Tam
EskidenYeniye
 

Anter davasına devam edildi

1992´de yazar Musa Anter´in öldürülmesi, Orhan Miroğlu´nun yaralanması olayıyla ilgili açılan davaya Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Duruşma sonunda verilen ara kararda, tutuklu sanık Hamit Yıldırım´ın bir sonraki duruşma bizzat hazır edilmesi, tutuksuz Savaş Gevrekçi´nin yaşı ve hastalığı göz önünde bulundurularak tutukluluk talebinin reddine ve bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, hakkında arama ve yakalama bulunan sanıklar hakkında kararın devamına karar verildi. Duruşma 2 ay sonraya, 7 Ekim tarihine ertelendi.

Önceki haber title=Sonraki haber

01.08.2013 17:43 1992 tarihinde öldürülen Kürt yazar Musa Anter cinayetinin ikinci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görüldü. Duruşmaya sanıklardan, geçen yıl Şırnak´ın (Şirnex) Kumçatı beldesinde yakalanarak sevk edildiği mahkemece tutuklanan eski itirafçı ve korucu Hamit Yıldırım video konferans yoluyla katılırken, emekli Albay Savaş Gevrekçi ise duruşmada hazır bulundu. Anter´in oğlu Dicle Anter ise katılan sıfatıyla duruşmada yer aldı.

Duruşma Anter´in avukatlarının sanık Gevrekçi´ye soruları ile başladı. Anter´in avukatlarından Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Gevrekçi´ye Veli Küçük ve Arif Doğan´ın Diyarbakır Jandarma İstihbarat Alay Komutanlığı´nda görev yapıp yapmadığını sordu. Gevrekçi, Elçi´nin sorusuna cevaben, Açıkçası ben Veli Küçük ve Arif Doğan´ın benim birimimde görev yaptığını bilmiyordum dedi. Elçi, sorusunun devamında, Peki bu kişilerin bölgede il il dolaştığını da mı duymadınız demesi üzerine Gevrekçi, duymadığını söyledi.

-´Timler olarak hep arazideydik´-

Avukat Elçi´nin Gevrekçi´ye, Gruplar Komutanlığı´nda yer alıp almadığını sorması üzerine Gevrekçi´nin avukatı Hikmet İşler´in itirazda bulunarak Elçi´ye müdahale etmesi ve Gevrekçi´yi yönlendirmeye çalışması dikkat çekti. Elçi, sanık avukatı İşler´in itiraz adı altında sanığı yönlendirmeye çalıştığını belirterek, Sanık avukatı duruşma başladığından bu yana müvekkilini bir şeyler söylememesi veya ağzından kaçırmaması için yönlendiriyor dedi. Elçi´nin, Gevrekçi´ye Gruplar Komutanlığı´nda yer alıp almaması ile ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Gevrekçi, Benim zamanımda Gruplar Komutanlığı yoktu. Grup Komutanlığı vardı dedi. Gevrekçi´nin cevabı üzerine Elçi, Genel Kurmay Başkanlığı´na ait olan, üzerinde gizli ibaresi bulunan ve bahsi geçen dönemde Gruplar Komutanlığı´nın varlığını resmiyette belgeleyen bir belgeyi mahkeme heyetine sundu. Soru sormaya devam eden Elçi, Gevrekçi´ye farklı grup komutanlıklarıyla koordine amaçlı bir araya gelip gelemediklerini sordu. Elçi´nin sorusuna cevaben Gevrekçi, Bizim zamanımız olmadığı için bir türlü bir araya gelemiyorduk. Timler olarak hep arazideydik. Hiçbir time gitme zamanım olmadı dedi.

-Mahkeme heyetinden avukata tepki-

Gevrekçi´nin Elçi´nin sorularına tepki göstererek cevaplaması dikkat çekerken, Gevrekçi´nin avukatının sorulan her soruyu sanık yerine cevaplamaya çalışmasına mahkeme heyeti tepki gösterdi. Elçi´nin, Örgüte mensup kişiler olduğu söylenen şahısları kim yakalıyordu? İfadelerini kim alıyordu? sorusuna cevaben Gevrekçi, Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü sorguyu yapardı diye konuştu. Elçi, Siz bir istihbaratçısınız, terörle ilgili suçlarla ilgileniyorsunuz. İstihbaratın temeli bilgidir. Siz bir istihbaratçı olarak yakalanan kişilerin sorgusuna katılmadığınızı söylüyorsunuz diye belirtti. Elçi, itirafçıların, yakalanan kişilerin sorgusuna katılıp katılmadığını sordu. Gevrekçi, Katılmazlardı diye yanıtladı. Gevrekçi´nin cevabına ilişkin mahkeme heyeti başkanı, Peki sen sorguya katılmadığınızı, bunu birim olarak yapmadığınızı söyledin. Peki itirafçıların sorguya katılıp katılmadığını nerden biliyorsun? diye sordu. Gevrekçi, mahkeme heyeti başkanın sorusu karşısında zor durumda kalarak, tepki gösterdi. Gevrekçi, itirafçıların sorgu aşamasına katılıp katılmadıkları konusunda sadece tahmin yürüttüğünü, itirafçıların sorgu aşamalarına katılmasının illegal bir durum olacağını söyledi.

-´Ben 3 numaraydım´ itirafı-

İtirafçı ve JİTEM davası tutuklusu Adem Yakin´in ne işle uğraştığını soran Elçi´nin sorusuna cevaben Gevrekçi, Yakin´in esnaflardan sürekli ücret ödemeden alışveriş yaptığını ve aldığı bazı beyaz eşyaları Silvan´da sattığını söyledi. Gevrekçi, Yakin´in, eski örgüt mensubu olduğu gerekçesi ile yerel dergi ve gazetelerde çıkan bazı ilanlardaki şifreleri çözerek, rapor haline getirip kendilerine sunduğunu ifade etti.

-Beyaz renkli toros-

Gevrekçi, Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı´na bağlı olmadan çalıştıklarını söyledi. Tim olarak sürekli arazide dolaştıklarını dile getiren Gevrekçi, Saraykapı semtindeki İstihbarat Grup Komutanlığı´na iki adet Renault marka sivil araç tahsis edildiğini kaydetti. Şehir dışına ve köylere sürekli olarak bu araçlarla gittiklerini anlatan emekli Albay, bu araçların hangi renkte olduğunu hatırlamadı. Gevrekçi, “Tedbir amaçlı bunların plakalarını sık sık değiştirirdik. Bunu can güvenliğimiz ve gizliliğimiz açısından yapardık. Değişik plakaların verilmesi için de 6 ay ya da 1 yıllık aralıklarla emniyet müdürlüğüne talepte bulunurduk. İtirafçılar, bize ait bu araçları kesinlikle kullanmazdı.” diye konuştu.

Elçi sorularının devamında Gevrekçi´ye görev yaptığı dönem içerisinde hangi marka araçlara bindiğini sordu. Gevrekçi, 2 sivil Renault Toros marka araç kullandığını, araçlara sivil bindiğini ve araçların rengini hatırlamadığını söyledi. Heyet başkanının Gevrekçi´ye, O araç rengi beyaz olmasın? demesi dikkat çekti. Gevrekçi´ye soru sormayı sürdüren avukatlardan Barış Yavuz, Gevrekçi´ye 1991 tarihinde görev yaptığını hatırlatarak, İddianamede yer alan dosyada Diyarbakır İl Jandarma İstihbarat Komutanı iken 1991 tarihinde görev yaptınız. Dosyadaki belgedeki tabloya göre siz istihbaratçılar anlamında Türkiye´nin 3 numaralı ismi olarak görünüyorsunuz diye belirtmesi üzerine Gevrekçi´nin Evet doğrudur. Ben 3 numaraydım demesi dikkat çekti. Gevrekçi´nin avukatı müvekkilinin yanlış anladığını belirtse de, Gevrekçi´nin itirafı duruşma zabıtlarına aynen geçirildi.

-´1991-93 yıllarında iyi çalıştık, başarılıydık´-

Anter´in avukatlarından Selim Okçuoğlu, Gevrekçi´nin dün ve bugünkü duruşmadaki beyanlarının birbiri ile büyük oranda çeliştiğini söyleyerek bazı belgeler sundu. Okçuoğlu, Gevrekçi´ye, İstihbarat çok önemli bir görev. Bölgede 1991 ve 93 yılları arasında görevde bulundunuz. O dönemde istihbaratın yaptığı görevleri başarılı buluyor musunuz? diye sorması üzerine Gevrekçi, Evet başarılı buluyorum, o dönem yaptıklarımızı. Çünkü PKK 3 konunun Türkiye´den kaldırılmasını istiyordu: JİTEM, Koruculuk ve Özel Harekat. Biz de iyi çalıştık, başarılıydık. Buna izin vermedik dedi.

Tekrar söz alan Elçi, iddianamede geçen ve JİTEM´in kuruluşunu anlatan kısmı hatırlatarak, 1990´lı yıllarda JİTEM´in faaliyetlerini örneklendirerek anlatarak Gevrekçi´nin bir numaralı faili olduğunu belirtti.

-Yeşil´i tanımıyormuş-

´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım´ı tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine Gevrekçi şöyle konuştu: “Yeşil´i tanımıyorum. Ama halk arasında ´sakallı´ diye bir efsane geçiyordu. Adam ortada yoktu. Abdülkadir Aygan´a baksanız Yeşil sanki bizim rütbelimiz gibi, ondan emir alıyormuşuz. Askerî gruplarla gelerek itirafçı kişilerle sorgu yaptığı söylenmekte, bu mümkün değil. Sakallı olarak tabir edilen Mahmut Yıldırım´ın insanları uçurumlardan attığı söyleniyordu. Ama ortada ne ceset var ne başka bir şey. O yüzden biz bunlara inanmıyorduk. Ayrıca Musa Anter cinayetinde sakallı diye birisi var mı yok mu bilmiyorum.”

-Savcı ´tutuklu yargılama´ talebine karşı çıktı-

Sorulan soruların ardından savcı okuduğu mütalaada, Sanık Mahmut Yıldırım´ın hakkındaki zorla yakalama kararının devamı, duruşmaya zorla getirilme kararı olmasına rağmen gelmeyen tanıkların bir sonraki celseye zorla getirilmesi, Diyarbakır 6. ağır Ceza Mahkemesi´nde görülmekte olan JİTEM davası ile Musa Anter cinayeti dosyasının birleştirilmesi talebine ilişkin yazılan yazının akıbetinin sorulması, sanık Savaş Gevrekçi´nin müdafilerinin dosyada zaman aşımı talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesi, sanıklardan Hamit Yıldırım´ın bir sonraki duruşmada bizzat hazır edilmesi, Mahmet Yıldırım´ın MİT´te bulunan ifadesinin aslının istenmesi talebinin reddi ve Gevrekçi hakkında talep olunan tutuklu yargılama talebinin reddi yönünde karar verilmesini talep etti.

-Duruşma 2 ay sonraya ertelendi-

Mütalaanın ardından açıklanan ara kararda, tutuklu sanık Hamit Yıldırım´ın bir sonraki duruşma bizzat hazır edilmesi, tutuksuz Savaş Gevrekçi´nin yaşı ve hastalığı göz önünde bulundurularak tutukluluk talebinin reddi ve bir sonraki duruşmada mahkemeye zorla getirilmesine, hakkında arama ve yakalama bulunan sanıklar hakkında kararın devamı yönünde karar verildi. Bir sonraki duruşma 7 Ekim tarihine ertelendi. (diha)

----------------------------------------------------------------

ANTER DAVASINDA 3. DURUŞMA GÖRÜLDÜ

07.10.2013 19:52 Diyarbakır´da 1992 yılında öldürülen yazar Musa Anter cinayetiyle ilgili davanın 3. duruşması görülmeye devam edildi. Genelkurmay Başkanlığı, o dönemde kurulan İstihbarat Grup Komutanlığı personel listesini, deşifre edilmemesi şartıyla mahkemeye gönderdi. Mahkeme listeyi sadece avukatların inceleyebileceğini belirterek, yayın yasağı koydu.

Diyarbakır 7´inci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Duruşmaya Ankara´da infaz edilen JİTEM´ci Ahmet Cem Ersever´in Diyarbakır´da JİTEM komutanı olduğu dönemde yardımcılığını yapan emekli Albay Gevrekçi katıldı. Mahkeme heyeti, Adana Cezaevi´nde kalan sanıklardan Hamit Yıldırım´ın, araç ve personel eksikliği gerekçesi duruşmada hazır edilmediğini belirtti. Sanıklar ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ve Aziz Turan (Abdulkadir Aygan) duruşmaya gelmedi.

Duruşmaya, tutuksuz sanık emekli Albay Savaş Gevrekçi ile Musa Anter´in oğlu Dicle Anter ve taraf avukatları katıldı. Duruşmanın tek tutuklu sanığı olan ve tetikçi olduğu iddia edilen Hamit Yıldırım´ın, personel ve araç yetersizliği nedeniyle Adana F Tipi Cezaevi´nden duruşmaya getirilemediği belirtildi. Hamit Yıldırım, cezaevinden görüntülü olarak duruşmaya katıldı. Müdahil avukatları, Hamit Yıldırım´ın duruşmaya getirilmemesine tepki göstererek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Duruşmada ilk olarak dosyaya gönderilen evraklar okundu. Evraklarda, gizli tanık Ahmet´in duruşma öncesinde hazır edilemediği için ifadesinin alınamadığı belirtildi. Öte yandan, dosyanın Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen ve Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Cemal Temizöz´ün de yargılandığı faili meçhul cinayetler davasıyla birleştirilmesi talebine, mahkemenin ret yazısı gönderdiği de belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığı´nın, 1992 yılında Diyarbakır Jandarma İstihbarat Tim ve Grup Komutanlığı personelinin isim listesini göndermesine ilişkin yazılan talimata da cevap geldi.

Genelkurmay Başkanlığı´nın, gönderdiği yazıda personelin can güvenliği için deşifre edilmemesini şart koşarak listeyi gönderdiği belirtildi.

Mahkeme, gönderilen listedeki kişilerin terörle mücadelede görev aldıklarını, bu nedenle kimliklerinin korunması gerektiğine karar verdi. Ara kararda, listenin suretinin taraflara verilmemesine, ancak tarafların listeyi inceleyebileceğine hükmedildi.

Kararda, listedeki kişilerin T.C. kimlik numarası ve adreslerinin haricindeki diğer bilgilerin fotokopi çekilerek dosyaya konulmasına, belgenin aslının ise Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde ile yetkili Savcılık kasasında saklanmasına hükmedildiği belirtildi. Mahkeme, ayrıca liste içindeki bilgilere yayın yasağı koydu.

Roj TV´de daha önce ´Anter´i sanık Hamit Yıldırım öldürdü´ şeklinde bir röportajı yayınladığı gerekçesiyle dinlenen tanık Nesim Benzer, söz konusu haberi yalanladı. Hamit Yıldırım hakkında böyle bir beyanda bulunmadığını kaydeden Benzer, ifadelerinin çarpıtıldığını belirterek, Yıldırım kardeşim Reşit´i ölümle tehdit etti. Roj TV´nin Cizre´deki muhabiri bu konuyu haber yaptı. Fakat ben onlara Musa Anter´i Hamit Yıldırım´ın öldürdüğünü söylemedim. Fakat yayın böyle yapılmış, ancak çevrede Musa Anter´i Hamit Yıldırım´ın öldürdüğü konuşuluyordu. Ben bir şey görmedim. dedi. Mahkeme heyeti, bu konuyu ne zaman ve kimden duyduğu soruldu. Tanık Benzer, Anter´in öldürülmesiyle ilgili hiçbir şey görmediğini dile getirdi.

Sanık Hamit Yıldırım, 2005 yılında Mersin´deydim. Roj TV´de benim Musa Anter´i öldürdüğüme dair haber çıktı. Bu da Nesim´in beyanına dayanıyordu. Ben de Kumçatı´ya gidip Nesim´e konuyu sordum. Bana bir gazeteci adı verdi. BDP´lilerin kendisine gelerek aleyhime beyanda bulunmasını istediklerini söyledi. Ben bunları sordum, ancak ´o kişileri söyleyemem´ dedi. şeklinde konuştu. Yıldırım, Ben Türkiye Cumhuriyeti´ni seven bir insanım. BDP´ye de saygı duyuyorum. Benim bir suçum yok. Bu olayla da alakam yok. Ben 15 aydır haksız olarak tutukluyum diye konuştu.

