çarpık bir anlayış izlenimi vererek duruşmaları yöneten mahkeme başkanı Tayyar Köksal davanın gidişatı ile ilgili kamuoyunda şüpheler uyandırmış bulunuyor.

Kendisinin ihsası reyde bulunduğu, duruşmaları taraflı yönettiği kesin söylenemez elbette. Yöneltilen eleştirileri mahkemeyi etkilemek olarak görüp suç duyurularında bulunmaktan çekinmeyen Köksal´ın tavırları, kamuoyu vicdanında davanın adil şekilde sürdürülüp tamamlanacağına dair somut bir şüphe ortaya çıkarmış bulunuyor. Daha önce bu konuda dile getirilen iddialar üzerine Star´dan Elif Çakır duruşmaya bizzat katıldı. Duruşma ayrıntılarını aktaran Çakır iddiaların doğru olduğunu gözlemledi. Çakır´ın izlenimleri şu şekilde:

ELİF ÇAKIR 28 ŞUBAT DURUŞMASINI İZLEDİ, SALONDAKİ BAŞIBOŞLUĞU YAZDI

Perşembe günü kalktım Ankara´ya gittim. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülmekte olan 28 Şubat Post-Modern davasını izlemek için. İki amacım vardı.

Birincisi ve en önemlisi olarak, bu tarihi davaya tanıklık etmek için, yargılama sürecini gözlemlemek için gittim. Bundan sonra da fırsat buldukça gideceğim. Ve orada olacağım.

Gitmemin ikinci nedeni ise, 28 Şubat davasının başladığı ilk günlerden itibaren, mahkeme heyetinin duruşma salonunda ciddiyeti sağlayamadığı, sanıkların duruşma disiplinini hiçe sayan davranışları ve adliye koridorlarındaki ´ya devran´ dönerse konuşmaları gerçek olabilir ve bu yüzden sanıklara ´aşırı´ müsamaha gösteriliyor olabilir miydi?

Aslında... Biraz da Kemal Gürüz´ün ´ben bu mahkeme salonunu çok sevdim´ dediği ´Duruşma Salonu´nu merak etmedim değil.

Bir´den ´herşey yolunda´ mesajı

Salona girdim. Edindiğim tüm izlenimleri aktarıyorum...

Salona girdiğimde dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Org. Çetin Doğan savunmasını yapıyordu.

Keyfi gayet yerindeydi. Boş bir yer buldum ve oturdum.

Baktım herkes bir şeylerle ilgileniyor. Kimi konuşuyor. Kimi selamlaşıyor. Çevik Bir sık sık arkaya dönüp ´her şey yolunda´ minvalli selam çakıyor. Sakız çiğneyeninden, bulmaca çözenine oldukça eğlenceli ve bir o kadar da rahat bir salon...

Sanıklar, yakınlarıyla mesajlaşıyor

SALON: Küçücük bir salon. Mağdurlar da yok denecek kadar az hele mağdur yakınları neredeyse yok. Çoğunluk cep telefonlarında tavla, okey oynuyor sanık yakınları, arada bir de sanıklarla mesajlaşıyorlar. Şaka değil. Bir fotoğraf makinem, bir de içeriden arkadaşım olsa ´Duruşma Salonu Hatırası´ pozlu bir fotoğraf bile çektirebilirdim.

Savunma yaptı demek doğru değil

ÇETİN DOĞAN: Salona girdiğimde savunmasını yapıyordu. Oldukça rahattı. Tıpkı eski kudretli günlerindeki gibiydi. Bir tek apoletli kıyafetler gitmiş yerine beyaz gömlekli, koyu renkli takım elbise ve şık kravat gelmişti. Hiç pişman görünmüyordu. Kudretli günlerinden kalma bir ihtişamla savunmasını yapıyordu Çetin Doğan. Savunma demek çok da doğru gibi gelmedi bana.

Bir, sürekli ´katkıda bulunuyor´!

ÇEVİK BİR: En kolay onu tanıdım şıp diye. Mahkemeyi kontrolü altına almış. Her şeye hakim, salona da sanıklara da... Resmen psikolojik harp yapıyor. Sıfır heyecan. Ve sanki mahkemenin nereye varacağından adı gibi emin. Bana öyle geldi. Çetin Doğan´ı da, Erol Özkasnak´ı da ´şunu bir açıkla, yanlış hatırlıyor olabilirsin öyle değil de şöyle olabilir mi acaba?? gibi sözlerle sürekli düzeltmeye mi çalıştı desem yoksa yönlendirmeye mi çalıştı desem bilemedim.

