Tam
EskidenYeniye
 

Kara Harp Okulu Darbe davası

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulundaki (KHO) eylemlere ilişkin 75'i tutuklu 239 sanığın yargılanacağı davaya başlandı.

Önceki haber title=Sonraki haber

04.11.2017 13:12 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulundaki (KHO) eylemlere ilişkin 75'i tutuklu 239 sanığın yargılanacağı davaya başlandı.

01.11.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ve yakınları, müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı, sanıklara yöneltilen suçlamaları hatırlatarak, duruşmanın başladığını bildirdi.

ALİ ŞEN

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşma sanık eski Üsteğmen Ali Şen'in savunmasıyla başladı.

Akşam saatlerinde evinde bulunduğu sırada tabur yazışma grubuna saat 21.00'de tüm personelin mesaiye gelmesi için mesaj geldiğini anlatan Şen, bu sırada Çetin Emeç Bulvarı tarafından silah sesleri geldiğini, bunun üzerine bir saldırı olabileceği düşüncesiyle vakit kaybetmenden birliğine gittiğini ifade etti.

Burada tabur komutanlarının ve bir grup Harbiyeli'nin silahlı bir şekilde birliğe getirildiğini ancak sebebinin açıklamadığını aktaran Şen, Harbiyeli'lere neden getirildiklerini sorduğunda onların da bilgilerinin bulunmadığını söylediklerini bildirdi.

Tabur komutanı kendisinin de aralarında bulunduğu asker grubunu nizamiye bölgelerine emniyet almaları için dağıttığını vurgulayan Şen, 5 Nolu Nizamiye'ye gittiğinde buradakilerin çevre emniyetini alacak şekilde beklediklerini kaydetti.

İlerleyen saatlerde internetten haberlere baktığında darbe girişimi olduğunu öğrendiğini belirten Şen, darbeyi destekleyen en küçük bir eylem içinde bulunmadığını savundu.

Hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile bağlantı kurmadığını, iş birliği içinde olmadığını öne süren Şen, birliğin darbe girişimine destek verdiğine ilişkin herhangi bir belirtinin görülmediğini iddia etti.

Sabah saatlerine kadar durduğu nizamiyede, birliği ve ailelerini koruduğunu anlatan Şen, daha sonra zırhlı araçla bir grup polisin bu bölgeye geldiğini, onlarla iş birliği yaptığını vurguladı.

Amirlerinin verdiği emirleri yerine getirmekten başka bir faaliyetinin olmadığını savunan Şen, yasalara aykırı hareket etmediğini kaydetti.

İlhami Polat'ın emriyle kışlaya geldiğine dair iddianamede yer alan tespiti kabul etmeyen Şen, Polat'ı gece boyunca hiç görmediğini, onun emriyle hareket etmediğini bildirdi.

Çapraz sorgu sırasında daha önce de mesaiye 15 Temmuz akşamında olduğu gibi çağrıldığını savunan Şen, mahkeme başkanın, 'Birliği asıl koruyacak askerlerin karargahta olmaması dikkatini çekmedi mi?' sorusuna, 'Panikle birliğe gidiyorsunuz, tabur komutanı 'derhal nizamiyeye gidiyorsun' diyor. Ben gidemem diyemem. Çünkü olağanüstü bir durum var.' yanıtını verdi.

VEYSEL KÖR

'Korkudan geri çekildik'

Sanık eski üsteğmen Veysel Kör de 15 Temmuz'da mesaiden çıkıp Kara Harp Okulu içinde bulunan lojmandaki evine geçtiğini ve yıllık izin için otel rezervasyonu yapmaya çalıştığını savundu.

Akşam saatlerinde mesai arkadaşı üsteğmen Mustafa Çetiner'in aradığını ve personeli mesaiye çağıran WhatsApp mesajını görüp görmediğini sorduğunu anlatan Kör, bunun üzerine mesaja baktığını ve hazırlanarak dışarı çıktığını belirtti.

Çıktığında silah sesleri duyduğunu ve bu nedenle okulun bir saldırıya maruz kaldığını düşündüğünü ileri süren Kör, mahiyetindeki Harbiyeli'ler ile okulun emniyetine katkıda bulunmak üzere tabura gittiğini ifade etti.

Tabur karargahında diğer takım ve bölük komutanlarının da bulunduğunu, olağanüstü bir kaos ve kargaşa yaşandığını savunan Kör, mühimmat ve silah alınarak eğitim alanına gidileceğinin belirtilmesi üzerine verilen emirleri sorgulamadan açık bulduğu ilk depodan silah ve mühimmat aldığını kaydetti.

Eğitim alanında 20 civarında harbiyeli gördüğünü, bunlardan kendi öğrencisi olan kişiye neler olduğunu sorduğunu vurgulayan Kör, öğrencinin, bilgisinin bulunmadığını, tabur komutanı tarafından getirildiğini söylediğini aktardı.

Sanık Kör, daha sonra tabur komutanının geldiğini ve harbiyelilerle ilgilenilmesini söyleyerek, takımları rastgele nizamiyelere dağıttığını belirtti. Kendisinin ilk anda geri planda bulunduğu için bir yere görevlendirilmediğini anlatan Kör, Çetiner'e 'Beni kimse bir yere paylaştırmadı.' dediğini ve Çetiner'in çağırması üzerine onunla 1 numaralı nizamiyeye gittiğini savundu.

Nizamiyede şahsi emniyetlerini aldıklarını, kimseye herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını ileri süren Kör, darbeye direnen polis, halk veya askerlerle cebir ve şiddet içeren bir temasa girmediklerini bildirdi.

Sanık Kör, sabah saatlerinde tabura dönüp evine geçtiğini, 9 gün sonra birliğinde gözaltına alındığını anlattı.

Örgütün haberleşme programı 'ByLock'u kullandığını kabul etmeyen Kör, bir arkadaşıyla yaptığı darbe içerikli telefon konuşmasını da reddetti ve ses kayıtlarının montaj olduğunu savundu.

Mahkeme Başkanı'nın, 'Tabur komutanı, saat 00.54'te 'Toplu gösteri ve taşkınlıklara karşı havaya ateş edin.' diyor. Burada ne olduğunu anlaman gerekmez miydi?' sorusuna sanık Kör, 'Ben anlayamadım başkanım.' dedi.

Sanık Kör, 'Darbe girişimi olduğunu öğrendiğinde sana emir verenlerin bu işin içinde olduğunu düşündün mü?' sorusuna ise 'Öyle düşünsem farklı davranırdım. Biz korkudan geri çekildik.' yanıtını verdi.

ALİ TOLGA SIÇRAR

Nöbetini değiştirmiş

İddianameye göre, olay tarihinde tümgeneral rütbesiyle okul komutanı olarak görev yapan İzzet Çetingöz'ü derdest edenler arasında bulunan sanık eski yarbay Ali Tolga Sıçrar da suçlamaları reddetti.

Sıçrar, 15 Temmuz günü için özellikle nöbet değiştirdiği yönündeki suçlamayı kabul etmezken, kendisinin hazırladığı bu nöbetlere mühendis ve öğretmen sınıfından personelin yazıldığını, kendisi dahil, atama görüp Ağustos ayında ayrılacak personele Temmuz ayında fazla nöbet yazdığını savundu.

Sanık Sıçrar, bu şekilde nöbet yazılmayan bir tek 15 Temmuz olduğunu gördüğünü, bunun üzerine nöbet tutacak yarbay Sabri Şen ile değişim yaptığını ileri sürdü.

Nöbetçi amir olarak görev yaptığı 15 Temmuz günü eski Kara Harp Okulu Kurmay Başkanı albay İlhami Polat ile hareket ederek, okul komutanı Çetingöz'ü derdest ettiği suçlamasını da reddeden Sıçrar, Çetingöz'e yönelik suçlamalarda bulundu.

Sıçrar, İlhami Polat'tan ya da bir başkasından kanunsuz emir almadığını, kimseye de kanunsuz emir vermediğini iddia etti.

Duruşma yarın sanık savunmalarıyla devam edecek.

02.11.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki (KHO) eylemlere ilişkin, 75'i tutuklu 239 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

SABRİ KARAAĞAÇ

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmada hakim karşısına çıkan sanıklardan takım komutanı eski üsteğmen Sabri Karaağaç, 10-14 Temmuz 2016'da öğrenci seçme çalışmasına katıldığını, 15 Temmuz sabahı normal mesaiye gelip mesainin ardından 18.00 sularında evine geçtiğini söyledi.

Saat 21.30 sularında WhatsApp grubundan birliğe çağırıldıkları yönündeki mesajı gördüğünü belirten Karaağaç, kışlaya vardığında tabur komutanının silah ve mühimmatla toplanmaları talimatı üzerine silah ve mühimmat alıp Bozpark alanı yakınlarına geçtiklerini anlattı.

Tabur komutanının kendilerini nizamiyelere rastgele dağıttığını, peşlerinden de Harbiyelileri gönderdiğini söyleyen Karaağaç, kendisinin 2 No'lu nizamiyede görevlendirildiğini anlattı.

Bu sırada Kara Kuvvetleri Komutanlığından mühimmat getirilip askere dağıtıldığını aktaran Karaağaç, bu mühimmatı darbeyi gerçekleştirmek üzere aldıkları iddiasını kabul etmedi. Karaağaç, okul personelinin seçilerek kışlaya alındığı iddiasının da doğru olmadığını öne sürdü.

Sanık Karaağaç, 'Darbeciler birlik dışına çıkıp belli yerleri alma amacıyla hareket etti. Ben ise birlikte kalıp kışlanın emniyetini aldım. Darbe faaliyetine yönelik hiçbir eylemde bulunmadım.' dedi.

Karaağaç, sanıklardan eski tabur komutanı kurmay binbaşı Hasan Hüseyin Eçik'in, 'Toplu gösteri ve taşkınlıkta havaya ateş açın.' talimatını darbeyi engellemek isteyen vatandaşlara değil, darbecilere yönelik verilen bir talimat olarak algıladıklarını öne sürdü.

Sabri Karaağaç, darbe girişimi sırasında birinci sicil amiri dururken kışladaki en üst sicil amirlerinden biri olan eski KHO Kurmay Başkanı albay İlhami Polat ile yaptığı telefon görüşmelerinin sorulması üzerine, nöbetçi amiri olduğu için bu görüşmelerin normal olduğunu söyledi.

MUSTAFA ÇELİK

Silahlı içtima

Sanıklardan eski üsteğmen Mustafa Çelik, 15 Temmuz'da mesainin ardından evine gittiğini, tabur komutanı Eçik'in çağırması üzerine birliğine katıldığını aktardı.

Silahlı ve teçhizatlı olarak içtimaya çıktıklarını, birliğe bazı Harbiyeli öğrencilerin de geldiğini anlatan Çelik, kendisine nizamiye emniyeti alması emrinin verdiğini aktardı.

Sabaha kadar nizamiye bölgesinde nöbet tutuğunu, bulunduğu bölgede silah kullanılmadığını anlatan Çelik, TBMM'nin bombalanmasına şahit olduğunu aktardı.

Sabah saatlerinde evine gitmesinin ardından nöbeti olduğu için öğle 12.00'de tekrar birliğine döndüğünü beyan eden sanık Çelik, 8 gün sonra gözaltına alınmasına rağmen hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğini, daha sonra tutuklanarak yargılanmaya başladığını dile getirdi.

Darbeye girişiminden haberi olmadığını ve kanunsuz bir işe karışmadığını öne süren Çelik, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti.

ÖMER FARUK TANIRGAN

'Darbeye yönelik bir emir almadım'

Sanık Ömer Faruk Tanırgan, darbe girişiminden 4 gün önce Kara Harp Okulundaki görevine başladığını, 15 Temmuz'da tabur komutanı Eçik'in mesajları üzerine 22.00'den sonra birliğine gittiğini ifade etti.

Bozpark adı verilen bölgede tabur içtimasına katıldığını anlatan sanık Tanırgan, Eçik'in emriyle 4 nolu nizamiyede güvenlik amaçlı nöbet tutmaya başladığını belirtti. Okul dekanı tuğgeneral Kerim Acar ve kurmay başkanı albay İlhami Polat'ın darbeye ilişkin açıklamalarında içtima alanında olmadığını savunan Tanırgan, darbe girişimini internetten öğrendiğini iddia etti.

'Darbeye yönelik bir emir almadım' diyen Tanırgan, gece boyunca güvenlik amaçlı nöbet tuttuklarını ve darbecilere karşı önlem aldıklarını düşündüğünü öne sürdü. Suçsuz olduğunu beyan eden Tanırgan, mahkeme heyetinden tahliyesini istedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

03.11.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

MUHAMMET ELLİİKİ

Duruşmada savunma yapan sanık Muhammet Elliiki, öğretmen üsteğmen olarak görev yaptığını söyledi.

Emrinde herhangi bir askeri personel olmadığını ifade eden Elliiki, darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016'da birliğe gelmesi yönünde mesaj geldiğini bildirdi.

Daha sonra Kara Harp Okuluna gittiğinde yoğun uçak ve silah sesleri duyduğunu anlatan Elliiki, daha sonra internette yer alan haberleri gördüğünü dile getirdi.

Elliiki, darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra herhangi bir olaya karışmamak için okuldan ayrılmak istediğini söyledi.

Çabalarına rağmen okuldan çıkamadığını ve kendisine kurmay başkanının emri olduğunun aktarıldığını anlatan Elliiki, sabah saatlerine kadar odasından çıkmadığını ileri sürdü.

Sanık Elliki, üzerinde bulunan 1 doların yurt dışında görev yaptığı sıralarda artan harcırahlardan olduğunu iddia etti.

Sanık eski yüzbaşı Nadir Özsoy da suçlamaları reddetti.

Odasında '15 Temmuz' yazılı kağıdın bulunduğunu hatırlatan Özsoy, her sabah tabur komutanı başkanlığında toplantı yaptıklarını, söz konusu kağıtta ise toplantıda aldığı notlar olduğunu savundu.

Özsoy darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016'da saat 22.30 sıralarında, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek tatbikata yönelik hazırlık yapmak için kendi taburuna gittiğini söyledi.

Öğrencilerin alarm verildiği yönünde bilgiler aktardığını ifade eden Özsoy, daha sonra Bozpark bölgesine gittiğini anlattı.

Söz konusu bölgede askerlerin toplandığını dile getiren Özsoy, bu sırada uçak sesleri duyduğunu, darbe girişiminde yer almadığını öne sürdü.

CEBRAİL ÇİÇEK

'Silahın emniyet amaçlı dağıtıldığını düşündüm'

Tutuksuz sanık eski üsteğmen Cebrail Çiçek, darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016'da öğrenci alımlarıyla ilgili görevinin sona ermesinin ardından evine gittiğini belirtti.

Daha sonra arkadaşlarıyla dışarıya çıktığını anlatan Çiçek, bu sırada gördüğü uçakların eğitim amaçlı uçtuğunu düşündüğünü söyledi.

Televizyonda haberleri gördüğünü belirten Çiçek, evine gittiğinde kendisine okula gelmesi yönünde mesaj geldiğini anlattı.

Bazı arkadaşlarıyla Kara Harp Okuluna gittiğini dile getiren Çiçek, dekanlık bölgesinde personeli kamuflajlı olduğunu gördüklerini, kendilerinin de kamuflajlarını giydiklerini söyledi.

Kendilerine emniyet için çağrıldıklarının bildirildiğini ileri süren Çiçek, herkesin odasına çıkması yönünde emir verildiğini ve bu sırada internetten haberleri takip ettiğini belirtti.

Güvenlik amacıyla silah aldığını iddia eden Çiçek, daha sonra tekrar odasına döndüğünü öne sürdü.

Mahkeme Başkanının 'Silah dağıtımının ne amaçla yapıldığını düşündün?' sorusuna sanık Çiçek, 'Silahın emniyet amaçlı dağıtıldığını düşündüm.' karşılığını verdi.

MEMET ERKENEKLİ

'Bütün emirler askerlerin kışlada olması yönündeydi'

Olay tarihinde albay olarak görev yapan tutuksuz sanık Memet Erkenekli, darbe girişimi günü mesai bitiminin ardından bir alışveriş merkezine gittiğini belirtti.

Daha sonra kardeşinin evine gittiğini dile getiren Erkenekli, cep telefonuna iletilen mesaiye gelinmesi yönündeki mesajın ardından Kara Harp Okuluna gittiğini söyledi.

Uçakları gördüğünü anlatan Erkenekli, dekanlık binasındaki odasına geçtiğinde internette yayınlanan haberlerde darbe girişiminde bulunulduğunu öğrendiğini belirtti.

Silah seslerini duymasının ardından dışarı çıktığını ifade eden sanık Erkenekli, örgütün şifreli haberleşme ağı 'ByLock' kullanıcısı olmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanının, 'Darbe girişimini olduğunu öğrendikten sonra niye okulda kalmaya devam ettin?' sorusuna Erkenekli, 'Bütün emirler askerlerin kışlada olması yönündeydi.' cevabını verdi.

Savunma yapan tutuksuz sanığa tutuklama

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı, haklarında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanıklar Çiçek ile Erkenekli'nin tutuklanmalarını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Çiçek'in tutuklanmasına, Erkenekli'nin ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine hükmetti.

Tutuklanmasına karar verilen Çiçek, duruşma salonunda polis ekiplerinin yaptığı işlemin ardından cezaevine sevk edildi.

Duruşmaya, pazartesi sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

İDDİANAME

Eski KHO Dekanı Tuğgeneral Kerim Acar ile eski KHO Kurmay Başkanı Albay İlhami Polat'ın da sanık olarak bulunduğu davada, Emniyet Genel Müdürlüğü, eski KHO Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ile Çetingöz'ün emir astsubayı Ahmet Çörpan da müşteki olarak yer alıyor.

'Darbe girişiminde 3 ayrı grup vardı'

İddianamede, sanıkların, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör amacıyla askeri komutanlıkların gasbedilmesi' ve 'terör amacıyla cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Darbe girişimi gecesi KHO'daki personelin 3 ayrı grup olduğu tespitine yer verilen iddianamede, ilk grubun günlük mesaiyi terk etmeyenler, ikinci grubun mesaiyi terk eden ancak Tabur Komutanı kurmay Binbaşı Hasan Hüseyin Eçik'in talimatıyla kışlaya gelen ve nizamiyede görevlendirilenler, üçüncü grubun ise eylemlerin başlaması üzerine okula çağrılan öğrenci adayı, dekanlık ve Savunma Bilimleri Enstitüsü çalışanlarından oluştuğu kaydedildi.

İddianamede, birinci grubun, darbe girişiminde aktif rol oynayan çekirdek personel olduğu, okul komutanını etkisiz hale getirerek, onun adına emirlerle çalışanları planlanan faaliyetlere sevk ettiği belirtildi.

İkinci grubun, nizamiyede görev alarak KHO'ya dışarıdan gelebilecek ve nakilleri engelleyebilecek halk ve darbe karşıtı kolluk kuvvetlerine karşı sabah saatlerine kadar silahlı ve mühimmatlı şekilde nöbet tuttuğu anlatılan iddianamede, üçüncü grubun, okul içerisindeki eylemleri organize eden İlhami Polat ve Kerim Acar'ın talimatı üzerine silah aldıkları, darbeyi yöneten grubun emirleri doğrultusunda kendilerine verilecek görevleri bekledikleri aktarıldı.

İddianamede bu grubun, okulun güvenliğini sağlama görevinin bulunmadığına dikkati çekildi.

Önceden planlanarak, girişim gecesi saat 21.50'den itibaren okul komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ün zorla alıkonulduğu, okulun sevk ve idaresinin zorla ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, bu saatten itibaren zanlılardan İlhami Polat'ın yönlendirmeleriyle, olay tarihinde tuğgeneral rütbesiyle KHO Dekanı olan şüpheli Kerim Acar'ın okul komutanı rolünü üstlendiği bildirildi.

İddianamede, olay gecesi KHO'daki tüm faaliyetlerde lider rolü oynayan kişinin Polat olduğu, Acar'ın ise 'olayda etkin olmayan pasif lider rolü üstlendiği' vurgulandı.

Olay günü öğrenci alım faaliyetleri için teşkil edilen 'Kesin Karar Kurulu'na başkanlık eden Okul Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ün nasıl derdest edildiği de anlatıldı.

Okul Komutanı, emir astsubayı ile aynı oda, 2 silahlı nöbetçi içeri, biri dışarıda kapı önünde olacak şekilde 16 Temmuz 2016 saat 10.30'a kadar alıkonuldu.

(04 Kasım 2017, 13:12)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=11620    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.011.971