Akit Ankara´da görülen Danıştay davasında yaşanan skandalı ortaya çıkardı, saldırıdan 4 sene 8 ay sonra Danıştay Başkanı ve 3 üye hakimin ifadesini alınacak! Saldırıya uğrayan Danıştay Başkanı ve 3 hakim Silivri´de ifade verecek, Alparslan Arslan´la yüzleştirilecek! En başta yapılması gereken saldırıdan 4 sene 8 ay sonra yapılacak!
Danıştay üyeleri tetikçiyle yüzleştirilecek
Akit Ankara´da görülen Danıştay davasında yaşanan skandalı ortaya çıkardı, saldırıdan 4 sene 8 ay sonra Danıştay Başkanı ve 3 üye hakimin ifadesini alınacak! Saldırıya uğrayan Danıştay Başkanı ve 3 hakim Silivri´de ifade verecek, Alparslan Arslan´la yüzleştirilecek! En başta yapılması gereken saldırıdan 4 sene 8 ay sonra yapılacak!
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Danıştay davasına bakan Ankara´daki mahkemenin; saldırı sırasında yaralanan Danıştay 2. Daire Başkanı ve 3 üye hakimin ifadesini almadığı, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan´la yüzleştirilmesini yapmadığına yönelik, ?Danıştay Davası´nda Skandal? başlıklı haberimiz üzerine harekete geçti.Mahkeme Heyeti; mağdurlar Danıştay Başkanı (saldırıda dönemin Danıştay 2. Daire Başkanı) Mustafa Birden ile Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu´nun duruşma gününü bildirir açıklamalı davetiyeyle çağrılmalarına karar verdi. Mahkeme Heyeti, Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu´nun ifadesini alacak, saldırısı sırasında Alparslan Arslan´ı görüp görmediğini soracak ve Alparslan Arslan´la yüzleştirme yapacak.
Ne ifade ne de yüzleştirme var
Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve savcılar, ülkemizi kaosa sürüklemeyi hedefleyen saldırı sonrası yaralanan ve dalağı alınan dönemin Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, yaralı üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile Tetkik Hakim Ahmet Çobanoğlu´nun ifadesini almamış ve Alparslan Arslan´la yüzleştirme yapmamıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nin 28 klasörlük delil klasörlerinde, 4 hakimin savcılık ifadeleri bulunmuyor!.. En basit davalarda bile, müştekilerin ifadesi alınıp saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişi ya da kişilerle yüzleştirme yapılırken, Danıştay´a yönelik saldırıda yüksek yargı üyelerinin ifadesinin alınmaması dikkat çekici bulunuyor.
Karadeniz dosyayı hatırlamıyor
Gazetemize konuşan Davaya bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nin Başkanı Emekli Hakim Orhan Karadeniz, ihmalini kabul etmişti. Karadeniz, yaralı hakimlerin ifadesinin alınıp alınmadığını hatırlayamamış ve ?Belki alınmamıştır ama hakimlerin ifadesinin alınması lazım mutlaka...? demişti. Orhan Karadeniz, hakimlerin Alparslan Arslan´la yüzleştirmesinin yapılmadığını da doğrulamış ve ?Alparslan Arslan´ın, suçüstü yakalanması lazım? iddiasında bulundu. Alparslan Arslan´ın suçüstü değil, saldırıyı görmeyen bir polis tarafından yakalandığını hatırlatmamız üzerine ?İyi günler? demiş ve telefonu kapatmıştı.
Baba Arslan: En basit davada bile müştekinin ifadesi alınır
Alparslan Arslan´ın babası İdris Arslan, saldırıya uğrayan üyelerin, savcı ve mahkeme tarafından ifadesi alınmasa bile, mahkemeye başvurması ve oğlu Alparslan Arslan´la yüzleşmesinin gerekli olduğunu söylemişti. (Kenan Kıran / Yeni Akit)
İstanbul´daki mahkeme ´Adil bir yargılama işte böyle yapılır´ dedirtiyor
17 Mayıs 2006´da gerçekleşen Danıştay saldırısının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın ´türban kararı nedeniyle silahlı saldırı´ iddiasıyla hazırladığı iddianame doğrultusunda davayı karara bağladı. Ankara mahkemesinin sanıkların Ergenekon´la irtibatını bildiren Savcı Zekeriya Öz´ün mektubunu dikkate almadan bu kararı vermesi, çok sayıdaki eksikleri ve tuhaflıkları araştırmadan olayı türbana bağlamakta acele etmesi skandal olarak nitelendi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca hazırlanan birinci Ergenekon iddianamesinde Danıştay saldırısının Ergenekon örgütünün eylemi olarak tespit edilmesi, Ankara´daki yargılamanın seyrini değiştirdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verince dosya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi.
Ankara´daki mahkeme Ergenekon irtibatı bildirildiği halde görmezden geldi
3 Ağustos 2009´da Danıştay davasına bakmaya başlayan mahkemenin ilk işi dosyadaki eksiklikleri tespit etmek oldu. Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara 11. Ağır Ceza´nın araştırması gereken, ancak üzerine gidilmeyen onlarca kritik sorunun cevabının peşine düştü. Danıştay dosyasında yer almayan deliller için ilgili kurumlara yazı yazan mahkeme, olay günü bozuk olma nedeni hiç araştırılmayan güvenlik kameralarını OYAK´tan istedi. Alparslan Arslan´ın, saldırıdan bir gün önce keşif yaptığını gösteren 14 karanlık telefon mesajını kime gönderdiğinin tespiti için de Türkiye İletişim Başkanlığı´yla irtibata geçildi. TÜBİTAK, mahkemeye gönderilen Danıştay´ın güvenlik kameralarını incelediğinde 17 Mayıs 2006´ya ait görüntülerin silindiğini tespit etti. Bu şekilde baştan beri gündeme getirilen kameraların bozuk olduğu iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, birinci Ergenekon davasının tanık dinleme aşamasında yeni bir karar daha verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yapılan soruşturma ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hiç dinlenilmeyen mağdurlar dönemin Danıştay 2. Dairesi başkanı ve şu anki Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile üyeler Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu´nun duruşma gününü bildirir açıklamalı davetiyeyle çağrılmalarına hükmeden mahkeme heyeti, Abdülkadir Erdil, Erol Şahin, Ecevit Kılıç, Esra Feride Gökçimen ve Muzaffer Gökçimen´in tanık olarak dinlenilmeleri için ilgili mercilere yazı yazılmasını kararlaştırdı. ( Zaman)
(30 Ocak 2011, 10:23)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Ankara´daki Danıştay davasında skandal
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz
Danıştay soruşturması sil baştan
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi
Danıştay, 11. Ağır Ceza´ya uzanabilir
Danıştay hakiminden skandal sözler
´Danıştay kararında vicdanım hala rahat´
Danıştay hakimi: Görüntüleri istememişlerse ben ne yapayım?
Birden niçin susuyor?
O gün çok konuşan hatta tekbir getirtenler(!) şimdi suskun
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara