Andıç davasının son duruşmasına ait detaylar ortaya çıktı. 16 Eylül 2011 günkü duruşmada mahkeme önemli ara kararlar aldı. Bazı CHP´li yöneticilerin 2006 ile 2009 arasında Genelkurmay´ı ziyaret ederek kamuoyunu yönlendirme maksatlı belgeler hazırlanmasına yardım ettikleri yönündeki iddiaların araştırılmasına karar veren mahkeme, bazı sanıkların dile getirdiği dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ´un tanık olarak dinlemesi talebinin de savunmaların tamamlanmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi. Bir diğer ara karar da Andıc´a konu olan çalışma ve sitelerle ilgili Başbakanlık´ın herhangi bir direktifi olup olmadığının araştırılması oldu.
CHP´nin karargah ziyaretlerine inceleme
Andıç davasının son duruşmasına ait detaylar ortaya çıktı. 16 Eylül 2011 günkü duruşmada mahkeme önemli ara kararlar aldı. Bazı CHP´li yöneticilerin 2006 ile 2009 arasında Genelkurmay´ı ziyaret ederek kamuoyunu yönlendirme maksatlı belgeler hazırlanmasına yardım ettikleri yönündeki iddiaların araştırılmasına karar veren mahkeme, bazı sanıkların dile getirdiği dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ´un tanık olarak dinlemesi talebinin de savunmaların tamamlanmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi. Bir diğer ara karar da Andıc´a konu olan çalışma ve sitelerle ilgili Başbakanlık´ın herhangi bir direktifi olup olmadığının araştırılması oldu.
´Andıç´ davasıyla birleşen ´Islak İmza´ ana davasının son duruşmasına ait detaylar ortaya çıktı. 16 Eylül 2011 günkü 35. duruşmada mahkeme Andıç davasıyla ilgili önemli ara kararlar aldı. ´Kaos Planı´ davasıyla birleştirilen ´İnternet Andıcı´ davasında mahkeme, bazı CHP´li yöneticilerin 2006 ile 2009 arasında Genelkurmay´ı ziyaret ettikleri yönündeki iddiaların araştırılmasına karar verdi. Mahkeme, Genelkurmay´dan, söz konusu tarihlerde hangi parti yöneticisi ve akademisyenin, ne amaçla ve kimlerle görüştüklerinin ziyaretçi kayıtlarıyla birlikte istenmesine hükmetti.
BAŞBUĞ´UN TANIKLIĞINA SAVUNMALARDAN SONRA KARAR VERİLECEK
´İnternet Andıcı´ dosyasıyla birleştirilen ´Kaos Planı´ davasına Silivri´de devam edildi. İnternet Andıcı davası sanıklarının mahkeme huzuruna çıktığı 4´üncü duruşmada talepler alındı. Ardından da bu taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya 5 saat ara verildi. ´Oy birliği´ ile alınan ara kararlar, gece geç saatlerde mahkeme heyeti adına Başkan Hasan Hüseyin Özese tarafından okundu. Başkan Özese tarafından okunan 6 sayfalık ara kararda, tutuklu sanık Mehmet Eröz´ün avukatı İlkay Sezer, tutuklu sanıklar Mustafa Bakıcı, Sedat Özüer, Cemal Gökçeoğlu ve Orhan Güçlü´nün avukatı Mahir Işıkay ve sanık Dursun Çiçek ile avukatlarının, suç tarihinde Genelkurmay başkanı olarak görevde bulunan İlker Başbuğ´un tanık olarak dinlenmesi yönündeki taleplerinin sanık savunmalarının tamamlanmasından sonra değerlendirilmesine karar verildi
BAZI SANIKLARIN MAİL ADRESLERİNE DAİR İNCELEME YAPILACAK
Mahkeme, sanıkların e-posta adreslerinin dökümlerinin incelenebilmesi için Bedrettin Dalan´a ait ve kullanımda olduğu belirtilen iki mail adresi ile sanıklardan Mehmet Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya ile ilgili birer mail adresine ilişkin olarak, kullanılan bilgisayarlar ve yurt içinde bulunan bu adreslerle ilişkili mail server´ların incelenmesine karar verdi. Gündüz saatlerinde bu server´larda bir kez arama yapılarak, iddianamenin düzenlenme tarihine kadarki bilgisayar kayıtlarının kopyası çıkartılacak ve posta kutularında bulunan maillerin dökümleri yaptırılacak.
ANDIÇ SANIKLARININ TELEFON GÖRÜŞMELERİ İNCELENECEK
Birleştirilen ?İnternet Andıcı? davası dosyasında yer alan sanıkların kullandığı iddia edilen telefonlara ait belgeler ve varsa HTS raporlarının istenmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne yazı yazıacak. Sanıklardan Mustafa Bakıcı, Fuat Selvi, Hıfzı Çubuklu ve Orhan Güçlü´nün kullandığı değerlendirilen cep telefonlarının abone kayıt bilgileri sorulacak. İlk tesis tarihinden, iddianamenin tanzim tarihine kadarki süre içerisinde bu telefonlarla ilgili HTS raporları da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´ndan istenecek. Sanıklardan Ziya İlker Göktaş, Sedat Özüer ve Fuat Selvi´nin kullandığı değerlendirilen sabit telefonların 2008-2009 yıllarına ait abone bilgilerinin sorulması ve ayrıntılı HTS raporlarının istenmesi için Türk Telekom Hizmetleri Anonim Şirketi´ne yazı yazılacak.
CHP´NİN KARARGAH ZİYARETİ GENELKURMAY´DAN SORULACAK
Soruşturma dosyasına giren ihbar mektubunda, 2007 yılı Eylül ayında dönemin Genelkurmay 2´nci Başkanı Org. Ergin Saygun´un emri gereği, üniversitelerden bir kısım akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacıların desteği ile dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korg. H. Nusret Taşdeler´in himayesinde Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı´nda şube müdürü olarak görevli kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi tarafından kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırlandığına, tanık oldum. ifadeleri yer alıyordu. Mahkemenin ara kararında, avukat Mahir Işıkay´ın talebi ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı´ndan sanık Sedat Özüer´in görev yaptığı 2006-2009 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı´na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri ve akademisyenler tarafından bir ziyaret gerçekleşip gerçekleşmediğinin sorulmasına karar verdi. Parti yöneticileri ya da akademisyenler tarafından böyle bir ziyaret gerçekleşmişse heyetin hangi tarihlerde, hangi şubeleri ziyaret ettiklerinin, kimlerle görüştüklerinin nizamiye ve ziyaretçi kayıtları ile istenilmesine hükmedildi. Ayrıca gerçekleşmiş bir ziyaret varsa bu ziyaret nedeninin bildirilmesi de kararlaştırıldı.
HABERLERİ SİTELERE KİM KOYDU?
Genelkurmay Başkanlığı´na yazı yazılarak, Dursun Çiçek´in talebi doğrultusunda, suça konu internet sitelerine konulan haberlerin hangi personel tarafından, ne zaman ve hangi kaynaktan temin edilerek internet sitelerine konulduğunun tespit edilmesi için Genelkurmay´a yazı yazılmasını hükme bağladı. Ayrıca, sanık Meryem Kurşun´un ifadesinde belirttiği gibi Adnan Hoca grubuna ilişkin dava konusu sitelerde herhangi bir haber yapılıp yapılmadığı, bu konuda kendilerine bir şikayet gelmesi üzerine söz konusu haberin siteden kaldırılıp kaldırılmadığına ilişkin bilgi verilmesi istendi.
BAŞBAKANLIK´TAN ANDIÇ SİTELERİNE DAİR BİR DİREKTİF OLUP OLMADIĞI SORULACAK
Tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Hasan Iğsız´ın, Genelkurmay ikinci Başkanlığı´na atandığında kendisine siteler konusunda brifing verildiği yönündeki iddiasıyla ilgili olarak da Genelkurmay Başkanlığı´ndan bilgi istenmesi, bu brifingle ilgili belgelerin istenmesi karara bağlandı. Genelkurmay Başkanlığı´na yazı yazılarak İnternet Andıcı´na konu olan çalışma ve sitelerle ilgili Başbakanlık´ın herhangi bir direktifi olup olmadığının bildirilmesine hükmedilirken, tutuklu sanıkların tahliye talepleri de reddedildi. Duruşma 17 Ekim´e ertelendi. ( Zaman, Milliyet)
MAHKEME KARARINA CHP´DEN TEPKİ
İnternet Andıcı davasında savcının 2006 ile 2009 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı´nı ziyaret eden CHP´li yöneticilerin olup olmadığının araştırılmasını istemesine CHP´den tepki geldi. CHP yönetiminin konuyu kendi içinde değerlendireceği belirtilirken, CHP´den ilk tepki Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi´den geldi. Hamzaçebi dün konuyla ilgili sorular üzerine ?Bu haberi gazetelerde okudum. Bu haber eğer doğruysa, gerçekliği varsa boşuna bir gayrettir. CHP´nin yasa dışı hiçbir eylem, hareket ve organizasyonda en küçük bir izini hiç kimse bulamaz. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kanuna aykırı birtakım düşüncelerin, oluşumların olmaması gerektiğini ve bunların Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiye edilmesi gerektiğini savunan partiyiz. O boşuna bir gayrettir. Öyle bir şey varsa kesinlikle oradan herhangi bir sonuç çıkmayacaktır? dedi.
İnternet andıcı soruşturmasından çıkan CHP´lilerin Genelkurmay´a gidip gitmedikleri yönündeki araştırma talebi dönemin parti yöneticilerinin de tepkisine neden oldu: Savcının talebinin kabul edilemez olduğunu ifade eden dönemin parti sözcüsü Özyürek, şunları söyledi: ?Genelkurmay Başkanlığı´na ana muhalefet partisi de iktidar partisi de ziyaretlerde bulunur. Bu ziyaretler gizli kapaklı ziyaretler değildir. Devletin bir kurumuna yapılan ziyaretlerdir. Yadırgadım. Hukuka uygun olduğunu düşünmüyorum. Genelkurmay´ın kayıtları bellidir. Belgeler açılır kayıtlara bakılır kimler geldi kimler gelmedi elbette görüleblir. Ancak bu ziyaretlerin altından bir anlam aramak yanlış olur. CHP´lileri de bu tip davalara bulaştırmanın bir yolunu arıyorlar. Ben görev yaptığım dönemde gidip gitmediğimi, kimlerin gidip gitmediğini hatırlamıyorum. Ama CHP´lileri hiçbir suçla bir araya getiremezler. Yapılan sadece CHP´lileri de bu davaya karıştırmaktır.? ( Vatan)
(18 Eylül 2011, 10:41)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Genelkurmay´ın provokasyon siteleri ya da ´İnternet Andıcı´ konulu manşetlerimiz
Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ ya da ´AKP ve Gülen´i Bitirme Planı´ manşetlerimiz
İnternet andıcı iddianamesinde arama yap
Islak İmza iddianamesinde arama yap
´Ergenekon ve CHP´ manşetlerimiz
ÖRNEKLERLE CHP´NİN ERGENEKON VE BENZER DAVALARINDA SEMPATİZANLIKTAN ÖTE TAVIRLARI