Tam
EskidenYeniye
 

Genelkurmay Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'yurtta sulh konseyi' üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

07.07.2018 15:05 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'yurtta sulh konseyi' üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

03.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Esasa ilişkin savunma yapan sanık eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı tümgeneral Baki Kavun, darbe girişimi içerisinde yer almadığını, eğer teşebbüsten haberi olsaydı durdurmaya çalışacağını ileri sürdü.

Kavun, '15 Temmuz'da Genelkurmay Harekat Başkanlığına vekalet ettim. Darbeyi planlayanların, sözde sıkıyönetim atama listesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine atandığımı sonradan öğrendim. Darbecilerle hiçbir bağlantım yok. Zaten evimde yapılan aramada el konulan 43 dijital materyalden hiçbirinde suç unsuruna rastlanılmadı.' dedi.

Darbe girişimi planlanmasının, Genelkurmay Plan Harekat Plan Dairesinde yapılmış olabileceğini belirten Kavun, şunları kaydetti:

'O gece yayımlanan emirlerden dolayı tutuklandığımı düşünüyorum. Akşam 7'ye kadar terörle mücadele toplantısına katıldım, herhangi bir girişimden haberim yoktu. Harekat Merkezi Amiri İlhan Kırtıl, beni arayarak hava sahasının kapatıldığını, SOLOTÜRK ve kurye uçuşları hariç tüm uçuşların yasaklandığını söyledi. Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay İkinci Başkanı mesaiyi terk etmeden benim çıkmam askeri teamüllere uygun değildir. O gece de aynı şekilde mesai için karargahta bekliyordum. Bulunduğum odadan özel kuvvetlerin karargaha giriş yaptığını gördüm. Yaşananların bir terör saldırısı ya da sızma girişimi olduğunu değerlendirdim. Gece boyunca olaylara verdiğim tepki, tüm yaşananların terör saldırısı olduğunu düşünmemdendir. Özel Kuvvetler timinin komuta katına çıktığını görünce de tehlikenin büyüklüğünü anladım. Bir üst katta bulunan tuğgeneral Alpaslan Çetin ve Arif Pazarlıoğlu yanıma gelerek neler olduğunu sordular. Ben de herhangi bir bilgim olmadığını söyledim. Ardından bulunduğum yerden ayrılarak Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi (SKKHM) nöbetçi amiri albay Osman Kardal'ı aradım. O da bana yaşanan olaylarla bir ilgisi ve bilgisi olmadığını söyledi. Saat 21.43'te SKKHM'ye girmeye çalıştım ancak görevliler tarafından alınmadım. Darbe girişimiyle ilgili bir bilgi kırıntım bile yok. Genelkurmay İkinci Başkanının koruması bile darbe olduğunu anlamıyorken ben uzak bir yerde bunu nasıl bilirim?'

Teşebbüs sonrası Yunanistan'a kaçan askerlerin iadesi için Yunan askeri makamlarıyla görüşmeler yaptığını kaydeden Kavun, darbe girişiminde yer alan herkesten şikayetçi olduğunu söyledi.

Suçsuz olduğunu öne süren Kavun, tahliyesi ve beraatini talep etti.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Mütalaa

Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş'un 9 Mayıs'taki celsede 5 saat süren mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, sözde 'yurtta sulh konseyi' üyesi 35 sanığın 252'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, konsey dışındaki 153 kişinin de 1 ile 13 arasında değişen sayılarda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Mütalaaya göre, sözde 'yurtta sulh konseyi' üyeleri eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Akın Öztürk ile tümgeneraller İlhan Talu, Osman Ünlü, Kubilay Selçuk, Mehmet Dişli, eski tuğgeneraller Ahmet Bircan Kırker, Ali Kalyoncu, Ali Osman Gürcan, Erhan Caha, Gökhan Şahin Sönmezateş, Hakan Evrim, Mehmet Partigöç, Murat Aygün, Özkan Aydoğdu, Ünsal Coşkun, eski tuğamiraller Ömer Faruk Harmancık, Sinan Sürer, eski albaylar Ahmet Özçetin, Ali Yazıcı, Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Doğan Öztürk, Fırat Alakuş, Muhsin Kutsi Barış, Murat Koçyiğit, Mustafa Barış Avıalan, Muzaffer Düzenli, Orhan Yıkılkan, Osman Kardal, Osman Kılıç, Ramazan Gözel, eski yarbaylar Ertuğrul Terzi, Halil Gül, Özcan Karacan, Savaş Kabaklı, Turgay Sökmen ve Mehmet Şahin'in 'anayasayı ihlal' 'kasten öldürme' ve 'cumhurbaşkanına suikast girişimi' suçlarından 252'şer kez ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Darbe girişimi sırasında ülke genelinde yaşanan eylemlerden sorumlu tutulan sanıkların her biri için '2 bin 558 vatandaş ile 177 güvenlik personelinin yaralanması', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'mala zarar verme' suçlarından da 56 bin 511'er yıl hapis cezası talebinde bulunulmuştu.

Delil yetersizliği gerekçesiyle sanıklar Barış Erdemir, Cahit Kükey, Deniz Aydın, Fahri Kafkas, Hakan Toprak, Mesut Ürkmez, Murat Can Avtan, Mustafa Mengi, Serkan Candan, Ümit Keskin, Murat Pekgüler, Hüseyin Yıldırım ve Yusuf Yalçın'ın beraatlerine hükmedilmesini isteyen Savcı Karakuş, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile firari sanıklar Ali Kalyoncu, Adem Özer, Ali Irmak, Mehmet Aytaç, Neşet Gülener, Serkan Coşkun, Serhat Pahsa, Şener Doğrugören, Tayfun Özek, Tevfik Gök, Turgay Er ve Turgay Sökmen'in dosyalarının ayrılmasını talep etmişti.

Duruşma tekrar başladı

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde esasa ilişkin savunma yapan sanık eski üsteğmen Cihangir Şenlik, bilgi sistem teknisyeni olarak görev yaptığını, yazılım güncelleme, arızalı ekipmanı tamir ve teknik destekten sorumlu olduğunu belirtti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) için yeni bir yazılım üzerinde çalıştıklarını, programı yetiştirmek için çalışmaların geç saatlere kadar sürdüğünü anlatan Şenlik, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da da amirlerinin emriyle mesaiye kaldığını ifade etti.

İlerleyen saatlerde yaşanan olağan dışı gelişmeler nedeniyle kışladan ayrılamadığını iddia eden Şenlik, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda kaldığı süre boyunca yasa dışı bir eylemde bulunmadığı öne sürdü.

Yargılama aşamasında suçsuz olduğunun ortaya çıktığını savunan Şenlik, beraatini istedi.

Sanık Cengiz Aydın da mahkeme huzurunda yaptığı ilk savunmayı tekrarladığını belirterek, suçsuz olduğunu belirtti.

Darbe girişiminde yer almadığını, kanunsuz bir emri yerine getirmediğini iddia eden Aydın, yargılama sonunda beraatini istedi.

Tutuksuz sanık Deniz Aydın ise davanın başından beri suçsuz olduğunu vurgulayarak, gelinen aşamada bu iddiasının doğrulandığını savundu.

Yargılamanın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtiğini hatırlatan Aydın, bu süreçte aleyhinde delil olabilecek somut bir delilin dosyasına girmediğini ifade etti.

Darbe teşebbüsüne katkı sağlayacak bir eylemde bulunmadığını, demokrasiyi hedef alan her türlü girişime karşı olduğunu savunan Aydın, beraatini istedi.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

04.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Duruşmada, esasa ilişkin savunma yapan sanık eski astsubay Derviş Taş, fakir bir aileden geldiğini ancak hiçbir şekilde cemaat ev ve yurtlarında kalmadığını söyledi.

Taş, darbe girişiminin yaşandığı dönemde Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personeli olduğunu belirterek, 15 Temmuz haftası pazartesiden çarşambaya kadar paraşüt konusunda yer eğitimi yaptıklarını, cuma günü gerçekleştirilecek ÖKK kapanış töreninin ise bilinmeyen bir sebeple perşembeye alındığını anlattı.

'Her şey ayarlanmış'

Birilerinin 15 Temmuz akşamı için her şeyi çok güzel ayarladığını ifade eden Taş, tim komutanı üsteğmen Selçuk Topal'ın cuma sabahı mesai başlangıcında kendisini odasına çağırarak akşam bir tatbikat olacağını, mesai çıkışı teçhizatlarını yanına alması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Taş, mesai sonrası evine gittiğini, ardından Eryaman'da oturan arkadaşını alarak özel aracı ile Akıncı Üssü'ne geçtiğini ve 143. Filo otoparkına aracını park ettiğini söyledi. Cep telefonu, cüzdan ve şahsi tabancasını arabada bıraktığını, sonra üstünü değiştirdiğini aktaran Taş, silah verilmesinin ardından otobüse bindirildiklerini ve otobüste Genelkurmay Başkanlığı'na gideceklerini öğrendiğini ileri sürdü.

Otobüste emir komutanın albay Fırat Alakuş'ta olduğunu, Genelkurmay'a girerken zorluk çıkmadığını, tim komutanının emri doğrultusunda 1A kapısından giriş yaptığını paylaşan Taş, karargahta önceden tanıdığı Yusuf Yalçın'ı görüp ne olduğunu sorduğunda, 'tatbikat' cevabı aldığını iddia etti.

Taş, sonrasında Milli Savunma Bakanlığı ile sosyal tesisler arasında emniyet alındığını, bu sırada üzerine doğru atış edildiğini, ilerleyen saatlerde yanına gelen bir subaya ne olduğunu sorduğunda onun da 'saldırı var' dediğini anlattı.

Derviş Taş, sabaha kadar olduğu yerde beklediğini, toplanma emri verilmesi sonrası bir odada televizyon izlediğini ve yaşanan olayları öğrendiğini öne sürdü.

Bir gizli tanığın ifadelerinde, o gece seçilen ÖKK personelinin FETÖ'cü olduğu iddiasını kabul etmeyen Taş, verilen emirleri yerine getirdiği için hain ilan edildiğini söyledi.

Örgütle bir bağı olmadığını savunan Taş, beraatini istedi.

'Darbenin tarafı değil, hedefi olduğumuzu düşündüm'

Eski Tuğamiral Sinan Sürer'in emir astsubayı olan sanık Emin Anar da esasa ilişkin savunmasında 15 Temmuz'da ikametine yakın bir restoranda yemek yediği sırada, Whatsapp grubuna İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığına yönelik mesajlar gelmeye başladığını bildirdi.

Anar, komutanını aradığını belirterek onun da Genelkurmay'a gideceğini, kendisinin de gelmesini söylediğini ifade etti.

Bunun üzerine eve geçip kıyafetini değiştirdikten sonra saat23.40'ta karargaha geçtiğini anlatan Anar, 'Karargaha girdiğim andan itibaren duyduğum, karargahın ve Genelkurmay Başkanının emniyetinin alındığıdır. Aksi bir eylem ve söyleme şahit olmadım.' diye konuştu.

Komutanına geldiğini söylediğini ve misafir bekleme salonuna geçtiğini, burada telefonuna baktığında kalkışma haberlerini gördüğünü dile getiren Anar, oradaki birkaç kişiye neler olduğunu sorduğunu, onların da Genelkurmay ve başkanın emniyetinin alındığını söylediklerini ileri sürdü.

'Darbenin tarafı değil, hedefi olduğumuzu düşündüm.' diyen Anar, o gece kimsenin kanına girmediğini savundu.