Sanıkların açıklamalarına ´katkıda bulunmak babından´ diyerek ayağa kalkıp canı istedikçe konuşuyor ve katkıda bulunuyor.

Her konuşmadan sonra salonu selamlamayı da unutmuyor, seçim propagandası yapan bir siyasetçi gibi.

ANKARA 13. CEZA´DA GÖRDÜKLERİM VİCDANIMI SIZLATTI

13. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara´nın tek özel yetkili mahkemesi. Önümüzdeki günlerde bu mahkemenin adını da mahkeme başkanının adını daha sıklıkla duyacağız.

Türkiye´nin önemli davaları bu mahkemede görülecek.

Turgut Özal davası burada görülecek.

12 Eylül´ün sivil ayağı burada yargı önüne çıkacak.

Türkiye tarihinin en önemli davalarından birisi olan Kozmik Oda süreci yine bu salonda Sayın Tayyar Köksal´ın başkanlığında görülecek. Aldığım bilgilere göre iddianamesi bitmek üzere.

28 Şubat post-modern darbe davası sadece askerden ibaret değil. Darbenin elbette sivil ayağı da var bu mahkemede sivil ayağı yargı önüne çıkacak.

Ve Mehmet Ağar´ın yargılanacağı faili meçhuller davası. Türkiye açısından Kürt sorunu açısından önemli bir dava.

13. Ağır Ceza Mahkemesi de, mahkeme başkanı Sayın Tayyar Köksal da hepimiz için önemli.

Tarihi davalara başkanlık yapan ve yapacak olan mahkeme salonun da başkanının da bu bilinçte olması gerekiyor.

Hukukçu değilim. Ancak gördüklerim vicdanımı sızlattığını söylemeliyim. Bu davayı izlemeye devam edeceğim.

Gürüz´ün neden sevdiğini anladım

MAHKEME Başkanı Tayyar Köksal daha önce asliye mahkemelerinde görev yapmış. 13. Ağır Ceza Mahkemesi kendisinin ilk ´Ağır Ceza´ görevi. Tarihi bir davaya mahkeme başkanlığı yapıyor. Duruşmanın başladığı 2 Eylül tarihine kadar yıllık izin kullanmış. Ayağının tozuyla duruşma salonuna geçmiş.

Ancak... Sayın Köksal ve onun tolerans sınırlarını zorlayan tavrı 28 Şubat´ın ne olduğunu bilen birisi olarak açıkçası beni ciddi tereddütlere sevk etti.

Sayın Köksal ya iddianameyi okumadı çünkü davaya hakim değil. Hadi diyelim ki iddianameyi okumadı o yıllarda bu ülkede de mi yaşamıyordu. Neler yaşandığından bu kadar mı habersiz. Hakimliğini yaptığı bu tarihi davaya ilişkin bir tane sorusu olmaz mı?

Sanıklara gösterdiği toleransın birazını sanıklara soru sormak isteyen üye hakimlerine, iddianameyi hazırlayan savcılarına karşı gösteremez mi?

Sandalyesinde sallana sallana dinleyeceği bir dava değil 28 Şubat davası.

Kemal Gürüz´ün bu mahkemeyi neden sevdiğini çok iyi anlamış oldum.

MAĞDURLAR YOK!

MAĞDURLAR ve müşketiler salonda yok denecek kadar azlar. YAŞ´ta atılmış birkaç asker birkaç da başka mağdur. O kadar. İkna Odaları diyorduk, yoklar. YAŞ mağduru binlerce asker, yoklar. YÖK´ün mağdur ettiği akademisyenler, rektörler, hocalar, MEB´in mağdur ettiği başörtülüler, mağdur edilen bürokratlar, yaftalanan ve öldürülmeye çalışılan ´yeşil sermaye´ ve diğerleri hiçbirisi yok. Yargı mağdurları yoklar. Öğrenciler yoklar. İçler acısı bir durum vesselam.

--------------------------------------------------------------------

DAVA NEREYE GİDİYOR: İFADESİ ALINAN SERBEST BIRAKILDI

09.11.2013 09:04 28 Şubat davasında son olarak 16 kişinin tahliye edilmesiyle birlikte geriye sadece 5 tutuklu sanık kaldı. Refahyol Hükümeti´nin yıkılışına neden olan BÇG ve fişlemeler mahkemece kabul edilen iddianamenin omurgasını oluşturuyordu. 28 Şubat´ın sivil ayağına yönelik ikinci bir iddianame beklenirken, açılan birinci davada darbenin en önemli ayağını oluşturan askeri ayağın, bir bir tahliye olması davanın seyrini de tartışılır hale getirdi. Davayı yakından takip eden isimler yaşanan süreçle ilgili çok önemli tespitlerde bulununken, davanın kadük bir şekilde ilerlemesinin 5 temel nedene bağladı.

1- Müşteki avukatları konuya hakim değil

Davada, müşteki avukatlarının konuya hakim olmadıklarının duruşmalarda net bir şekilde ortaya çıktığı hukukçular tarafından belirtiliyor. Sadece savcılık iddianemesindeki iddiaları sanıklara sormakla yetine avukatların, basında çıkan itiraflara, iddialara, görüşlere ve çeşitli dökümanlara dahi hakim olmadıkları ifade ediliyor. Savcının iddiasından öte hususları gündeme getiremeyen müşteki avukatların, sanık avukatları karşısında yetersiz kaldığı belirtiliyor. Mağdur avukatlarının, duruşmaların ´davacılar´ lehine gelişmesine katkı sunmadığı, müşteki avukatlarının tersine, sanık avukatlarının dosyaya daha çok hakim oldukları ve birlikte hareket ettikleri görüşü hakim. Sanık avukatlarnın basınla bilgi paylaşarak adeta gündem belirlediği, müşteki avukatlarını ise, basit bir ceza davasını takip ediyormuşçasına hareket ettiği ifade ediliyor.

2- Bireysel mağduriyet var kurumsal yok

İki ay önce başlayan 103 sanıklı 28 Şubat davasının müşteki kısmında sadece bireysel başvurular yer alması eleştiri konusu. 28 Şubat mağduru kurum ve kuruluşların yanı sıra dönemin siyasi partileri RP ve DYP´nin kurumsal olarak davada temsil edilmemesi nin işin gidişatını sanıkların lehine çevirdiği ifade ediliyor. 12 Eylül davasında Başbakanlık, TBMM, MHP, CHP ve BBP gibi çok sayıda kurumsal kimliğe sahip yerlerden hukukçular ve avukatlar davayı takip ederken, bu durum 28 Şubat davasında bireysel müştekiler olarak kaldı. 28 Şubat mağduru müştekiler ve kamudan atılan başörtülülerin dışında davada ciddi şekilde bir mağdur kesim yer almadı.

3- Sanıklar mağdur, mağdurlar sanık gibi

Mahkeme salonunda, tam anlamıyla sanıklar lehine psikolojik bir ortamın hakim olduğu belirtiliyor. Sanıkların kendi aralarında ve avukatlarıyla çok rahat bir şekilde görüşebildiği, istedikleri zaman söz alıp, görüş beyan edebildikleri, böylelikle duruşmaların seyrini ve biçimini belirledikleri ifade ediliyor. Mağdur ve avukatlarının ise, daha ürkek görüntü çizdiği, mahkeme heyetinin tavrının da, sanık ve avukatlarının bu şekilde davranmalarının önünü açtığı belirtiliyor.

4- İzleyiciler psikolojik üstünlük sağlıyor

Duruşmalar sırasında mahkeme salonunu daha çok sanık yakınlarının doldurduğu ve psikolojik üstünlük sağladığı belirtiliyor. İzleyici bölümünde oturan sanık yakınlarının, savunmalar sırasında alkış ve tempo tutarak sanıkların motivasyonunu yükselttiği, mağdur ve müşteki avukatlarının morallerinin çökmesine neden oldukları ifade ediliyor.

