Genelkurmay, Özel Harp Dairesi´nde gizli görev yapan 100 bin kişiyi Meclis Darbe Komisyonu´na bildirdi. Ancak bu isimler, 2009´da Bülent Arınç´a suikast şüphesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Özel Harp´e yapılan baskın ve 1 ay süren kozmik oda aramaları üzerine görevden çıkarılan, yani tedavülden kalmış olan isimler.. Bu tarihte göreve getirilen yeni 100 bin meçhul kişinin ismi Meclis´e bildirilmedi.
29.12.2012 14:42 Genelkurmay, Seferberlik Tetkik Kurulu´nun talimatıyla geçmişte gizli görev yapanları Darbe Komisyonu´na bildirdi. Derin listede 100 bin kişi var... Başkent Ankara´nın kritik noktalarından birinde hayata geçirildi. Adı önce Genelkurmay Özel Harp Dairesi´ydi. Soğuk savaş dönemi Türkiye´sinde hep bir yerlerdeydi. Ancak yıllar sonra ismi Seferberlik Tetkik Kurulu olarak değiştirildi.
2007´YE KADAR OLANI...
Takvim gazetesinden Şerife Güzel´in dün yayınlanan haberine göre; Özel Harp Dairesi (ÖHD) yani Seferberlik Tetkik Kurulu, Meclis´in gündemine geldi. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, Genelkurmay´dan Seferberlik Tetkik Kurulu´ndaki belgeleri istedi. Genelkurmay Başkanlığı da geçmişte bu yapılaşmada görev alan tam 100 bin kişinin ismini, tek tek listeledi. Ve bu dosyayı, 2007´ye kadar olan süreci inceleyen Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu´na gönderdi.
HEM SAĞDAN HEM SOLDAN
Söz konusu liste, incelenmeye başlandı. Derin listede, aralarında hem sağ hem de sol kesimden birçok ünlünün bulunduğu kaydedildi. 100 bin kişilik sivil ordudaki her bir görevlinin olası savaş halinde nerede bulunacağı ve neler yapacağı da belirlenmişti.
YENİ LİSTE DEĞİŞİNCE ESKİ 100bin AÇIKLANDI, YENİ 100bin GİZLİ!
Ankara´daki Seferberlik Tetkik Kurulu´ndaki yapılanma bugüne dek hep bir sır olarak gizlendi. Ancak tarihler, 25 Aralık 2009´u gösterdiğinde hakim Kadir Kayan, Seferberlik Tetkik Kurulu´ndaki kozmik odaya girdi. Yanında 5 savcı da vardı. Tam 26 gün boyunca odadaki belgeleri tek tek inceledi. Ama somut bilgiler ortaya dökülmedi. İşte bu incelemeden sonra listenin değiştirildiği, yeni listenin ise gizliliğini koruduğu kaydedildi. (Şerife Güzel / Takvim)
TBMM RAPORU:100bin ÖZEL HARPÇİ VAR!
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu´nun 1 ay önce tamamladığı darbelerle ilgili raporunda çarpıcı tespitler yer alıyordu. Sovyet işgaline karşı ´Ölüm Üçgeni´ denilen Adapazarı-Bolu-Sapanca bölgesinde gömülen silahların, başta Kürt işadamları olmak üzere faili meçhul cinayetlerde kullanıldığı belirtiliyor, devlette kaydı olmayan bu silahlar kaybolduğunda ise kimsenin hesap soramadığı, Özel Harp Dairesi´nin bu silahları kullanmak için sayıları yüz binlerle ifade edilen sivili eğitip, toplum içinde uyuttuğu kaydediliyordu. Yani Meclis raporu Özel Harp Dairesi´ne çok ağır suçlamalar yöneltiyordu.
Raporda yer alan bazı tespitler şöyle:
ÖZEL HARBİN GİZLİ ADRESİ
Türkiye´nin gizli ordusunun yani Özel Harp Dairesi´nin (ÖHD) adı gizlendi. Daire kağıt üzerinde Seferberlik Tetkik Kurulu olarak gözüktü. Özellikle sivil unsurların oluşturulmasında daha rahat faaliyet yürütmek için bu isim tercih edildi. Ancak görevliler kendi aralarında dairenin gerçek adını kullandılar. Özel Harp Dairesi´nin merkezini konuşlandırmak üzere Ankara Kızılay´da bir ev kiralandı. Adakale Sokak 36 numaradaki tek katlı bu ev bahçe içindeydi.
DOĞRUDAN NATO MERKEZİNCE YÖNETİLDİ
Doğrudan NATO merkezinden yönetilen bu daire, Türkiye´de doğrudan Genelkurmay İkinci Başkanlığı´na bağlandı. Özel Harp Dairesi 1992´de Özel Kuvvetler Komutanlığı adını alarak tümen seviyesine yükseltildiğinde, sivillerin bağlı olduğu birim ayrı bir daireye dönüştürülmüştür. Batı´da bu gizli orduların sivil unsurları tamamen dağıtılıp, kendileri için oluşturulan silah depoları açığa çıkarılırken, Türkiye´de sivil unsurların sayısında artışa gidilmiştir. Seferberlik Tetkik Kurulu´nun komuta seviyesi bugün tümgeneral düzeyindedir. Çoğunlukla kilit bölgelerde ve noktalarda bulunan sivil unsurların sayıları hakkında kesin bir rakam bilinmemektedir. Bu konuda bugüne dek bir rakam bile telaffuz edilmiş değildir. Ancak sayıları yüz binlerle ifade edilmektedir.
