argıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda (TİB) inceleme yapıldı. Bir Başsavcıvekili ve üç bilirkişi heyetinin 10 saat kadar süren incelemeleri sonucunda Yargıtay ve Danıştay´ın telefonlarının yasadışı şekilde dinlenip dinlenmediği araştırıldı. TİB Başkanı Fethi Şimşek inceleme sonunda gazetecilere açıklama yaptı: ´Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar. Kendilerine her türlü kolaylık gösterilmiştir, bakmak istedikleri her konu kendilerine açılmıştır.´ Bir gazetecinin, ´Aramalar neden bu kadar uzun sürdü?´ sorusuna Fethi Şimşek, ´Başkanlığımızın faaliyete başladığı tarihten bu yana tüm işlemler mercek altına alındı. Bu anlamda bilirkişilerin talep ettikleri her türlü işlemler kendilerine gösterildi, gerekli notları alarak gittiler´ yanıtını verdi.
TİB´de 3´ncü arama: Yargıtay ve Danıştay dinlendi mi?
Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda (TİB) inceleme yapıldı. Bir Başsavcıvekili ve üç bilirkişi heyetinin 10 saat kadar süren incelemeleri sonucunda Yargıtay ve Danıştay´ın telefonlarının yasadışı şekilde dinlenip dinlenmediği araştırıldı. TİB Başkanı Fethi Şimşek inceleme sonunda gazetecilere açıklama yaptı: ´Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar. Kendilerine her türlü kolaylık gösterilmiştir, bakmak istedikleri her konu kendilerine açılmıştır.´ Bir gazetecinin, ´Aramalar neden bu kadar uzun sürdü?´ sorusuna Fethi Şimşek, ´Başkanlığımızın faaliyete başladığı tarihten bu yana tüm işlemler mercek altına alındı. Bu anlamda bilirkişilerin talep ettikleri her türlü işlemler kendilerine gösterildi, gerekli notları alarak gittiler´ yanıtını verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB), Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda arama başlatıldı. Başsavcıvekili Nuri Yiğit, konusunda uzman üç bilirkişi ile birlikte saat 10.00´da TİB´e gitti. Yiğit ve beraberindekiler, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının daha önce dinlenip dinlenilmediğini tespit edecek, eğer herhangi bir dinleme söz konusu ise bunlara ilişkin kayıtlara el konulacak. Bu kapsamda, TİB Başkanı Fethi Şimşek´in de aralarında bulunduğu yetkililerden bilgi istenecek. Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenip dinlenilmediğinin tespiti amacıyla Yargıtay tarafından verilen numaralardan uygulamalar yaptırılacak ve bu kayıtların sistemde nasıl kaydedildiği gözlemlenecek. Bu uygulama sırasında, bir Cumhuriyet Savcısı da Yargıtay Başkanlığı´nda hazır bulunuyor.
20.45: TİB´deki arama sona erdi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) başlatılan arama sona erdi. Başsavcıvekili Nuri Yiğit´in, konusunda uzman üç bilirkişi ile birlikte saat 10.00´da TİB´de başlattığı arama saat 20.20´de bitti. Yiğit, TİB binasından çıkmadan önce, bir görevlinin, evrakların yer aldığı iki poşeti inceleme yapan ekibi getiren minibüse koyduğu görüldü. Yiğit ve beraberindekiler, gazetecilerin sorularını yanıtlamadan binadan ayrıldı.
TİB Başkanı Şimşek: Bakmak istedikleri her konu kendilerine açıldı
Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Kurum´da yapılan aramaya ilişkin, ´Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar´ dedi. Şimşek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Yargıtay ve Danıştay Başkanlıklarının telefonlarının dinlenildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi´nin kararı doğrultusunda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´nda (TİB) başlatılan aramanın sona ermesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye´deki her kurumun yargının denetimine açık olması gerektiğini ifade eden Şimşek, bu anlayıştan hareketle TİB´e gelen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili ve yanındaki bilirkişilerle söz konusu iddialarla ilgili gerekli incelemeleri yaptıklarını, gelen heyetin konuya ilişkin notlarını aldıktan sonra TİB´den ayrıldığını belirtti. Telekomünikasyon İletişim Başkanı Şimşek, ´Söz konusu iddialarla ilgili olarak gerekli araştırmaları, incelemeleri yaptılar, bu konu ile ilgili yaptıkları incelemelere ilişkin notlarını aldılar ve buradan ayrıldılar. Kendilerine her türlü kolaylık gösterilmiştir, bakmak istedikleri her konu kendilerine açılmıştır´ diye konuştu. Bir gazetecinin, ´Aramalar neden bu kadar uzun sürdü?´ sorusuna Fethi Şimşek, ´Başkanlığımızın faaliyete başladığı tarihten bu yana tüm işlemler mercek altına alındı. Bu anlamda bilirkişilerin talep ettikleri her türlü işlemler kendilerine gösterildi, gerekli notları alarak gittiler´ yanıtını verdi. Başka bir gazetecinin, ´Söz konusu iddiaları nasıl değerlendirdiğini´ sorması üzerine de Şimşek, başka bir açıklama yapmayacağını, hazırlık soruşturmalarının gizli olduğunu kaydetti. ( Zaman)
Yargıtay, telefonların yasadışı dinletildiği iddiasıyla inceleme başlatmıştı
Yargıtay, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı´na (TİB) Sincan Hakimi Osman Kaçmaz´ın kararıyla yapılan baskın sonrasında ortaya çıkan Yargıtay santralinin ve dolayısıyla Yargıtay binasında görev yapan tüm yargı mensuplarının telefonlarının izinsiz dinlendiği iddiaları üzerine inceleme başlatmıştı. TİB başkanı Fethi Şimşek ise iddialar üzerine böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, dinlemenin sadece Yargıtay binasında çalışan Yarsav eski başkanı Ömerfaruk Eminağaoğlu´na ait özel hat için ve mahkeme kararıyla yapılmaya çalışıldığını, ancak teknik nedenlerle bunun da başarılamadığını açıklamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit´in başkanlığını yaptığı elektronik ve bilgisayar mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti, bu iki kurumun santrallerinde inceleme yapmış ve ?santrallerde dinleme cihazı olmadığı gibi, santralinin özelliklerinin belirtilen bir aboneyi dinlemeye de müsaade etmeyecek teknik donanımda olduğu? yönünde rapor vermiş, ancak incelemelerin TİB´de de sürdürüleceği öğrenilmişti. TİB daha önce de Sincan Hakimi Osman Kaçmaz´ın kararı doğrultusunda iki kez basılarak bazı dinleme kayıtlarına el konulmuş, bu kayıtlar daha sonra medyaya sızdırılmış, yargıda telekulak tartışmalarının başlamasına neden olmuştu.
(29 Mart 2010, 11:45)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi
TİB baskınlarıyla gizli Ergenekon dinlemelerinin ele geçirilmesi manşetlerimiz