İzmir merkezli 50 ilde düzenlenen FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 278 şüpheliden 116'sı tutuklandı. Şüphelilerden 60'ı itirafçı oldu. Bir başka soruşturma kapsamında Trabzon'da ifade veren A.E, örgütün ildeki sözde 'diyalog ünitesi' ve 'bürokrat sohbet grubu'ndan sorumlu olduğunu itiraf etti. Diğer bir gelişme de Bursa'da yaşandı. Örgütün Bursa'daki yapılanmasında mali konularda sözde üst düzey görev aldığı iddia edilen ve sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan A.G. hakkında dava açıldı. Örgütün para trafiğine ilişkin itirafları iddianamede yer alan sanığın adı 2017'de Bursa'daki operasyonda 10 bin civarında ismin ele geçirildiği flash bellekteki örgüt eleman kaynakları özgeçmiş listesinden çıkmıştı.
18.12.2020 09:02 İzmir'de, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü/ kontörlü sabit hat ile örgüt imamları ile irtibatlı olduğu belirlenen 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
8 Aralık'ta İzmir merkezli 50 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 278 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 41'i, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2 şüpheli sonradan değişen delil durumuna göre, 1 şüpheli ise mükerrer işlem nedeniyle serbest bırakıldı. Kalan 234 şüpheli ise, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 116'sı tutuklanırken, diğerleri ise adli kontrol şartıyla ya da etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest kaldı.
Gözaltındakilerin 60'ı itirafçı oldu
İtirafçı olup örgütün iç işleyişi hakkında faydalı nitelikte bilgiler vermek isteyenlerin sayısının 60 olduğu bildirildi. Koronavirüs tespiti, virüs haricindeki sağlık sebepleri ve operasyonun hemen öncesinde işlem uygulanması gibi sebeplerden ötürü 14 kişi hakkındaki gözaltı kararı iptal edilirken, 12 kişinin firari olduğu ve bunlardan 3'ünün yurt dışında bulunduğu öğrenildi.
Sözde diyalog ünitesi imamı itirafçı oldu
Bir başka soruşturma kapsamında Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) dair ifade veren A.E, örgütün ildeki sözde 'diyalog ünitesi' ve 'bürokrat sohbet grubu'ndan sorumlu olduğunu itiraf etti.
5 Aralık'ta gelen bilgilere göre, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve hakkında FETÖ/PDY üyeliği suçundan arama kararı bulunan A.E, İzmir'de gözaltına alındı.
Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirilen A.E, ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, itiraflarda bulundu.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan A.E, Ankara Üniversitesinden mezun olduğunu, çocuklarını İzmir'de örgüte ait dershaneye gönderdiğini, örgütle orada tanıştığını ifade etti.
A.E, 2011 yılında Trabzon'a atandığını, sözde FETÖ 'il imamı'nın kendisiyle irtibata geçtiğini söyledi.
Örgütün 'il imamı'nın kendisine 'diyalog ünitesi imamlığı' görevini verdiğini anlatan A.E, 'Diyalog ünitesinin başına getirildim. Diyalog ünitesinin görevi, diğer dini cemaatler ve tarikatlar başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflar ile diğer kuruluşlarla irtibat kurularak diyalog oluşturmaktı. Bu sayede diğer cemaatlere yakınlık kurulacak ve örgüt faaliyetlerinden bahsedilecekti.' ifadelerini kullandı.
'Diyalog ünitesi'nin başına getirildikten sonra dini cemaat ve tarikatların Trabzon'daki liderleriyle görüştüğünü belirten A.E, ziyaretlerde FETÖ/PDY ile ilgili bilgiler verdiğini bildirdi.
A.E, 'diyalog faaliyetleri'ni yürütmek amacıyla Toplumsal Uzlaşı ve Kültür Sanat Derneğini (15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından KHK ile kapatıldı) kurduklarını ancak kendisinin resmiyette dernekte gözükmeyip mahrem kısmında yer aldığını kaydetti.
Toplumdaki konumu dolayısıyla bu görevlerin kendisine verildiğini ileri süren A.E, daha sonra 2013 yılında 'bürokrat sohbet grubu'nun başına getirildiğini belirtti.
Bu grupta düzenledikleri toplantılara katılan ve irtibatta oldukları kamu kurum müdürleriyle ilgili bilgi veren A.E, örgütte 'memur ünitesi', 'işçi ünitesi', 'diyanet ünitesi', 'doktor ünitesi' gibi yapılanmaların 'diyalog ünitesi'nin altında yer aldığını ifade etti.
2014'ten sonra ByLock programı kullanmış
Örgütün 'il imamı'yla 2014 yılından sonra telefonuna yüklediği ByLock programıyla irtibatlaştığını anlatan A.E, sorumlu olduğu gruplarla yaptığı 'sohbet' ve faaliyetler konusunda 'il imamı'na bilgi verdiğini belirtti.
Düzenlediği toplantılara kimlerin, hangi kurum müdürlerinin katıldığını ve yapılan örgütsel faaliyetleri ayda bir Erzurum'a giderek görüştüğü örgütün sözde 'büyük bölge sorumlusu'na anlattığını beyan eden A.E, örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı itirafında bulundu.
Bursa'daki operasyon örgütü sarsmıştı: Adı 'Mazi' şifreli örgüt eleman kaynakları özgeçmiş listesinden çıktı
Diğer bir gelişme de Bursa'da yaşandı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bursa'daki yapılanmasında mali konularda sözde üst düzey görev aldığı iddia edilen ve sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan sanık hakkında dava açıldı.