Tutuksuz sanık emekli Albay Gevrekçi, çalıştığı dönemde İstihbarat Grup Komutanı Cahit Aydın olduğunu söyledi. Gevrekçi, Aydın´ın yurt dışına gittiği için 4 ay yerine vekalet ettiğini dile getirdi. Eski Jitemci Arif Doğan´ın çok sevdiği bir büyüğü olduğunu dile getiren Gevrekçi, Değer verdiğim bir komutan ve büyüğümdür. Kendisinin emrinde hiç çalışmadım. Memleketim Niğde´ye gittiğimde ziyaretine gittim. Emekli olduktan sonra Ankara´da sosyal tesislerde karşılaşıyorduk. Doğan oraya briç oynamaya geliyordu. Orada sohbet ediyorduk. 2007 yılından sonra da ben bu tesislere hiç gitmedim. Arif Doğan ile görüşmedim. dedi. Gevrekçi, Benim çalıştığım dönemde İstihbarat Grup Komutanı Cahit Aydın idi. Kendisi yurtdışına gittiği için 4 ay yerine ben vekalet ettim. Arif Doğan çok sevdiğim bir büyüğümdür. Değer verdiğim bir komutan ve büyüğümdür. Kendisinin emrinde hiç çalışmadım. Memleketim Niğde´ye gittiğimde ziyaretine gittim. Emekli olduktan sonra Ankara´da sosyal tesislerde karşılaşıyorduk. Görev içinde hiç görüşmedik. 2007 yılından sonra da hiç görüşmedim. dedi

-JİTEM listesine yayın yasağı konuldu-

Davanın 3. duruşmasında önceki celse Jandarma Genel Komutanlığı´na 1992 yılında Diyarbakır Jandarma İstihbarat Tim ve Grup Komutanlığı personelinin isim listesinin gönderilmesine ilişkin yazılan talimata cevap verildi. Genelkurmay Başkanlığı, personelin can güvenliği gerekçesiyle listenin deşifre edilmemesi şartı koştu. Gönderilen listedeki kişilerin terörle mücadelede görev aldıkları için kimliklerinin korunması gerektiğine karar veren mahkeme, tarafların listeyi incelemesine hükmetti.

AYGAN GÖRÜNTÜLÜ OLARAK DURUŞMAYA KATILACAK

Mahkeme heyeti, Hamit Yıldırım´ın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celse hazır edilmesi için Adana F Tipi Cezaevi´ne yazı yazılmasına karar verdi.

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki yakalama emrinin devamına karar veren mahkeme, Abdülkadir Aygan´ın İsveç´ten Segbis yöntemiyle ifadesinin alınmasına hükmetti. Aygan´ın ifadesinin gerekli yazışmaların yapılmasının ardından önümüzdeki Mart ayında alınacağı belirtildi.

Mahkeme, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş´ın tanık olarak dinlenmesi talebini, hazırlanan Susurluk Raporu dosyada olacağından reddetti.

Mahkeme MİT Kontrterör eski Daire Başkanı Mehmet Eymür´ün tanık olarak dinlenmesi talebini de daha sonra değerlendireceğini açıkladı.

Mahkeme, avukatların JİTEM ve Olağanüstü Hal Bölge Valiliği arşivlerinin dosyaya istenmesine yönelik talebini ise arşivin büyüklüğü nedeniyle reddetti.

Avukatların sanık Hamit Yıldırım´ın duruşmaya getirilmemesine ilişkin suç duyurusu taleplerini de reddeden mahkeme, Kutlu Savaş tarafından hazırlanan Susurluk Raporu´nun 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasından istenmesine karar verdi. Duruşma 2 Aralık 2013 tarihine ertelendi. Davanın 4. duruşması bu tarihte Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(01 Temmuz 2013, 17:43), son güncel.: (07 Ekim 2013, 19:52)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Anter iddianamesi kabul edildi

Ergenekon, Anter iddianamesinde

Anter için 21 yıl sonra iddianame

Flaş!!! Anter´in katili yakalandı

Musa Anter cinayetiyle ilgili manşetlerimiz

Musa Anter ile ilgili tüm manşetlerimiz

Ergenekon ve bağlantılı diğer iddianamelerde arama yap

JİTEM´in varlığını ispatlayan resmi belgeler

JİTEM´le ilgili tüm manşetlerimiz

JİTEM tartışmalarını maaş bordrosuyla bitiren Abdulkadir Aygan hakkında geniş bilgi

Diyarbakır´daki JİTEM davaları birleştirildi

JİTEM davası özel yetkili mahkemeye devredildi

JİTEM cinayetlerine mahkeme bulunabildi

JİTEM´ci Babat´ın itirafları mahkemede

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=5498    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.010.856