Danıştay saldırısındaki delillerin karartıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, OYAK genel müdür yardımcıları ile teknisyenlerin de aralarında bulunduğu 9 kişiden 7´si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.01.2012 07:23 Danıştay saldırısındaki delillerin karartıldığı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, OYAK genel müdür yardımcıları ile teknisyenlerin de aralarında bulunduğu 9 kişiden 7´si, tutuklanarak cezaevine gönderildi.Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından ifadeleri alınan 9 kişiden, 8´i tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemeye çıkarılan 8 kişiden biri mahkemece serbest bırakılırken, 7´si tutuklanarak Metris Cezaevi´ne gönderildi. Bu arada adliye dışında bekleyen sanık yakınları, tutuklanan 7 kişi cezaevine gönderilirken gözyaşlarını tutamadı.
İŞTE SORUŞTURMADA OYAK´A YÖNELTİLEN 4 SUÇLAMA
8 OYAK Güvenlik çalışanı ile 1 Danıştay bilgi işlem mühendisinin gözaltına alındığı soruşturmada, 4 önemli suçlamaya yer verildi. Soruşturma kapsamında elde edilen delillere göre yapılan 4 ayrı suçlama şöyle;
1) Danıştay saldırısından bir gün önce keşif yapan Alparslan Arslan´ın 13 görüntüsü geri getirilemez biçimde silindi.
2) LOG kayıtları üzerinde tahrifat yapıldı.
3) 4.5 ay hiç arızalanmayan Danıştay´ın güvenlik kamera görüntülerinin kaydedildiği harddiskin saldırıdan iki hafta önce 4 kez arızalandığı iddia edildi, ancak o harddisk hiç arızalanmadı.
4) Bazı önemli deliller mahkemeden gizlendi.
Danıştay baskını delillerini karartmaya 7 tutuklama
08.01.2012 10:30 Danıştay saldırısını aydınlatacak kamera kayıtlarını sildikleri iddiasıyla 3 Ocak´ta gözaltına alınanlardan 7´si tutuklandı. OYAK Güvenlik personeli olan şüpheliler, kanlı saldırının delillerini karartmakla suçlanıyor. Operasyonun ardından, Danıştay katili Alparslan Arslan´ın binada yaptığı keşfin kayıtlarını silerken görülen iki zanlının güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkmıştı.
Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarını silerek delilleri kararttıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 7´si tutuklandı. 6 yıl önce gerçekleşen kanlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, hafta başında Ankara, İstanbul ve Zonguldak´ta OYAK Güvenlik şirketine yönelik 21 adrese baskın düzenlenmişti. Yapılan aramalarda, 6 jammer cihazı ile çok sayıda bilgisayar hard disklerinin imaj kayıtlarına el konulmuştu. Operasyonun ardından gözaltına alınan iki zanlının, Alparslan Arslan´ın Danıştay baskınına ilişkin görüntülerini ´geri dönülemez´ şekilde silerken çekilmiş güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkmıştı. O dönem OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri genel müdürü olan emekli Albay Orhan Çoban ve şirket yöneticilerinden Mustafa Tarık Özyılmaz´la birlikte gözaltına alınan 9 kişinin sorguları tamamlandı. Dün, sabah saatlerinde Beşiktaş´ta bulunan İstanbul Adliyesi´ne getirilen şüphelilerden 8´i savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 kişiyi, ´terör örgütüne yardım ve yataklık, delilleri karartma´ suçlarını işledikleri gerekçesiyle cezaevine gönderdi
Danıştay saldırısı, 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirilmişti. Avukat Alparslan Arslan, Danıştay 2. Dairesi üyelerine kurşun yağdırdı. Saldırıyı ise ilgili dairenin ´başörtüsü´ kararına kızarak gerçekleştirdiğini savundu. Danıştay 2. Dairesi, söz konusu kararında ´başörtülü anaokulu öğretmeninin müdür olarak atanamayacağına´ hükmetmişti. Dava Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görüldü. Mahkeme 14 Şubat 2008 tarihinde, Alparslan Arslan hakkında 2, diğer tutuklu sanıklar hakkında birer kez müebbet hapis kararı verdi. Saldırının Ergenekon terör örgütüyle bağlantısı olmadığına hükmedildi.
KAMERALAR BOZUK DEĞİL, GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞ
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 16 Aralık 2008´de 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nin kararını bozdu. Ve davanın hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay soruşturmasını adeta yeniden başlattı. Saldırıya uğrayan üyeleri ifadeye çağırdı. Ankara´daki mahkeme, söz konusu saldırıda yaralanan üyeleri dinlemeye bile gerek görmemişti. Olayın ardından görüntüleri incelemek isteyen polis, hiç çekim yapılmadığını tespit etti. Bunun üzerine Ankara 11. Ağır Ceza, OYAK´tan görüntüleri istedi. Firma, ´kameraların bozuk´ diyerek görüntüleri vermedi. OYAK Güvenlik, saldırıdan bir gün önce cihazları ´bozuk´ olduğu gerekçesiyle sökmüştü.
Başkanlığını Orhan Karadeniz´in yaptığı Ankara´daki mahkeme bu cevapla yetindi ancak İstanbul 13. Ağır Ceza soruşturmayı derinleştirdi. Mahkemenin talebiyle hazırlanan TÜBİTAK raporu, kameraların bozuk olduğu iddiasını yerle bir etti. Rapora göre görüntülerin önemli bir kısmı silinmişti. Çoğu silme işlemi geri döndürülemez şekilde yapılmıştı. Ayrıca hard diskte teknik bir bozukluk da olmadığı tespit edildi. Raporda, Silinmiş dosyaların önemli bir kısmı geri döndürülemez şekilde silinmiş olup söz konusu dosyaların sadece isimlerine erişilmiştir. Silinmiş dosyaların çok büyük bir bölümünün 16 Mayıs 2006 tarihinde saat 19.47-19.50 tarihleri arasında silindiği ve bu silinmenin geri döndürülemez şekilde yapıldığı tespit edilmiştir.´ denilmişti. Rapor üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sorumlular hakkında işlem yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında 4 gün önce gerçekleştirilen operasyonda 9 OYAK Güvenlik çalışanı gözaltına alınmıştı. ( Zaman)
TUTUKLAMA İTİRAZLARINA RET, 1 TUTUKLU SERBEST
25.01.2012 10:08 Danıştay´daki kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan OYAK Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal itiraz üzerine serbest bırakıldı.Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları tutuklama kararını veren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine itiraz etti. Tutukluluğa itirazı değerlendiren mahkeme heyeti, 6 şüphelinin itirazını kuvvetli suç şüphesi ve delillere etki etme ve karartma şüphesinin bulunması´ gerekçesiyle reddetti. Heyet, şüphelilerden OYAK Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal´ın ise tahliyesine karar verdi. Ünal, ´kuvvetli suç şüphesinin bulunmaması´ gerekçesiyle tahliye edildi
Soruşturma kapsamında OYAK Güvenlik´in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Teknisyeni Serkan Akyıldız, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketinde Montaj Bakım Şefi Metin Almalı ile OYAK Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. (Cihan)
(07 Ocak 2012), son güncel.: (25 Ocak 2012)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´le ilgili tüm manşetlerimiz
Oyak´ta şok delil: Verileri silelim
OYAK: Devleti korumak ayıp değil
Flaş!!! Danıştay saldırısında 9 gözaltı
Danıştay soruşturması yargıya uzanır mı?
Danıştay´ın silinen kayıtlarına soruşturma başlatılmış
Flaş!!! Danıştay kayıtlarına suç duyurusu
Flaş!!! TÜBİTAK: Kayıtlar silinmiş, bir kısmını kurtardık
Mahkeme tüm ayrıntılara iniyor: Orduevi kameraları da incelenecek
Flaş!!! Sıhhiye kameraları da karartılmış
Biri emretmiş biri planlamış biri vurmuş biri karartmış biri de örtmüş
Ergenekon´un kökleri ve Menemen
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz
Danıştay soruşturması sil baştan
İşte adım adım Danıştay saldırısı
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi
Ankara´daki Danıştay davasında skandal
Danıştay, 11. Ağır Ceza´ya uzanabilir
Danıştay hakiminden skandal sözler
´Danıştay kararında vicdanım hala rahat´
Danıştay hakimi: Görüntüleri istememişlerse ben ne yapayım?
Birden niçin susuyor?
O gün çok konuşan hatta tekbir getirtenler(!) şimdi suskun