Ergenekon sanığı Haberal´ın aslında troid rahatsızlığı yaşadığı, bunun da kalp ritmini bozduğu, ancak Haberal´ın troid tedavisini geri çevirdiği ortaya çıktı.
Doktorlar: Haberal troid hastası, iyileşmemek için direniyor
Ergenekon sanığı Haberal´ın aslında troid rahatsızlığı yaşadığı, bunun da kalp ritmini bozduğu, ancak Haberal´ın troid tedavisini geri çevirdiği ortaya çıktı.
Ergenekon terör örgütü iddiasıyla görülen davanın tutuklu sanığı profesör Mehmet Haberal´ın asıl hastalığı ortaya çıktı. Sürekli ?kalp ritim bozukluğu? iddiasıyla raporlar alan Haberal´ın asıl rahatsızlığının kalp ritmini bozan troid olduğu, ancak Haberal´ın troid tedavisini reddettiği için kalp ritminin düzeltilmesinde sorun yaşandığı ortaya çıktı. Haberal´ın taburcu raporunun bir yıl boyunca mahkemeden gizlenmesi nedeniyle başlatılan soruşturmada Savcı Fikret Seçen´e ifade veren 5 doktorun ifadeleri şok bir gerçeği ortaya çıkardı.
Troid düzelirse ritim de düzelir
Taburcu raporunda imzası bulunan İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit ve Prof. Dr. Cengiz Çeliker ile Enstitü Müdürü Erhan Kansız ve Prof. Dr. Sezer Karcıer´in savcılıkta verdiği ifadelerde, Haberal´ın hastaneden çıkmamak için nasıl direndiği gözler önüne seriliyor. Doktorların ifadelerinde, ?Mehmet Haberal´ın troid bezi hormonları yüksekti. Bu durumda kendisinin kalp ritmini bozuyor. Troid bezi hormonları düşürüldüğünde kalp ritimleri de düzene girer. Biz bunu Mehmet Haberal´a anlattık. Ancak kendisi troid tedavisini kabul etmedi? dedikleri belirtildi.
20 ay yatan sanık hiç olmadı
Savcı Seçen´in ?Mehmet Haberal´ı neden taburcu etmediniz? sorusuna doktorların ?Hastaya troid teşhisi koyduk. Fakat kendisi bu tedaviyi kabul etmedi. Bu nedenle biz de taburcu edemedik? dedikleri öğrenildi. Yine ?Haberal tahliye olsaydı ne yapacaktınız? sorusuna doktorların ?Hasta eğer tahliye edilseydi taburcu ederdik? cevabını verdikleri kaydedildi. Doktorların ?Hastanenizde 20 ay yatan hiç başka sanık var mı, ya da geçmişte oldu mu? sorusuna da ?20 ay yatan hiç sanık sıfatında hastamız olmadı? cevabını verdikleri belirtildi.
% 1 ölüm ihtimali var
Türk Kardiyoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aksoy: Troide bağlı ritim bozukluğu tedavisi kişiye göre değişir. Bazı insanda 1 hafta sürer, bazısında ise ömür boyu sürer. Süre hastaya göre belirlenir. Hastanın verileri bu noktada belirleyici olur. Yine de bu hastalık çok ciddi değildir genelde ama her hastalık da yüzde 1 ölüm ihtimali vardır. Bu hastalıkta yatarak tedavi görme çok nadirdir. Bir buçuk seneyi aşkın yatarak tedavi görmek çok normal bir şey değil.
24 saatte hazır edilir
Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez: Troid fazla çalışırsa ritim bozuklukları olur. Bu da çarpıntı şeklinde olur. Troidin çok çalışmasıyla 120´nin üzerinde çarpıntı olursa hastanın nakline izin verilmez. Bu kriz şeklindedir, süratle nabız indirilir ve nakline izin verilir. Nabzı yavaşlatmak 24 saat sürer normalde. Kardiyologlar akut tedaviyi de 3 ay uygularlar. Hasta bir buçuk yıldan fazla yatıyorsa onda başka bir hastalık mutlaka vardır. ( Star)
(24 Aralık 2010, 15:36)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Harekette ölüm riski var, tehdit ve bayan ziyaretçide değil
Haberal, Başbakan ambulansını beğenmedi
Haberal Ecevit gibi hastaneden çıksın, iyileşir
Ambulans 06:00´da geldi rapor 08:30´da yazıldı
Doktorlardan panik-tehdit: Haberal Adli Tıp´a gidemez, yoksa..
Panik-tehdit korkutmadı: Mahkeme Haberal sevkinde ısrarlı
Mahkemenin Haberal şüphesi hastaneyi panikletti
İşte 1 yıl mahkemeden gizlenen ´Haberal sağlıklı´ raporu
Flaş!!! 3. Haberal raporu da mahkemeden gizlenmiş
Haberal ve onun yargı ile sağlıkta kollanması manşetlerimiz
Sağlıkta kontrgerilla örgütlenmesi
Ergenekon davasını engelleme girişimleri
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara
Ecevit´in tedavi sürecini Adli Tıp inceleyecek
3´ncü Ergenekon iddianamesinde Mehmet Haberal
Tüm Ergenekon iddianamelerinde Mehmet Haberal