5- Mahkeme heyeti pasif, avukatlar aktif

Savcı Mustafa Bilgili´nin hazırladığı iddianame ve öngörülen cezaların, başlangıçta, davanın sanıklar aleyhine oldukça çetin geçeceği izlenimi verdiği, ancak gelinen noktada tam tersi gelişmeler yaşandığı belirtiliyor. Savcının davaya bir darbe davası hassasiyetiyle yaklaşması ve hazırlanan iddianamenin de cunta yapılanması olan BÇG´yi konu almasına rağmen mahkeme heyetinin aynı görüşü paylaşmadığının tahliyelerle daha net ortaya konulduğu ifade ediliyor. Mahkeme heyetinin, sanıkları ifadelerini alır almaz bir bir serbest bırakmaya başlamasının, ´sorgulama yeter delil gerekmez´ anlayışının heyette hakim göründüğü şeklinde yorumlanıyor. Ağır cezaların istenildiği bir davada, kişilerin 6 ay gibi kısa bir süre içerde tutuklu kaldıktan sonra salıverilmesinin, davanın sonucu hakkında da ipucu verdiği görüşü kamuoyunda hakim olurken, ayrıca mahkeme heyetinin davanın seyri ile ilgili bir yol haritasının elinde bulunmadığının duruşmalardan anlaşıldığı belirtiliyor. Davaya genel olarak sanık ifadeleri ve avukatlarının savunmalarının şekil verdiği ve yönlendirdiği, mahkeme heyetinin de bugüne kadarki tavrıyla buna teşni olduğu ifade ediliyor.

Mahkeme darbe gibi görmüyor

Darbe mağdurları tahliyelere tepkili. Eski Bakan Güzel, mahkemenin 28 Şubat´ı darbe olarak görmediğini belirtti, emekli askeri hakim Tüysüzoğlu ise davanın bitirilmek istendiğini söyledi

Eski Bakan ve 28 Şubat Davasının mağdur-müşteki ismi Hasan Celal Güzel dava süreciyle ilgili şunları söyledi: ´İşlenen suçlar ve delilleri mahkemenin kabul ettiği iddianamede yer almış. Şimdi mahkemeye bakıyorsunuz. Anlaşılan mahkeme 28 Şubat´ı bir bir darbe olarak görmüyor. Buradan bu yorum çıkar. Ben illa da bunun bir darbe olduğunu söylemiyorum. Ama benim bundan 16 yıl önce ortaya çıkardığım belgeler bunun bir darbe olduğunun kanıtı gibi. 5 tutuklu sanıklı darbe yargılaması. 2003 ve sonraki yıllarda hayata geçirilmeye çalışılan darbe teşebbüsleri 28 Şubat´ın devamıdır. O zaman Balyoz davasının anlamı kalmayacaktır.´

Davanın müşteki-mağdurlarından Emekli Albay Tüysüzoğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak şunları kaydetti:

DAVA BİTİRİLİYOR

´İstanbul´daki mahkemeler girişimini bile darbe suçu gibi değerlendirerek ceza verdiler. Burada ise bizatihi darbe yargılanıyor. Ama gariptir ki İstanbul´daki mahkemeler yargılamaların büyük çoğunluğunu tutuklu yaparken 28 Şubat davasına bakan mahkeme tahliye etti. Kafalarda ´acaba suç vasıflarını değiştirerek bu dava bitirilmek mi isteniyor´ şüphesi oluştu.´

İDDİANAME ÇOK ZAYIF

Eski Başbakanlardan Merhum Necmettin Erbakan´ın avukatı Mehmet Ener ise ´Bu iddianameye göre bu tahliyeler yadırganmamalı´ dedi. Henüz savunmalar bitmedi, tutukluluğu devam eden 5 sanık da tahliye edilebilir bu iddianameye göre´ şeklinde konuştu.

Diğer darbe davaları etkilenir

2010 yılında Anayasa değişikliği teklifi ve halk oylamasında bu teklifin kabulü ile darbe ve darbe süreçlerinin yargılanmasının önü açılmış, 12 Eylül, 28 Şubat gibi darbeler ile Balyoz, Ergenekon gibi darbe girişimlerinde bulunanlardan hukuk önünde hesap sorulmaya başlanmıştı. 28 Şubat davasında yaşanan özensizliğin, diğer darbe süreçleriyle ilgili yargılamaları da etkileyebileceği endişesi doğdu. (Yenişafak)

(30 Eylül 2013, 10:05), son güncel.: (09 Kasım 2013, 09:04)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5607    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.034.581