GÖMÜLEN SİLAHLAR 1970´LERDEKİ OLAYLARDA KULLANILDI
Sovyetler Birliği işgaline karşı ülkenin belli yerlerinde gizli silah ve patlayıcı depoları oluşturuldu. Bunlar çoğunlukla tenha yerlerde yer altına gömüldü. Bu silah zulalarının yerini o bölge ile ilgili görevleri bulunan Özel Harp Dairesi´ndeki önemli askerler ve bir de o bölgede bulunan ve kamplarda eğitimden geçirilen sivil unsurlar biliyordu. Büyük bir gizlilikle yer altına gömülen bu silahların numara kayıtları devlette kesinlikle bulunmuyor, kaybolmaları halinde hiçbir yasal işlem de yapılamıyordu. 1970´li yıllarda ülke içinde gerçekleştirilen katliamlarda kullanılan silahlar, sivillerin kullanması için gömülenlerdi.
ÖLÜM ÜÇGENİNİN SIRRI
1993 yılından itibaren faili meçhul cinayetlerde Güneydoğu´nun yanı sıra dikkat çeken bir başka bölge daha oldu. Bolu-Düzce-Sapanca´nın kesiştiği sınırlar. Hedefte bu kez Kürt işadamları vardı. Ölüm Üçgeni adı verilen bu bölgenin çok önemli bir özelliği var. Özel Harp Dairesi´nin 1950´li yılların sonlarından itibaren, olası bir işgal durumunda Sovyetler Birliği ordusunu durdurmak amacıyla sivil unsurları örgütlediği bölgeydi burası. Kürt işadamlarının bu bölgede öldürülmesi 1993 yılı MGK´da alınan kararlardan sonra başladı. Ölüm listesinde 67 Kürt işadamının ismi vardı. Listenin başındaki Liceli işadamı Behçet Cantürk, 14 Ocak 1994´te kaçırılıp öldürüldü. Sapanca yakınlarında cesedi bulundu. Kürt işadamları neden bu bölgede öldürüldü, bu bölgenin özelliği neydi? Bu bölge, Özel Harp Dairesi´nin Sovyetler Birliği´nin Türkiye´yi işgal etme olasılığına karşın sivil halkı eğitimden geçirdiği yerdi. Adapazarı-Bolu-Sapanca üçgenindeki sivil unsurlar halkı da örgütleyerek Sovyetler Birliği ordusunu vuracaktı. Ayrıca işgal durumunda sivil unsurların kullanabilmeleri için bölgede bir de silah deposu vardı.
SİTEMİZİN DE KATKI SUNDUĞU 2010 YILI MECLİS RAPORU DA ÖZEL HARP´İ SUÇLUYORDU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast şüphesiyle 2009 yılı sonunda başlatılan ve Ankara´da Özel Harp Dairesi´ne (ÖHD) bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı´nda günlerce süren ´kozmik oda´ aramaları üzerine TBMM Araştırma Merkezi de şok bir ´kontrgerilla´ raporu hazırlamıştı. Meclis uzmanlarının bu araştırması, ´Seferberlik Tetkik Kurulu, Özel Harp Dairesi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı´ başlığıyla milletvekillerine kaynak olarak sunulmuştu. Aşağıda verdiğimiz linkten tamamına ulaşabileceğiniz bu raporun hazırlanmasında kontrgerilla.com sitesi de katkı sunmuştu.
Raporda Türkiye´yi geçmiş yıllarda sarsan çok sayıda terör ve kışkırtma olaylarının Özel Harp Dairesi´nin işi olduğu iddia ediliyor: 6-7 Eylül. 23 Eylül 1969´da Taylan Özgür´ün öldürülmesi. 13 Nisan 1970´de tabip yedek subay Necdet Güçlü´nün öldürülmesi. 27 Kasım 1970´de Kültür Sarayı´nın yakılması. Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere operasyonu. 1 Mayıs 1977 Taksim olayları. 29 Mayıs 1977 İzmir-Çiğli´de Bülent Ecevit´e suikast girişimi. 1977 yılında darbe girişimi. 24 Mart 1977´de Savcı Doğan Öz´ün öldürülmesi. 16 Mart 1978 katliamı. Mehmet Ali Ağca´nın askeri cezaevinden kaçırılması.
(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(29 Aralık 2012, 14:42)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Flaş!!! Yeni kitabımız: Arınç suikasti
Kim bu siviller?
TBMM: Derin güçler aktif
TBMM: 100 bin özel harpçi var
ARINÇ´A SUİKAST İDDİASI VE KOZMİK ARAMA MANŞETLERİMİZ
Özel Harp Dairesi ile ilgili manşetlerimiz
Özel Harp Dairesi sayfamız
TBMM: Terör Özel Harp işi
İşte kontrgerilla.com´un da katkı sunduğu Özel Harp Dairesi konulu TBMM raporu
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap