Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ergenekon sanık ve avukatlarını üzecek bir karar aldı: Silah temini de terör suçu!
26.12.2012 17:51 Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ergenekon sanıkları ve avukatlarını üzecek devrim gibi karar aldı. Kurul; silah temininden yargılanan sanıkların terör suçundan da yargılanması gerektiğine karar verdi.
Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına bakan ve TMK´nın 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş; Yargıtay Ceza Genel Kurulu´nun kararını örnek alarak, Danıştay saldırısında kullanılan ve kamuoyunda hayalet silah olarak bilinen Glock marka silahı Alparslan Arslan´a temin eden 4 tutuklu sanık hakkında ek iddianame hazırladı. İddianamede; sanıkların silahlı terör örgütlerine silah sağlama suçunu işledikleri bildirildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de, söz konusu iddianameyi Ergenekon davasıyla birleştirdi.
YARGITAY, MAHKEME KARARLARINI BOZDU
Yargıtay Ceza Genel Kurulu´nun yanı sıra Yargıtay 9. Ceza Dairesi ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi de; Danıştay saldırısın arkasındaki gücün ortaya çıkması için kararlar almıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Danıştay´a saldırı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasında yönelik açılan davayı hukukî ve fiilî irtibat bulunduğu gerekçesiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Ergenekon davasıyla birleştirilmesi gerektiğine karar verdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi de, Danıştay saldırısında kullanılan silah ile ilgili Üsküdar 5. Asliye Ceza Mahkemesi´nin verdiği kararı bozarak dava dosyasının Ergenekon davası ile birleştirilmesi gerektiğine karar verdi.
SİLAH NASIL TEMİN EDİLMİŞ
Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş´ın hazırladığı iddianamede; tutuklu sanıklar Aykut Metin Şükre, Kenan Özay, Selçuk Özkan ve Erkan Ayyıldız şüpheli olarak gösterildi. İddianamede; Danıştay saldırısında kullanılan Glock marka silahın nasıl temin edildiği şöyle anlatıldı:
?Sanıkların soruşturma ve kovuşturma süreçlerindeki beyanları bir bütün halinde incelendiğinde; sanık Alparslan Arslan´ın Danıştay saldırısı öncesinde bu saldırıda kullanacağı silahları temin etmek üzere sanık Aykut Metin Şükre´ye başvurduğu, sanık Aykut Metin Şükre´nin silahları temin etmesini sanık Selçuk Özkan´dan istediği, sanık Selçuk Özkan´ın arkadaşı sanık Kenan Özay´dan silah temin etmesini talep ettiği, sanık Kenan Özay´ın da silahları Beyazıt´ta işyeri bulunan Mahmut Güzel´den temin ederek Selçuk Özkan´a getirdiği ve neticede silahların Selçuk Özkan´dan Aykut Metin Şükre´ye, ondan da aynı gün içerisinde sanık Alparslan Arslan´a ulaştığı tespit edilmiştir.?
?SİLAH TEMİNİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA TERS?
İddianamede; ?Sanıkların hayatın olağan akışına ters bir şekilde herhangi bir menfaat temin etmeksizin Alparslan Arslan´a silah temin etmek için çaba gösterdikleri, bu konuda vakit ayırdıkları, Mahmut Güzel´e ulaşarak silah temin etmek suretiyle örgüte yardım ettikleri, bunu yaparken de herhangi bir gelir elde etmedikleri tespit edilmiştir? denildi.
TERÖR SUÇU TANIMI
İddianamede; sanıkların Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmadıkları, TCK´nın 220/6. maddesi kapsamında terör örgütüne yardım ettikleri görüldüğü belirtilerek, ?Yargıtay Ceza Genel Kurulu´nun 24 Şubat 2009 tarih ve 2008/78-2009/39 sayılı kararında, silahlı terör örgütlerine TCK´nın 220/6-7. maddesi kapsamında yardım ederek, silah temin eden sanıkların TCK´nın 315. maddesinde belirtilen suçu işledikleri belirtildiği, bu nedenle sanıkların Ergenekon Silahlı Terör Örgütü´nün Danıştay saldırısında kullanılmak üzere 2 adet Glock marka silah temin edilmesine yardımcı oldukları, bunun ise 6136 sayılı yasanın 12/1. maddesine ek olarak, TCK´nın 315, 3713 sayılı yasanın 5. maddesi kapsamında kalan terör suçu olduğu kanaatine varılmıştır? denildi. (Kenan Kıran / Yeni Akit)
(26 Aralık 2012, 17:51)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
Ergenekon ve Balyoz davalarında delil tartışmaları