10 Aralık'ta ortaya çıkan bilgilere göre, örgütün insan kaynakları departmanı soruşturmasında sözde 'il imamı' Necati U'nun evinde 2017 yılında ele geçirilen USB flash bellekteki 'Mazi' adlı kripto dosyadan FETÖ ile ilgili önemli bilgiler elde edildi.
Dosyada kişisel bilgileriyle kayıtlı olan ve örgütün ildeki yapılanmasında mali konularda sözde üst düzey görev yaptığı öne sürülen A.G. hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanıp tutuklanan A.G'nin örgütün para trafiğine ilişkin itiraflarına yer verilen iddianamede, FETÖ'nün 2014 ve 2015'teki üyelerinin bilgilerinin bulunduğu şifreli diğer listelerde de adına rastlanan sanığın Bursa'daki bir bölgenin sözde mali işlerinden sorumlu olduğu belirtildi.
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için beyanda bulunan 'Samet' kod adlı A.G. iddianamedeki ifadesinde, örgütle yaklaşık 10 yıl önce Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nde okurken tanıştırıldığını belirtti.
A.G, ifadesinde şunları anlattı:
'Okulu bitirdikten sonra örgütün büyük bölge sorumlusu Y.T'nin yanında örgütün muhasebesiyle ilgili staja başladım. Y.T. haftada bir ya da ayda bir araçlarımızla buluştuğumuzda belirli miktarlarda para getirirdi. 'AA, BB, CC' gibi harflerle kodlanan para verenlerin listesini hazırlar, bana teslim eder, ben de topladığım paraları sorumlu olan 'Halit' kod adlı kişiye teslim ederdim. Bana ayrıca hediyelik eşya tarzı alışverişler de yaptırılırdı. Bu süreçte sigortamı değişik firmalardan gösterip maaşımı elden verdiler. Söz konusu firmalarda hiç çalışmadım. Askere gidip geldikten sonra başka bir şahsın yanında muhasebe görevini sürdürdüm. Bu kez Nilüfer ilçesindeki bir evde kahvaltı organizasyonlarında haftada 2-3 kez küçük bölgecilerle buluşup harf kodlu listeleriyle paraları alırdım. 'Halit' kod adlı kişiye teslim ederken paraların nereye gittiğini sorduğumda üstü kapalı bir şekilde 'Hizmete gidiyor.' diye geçiştirilirdim.'
Yurt dışına kaçışını da anlattı
Sanık, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısının koptuğunu ileri sürdü.
Bu süreçte sigortasının sonlandırıldığını belirten A.G, polis tarafından evinde arama yapıldığını öğrendikten sonra görüştüğü örgüt üyesi K.M'nin kendisine 'Yurt dışına git.' dediğini ifade etti.
A.G, şunları kaydetti:
'Servet isimli bir şahısla Telegram üzerinden görüştürüldüğümde temiz bir hat ve telefon alıp yanına gitmemi söyledi. Kardeşimin nişanlısının üzerine bir GSM hattı alıp irtibata geçtiğimde 'Telegram, WhatsApp ve Signal uygulamalarını kur, İpsala'ya gelince irtibat kur benimle.' dedi. Teyzemin oğlu T.A. beni İstanbul'a kayınpederimin evine götürdü. Orada kayınbiraderimin kimliğini alarak İpsala'ya yola çıktık. Keşan'a geldiğimizde polis uygulamasına takıldık, kimliğini aldığım B.Ö. olmadığım anlaşılınca yakalandım.'
Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Milli İstihbarat Teşkilatı Bursa Bölge Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 2012-2016 yıllarında örgüt adına 'himmet, kurban, bağış' adı altında Bursa'da toplanan paraların aktarıldığı A.G'nin yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalıştığını belirlemişti. 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan ve örgüt içinde mali konularda sözde üst düzey görevlerde bulunduğu iddia edilen A.G, 14 Ekim 2020'de ortaklaşa düzenlenen operasyonla Edirne'nin Keşan ilçesinde yakalanmış, hakimlikçe tutuklanmıştı.
Paralel Yapı-Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Örgütü sarsan darbeler: Bylock, özgeçmiş listesi, fetömetre, ankesör, itiraflar
Ankesör darbesi Gülen'i sarstı
Bylock şifresi kırıldı 56000 üye belirlendi
Bursa: Örgüte şok darbe.. 10 bin ismin cv'si bulundu
Kriptolarda Fetömetre korkusu
Gülen: İtirafçılar kafir, ahiretleri gitti!
Gülen: Günahlarınızı üstlenirim
Edirne'de tüm sanıklar itiraf etti
Beddua tutmadı, tanıklar artıyor
İtiraflarla Fetö kılcallarına giriliyor
444 itirafçı 950 mahremi yakalattı
Beddualar yalama oldu: 9 itirafçı daha
Aselsan'da 900 kripto Fetöcü
Kafir'e rağmen Başsavcı da itirafçı!
Yargıtay'dan Fetö'ye Bylock darbesi
Bylock'çuları Gülen'in talimatı yaktı
Gülen: Facebook haram, ByLock helal!
Bylock ilk kez İzmir'den deşifre olmuş
ByLock olmasa gizlenmeyi sürdürürlerdi
Bylock'u TİMY kırdı, FETÖ bitti
Bylock şifreleri geldi panik başladı
Bylock FETÖ evlerine ateş saldı
FETÖ'cüler böyle tespit ediliyor
Fetö'ye ağır bir darbe daha Binlerce Özgeçmiş
Fetö İnsan Kaynakları itirafları
Paralel yapı-Gizlenme taktikleri/teknikleri
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Uyuyan Hücreler Yapılanması
(18 Aralık 2020, 09:02)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: