Tam
EskidenYeniye
 

28 Şubat: Yüce Divan´a ret

28 Şubat davasında 2. duruşma görülüyor. Davanın bir numaralı sanığı, dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı başta olmak üzere birçok sanığın Yüce Divan´da yargılanma talebi mahkeme tarafından görev suçu kapsamında olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Duruşma sonunda sanıklardan Teoman Koman sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

03.09.2013 10:50 28 Şubat darbe sürecine ilişkin 103 sanığın ´Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak´ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde başladı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar, avukatları ile aileler katıldı.

Saat 10.00´da başlaması gereken duruşma 20 dakika gecikmeli başladı. Sanıkların kimlik tespit işlemleri dün tamamlanmıştı. 6 Eylül´e kadar kesintisiz sürecek duruşmada, bir numaralı sanık eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı mazereti nedeniyle bulunmuyor.

Aralarında eski YÖK başkanı Kemal Gürüz´ün de bulunduğu sanıklar Sincan Cezaevinde sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi.

-Spikerler aşağıya indi-

Davanın ikinci günkü duruşmasında spiker sürprizi yaşandı. 1308 sayfalık iddianameyi okumak için görevlendirilen TRT spikerleri dünkü ilk duruşmada mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüde yer verilmişti. Sanık avukatları bu duruma tepki göstererek, spikerlerin kürsünden indirilmesi talebinde bulunmuştu. Sanık avukatlarından Celal Ülgen, ?Biz savcıları kürsüden indirmeye çalışırken şimdi spikerlerin de kürsüye çıktığını görüyoruz. Bu bize Timur´un fillerini hatırlattı? demişti.

Yaşanılan bu tartışmalar üzerine, bugünkü duruşmada TRT spikerlerin oturdukları yerler değiştirildi. Mahkeme heyetinin yanında bulunan spikerler aşağıya indirildi ve katibin bulunduğu bölümde kendilerine yer tahsis edildi. Mahkeme başkanı bugünkü duruşmaya da yoklama yaparak başladı.

Bazı sanık avukatları salonda görme engelli avukatların mahkeme zaptını izlemesine imkan bulunmadığını, bunun için önlem alınmasını istedi.

-Koman fenalaştı-

Bu arada dün başlayan 28 Şubat davasına bugün de devam edildi. Sanıklardan eski Jandarma Genel Komutanı orgeneral Teoman Koman fenalaşınca salondan çıkarıldı.

TALEPLER VE YÜCE DİVAN TARTIŞMALARI

Duruşmada sanık avukatlarının görevsizlik ve diğer itirazları tartışıldı. Sanık Karadayı´nın avukatı Erol Aras, 1997´de reddedilmesine karşılık 2013´de konusu aynı olan Batı Çalışma Grubu (BÇG) faaliyetleri hakkındaki bu soruşturmaya izin verilmesini ?icazet? olarak eleştirirken, Karadayı´nın ancak Yüce Divan´da yargılanabileceğini anlattı.

Sanık Çevik Bir´in avukatı Atilla Bingöllü de, anayasaya göre müvekkilinin ancak Yüce Divan´da yargılanabileceğini belirtti.

-Avukattan Ülgen´den ilginç Mahkeme Başkanı yorumu-

Sanık Çetin Doğan´ın avukatı Celal Ülgen´den ise çarpıcı bir iddia geldi. Savcılığı, davada kaba hukuk uygulamakla suçlayan Ülgen, Hasan Celal Güzel´in 1997´de BÇG hakkındaki suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına yapılan itirazı 1998´de reddeden İstanbul 4 No´lu DGM Başkanı ile şimdiki 28 Şubat soruşturması için o takipsizlik kararını kaldıran, İstanbul 12. ACM başkanının aynı kişi Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu olduğunu, öne sürdü. Ülgen, ?Zamana, zemine göre siyasi iklime göre değişen adalet olmaz? dedi. Ancak mahkeme başkanı, avukata ?Son kararda Abdurrahmanoğlu´nun imzasının olduğundan emin misiniz? diye sordu. Ülgen, bunun üzerine, 1998´de ?Suç yoktur. Askerler görevini yapmıştır? görüşüyle, takipsizlik kararına onay veren mahkeme başkanı Abdurrahmanoğlu´nun, şimdi mahkemenin de başkanı olduğunu, ancak kararda imzasının bulunmadığını belirtti. Ülgen, bunun nedeni de şöyle açıkladı: ?CMK uyarınca önceki kararını sonra kaldıran kişi konumunda görünmemek için yasa zorlanmış, Başkan yerine mahkeme heyeti yeni başkanla toplanıp karar vermiştir. Bu açık yetki gaspıdır, görevi kötüye kullanan bu kişiler hakkında mahkeme suç duyurusunda bulunmalıdır? dedi.

-Sanık avukatı: O dönem fişleme suç değil, çünkü irtica iç tehditti-

Sanık avukatlarından Fethi Öztürk, dava konusu faaliyetlerin yürütüldüğü dönemde yürürlükte olan TCK´ya göre, fişlemenin suç olmadığını savundu.

-Sanık avukatı: BÇG faaliyetleri suç değil, çünkü irtica iç tehditti-

Sanık Hüsnü Dağ´ın avukatlarından Metin Yıldızhan ise BÇG faaliyetlerinin suç kabul edilemeyeceğini öne sürdü ve dava konusu tarihte MGK tarafından irticanın ikinci iç tehdit olarak yazıldığına dikkat çekti. TSK İç Hizmet Kanunu´nun darbelere gerekçe yapılan 35. maddesinin yeni kaldırıldığını anımsatan avukat, ?O madde kalktı ama, anlamsız çünkü devamı 36 ve 37. maddeler duruyor. 37 maddeye göre şerefli subaylar yemin eder. 35. madde kalksa da bu onurlu subaylar yeminlerinden dönmez? dedi. 28 Şubat 1997 kararlarının aşırı radikal dinci örgüt faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olduğunu savunan avukat, şunları söyledi: ?Ortada hükümeti devirmek için bir plan yok. Öyle olsa idi, 28 Şubat kararlarıyla ilgili genelgeler yayınlayan İçişleri Bakanlığı´nın da plan yapmakla suçlanması gerekirdi. Biz ihtilal yapmadık görev yaptık.?

Tüm darbelere dayanak yapılan TSK İç Hizmet Kanunu´nun 35. maddesinin Meclis tarafından kaldırılmasının, askerin laik cumhuriyeti korumasına mani olmadığını söyleyen Yıldızhan, ?Bugün 35. maddenin kaldırılması bizim bu yeminimizden döndüğümüz anlamına gelmez. Cumhuriyeti koruma konusunda yeminimizden sonuna kadar vazgeçmeyeceğiz. Askerin görevi cumhuriyeti korumaktır. Bunun üzerine yemin etmiştir. Sanki Genelkurmay durduk yerde hareket etmiştir. 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısında 18 maddelik karar alınmıştır. Bunların tümü cumhuriyete yönelik radikal dinci faaliyetlerin önlemesiyle ilgilidir? diye konuştu.

-Sanık avukatı: Erbakan kendi rızasıyla istifa etti-

Merhum Necmettin Erbakan´ın istifasından sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit´in çıkardığı genelgelerin irticayla mücadele yöntemlerini içerdiğini savunan Yıldızhan, Erbakan´ın hiçbir zorlama olmadan, kendi rızasıyla istifa dilekçesini dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´e sunduğunu iddia etti.

-Mahkeme Başkanı avukatı uyardı-

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, avukat Yıldızhan´ın sözlerini uzatması nedeniyle uyarıda bulundu. Yıldızhan´ın konuşmasına devam etmek istemesi üzerine diğer sanık avukatları da Yıldızhan´a tepki gösterdi. Yıldızhan´ı ?Esasa ilişkin savunma yapıyorsunuz. Usule ilişkin beyanda bulunmuyorsunuz? diye tekrar uyaran Mahkeme Başkanı, ses kaydını kesti. Bunun üzerine Yıldızhan, ?Adil yargılama yok ki? ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.

-Çevik Bir´in avukatı Yüce Divan istedi-

Çevik Bir´in avukatı Atilla Bingöl de sanıkların konumu gözetildiğinde mahkemenin bu davada görevli olmadığını, Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi´ne gönderilmesi amacıyla dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bingöl, ?İsnat edilen suçlar görev suçudur. Sanıklar konumlarını kullanarak bu suçu işledilerse bunun yeri Yüce Divan´dır? ifadelerini kullandı.

-İsmail Karadayı´nın avukatı Yüce Divan istedi-

İsmail Karadayı´nın avukatı Erol Aras, müvekkilinin eski Genelkurmay Başkanı olduğunu belirterek, yargılamanın 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yapılamayacağını savundu. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan Yüce Divan´da yargılanacağı hükmünü hatırlatan Aras, ?Eğer müvekkilim Genelkurmay Başkanı olmasaydı bu suçlamalara maruz kalmayacaktı. Bize göre tartışmasız şekilde bu mahkeme Genelkurmay Başkanı´nı yargılama hakkına sahip değildir. İtirazımız doğrultusunda karar verilsin? dedi.

-Mahkeme Başkanından tahliye talebine tepki-

Sanık Aydın Erol´un avukatı Fethi Öztürk ise, müvekkili hakkındaki delillerin suç unsuru taşımadığını iddia ederek, tahliye talebinde bulundu. Bunun üzerine savunmaya geçilmeden tahliye talebinde bulunulmasına tepki gösteren Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, ?Daha davaya başlamadık. Siz şimdiden tahliye istiyorsunuz. Bu böyle olmaz? şeklinde konuştu.

-Çetin Doğan´ın avukatı Ülgen darbeyi savundu, iç tehdide dikkat çekti-

Çetin Doğan´ın avukatı Celal Ülgen, 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Harekat Başkanlığı koltuğunda oturan müvekkilinin ifa ettiği görevler nedeniyle suçlandığını belirterek, ?Burada ´Görevleri arasında darbe yapmak olmadığı için görev suçu değildir´ derseniz, kaba hukuk yapmış olursunuz. Kaba hukuk ile bir adım ileri gidemeyiz? diye konuştu. TSK´nın görevinin sadece dış güvenlik olmadığını, iç tehditlere karşı da görevinin bulunduğunu savunan Ülgen, DGM´nin 28 Şubat döneminde ?laik devleti yıkıp dini esaslara dayalı bir devlet kurmak için çok önemli gelişmeler kaydeden siyasal İslam için önemli tespitlerde bulunduğunu? iddia etti.

-Sanık Hüsnü Dağ´ın avukatı: Refah Partisi bu davada mağdur değil, çünkü AYM o partiyi kapattı-

Sanık Hüsnü Dağ´ın diğer avukatı İlyas Aktaran ise, Refah Partisi´nin 28 Şubat mağduru olmadığını ileri sürdü. Refah Partisi´nin davada mağdur sıfatıyla yer almasına itiraz eden Aktaran, partinin Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle kapatıldığını belirterek, ?Bize göre Refah Partisi´nin herhangi bir mağduriyeti yoktur. Mahkemenin, görev konusunu gündeme alırken müştekilerden kaç tanesinin gerçekten mağdur sıfatı taşıdığını çok iyi değerlendirmesi gerekir. Hukuken suçlu olan bir kurumun mağdur olmaması gerekir? dedi.

YÜCE DİVAN TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda mahkeme heyeti, sanıklar veya avukatlarının taleplerine ilişkin kararlarını açıkladı. Mahkeme, dosyanın görevsizlik kararıyla askeri yargıya veya Yüce Divan´a gönderilmesi talebini reddetti.

Buna ilişkin kararda, Anayasa´nın 145/1. maddesinin son cümlesinde devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçların her halde adliye mahkemelerinde görüleceğinin hüküm altına alındığı belirtildi.

Sanıklara isnat edilen ve 765 sayılı TCK´nın 147. maddesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek ile 5237 sayılı TCK´nın 5. bölüm başlığı altındaki 312. maddesinde düzenlenen Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçunun, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine yönelik bir suç olduğu kaydedilen kararda, 2010´da yapılan anayasa değişikliğinin gerekçesinde getirilen düzenlemeyle askeri mahkemelerin görev alanının, askeri suçların yargılanmasıyla sınırlandırıldığı bildirildi.

Askeri suçun yüksek mahkemelerce tanımlandığına dikkat çekilen kararda, Anayasa Mahkemesinin 25 Ekim 1994 tarihli kararında askeri suçun unsurlarının askeri bir kararı ihlal etmek ve askeri nitelikte olmak biçiminde açıklandığına dikkat çekildi.

Askeri suç sayılmasına yetmez

Kararda, bir suçun Askeri Ceza Kanunu´nda açıkça yer almasının, onun askeri suç sayılmasına yetmeyeceğinin belirtildiğine işaret edilen kararda, Anayasa Mahkemesinin 1 Temmuz 1998 tarihli bir kararında da askeri mahkemelerin görev alanının askeri hizmetlerin yürütülmesindeki özellikler, disiplinin korunması, asker kişilerin astlık ve üstlük ilişkileri dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğinin vurgulandığı kaydedildi.

Kararda, şöyle denildi: Bu veriler göz önüne alınarak, askeri mahkemelerin görev alanı çağdaş ülkelerde olduğu gibi daraltılmakta ve asker kişilerin sadece askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işletilen askeri suçlara ait davalarla sınırlı tutulmaktadır. Maddede yer verilen asker kişi, askeri hizmet ve görev ve askeri suç kavramlarının tahdidi ve daraltıcı bir düzenleme olarak askeri gerekler ile demokratik hukuk devleti ve adil yargılanma hakkı gereklerini ölçülü bir şekilde denkleştirmektedir.

Kararda, öte yandan devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçların her halde adliye mahkemelerinde görüleceğinin düzenlendiğine dikkat çekilerek, devletin güvenliğine karşı suçlarla anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ibaresi ile 5237 sayılı TCK´nın 4. kısmında ve 5. bölümde yer alan suçların kastedildiği belirtildi.

Kararda, şunlar kaydedildi: Hangi suçların askeri suç ve dolayısıyla sanıkların görevleriyle ilgili olduğu belirlenmiştir. Aynı şekilde Anayasa´nın 148/7 maddesi ise ´Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanının da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan´da yargılanır´ hükmünü içermektedir. Sanıkların üzerlerine atılı suç ve sevk maddeleri nazara alındığında, atılı suçun askeri yargı ya da Anayasa´nın 148. maddesinde belirtilen, sanıkların görevleriyle ilgili bir eylemin söz konusu olmadığı, sanıklara atılı suçun askeri yargı ya da Yüce Divan´ın görevine girmediği anlaşıldığından bir kısım sanıklar ve müdafilerinin görevsizlik kararı verilmesi yönündeki taleplerin reddine karar verildi.

-Davanın reddi ve durma kararı istemleri de reddedildi-

Mahkeme heyeti, eski Bakan Hasan Celal Güzel´in 28 Şubat ile ilgili geçmişte bulunduğu suç duyurusuna dayanarak, davada durma kararı veya davanın reddine karar verilmesi yönündeki taleplerini de reddetti.

Buna ilişkin kararda, Güzel´in dilekçesi üzerine takipsizlik kararı verildiği, buna itirazda bulunulduğu, itirazın İstanbul 4 Nolu DGM Başkanlığı tarafından reddedildiği ifade edilerek, daha önce itirazın reddine karar veren İstanbul 4 Nolu DGM´nin işlerine bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, konuya ilişkin olarak 19 Temmuz 2013´te, daha önceki ret kararını CMK´nın 173/6. maddesi uyarınca kaldırarak, soruşturmanın kaldığı yerden devamına dair karar verdiğine dikkat çekildi.

Kararda, bu yönüyle söz konusu takipsizlik kararının kapatıldığı kısmına yönelik soruşturma şartının yerine getirildiği anlaşılmakla, bir kısım sanıklar müdafinin davanın durması veya reddine karar verilmesi yönündeki taleplerinin reddine karar verildiği bildirildi.

İDDİANAMENİN OKUNMASINA BAŞLANDI

Kararın açıklanmasının ardından ise iddianamenin okunmasına geçildi. 1309 sayfalık iddianamede Batı Çalışma Grubu (BÇG) ve faaliyetlerine ilişkin çarpıcı iddialar yer alıyor. İddianameyi ise TRT spikerleri Şener Mete ile Fulin Arıkan okuyor. İddianamenin tamamını okumasının uzun sürebileceği, bu nedenle, sanıkların savunmalarının bu hafta alınamayacağı değerlendiriliyor. İddianamenin okunması tamamlandığı takdirde, sanık savunmalarının alınmasına geçilecek. Başta tutuklular olmak üzere sanıklar savunmalarını yapacak. Duruşmalara 6 Eylül´e kadar devam edecek.

MGK´DAN AÇIKLAMA: BELGELER TALEP EDİLİRSE VERİLİR

Bu arada Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince, MGK tutanaklarının, devlet sırrı olduğu gerekçesiyle mahkemeye gönderilmediği haberlerine açıklık getirildi. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince, MGK tutanaklarının, devlet sırrı olduğu gerekçesiyle mahkemeye gönderilmediği haberleri üzerine, Bahse konu tutanaklar yetkili mahkeme tarafından talep edilmemiştir. Yargılamanın ilerleyen safhalarında talep edilmesi halinde mahkemeye sunulacaktır açıklaması yapıldı.

KOMAN TAHLİYE EDİLDİ

17:40 Duruşma tamamlandı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski MİT Müsteşarı ve Jandarma Genel Komutanı tutuklu sanık Teoman Koman´ın sağlık nedeniyle tahliyesine karar verdi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması tamamlandı. Davanın ikinci bölümüne iddianamenin okunması ile devam edildi. İddianame okunurken Orgeneral Teoman Koman rahatsızlık geçirdi. Koman daha sonra tedavi için mahkeme salonundan çıkarıldı. Koman´ın rahatsızlanması üzerine avukatı Celal Çelik müvekkilinin tahliyesini istedi. Koman´ın avukatı Çelik, İstanbul Adlı Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun objektif olmadığını vurguladı. Çelik, Koman hakkında hazırlanan raporun Ergenekon davasından ceza alan Mehmet Haberal´ın sağlık raporunu hazırladıkları için doktorlar hakkında tutanak tutulduğunu ve hazırlanan raporun objektif olmadığını belirtti. Çelik ayrıca Koman´ın sağlık durumunun daha iyi anlaşılması için oda arkadaşları Kamuran Orhan ve Kenan Deniz´in dinlenmesini istedi.

Davayı açan Savcı Kemal Çetin İstanbul Adli Tıp Kurumu´nun aldığı karara atıfta bulunarak, Teoman Koman üzerine atılı suçun niteliğine göre tam teşekküllü bir hastanede gerektiğinde yakınlarının yardımı ile tedavi edilebileceğini vurguladı.

Savcıyı ve Teoman Koman´ın avukatını dinleyen mahkeme heyeti, kısa bir süre ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti Koman´ın oda arkadaşları Kamuran Orhan ve Kenan Deniz´in dinlenme kararını reddetti. Koman´a tahliye kararı veren mahkeme heyeti, Koman´a İstanbul Adli Tıp Kurumu´nun raporu ve mahkeme heyetinin gözlemleri sonucu adlı kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Böylece davada tutuklu sanık sayısı 36´ya düştü.

Ayrıca Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal sanıkların tahliye taleplerinin cuma günü görüşüleceğini açıkladı.

Bugün 28 Şubat iddianamesinden 66 sayfa okundu. 1309 sayfalık iddianamenin okunmasına yarın kaldığı yerden devam edilecek. (Cihan)

(03 Eylül 2013), son güncel.: (04 Eylül 2013)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

28 Şubat davası duruşmaları

Flaş!!! 28 Şubat davası açıldı

28 Şubat soruşturması manşetlerimiz

28 Şubat süreci manşetlerimiz

28 Şubat iddianamesinde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5547    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.020.111