Darbeleri Araştırma Komisyonu, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak´ı dinledi. Dilipak, 28 Şubat darbesine muhatap olan Refahyol Hükümeti döneminde, Özel Harp Dairesi ile JİTEM´in dağıtılıp Ergenekon benzeri bir operasyon yapılmak istendiğini belirtt: ´Bu operasyona direnecek olanlar için Abdullah Çatlı ve ekibi harekete geçmişti. Yani direnecek olanı infaz için. Eski yapı ise hayatta kalmak için gerekirse İran ve Rusya ile ´ittifak kurmalıyız´ diye hazırlık yapıyordu. Bunlar Çatlı ekibini tasfiye ederek mesaj verdiler. Ayrıca Hükümet´e karşı örtülü bir operasyon yapıldı ve o Hükümet düşürüldü. Arkasından da bu Ergenekon ortaya çıktı.´
03.10.2012 14:05 Darbeleri Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, sabahki toplantısında Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak´ı dinledi. Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, komisyonda 28 Şubat sürecinde özellikle eşi ve çocuklarının yaşadığı mağduriyetleri anlattı. ´Dilipak´ın çocuğu´ olduğu için çocuklarının öğretmenleri tarafından bile ayrımcı muameleye maruz kaldığını, bu nedenle onları okuldan almak zorunda kaldığını anlatan Dilipak, Gece yarısına kadar polis ekipleri tebligat için apartmanın önünde beklerdi. Yatıp, ışıkları söndürdükten yarım saat sonra kapımıza dayanıyorlardı. ifadesini kullandı.Dilipak, komisyonda yaptığı konuşmada, Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan´ın, ´derin yapının´ üzerine riskli olduğu gerekçesi ile gidemediğini belirtti. Konya mitinginde de bulunduğunu, Kudüs toplantısını da kendisinin düzenlediğini belirten Dilipak, Ama benim adım yok. Rahatsızlığımdan dolayı, kendim düzenledim ama o gün toplantıya katılamadım. diye konuştu. Dilipak, gazetecilik yaptığı 42 yıl boyunca, aynı zamanda kesintisiz sanık olduğunu ancak bugüne kadar hiçbir mahkumiyet almadığını dile getirdi.
-´Abdullah Çatlı ve ekibi direnenleri infaz edecekti´-
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş başkanlığında toplandı. Komisyon, gazeteci ve yazarları dinlemeyi sürdürüyor. Komisyon toplantısının sabah oturumunda Abdurrahman Dilipak dinlendi. Dilipak, Refahyol Hükümeti döneminde Avrupa´da olduğu gibi Özel Harp konseptinin dağıtılması için Ergenekon benzeri bir operasyonun yapılmak istendiğini, ancak Abdullah Çatlı ve ekibinin de tasfiye edilmesiyle bu planın işletilemediğini, Hükümet´in düşürüldüğünü ve böylece 28 Şubat sürecinin yaşandığını söyledi.
Dilipak, Özel Harp Dairesi ve JİTEM tarafından temsil edildiğini öne sürdüğü ve ´eski yapı´ olarak nitelendirdiği yapılanmanın tasfiyeye direndiğini belirterek, şöyle devam etti:
´Zaten bir hesaplaşma vardı. Eski yapının tasfiye edilmesi ve yeniden örgütlenmesi gerekiyordu. Buna bir kanat direniyordu, kendini tasfiye etmiyordu; Özel Harp, JİTEM gibi. Bunun tasfiyesi için Erbakan hükümetine yol verildi. Erbakan ise bu işin ülkeye çok pahalıya mal olacağını düşündüğü için bu olayın üzerine gitmedi. Erbakan bunun hukuki ve siyasi sürecini başlatmış olsa idi, ´kanlı mı kansız mı olacak´ hikayesi de odur. Eski yapının tasfiyesine direnecek olanlar için ise Abdullah Çatlı ekibi harekete geçmişti. Yani direnecek olanı infaz için. Eski yapı ise bu yapının devamı için gerekirse İran ve Rusya ile ´ittifak kurmalıyız´ diye hazırlık yapıyordu. Bunlar Çatlı ekibini tasfiye ederek mesaj verdiler. Ayrıca Hükümet´e karşı örtülü bir operasyon yapıldı ve o Hükümet düşürüldü. Arkasından da bu Ergenekon ortaya çıktı.´
ABD´nin artık ordularla değil, liberallerle, ılımlı İslamcılarla, sivil toplum kuruluşlarıyla yoluna devam etmek istediğini dile getiren Dilipak, bunun ´havuç ve sopa´ politikası denkleminde kurulduğunu, bu yönde kendisine de tekliflerin geldiğini ancak bunları reddettiğini söyledi.
28 Şubat sürecinde kendisi hakkında açılan sayısız dava olduğuna dikkati çeken Dilipak, 28 Şubat´ta evrensel normlara aykırı, kendine özgü, özel bir hukuk mantığının işletildiğini ve kendisi gibi binlerce insanın mağdur edildiğini ifade etti. Dilipak, ´O süreçte sadece ben değil, eşim ve çocuklarım da büyük baskı altında kaldı. Gece geç vakit, ´tebligat yapacağız´ diye eve baskın düzenlenirdi. Evimin bulunduğu sokakta komşularım benimle irtibatlarının olmadığını göstermek için evlerine Türk bayrağı ve Atatürk posterleri asarlardı´ diye konuştu.
Yine aynı dönemde Vakit gazetesi aleyhine açılan davalara dikkati çeken Dilipak, ´312 general davası´nı anlattı. Dilipak, ´Bu dava halen devam ediyor. 312 general arasında bulunanların bazıları yargılanıp er oldu. Diğer bazıları da haklarındaki karar kesinleşirse er olacaklar, onbaşı bile değil´ şeklinde konuştu.( Cihan, Star)
(03 Ekim 2012, 14:05)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
28 Şubat soruşturması manşetlerimiz
28 Şubat süreci manşetlerimiz