Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda eski Yarsav Başkan Yard. ve Danıştay üyesi Oktay Aydın, Danıştay eski üyeleri Osman Çırak, Ünal Demirci, Bülent Olcay, Salih Özaykut, Yargıtay eski üyeleri Arif Bekler, Bekir Özenir ve Ahmet Karadavut hakim karşısına çıkarıldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.04.2018 16:16 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda eski Yarsav Başkan Yard. ve Danıştay üyesi Oktay Aydın, Danıştay eski üyeleri Osman Çırak, Ünal Demirci, Bülent Olcay, Salih Özaykut, Yargıtay eski üyeleri Arif Bekler, Bekir Özenir ve Ahmet Karadavut hakim karşısına çıkarıldı.

ESKİ YARSAV BAŞKAN YARD. VE DANIŞTAY ÜYESİ OKTAY AYDIN

9 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) eski Başkan Yardımcısı ve eski Danıştay üyesi Oktay Aydın hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Aydın, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgütte yer aldığı, gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, örgüt toplantılarına katıldığı, örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, örgüt lideri Fetullah Gülen'in "YARSAV'ı ele geçirin" talimatıyla dernek üyesi olduğu, derneğin yönetim kurulunda görev alarak, derneğin örgüt tarafından ele geçirilmesinde etkin rol oynadığı ve örgüt içinde yönetici konumunda bulunduğu belirtildi.

Savunma için söz verilen sanık Oktay Aydın, "asılsız, kurgusal, tanık beyanlarına dayalı iddianamenin şokunu yaşadığını" söyledi. Aydın, dosyadaki bazı bilgi ve belgelere ulaşamadığını, avukatıyla görüşmesinde sıkıntılar yaşadığını iddia ederek, esasa yönelik savunma için süre istedi.

Usul itirazlarını dile getiren Aydın, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını ve hakkındaki soruşturmanın usule uygun yapılmadığını öne sürerek, dosyanın Anayasa Mahkemesine göndermesini talep etti.

Verilen aranın ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti, sanığın görevsizlik kararı verilmesi talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığa esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için gelecek celseye kadar süre verilerek duruşma ertelendi.

YARSAV'ı ele geçirme planı

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in, YARSAV'ın ele geçirilmesi talimatını vermesinin ardından örgüt mensuplarınca yürütülen faaliyetler, bazı itirafçı beyanları ve fezlekelerde yer aldı. Hakkında hazırlanan iddianamede de Aydın'ın, YARSAV'ı ele geçirme planı kapsamında "Sivaslılar Birimi" kurduğu, bu birimde görev yapan örgüt mensuplarının ByLock üzerinden haberleştiği belirtildi.

Bu birimin özellikle sosyal demokrat bir dernek görünümündeki YARSAV içerisinde etkin hale gelip, sosyal demokrat yargı mensuplarını etkilemeye çalıştıkları ve bu şekilde kendilerinin de sosyal demokrat bir yapıya sahip olarak gösterdikleri belirlendi.

Bu birimin, bir dönem YARSAV içerisinde yönetici konumunda olan örgüt mensubu Oktay Aydın tarafından kurulduğu ve Aydın'ın birim içerisinde yer alan örgüt mensuplarını yönlendirdiği kaydedildi.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ OSMAN ÇIRAK

9 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi sanık Osman Çırak, hakim karşısına çıkarıldı.

İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği, seçildikten sonra örgüt faaliyetlerine devam ettiği, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı, böylelikle örgüt hiyerarşisine dahil olduğu, örgütün stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunmasında örgüt üyeliği iddiasını reddeden Çırak, meslek hayatında hukuk dışında bir karar vermediğini, hukuka aykırı bir eylemi bulunmadığını savundu.

Örgüt talimatıyla Danıştay üyesi seçildiği iddiasını da kabul etmeyen Çırak, üye seçilmek için gerekli kriterleri taşıdığını, iradesi dışında yapılan bir seçim nedeniyle suçlanamayacağını ileri sürdü.

Hakkındaki tanık beyanlarını da reddeden Çırak, ifade verenlerin aynı suçtan yargılandığını, ifadeler arasında kendisinin örgüt üyeliğini ortaya koyacak somut bir beyan bulunmadığını öne sürdü.

Sanık Çırak, iddianamede örgütün sivil imamlarından birisiyle aynı tarihte İzmir'de aynı baz istasyonundan sinyal vermesinin, "örgütün sivil imamıyla görüştüğü" şeklinde yorumlandığını söyledi. Baz sinyalinin, adli tatilde İzmir'de adliyeye yakın merkezden alındığını belirten Çırak, "Adli tatili 24 yıldır İzmir'de geçiririm. Ailem de şu an orada yaşıyor. Sivil imam denilen kişi bu baz istasyonundan saat 12.47'de sinyal vermiş, ben ise 40 dakika sonra buradan geçmişim. Binlerce kişinin kullandığı bir baz istasyonu. Dayanaksız bir iddia." savunmasını yaptı.

"ByLock kullandığı ancak yazışma ve mesaj içeriklerine rastlanmadığı" şeklindeki tespitleri de yanıtlayan sanık Çırak, ByLock'u ilk kez basından öğrendiğini, telefonuna kesinlikle bu programı indirmediğini, kullanmadığını iddia etti. Çırak, "ByLock kullandığım yönündeki tespiti de ilk kez ocak ayında tutukluluğa yaptığım itirazın reddi yönündeki kararın içinde gördüm. Çok şaşırdım, itiraz ettim. 'İçeriğine bakıldığında bana ait olmadığı anlaşılacaktır' dedim ama içerik bulunamadığına dair yazı geldi. Örgüt mensuplarının ByLock yazışmalarında bile adım geçmemektedir. Kesinlikle kullanmadım" diye konuştu.

Örgüt üyeliği iddiasının dayanaksız olduğunu, iddianamede hakkında tek bir somut delil bulunmadığını öne süren Çırak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, aranın ardından 3'e 2 oy çokluğuyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur ile eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir ve Vahit Bektaş'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Duruşma 2 Ağustos'a bırakıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ SALİH ÖZAYKUT

10 Nisan'da ik derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Salih Özaykut, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Özaykut ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgüt liderinin talimatıyla Yargıtaya seçilmesine karar verilenler arasında yer aldığı, HSYK üyesi olmamasına karşın Yargıtaya seçilecek üyeler konusunda belirleyici olduğu, örgüt faaliyetlerine Yargıtay üyeliği sırasında da devam ettiği, örgütün kriptolu programlarını kullandığı, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, sıkı bir disiplinle stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Özaykut, meslek hayatı boyunca ailesini ihmal ettiğini ancak işinden ödün vermeden çalıştığını öne sürdü.

Kimseden emir, talimat almadığını, kimseye emir, talimat vermediğini savunan Özaykut, Yargıtay üyeliğine örgütün yardımıyla değil mesleki bilgi ve birikimi sayesinde seçildiğini iddia etti.

Darbe teşebbüsünü evinde izlediğini, daha sonra rahatsızlanan babasının sağlık durumu nedeniyle yanında kaldığını anlatan Özaykut, babasının iyileşmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olduğunu söyledi.

Bir Yargıtay üyesi olarak özel soruşturma hükümlerine göre yargılanması gerektiğini, bunun tek istisnasının suçüstü hükümleri olduğunu ifade eden Özaykut, kendi isteğiyle teslim olduğu için hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını ileri sürdü.

Gözaltı ve tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu savunan Özaykut, şablon gerekçelerle tutukluluk halinin devamına yönelik karar verilmesi nedeniyle özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiği iddiasında bulundu.

Aleyhine ifade veren kişilerin aynı suçtan soruşturulduklarını, bu nedenle beyanlarına delil olarak itibar edilemeyeceğini öne süren Özaykut, bu beyanların zanna dayalı, kurgusal nitelikte olduğunu savundu.

Sanık Özaykut, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılanmasının tabii hakimlik ilkesine aykırı olduğunu ileri sürerek, gözaltına alındığı tarihteki mevzuat uyarınca durma kararı verilmesini ve dosyanın Anayasa Mahkemesine ya da Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilmesini istedi.

Yargıtaya seçilecek üyelerin belirlenmesinde aktif rol aldığı, örgüt mensuplarının kriptolu programlarına şifreleri kendisinin verdiği yönündeki suçlamaları da kabul etmeyen Özaykut, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, tahliye talebini kabul etmediği sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eski Yargıtay üyesi Günal Akyol'un tanık olarak dinlenmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

Bildiriyi okumuştu

FETÖ'nün yüksek yargıdaki etkinliğini kırmak amacıyla çıkarılan "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un yürürlüğe girmesinin ardından üyelikleri sona erecek bazı Yargıtay ve Danıştay üyeleri, darbe girişiminden 4 gün önce Yargıtay önünde protesto eyleminde bulunmuştu.

Çoğunluğu FETÖ üyeliğiyle yargılanan eski Yargıtay ve Danıştay üyesi bir grup, Yargıtay Başkanlığı önünde toplanmış, "Yargıtay ve Danıştay üyeleri" adına hazırlanan açıklamayı eski Yargıtay 5. Hukuk Dairesi Üyesi Salih Özaykut okumuştu.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ ARİF BEKLER

10 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Arif Bekler, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Bekler ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgütün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgüt liderinin talimatıyla Yargıtaya seçilmesine karar verilenler arasında yer aldığı, sivil imamlarla çeşitli tarihlerde çeşitli yerlerde bir araya geldiği, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Bekler, usul itirazlarını dile getirdi.

İddianamenin kabulü şartlarının oluşmadığını ileri süren Bekler, lehine delillerin toplanmadığını, bu nedenle iddianamenin reddedilmesi gerektiğini savundu.

Suç tarihindeki mevzuata göre özel hükümlere göre yargılanması gerektiğini öne süren Bekler, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılanmasının tabii hakimlik ilkesine aykırı olduğu iddiasında bulundu.

Hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını savunan Bekler, tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile eski Yargıtay üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 7 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ BEKİR ÖZENİR

11 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen bugünkü duruşmada, eski Yargıtay üyesi Bekir Özenir hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Özenir ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın üniversite yıllarından itibaren örgüt içinde yer aldığı, örgüt talimatıyla Yargıtaya üye seçildiği, sivil imamlarla çeşitli tarihlerde çeşitli yerlerde bir araya geldiği, kamuoyunda "Hipnoz Davası" olarak bilinen davada yerel mahkeme kararını onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesi heyetinde yer aldığı, böylelikle örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğu, stratejisi ve amaçları doğrultusunda sıkı bir disiplinle hareket ettiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Bekir Özenir, 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. Savunmasında, cemaat adıyla bilinen örgütün faaliyetlerini anlatırken, örgüt lideri Fetullah Gülen ile ilgili "FG" kısaltmasını kullanan Özenir, "Bu şahsın adını ağzıma bile almak istemediğim için FG kısaltmasını kullanacağım." dedi.

Sanık Özenir, cemaat adı altında, eğitim alanında, zeki, çalışkan seçme çocuklara odaklanan örgütün, yürüttüğü hukuksuzlukların ardından ancak 2015'te Milli Güvenlik Kurulu kararıyla "Paralel Devlet Yapılanması" şeklinde tanımlandığını, 15 Temmuz'da ise yapının terör örgütü olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

15 Temmuz hain darbe girişimini yapan askeriye içine yuvalanmış bir grup ihanet şebekesinin eyleminin, tarihte görülmemiş bir terör eylemi olduğunu anlatan Özenir, "Bu yapı, gizli bir ajandaları olduğunu, devletten hatta kendi mensuplarından gizlemeyi başarmışlardır. Hangi dini ideolojik görüşe sahip olursa olsun, bir devlet görevlisinin mensup olduğu grubun çıkarına çalışması, onlardan emir talimat alması vatana ihanettir." dedi.

Cemaat denilen yapının, iki niteliğe sahip olduğunu, ılımlı İslam, dini eğitim, Türkçe'nin yayılması gibi birinci niteliğiyle iyi niyetli, hayırsever, saf insanların sempatisini kazandığını belirten Özenir, devleti yıkmaya yönelik amaç ve hedeflerle ilgili şiddeti kullanma şeklindeki ikinci niteliğinin ise 15 Temmuz ile ortaya çıktığını söyledi.

Sanık Özenir, "Bu yapıya saf duygularla inanmış, sempati duymuş bir kısım iyi niyetli kişilerin de terör örgütü üyeliğiyle suçlanması, sosyal etkisi aylarca sürecek büyük mağduriyetlere sebebiyet verecektir." iddiasında bulundu.

Yoksulluk içinde okuduğu üniversite yıllarında devletin yurdunda kaldığını, hakim adayı olarak başladığı meslek hayatında, hukuk dışı hiçbir eyleminin bulunmadığını savunan Özenir, örgüt talimatıyla üye seçildiği iddiasını da reddetti. Özenir, "Seçim sürecindeki pazarlıklardan haberim olsaydı asla seçilmek istemezdim." dedi.

Yargıtayda 2001'den itibaren savcı olarak görev yaptığını, 2011'de de Yargıtay üyeliğine seçildiğini anlatan Özenir, şunları kaydetti:

"Hukuk okuyan oğlumu da hiçbir şarlatanla muhatap etmeden Cumhuriyet genci olarak yetiştirdim. Hiçbir göreve hak etmeden gelmedim. Sadece devlete ve milletime sadakatle görev yaptım. Yargı mensuplarının iradesini ve vicdanını birilerine ipotek etmesi hem kendine hem devlete ihanettir. Hayatım boyunca hiçbir grubun müttefiki veya muhalifi olmadım. Yargıtayda görev yaptığım yıllarda, Yargıtay gelenekleri, kültürü ve görgü kuralları çerçevesinde ayrım yapmadan herkese hoşgörülü davrandım. Bu tavrımdan ve bağımsız ve tarafsız yargı inancımdan asla ödün vermedim. Yargıtaydaki örgüt sohbetleri, grup sorumluları, himmet toplantıları gibi faaliyetlerden haberim olmadı. Yakın oyun arkadaşlarım arasında bu gruptan olan insanlar, bu faaliyetlerini benden gizledi. Bu faaliyetlerinden haberim olsaydı onlarla arkadaşlığıma son verirdim."

Sanık Bekir Özenir, örgütün sohbet toplantılarına katılmadığını, çağrılmadığını, himmet parası vermediğini, Bank Asya'da hesabı bulunmadığını, ByLock kullanmadığını, kimseden emir ve talimat almadığını da öne sürdü.

17-25 Aralık sonrası bazı internet sitelerinde "İşte paralelci Yargıtay üyeleri" şeklinde yayınlanan listede adının bulunmadığını, ifadesi alınan tanıklardan eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, eski Yargıtay Üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in de kendisinin cemaatçi olmadığı yönünde açık beyanları bulunduğunu anlattı.

"Cemaatle bunlar gibi cinnet geçirenlerle alakam yoktur"

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını asla kabul etmeyeceğini dile getiren Bekir Özenir, "Cemaatle bunlar gibi cinnet geçirenlerle alakam yoktur. Cemaatin gerçek yapısını görecek kadar temas etmediğim için buradayım. İnsanları hep iyi kabul ettim, uzlaştırıcı oldum, dedikodudan uzak durdum. Bu nedenle ait olmadığım bir grupla damgalandım." diye konuştu.

Kamuoyunda "Hipnoz Davası" olarak bilinen davada yerel mahkeme kararını örgütün talimatıyla onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesi heyetinde yer aldığı iddiasını da kabul etmeyen Özenir, dosya üzerinden karar verdiklerini savunarak, iddianın temelsiz ve dayanaksız olduğunu iddia etti.

Örgüt talimatıyla Yargıçlar ve Savcılar Birliğine (YARSAV) üye olduğu iddiasını da yanıtlayan Bekir Özenir, iddia edildiği gibi örgütün, derneğin ele geçirilmesi talimatını verdiği 2008'de değil, kurucu başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun isteğiyle 2006'da kurucu üye olarak YARSAV'da yer aldığını söyledi.

Kendisi hakkında ifade verenlerin tamamının cemaat mensubu olmadığı yönünde beyanda bulunduklarını, iddianamede aleyhinde tek bir delil bile bulunmadığını savunan Özenir, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in tanık olarak dinlenmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ ÜNAL DEMİRCİ

11 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Ünal Demirci hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgütün HSYK'de etkin olduğu dönemde örgüt liderinin talimatıyla Danıştaya seçilmesine karar verilenler arasında yer aldığı, FETÖ'nün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sızması amacıyla buraya üye olarak seçilmesinin sağlandığı, sivil imamlarla bir araya geldiği, eğitim biriminin sanığın çocuğuyla ilgilendiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Demirci, meslek hayatı boyunca çalışkanlığıyla hep takdir edildiğini, Danıştaya ve YSK'ye bu nedenle seçildiğini ileri sürdü.

Demirci, darbe girişiminin ertesi günü evinde gözaltına alındığını, aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını savunarak kuvvetli suç şüphesini gösterir hiçbir delil olmadan tutuklandığı iddiasında bulundu.

Gözaltına alınıp tutuklandığında Danıştay üyesi olduğunu ve özel soruşturma hükümlerine göre yargılanması gerektiğini anlatan Demirci, yalnızca ağır cezayı gerektiren suçüstü hali durumunda genel hükümlere göre yargılanabileceğini ancak bu hususun göz ardı edildiğini öne sürdü.

Sanık Demirci, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını iddia etti.

Atılı suçun görev suçu olduğunu, bu nedenle dosyanın Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesine gönderilmesini isteyen Demirci, kişisel suç kabul edilmesi halinde de Yargıtay Ceza Genel Kurulunda yargılanması gerektiğini savundu.

Aleyhine verilen tanık ifadelerine de değinen Demirci, tanıkların bir bölümünün aynı suçtan şüpheli durumunda bulunduğunu, bu nedenle beyanlarına itibar edilemeyeceğini ileri sürdü.

Suçlamaları reddeden sanık Demirci, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye taleplerini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin ile eski Danıştay üyesi Vahit Bektaş'ın tanık olarak dinlenilmesi, duruşmanın 8 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

DANIŞTAY ESKİ ÜYESİ BÜLENT OLCAY

12 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay Üyesi Olcay hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Olcay ile avukatı katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın akademik kariyerine başladığı andan itibaren örgütün içinde yer aldığı, Polis Akademisinde görev yaptığı dönemde akademi öğrencilerinden sorumlu olduğu, Danıştay üyeliğine seçildikten sonra da örgüt faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Sanığın, örgütün takip ettiği dosyaların örgüt menfaatleri doğrultusunda çıkarılmasını sağladığı anlatılan iddianamede, yüksek yargı üyelerinin görevlerini sona erdiren 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u protesto amacıyla cübbesini camdan sarkıtıp, kapısına yazı asarak örgütün stratejisi doğrultusunda hareket ettiği kaydedildi.

Savunma için söz verilen Olcay, iddianamede yer alan hakkındaki tanık beyanlarının vurgu amacıyla koyu yazılması nedeniyle okunamadığını, bu nedenle esasa yönelik savunmasını hazırlayamadığını söyledi.

Usule yönelik itirazlarını dile getiren Olcay, iddianamenin kabulüne ilişkin kararın gerekçesiz olduğunu, bu nedenle kabul şartlarının oluşmadığını savundu.

İddianamede örgüt üyeliğine ilişkin hakkında herhangi bir eylemden söz edilmediğini ileri süren Olcay, cübbe sarkıtma eyleminin ise suçlandığı konuyla ilgisinin olmadığını iddia etti.

Yüksek yargı üyesi olması nedeniyle özel soruşturma hükümlerine göre yargılanması gerektiğini savunan Olcay, soruşturma ve kovuşturma şartının gerçekleşmemesi nedeniyle durma kararı verilerek, dosyanın Danıştaya gönderilmesini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisiz ve görevsiz olduğunu öne süren Olcay, "Gece yarısı yüksek yargıcı evinden almak adet haline gelirse bu memleketin çekeceği var. Bugün bize yapıldı, yarın size yapılır. Bunu engelleyecek olan sizlersiniz. Ben engellemeye çalıştım, cübbemi astım ama dinlemediler." ifadelerini kullandı.

Sanık Olcay, evinde gözaltına alındığını, hakkında suçüstü hükümlerinin uygulanamayacağını savundu.

Soruşturma sürecinde yaşadıklarının Ergenekon davasında yaşananlara benzediğini ifade eden Olcay, arama, yakalama ve gözaltı işlemlerinin hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

Dijital delillerle ilgili, yasanın öngördüğü prosedürün yerine getirilmediği iddiasında bulunan Olcay, bunların tamamını reddettiğini söyledi ve dosyadan çıkarılmasını istedi.

Bülent Olcay, eşinin çalışmadığını, banka hesapları dahil bütün malvarlığına tedbir konulduğunu belirterek, "Beni meslekten ihraç ettiler, içeri attılar, bari karım ve çocuğumu aç bırakmasalardı. Suriye'ye o kadar yardım gönderiyoruz, bizim de o kadar hakkımız olsun. Velev ki Fetullahçı bile olsa bu insanlık hukukunun gereğidir." dedi.

Polis Akademisinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile çalıştığını, profesörlük ünvanını Arslan'ın imzaladığını öne süren Olcay, "Milli görüşçü olduğum, Arslan ile hareket ettiğim görülecektir. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından üye seçilmem suç olamaz." savunmasını yaptı.

Hukukun objektif olmayı gerektirdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şiir okuduğu için cezaevine gireceği süreçte kendisinin avukatlığını yapmayı teklif ettiğini öne süren Olcay, savunmasında FETÖ'cü olmadığını dile getirdi ancak terör örgütü lideri Fetullah Gülen'den "Fetullah Hoca" şeklinde bahsetti.

Olcay'ın, CMK'den atanan zorunlu avukatı da müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanığa esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için gelecek celseye kadar süre verilmesi, duruşmanın 9 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

Cübbesini sarkıtmıştı

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi iken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştaya üye seçilen Olcay, 2005-2009 yılları arasında TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı görevini yürütmüş, darbe girişiminin ardından Olcay'ın, o dönemde TÜBİTAK'taki cemaat kadrolaşmasını organize ettiği de iddia edilmişti.

FETÖ'nün yargıdaki etkinliğini kırmak amacıyla yüksek yargı üyelerinin görevlerini sona erdiren 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un görüşmeleri sırasında Danıştayda bir üye cübbesini binadan sarkıtmıştı. Bülent Olcay olaydan sonra cübbeyi kendisinin sarkıttığını açıklamıştı. Olcay, ayrıca odasının kapısına, "Giderken odamı boşaltmayacağım. Hırsızlara her şey caiz." yazılı bir kağıt asmıştı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ AHMET KARADAVUT

12 Nisan'da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi Ahmet Karadavut hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Karadavut ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada sanık hakkındaki iddianamenin özeti okundu. İddianamede, sanığın örgüt içinde yer aldığı, örgütün HSYK'yi ele geçirmesinden önce Yargıtay üyesi seçilmesine rağmen 2011'de örgüt talimatıyla seçilen üyelerle birlikte hareket ettiği, sivil imamlarla bir araya geldiği belirtildi.

Savunma için söz verilen Karadavut, üzerine atılı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Karadavut, Yargıtay 6. Ceza Dairesinde 16 yıl tetkik hakimliği yaptıktan sonra en kıdemli tetkik hakimi olarak 53 yaşında eski Yargıtay üyelerinden Ali Suat Ertosun ve diğer daire üyeleri tarafından 2010'da üye seçildiğini savundu.

Yargıtay'a 22 yıl hizmet verdiğini, sabah akşam müzakere salonunda çalıştığını, herhangi bir parti, cemaat, oluşum içinde değil, vicdani kanaatine göre karar verdiğini ileri süren Karadavut, bu yapının lehine olduğu söylenen hiçbir karara imza atmadığını öne sürdü.

Sanık Ahmet Karadavut, "Devletime, kanunlara bağlı hayat yaşadım. Hep devletime, milletime, ülkeme en iyi hizmet etmenin gayreti içinde oldum. Hain darbe girişimini hep lanetledim. Bu hain darbe girişiminin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Aleyhindeki tanık beyanlarını da kabul etmeyen Karadavut, tanıkların aynı suçtan haklarında soruşturma bulunduğunu, bu kişilerin beyanlarına itibar edilemeyeceğini savundu.

Sanık Karadavut, ifadelerde "yapıya mensup olduğunu duydum, biliyorum" gibi muğlak, somut delil içermeyen beyanların yer aldığını öne sürdü.

Sivil imamlarla aynı yerlerden baz sinyali verdiği, bunun da sivil imamlarla bir araya geldiğini gösterdiği yönündeki iddiayı da reddeden Karadavut, bu kişileri tanımadığını, sinyal bilgilerinin lojman ve iş yerine ait olduğunu, buradan binlerce kişinin aynı şekilde baz sinyali verebileceğini söyledi.

Sanık Karadavut, tutukluluk süresinin göz önüne alınarak tahliye edilmesini istedi.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık hakkında ifade veren eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ve eski HSYK üyesi Ömer Köroğlu'nun tanık olarak dinlenmesi, duruşmanın 8 Ağustos'a bırakılması kararlaştırıldı.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(15 Nisan 2018, 16:16)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12789    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.010.272