Anar, örgütün kriptolu haberleşme programını da kullanmadığını savunarak, 'Ben ByLock yükleyecek kadar saf değilim. Teröristlerle gizli haberleşme ihtiyacı duysaydım, bunu kimsenin belirleyemeyeceği şekilde yapardım. Ama terörist faaliyetlerle bağlantım olmadığı için de program kullanmadım. Sonuç olarak ben hiçbir şekilde terör örgütü üyesi olmadım, böyle bir oluşum içinde bulunmadım. İnançlarım gereği böyle bir oluşum içinde bulunmam da imkansızdır.' ifadelerini kullandı.

Anar'ın beraat talebinde bulunduğu duruşmaya öğle arası verildi.

05.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Esasa ilişkin savunma yapan sanık eski binbaşı Emre Karslı, daha önceki ifadelerini kabul ettiğini belirterek, idari tahkikat raporunun usülüne uygun hazırlanmadığını öne sürdü.

'Eğer ben o gün olayların içinde kalmamış olsaydım idari tahkikat raporu hazırlama görevi muhtemelen benim çalıştığım şubeye verilecekti.' diyen Karslı, darbe girişiminin yaşandığı dönemde şube müdürü tayin olduğu için Personel ve İdari İşler Şube Müdürlüğüne vekaleten baktığını söyledi.

Karslı, 15 Temmuz'da şubedeki personelin mesai sonrası çıktığını, kendisi de çıkmadan önce lavaboya gittiği sırada koridorda gördüğü albay Cemil Turhan'ı gördüğünü, kendisine personelle ilgili bir çizelge hazırlaması emri vermesi üzerine orada kaldığını öne sürdü.

Bir ara hava almak için bahçeye çıktığını, çay ve sigara içerken bir koşuşturma gördüğünü anlatan Karslı, o arada yanına yüzbaşı Metin Gümüşburun'un gelip sigara istediğini ifade etti. Karslı, çay ve sigara içtikleri sırada Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün geldiğini, esas duruşa geçtikleri sırada 'Terör tehdidi var. Genelkurmay başkanının emri... Silahlığa gidin, silah alın, Gökhan Eski'yi bulun ve emirlerine uyun.' dediğini iddia etti.

Verilen emrin suç unsuru içermediğini savunan Karslı, kendisinin de bir asker olarak mutlak itaat çerçevesinde hareket ettiğini anlattı.

Doldur boşalt istasyonunda silah kalmadığını ancak Muhafız Taburu silahlığından silah alabileceklerini öğrendiğini ileri süren Karslı, orada bulundukları sırada silah sesleri geldiğini ifade etti. Karslı, bunun üzerine Metin Gümüşburun ile muhafız taburu silahlığına gidip görevli erden zimmet karşılığında iki MP5 ve boş şarjör aldıklarını belirterek, buradan çıkıp en yakındaki nöbet yerine gittiklerini bildirdi.

TÜİK tarafına geçtiklerini, nöbet tutan erin eli tetikte beklediğini dile getiren Karslı, ne olduğunu sorduğunda 'Terör saldırısı olacakmış. Kurma kolunu çektim, biri gelirse vuracağım.' dediğini ileri sürdü.

Kimseyi vurma yetkisi olmadığını söylediği askere, kolluk kuvvetleri emniyet alana kadar burada olduklarını ve kimseye ateş etmemesini, elini tetikten çekmesini söylediğini anlatan Karslı, bir süre sonra yine silah sesleri duyduklarını kaydetti.

Karslı, nöbet kulübelerinde cam muhafaza içinde mühimmat olduğunu öğrendiğini, bunun üzerine camı kırıp iki şarjör aldığını ve bunlardan birini Gümüşburun'a verdiğini dile getirdi.

Bu sırada polis ekiplerinin geldiğini, polisleri görünce yanaşıp onlara ne olduğunu sorduğunu öne süren Karslı, silah sesleri üzerine geldiklerini öğrendiğini öne sürdü. Jet uçuşları sonrası bulundukları bölgede trafik ekibi hariç tek bir polis dahi kalmadığını iddia eden Karslı, bir süre sonra yanlarına gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personeli bir kişinin silah doğrultup yere yatmalarını istediğini söyledi.

Karslı, bunun üzerine diz üstü çöktüklerini ve ellerinde duran mühimmatları ona verdiklerini öne sürerek, 'Burayı terkedin' denmesi üzerine oradan ayrıldıklarını bildirdi.

Ne olduğunu öğrenmek amacıyla cep telefonunu almak üzere güney nizamiyeye gittiğini, devresi S.B.A. ve eşinin aramalarını gördüğünü anlatan Karslı, bu sırada S.B.A'nın tekrar arayıp kalkışmadan ve yaşananlardan bahsettiğini ifade etti. Karslı, eşinin de aradığını ve ağlayarak darbe girişimine karışıp karışmadığını sorduğunu, kendisinin de darbe ile hiçbir alakası bulunmadığını söylediğini öne sürdü.

Gümüşburun ile ilk fırsatta kışladan çıkmaya çalıştıklarını ancak çıkamayınca odasına geçip sabaha kadar orada beklediklerini iddia eden Karslı, sabah olduğunda ise polislere sığındıklarını bildirdi.

Darbeye yönelik bir emir almadığını ve emir vermediğini iddia ettiği savunmasında FETÖ ile de bir ilişkisi olmadığını da ileri süren Karslı, beraatini talep etti.

Darbe girişiminin yaşandığı gece fazla mesaideymiş

Sanık eski kurmay yarbay Doğan Üstüntaş da 15 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı Milli Şubenin müdürlüğüne vekalet ettiğini, KKTC'ye tayini çıktığı için tayin işleriyle de uğraştığını anlattı.

Daire Başkanı Sevinç Şaşmaz'ın yurt dışında bir toplantıya gittiğini, giderken de MGK toplantısı ve yurt dışından gelecek ziyaretçilere verilecek brifing hazırlıklarını 16 Temmuz sabahı masasında görmek istediğini emrettiğini belirten Üstüntaş, 15 Temmuz'da saat 21.00'de kalkacak servise yetişmeye çalıştığını iddia etti.

Üstüntaş, servisin kalkmasına yakın 'Acil durum var, herkes bahçeye çıksın' dendiğini belirterek, dışarı çıktığında bir grubun toplandığını, kargaşa hali olduğunu söyledi.

'Doğan Öztürk albay, Genelkurmay'a yönelik bir terör saldırısı ihtimali üzerine nöbet yerlerinin rütbeli personelle takviye edileceğini söyledi.' diyen Üstüntaş, MP5 silah alıp Milli Savunma Bakanlığı tarafındaki kuzey nizamiyeye gittiğini dile getirdi.

Üstüntaş, burada beklerken silah sesi duyduğunu, telsiz bulunan nöbetçi uzman çavuşa sorduğunda Muhafız Tabur Komutanı ve Genelkurmay 2. Başkanı'nın emir subayının vurulduğunu söylediğini aktardığını bildirdi.

Kısa süre sonra 5-6 ÖKK personelinin geldiğini ve içlerinden birinin 'Burada emir komuta bizde.' dediğini öne süren Üstüntaş, şok geçirdiğini ve korku içinde beklemeye devam ettiğini anlattı.

Üstüntaş, uçak ve helikopter seslerini duyduğunu, kafasının daha da karıştığını ileri sürerek, silahını da ÖKK personelinin isteği üzerine uzun bir süre bıraktığını söyledi.

Daha sonra telefondan bir grubun kalkışma gerçekleştirdiği yönündeki haberleri öğrendiğini bildiren Üstüntaş, saat 00.00 gibi bulundukları yere bir grup muhafız alay personelin geldiğini belirtti.

Üstüntaş, tamamen kışla emniyeti mantığıyla, sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini ileri sürdü.

Duruşmaya, Üstüntaş'ın savunmasıyla devam edilmek üzere ara verildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, esasa ilişkin savunmasını tamamlayan sanık eski yarbay Doğan Üstüntaş, FETÖ ile bir bağı olmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece hiçbir canlıya zarar vermediğini, konusu suç teşkil eden bir emir almadığını ve vermediğini savunan Üstüntaş, kendisini vatan haini olarak ilan eden iddianameyi de reddettiğini söyledi.

Üstüntüş, beraatini talep etti.

Halka silah doğrultmamış

Sanık eski yüzbaşı Ali Çakır da yaptığı savunmada isnat edilen tüm suçlamaları reddettiğini belirterek, suçsuz olduğunu öne sürdü.

FETÖ ya da başka bir örgüte ait dershane ya da okula gitmediğini anlatan Çakır, Genelkurmay Başkanlığında, 10 Nisan 2016'da, General-Amiral Şube'de muhabere subayı olarak göreve başladığını bildirdi.

Şubeye katıldığı ilk günden beri yoğun çalışma temposu olduğunu ifade eden Çakır, 15 Temmuz'da albay Cemil Turhan'dan YAŞ provası yapılacağı gerekçesiyle mesainin uzayacağını öğrendiğini söyledi.

Çakır, bu nedenle olayların içinde kaldığını iddia ederek, güvenlik kameralarına yansıyan ve ateş açmış gibi görünen fotoğraflarıyla adeta linç edildiğini öne sürdü.

Kuzey nizamiye bölgesinde, parmaklıklardan eğilerek bir yöne ateş açmışa benzer kameradan elde edilmiş fotoğrafına iddianamede yer verilen Çakır, bu bölgeye gittiğinde nasıl koruma sağlayacaklarını düşünerek gözetleme yaptığını iddia etti.

Silah doğrulttuğu bölgede kimsenin bulunmadığını bazı görüntüleri mahkemeye sunarak ispat etmeye çalışan Çakır, sağında bulunan duvarın koruma sağladığını ancak görüşünü de engellediğini ileri sürdü.

Çakır, gözetleme yapabilmek için de duvarın kenarına doğru silahıyla uzanmak zorunda kaldığını, bu sırada protestocu bir vatandaşın ya da başka bir kimsenin bulunmadığını öne sürdü.

Elinde tüfek değil, makinalı tabanca bulunduğunu anlatan Çakır, kimseyi hedef almamakla beraber kimseye de ateş etmediğini iddia etti.

Çakır, saat 03.40 gibi odasına gittiğini ve çıkmak istemesine rağmen çıkamadığını iddia ederek, 16 Temmuz'da öğleye doğru kuzey nizamiyeden çıkıp polise sığındığını bildirdi.

Ali Çakır, gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını ve cezaevine gönderildiğini anlattı.

Duruşma yarına ertelendi.

06.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Duruşmada, daha önce alınan ifadesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personeli sanık eski albay Murat Korkmaz ve binbaşı Abdurrahim Aksoy hakkında beyanda bulunan tanık E.S. dinlendi.

E.S, darbe girişiminden iki gün önce, 13 Temmuz 2016'da her zaman gelip gittiği 'ağabeyler' tarafından çağrıldığını, Macunköy tarafındaki bir eve gittiğini ve yarım saat kadar oturduktan sonra buradan kendisini tekrar alarak 'Bugün seni bir yere götüreceğiz.' gibi bir şey söylendiğini belirtti.

Araçla bir yol kenarında durduklarını anlatan E.S, şöyle konuştu:

'İkinci bir araba geldi, oraya geçmemi söylediler. İkinci arabada daha önce tanımadığım iki sivil şahıs vardı. Daha önce görmemiştim ama abi oldukları anlaşılıyordu. Beni ara sokaklara girerek bir eve götürdüler. Zili çaldılar. Bir sivil davet etti. Özellikle bir odaya yönlendirdiler beni.

O zamana kadar gördüğüm tedbir anlayışına aykırı 10-12 kişi vardı odada. Buradaki en kıdemli de Murat Korkmazdı. Benim şaşırdığımı gördüler, Murat Korkmaz durumun anlatılmasını istedi. Farklı bir senaryo anlattılar. İçeriğinde, Yenimahalle'deki MİT müsteşarlığına gireceğimizi söylediler. Bir abinin yaklaşık 3-4 aydır esir tutulduğunu, ona işkence edildiğini söylediler. Bizim de iki gün sonra, 15'inde iki helikopterle gidip o abiyi kurtaracağımızı söylediler. Ben en son gidendim. Anladığım kadarıyla ben gidene kadar plan tamamlanmıştı.

Bana anlattıkları kısmında, o gün herkes mesai çıkışında eve gitmeyecekti. İzinli olanlarsa 17.00 civarı mesaiye gelecekti. Son kontrolleri, hazırlıkları yapıp 03.00'te hareket edecektik, abiyi kurtarıp Akıncılara geçecektik. Murat Korkmaz, 'Hoca efendi düğmeye bastı. Bu işin enini sonunu düşünmeyin.' dedi. Abdurrahim de aynı odadaydı. Diğerlerinin astsubay olduğunu biliyorum ama şahsen tanımıyorum. Mesai içinde nadiren gördüğüm kişiler olduğu için biliyorum.'

Bu beyanın ardından sanık Murat Korkmaz, E.S'ye bazı sorular sordu.

Korkmaz'ın, 'Gördüğün kişinin ben olduğuma ya da Abdurrahim Aksoy olduğuna vicdanen emin misin?' şeklindeki sorusuna 'Evet' karşılığını verdi.

Sanık Korkmaz'ın, birkaç kez ifade verdiğini ve ilk ifadelerinde 'Hoca efendi düğmeye bastı.' gibi bir beyanda bulunmadığını, bunu neden son ifadesinde söylediğini sorduğu E.S, hatırlayamamış olmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Bunun üzerine mahkeme başkanının, Korkmaz'ın o gece ne söylediğini tekrar sorduğu E.S, '(Hoca efendi düğmeye bastı. Bu işin enini sonunu düşünmeyin) dediğini net bir şekilde hatırlıyorum.' diye konuştu.

Korkmaz'ın ardından mahkeme başkanı, tanık E.S'den 7-8 sanığı öne çıkararak Abdurrahim Aksoy'u teşhis etmesini istedi.

E.S'nin teşhis ettiği Abdurrahim Aksoy ise 'Muhtemelen beni karıştırıyor veya hayal görmeye devam ediyor. Suç duyurusunda da bulunacağım. Bu şartlar atında olmasa da diğer tarafta hesabını soracağım.' dedi.

Yaşar Güler derdest edilirken tuvalette saklanmış

Darbe girişiminin yaşandığı dönemde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in emir subayı Mehmet Akkurt'un yardımcısı eski yüzbaşı Fatih Ekici de esasa ilişkin savunma yaptı.

Ekici, 15 Temmuz'da Orgeneral Güler'i konutundan alarak karargaha getirdiğini belirterek, rahatsız olduğu için 21.06'da tuvalete gittiğini anlattı.

Tuvaletteyken koşuşturma sesleri duyduğunu dile getiren Ekici, ayrıca silahlı nöbetçinin derdest edildiğini de duyduğunu, silahsız olmasından dolayı derdest edilme endişesiyle dışarı çıkmadığını öne sürdü.

'Baskından 10 dakika önce tuvalete gittim. Yaşar güler götürülürken ben tuvaletteydim. Hiçbir darbeciye yardım etmedim. Kimsenin darbeye yönelik bir emrini yerine getirmedim.' diyen Ekici, şoka girdiğini ve 22.48'e kadar tuvalette beklediğini kaydetti.

Ekici, 22.48'de tuvaletten çıktığında koridorda albay Cemil Turhan ile karşılaştığını ve ne olduğunu, komutanın nerede bulunduğunu sorduğunu ifade ederek, heyecanlı olduğu için kendisini sakinleştirmeye çalışan Turhan'ın, tatbikat yapıldığını ve komutanın emniyetli bir yere götürüldüğünü söylediğini ileri sürdü.

Daha sonra gördüğü astsubay Yusuf Yalçın'ın da tatbikat yapıldığından bahsettiğini ifade eden Ekici, Yalçın'ın kendisine komutanın nerede olduğunu sorması üzerine emir subayınca emniyetli bir yere götürüldüğünü öğrendiğini anlattığını bildirdi.

Odasına geçtiğini ve burada televizyondan kalkışmaya yönelik haberleri gördüğünü belirten Ekici, şunları söyledi:

'Başkanın odasının önünde tam teçhizatlı askerler gördüm. Koridorda herkes tatbikat diyor, silah sesleri geliyor, emir subayı Yaşar Güler'i emniyetli bir yere götürmüş, Mehmet Akkurt'a ulaşamıyorum. Buradan ayrılmaya karar verdim. 23.05'te üzerimi değiştirdim ve sivil olarak terk ettim komuta katını. Ben komuta katında sadece 15 dakika bulundum. Geri kalan sürede tuvalette mahsurdum.'

Ekici, orada bulunduğu sürece can güvenliğinin de olmadığını iddia ederek, güney nizamiyeden silah sesleri geldiği için doğu nizamiyeden çıkmaya karar verdiğini bildirdi.

Bina dışına çıktığında astsubay Ali Taş'ı gördüğünü ve onun da tatbikat olduğunu söylediğini savunan Ekici, yaşananları onunla da konuştuğunu ifade etti.

Ekici, 23.23'te Ali Taş'ın verdiği araçla Genelkurmay'dan ayrıldığını belirterek, evine gittiğini, televizyondan darbe bildirisinin okunduğunu gördüğünü kaydetti.

Bunun üzerine emirlerini almak için Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'yı aradığını, telefona çıkan emir subayına da yaşadıklarını anlattığını iddia eden Ekici, sabaha kadar kendisini arayan devrelerine de darbe girişimi olduğunu, birliklerini gitmemelerini, emirleri de dinlememelerini söylediğini savundu.

Ekici, o geceyle alakalı '21.06'da tuvaletteydim, derdest edilme seslerini duydum, silahsız olduğumdan beni de derdest etmesinler diye tuvalette kaldım. Odama geçtim, televizyondan başbakanın açıklamasını duyar duymaz komuta katını terk ettim. Her yerden silah sesleri geliyor. Silahım yok, şoka girmişim, titriyorum. Ben nasıl katılayım darbeye. Ben canımı kurtarma derdindeyim.' ifadelerini kullandı.

Emir subayı Mehmet Akkurt'un evinde çıkan kağıtlarda 'Fatih' ismi yazılı olmasıyla ilgili, bundan haberi olmadığını ve bir kağıttaki isim benzerliği yüzünden hapis yattığını öne süren Ekici, yasal olmayan bir emir almadığını, kimseye de emir vermediğini iddia etti.

Ekici, FETÖ ile bir bağı bulunmadığını, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını söyledi.

'Bu adamların darbe yapacağını bilsem mesaiye bile gitmezdim.' diyen Ekici, beraatini istedi.

Sanık eski binbaşı Fatih Koç'un da suçlamaları kabul etmediğini belirttiği savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-03 Mart (2017) 'Ankara 224 sanık (ilk 221) Darbe Ana (Çatı) Yapılanması' davası

(07 Temmuz 2018, 15:05)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=13210    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.021.025