Ergenekon davasının iddiaları sabit görerek sonuçlanması gözleri bir kez daha AK Parti hakkında 2008´de açılan kapatma davasına çevirdi. Dönemin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya´nın davayı açması için Ergenekon örgütü tarafından tehdit edilmiş olabileceği ileri sürülüyor. Davanın açıldığı yıl olan 2008´de Ergenekon kapsamında İşçi Partisi´nde yapılan aramalarda Yargıtay yetkililerine yönelik suikast hazırlığını düşündüren bir kroki ele geçirilmişti.
02.09.2013 16:24 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, AK Parti hakkında 2008´de açılan kapatma davasında kullanılan delillerden bir çoğunun sahte ve Ergenekon Terör Örgütü tarafından üretilmiş deliller olduğunun 5 Ağustos´ta sonuçlanan Ergenekon davasında sabit görülmesi üzerine kapatma davasında rol alan bazı yetkililer ve isimler hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusu yapılan isimler arasında; davayı açan dönemin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile delillerin toplanmasında görev alan yargıtay savcıları, kapatma davasına bakan ve konuyla ilgili skandal ses kaydı internete düşen AYM üyesi Serdar Özgüldür, diğer üyeler Fulya Kantarcıoğlu ile Osman Paksüt, Osman Paksüt´ün eşi Ferda Paksüt, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bazı genelkurmay yetkilileri, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile OYAK Güvenlik A.Ş. yer alıyor.
Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılarak dava açılması ve gerekli cezalara çarptırılmalarının talep edildiği suç duyurusunda Ergenekon davasında yer alan delillere yer veriliyor. Suç duyurusunda, sitemizde yayınlanan iki haber de delil olarak yer alıyor.
Suç duyurusunda yer alan bir ifade dikkat çekiyor: Yargıtay Cumhuriyet Eski Başsavcısı Abdurrahman YALÇINKAYA ERGENEKON Silahlı Terör Örgütü emriyle AK Partiye kapatma davası açması Ergenekon örgütü üyesi olduğunun açık bir delilidir eğer örgüt tehdidiyle eylemde bulunmadıysa..
Bu ifade, Ergenekon davasında geçen bir ayrıntıyı akıllara getiriyor. Hatırlanacağı gibi Ergenekon soruşturması kapsamında 2008 yılında İşçi Partisi Ankara binası ile yöneticilerin evlerinde aramalar yapılmış, bir CD içinde Yargıtay binasına giriş ve güvenli kaçış yollarını belirten ayrıntılı bir kroki ile çok önemli diğer bazı deliller ele geçirilmişti. Suikast amaçlı olduğu düşünülen kroki Ergenekon davasının delilleri arasında yer aldı. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya´nın makam odası krokide ayrıntılı bir şekilde tarif ediliyordu. CD içindeki metin dosyasında ise binadan kaçış yolları ayrıntılı olarak anlatılmakta, binanın hangi noktalarında polis kontrolü olduğu ve hangi noktalarda güvenlik kameralarının olmadığı net bir şekilde tarif edilmekteydi.
Kroki, kimilerine göre tıpkı Danıştay saldırısında olduğu gibi kaos amacıyla Yargıtay üyelerine yönelik bir saldırı hazırlığı için kullanılmak istenmişti. Ancak Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya´nın o krokinin bulunduğu aynı dönemde yani 2008´de Google´dan topladığı yüzlerce haberden oluşan delillerle AK Parti hakkında kapatma davası açmış olması diğer bir ihtimali akıllara getiriyor. Acaba Başsavcı bu davayı açmak için zorlandı mı?..
Aksi halde geriye, başsavcının bu yalan haberleri bile bile iddianamesine koyduğu şüphesi geliyor. Geliyor, çünkü Google davası olarak da adlandırılan kapatma davasında mahkemeye sunulan deliller skandaldı. Bu öylesine barizdi ki, delillerden bir çoğunun uydurma olduğu daha dava aşamasının başlangıcında Anayasa Mahkemesi tarafından farkedilmiş ve değerlendirme dışı tutulmuştu. Adı sanı duyulmamış sitelerin kışkırtıcı içerikli ve kara propaganda kokan haberleri deliller arasına konulmuştu. Doğru olup olmadığı basit bir araştırma ile bile anlaşılabilecek uydurma haberler hiç araştırma yapılmadan üç Yargıtay savcısı tarafından dosyaya eklenip Başsavcı tarafından mahkemeye sunulabildi.
Ergenekon davası her ne kadar Türkiye´nin en geniş kapsamlı davası olsa da yine de davayı kısa sürede bitirebilmek adına dar kapsamlı tutulmuştur. Dava aslında halen devam etmektedir. Şöyle ki, hatırlanacağı gibi Ergenekon davası bünyesinde 20´den fazla dava birleştirilerek görüldü. Tek dava olarak başlayan dava dosyasına Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantılı açılan başka çok sayıda dava daha girdi. Davanın 4 yılı aşması ve dosyaya başka davaların da girme olasılığının artması üzerine mahkeme gelen yeni birleştirme taleplerini, davayı uzatmamak adına artık kabul etmeyeceğini açıkladı. Odatv ve OYAK gibi davaların Ergenekon davasıyla birleştirilmesi yönünde ilgili mahkemelerden gelen talepler bu şekilde kabul edilmedi. 20´den fazla davada çok sayıda örgüt eylemi sabit görüldü. İlgililer cezalandırıldı. Ancak dar kapsamlı tutulma çabası nedeniyle bir çok şüphenin üzerine de gidilemedi. Yargıtay yetkililerine yönelik suikast hazırlığı şüphesi üzerine gidilmeyen şüphelerden biri oldu. Oysa kapatma davası açısından düşünüldüğünde bu şüphenin önemi büyük. Dolayısıyla bu konuda bir soruşturma başlatılarak şüphenin araştırılması gerekmektedir. Yukarıda sıralanan bulgulara göre, suç duyurusunda da belirtildiği gibi iki ihtimal söz konusudur: Başsavcı Yalçınkaya ya örgüt talimatları doğrultusunda ya da tehdidle kapatma davasını açmış bulunmaktadır.
(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(02 Eylül 2013, 12:22)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Kapatma davasına suç duyurusu
AK Parti yeniden yargılanabilir
Yargıtay Başkanına suikast planı
İP´lilerin CD ve kroki çelişkileri
Flaş!!! AK Parti´ye kapatma davası açıldı -14.03.2008
Flaş!!! AK Parti kapatılmadı
İlhan Selçuk: Darbe yapcaz, var mı ötesi
Ses kaydı: TSK rahatsız, başsavcı AKP´ye dava açsın
Ergenekon´da AK Parti dosyasının istenme nedeni
Ergenekon´un yüksek yargı ile kaos buluşmaları
Biri yalan uydurdu diğeri dava açtı
Mahkeme Yargıtay savcılarının adını istedi
Mahkeme yargıdaki Ergenekon´un peşinde
Andıç siteleri Yargıtay´a sorulacak
Yargıtay savcıları da Ergenekon davasında
Ergenekon 17 eylem planladı
Ergenekon: Sanıklara ceza yağdı
Ergenekon ve benzer davaları engelleme girişimleri
Ergenekon, Balyoz ve benzer davalarda delil tartışmaları
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
Genelkurmay´ın provokasyon siteleri ya da ´internet andıcı´ konulu manşetlerimiz
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi