Ankara'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, örgüte dair bildiklerini itiraf ettiğini belirten Gülen, '212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim' diyerek tahliyesini istedi.
07.02.2022 11:08 Ankara'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına devam edildi.
3 Şubat'ta Ankara 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Selahaddin Gülen'in tutuklu yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanık Gülen ile avukatı katıldı.
Gülen, soruşturma aşamasında örgüte dair bildiklerini samimi olarak itiraf ettiğini söyleyerek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp, tahliye ve beraat talep etti.
MİT tarafından yakalandığı Kenya'ya evlenmek için gittiğini öne süren Gülen, darbe girişiminin ardından örgütün buradaki yapılanmasına yönelik faaliyette bulunduğu iddiasını kabul etmedi.
Gülen, “Kenya'da evlendim, eşim Türk vatandaşıdır. Yaklaşık 7 ay bu ülkede kaldıktan sonra Türkiye'ye getirildim. Gözaltındayken örgüte dair bildiğim her şeyi anlattım. 212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum” dedi.
Sanık avukatı da müvekkilinin Kenya'ya evlenmek için gittiğini, örgütsel misyonunun bulunmadığını, bu durumun sanığa ait dijital materyallerdeki belgelere de yansıdığını savundu.
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Selahaddin Gülen'in tutukluluk halinin devamını, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın savcıya verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
Dava
FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanmaları' ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı sağladığı iddia edilen Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak, 31 Mayıs'ta Türkiye'ye getirildi. FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında soruşturmasını tamamlayarak, iddianame düzenledi. İddianamede, Gülen hakkında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
'Cinsel istismar' suçundan da tutuklanmıştı
Ankara'da 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen, Erzurum'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında da tutuklanmıştı. 2007'de 15 yaşındaki özürlü S.K'nin farklı tarihlerde toplu cinsel istismara uğradığı şikayetiyle başlayan soruşturmanın o tarihte Gülen yapılanmasına bağlı polis ve savcılarca örtbas edildiği ortaya çıkarılmıştı. Bunun üzerine Erzurum'da iki ayrı dava açıldı. İlki Selahattin Gülen ile Ammar Gülen'in de aralarında olduğu 12 sanık hakkında açılan dava. Sanıklar hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 yıldan 21 yıla, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Diğer dava ise 2007'deki soruşturmayı örtbas iddiasına yönelik 16 sanık hakkında açılmış olan dava.
Paralel Yapı-31.05.2021-Ankara 1 sanık Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen davası
Paralel Yapı-21.12.2017-Erzurum 12 sanık (Gülen'in yeğenleri dahil) Toplu tecavüz davası
Paralel Yapı-18.01.2016-Erzurum 16 sanık Seyfettin Gülen'in tecavüzünü örtbas davası
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
(07 Şubat 2022, 11:08)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: