Sakarya'da FETÖ/PYD kapsamında aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılanmasına devam edildi.
04.11.2017 20:14 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek isteyen darbe teşebbüsü sonrasında açılan davalar devam ediyor. Yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9'u tutuklu 67 polisin yargılanmasına devam edildi.
30.10.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada sanıklar ve avukatları; cumhuriyet savcısının bir önceki celsede, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 67 polisin 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan ise 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediği mütalaaya ilişkin savunmalarını yapmaya başladı.
Söz alan bir kısım sanık avukatı Cem Doğaç, mütalaaya iştirak etmediklerini söyledi.
Sanıkların hiçbirinin darbe girişimine fiili olarak katılmadığını savunan Doğaç, 'Haber merkezinden gelen SMS ile görev yerlerine geçmişler ve görevlerini yapmışlardır. Müvekkillerim hakkında 'ByLock' ile ilgili içerik tespit edilememiştir. İlk günden bu yana 'ByLock' ile ilgili yaptığımız savunmaları aynen tekrar ediyoruz. Tutuklu müvekkillerim ile tutuksuz sanıklar arasında hukuken hiçbir fark yoktur. Sanıkların tahliyelerini ve beraatlerini, mahkeme heyeti aksi kanaatte ise, lehe olan yasal indirimlerin kullanılmasını talep ediyoruz.' diye konuştu.
Diğer avukatlar da yazılı savunmalarını sunduklarını, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin beratlerini, mahkeme heyetinin aksi kanaatte ise, lehe olan yasal indirimlerin kullanılmasını talep etti.
Söz verilen tutuklu sanık Hasan Talas, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, 'Darbe teşebbüsünde bulunmadım. ByLock kullanmadım. Ayrıntılı izahatımı yazılı olarak sunuyorum. Önce beraatimi, sonra tahliyemi talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Tutuklu sanık Halil İbrahim Keskin de avukatının yaptığı ayrıntılı savunmaya katıldığını dile getirerek, 'Daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. 426 gündür tutukluyum. Ben ne yaptım diye düşündüm, bir şey bulamadım. İddianamede benle ilgili bir şey bulamadım. Görevim boyunca kanuna aykırı hiçbir şey yapmadım. Hiçbir terör örgütü üyesi değilim, hain FETÖ'yü lanetliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum.' diye konuştu.
Tutuksuz sanık E.E. de daha önce ayrıntılı savunma yaptığını belirterek, 'Hakkımda bir kişi beyanda bulunmuştur. Bu kişi etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için hakkımda ifade vermiştir. Bu ifadenin hükme alınmamasını talep ediyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum.' şeklinde savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ve avukatların esas hakkındaki savunmalarını yapması için duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.
01.11.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.
Sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya iştirak etmediklerini belirterek, müvekkillerinin beraatini istedi.
Tutuksuz sanık E.P, önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, 'Avukatımın beyanlarına katılıyorum. Bank Asya'da hesabım yoktur, ByLock kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum.' dedi.
Tutuksuz sanık H.Y, önceki savunmalarını tekrar ettiğini, suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, beraatini talep etti.
Tutuksuz sanık L.B, 'ByLock kullandığımı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu tespitte bir teknik hata olduğunu düşünüyorum. Tüm bu hususlar gözetilerek beraatimi talep ediyorum.' diye konuştu.
Tutuksuz sanık M.Y. de önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, 'Bank Asya'da hesabım hiç olmadı. Bilirkişi raporunda ismim dahi geçmemiştir. ByLock ile ilgili birçok mantık hatası vardır. ByLock tespitinin hatalı olduğunu düşünüyorum. Tüm suçlamaları reddediyorum, beraatimi talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Diğer tutuksuz sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini savunarak, beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ve avukatların esas hakkındaki savunmalarını yapması için duruşmayı erteledi.
Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, tüm sanıkların 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan ise 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
İDDİANAME
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 67 emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Mahkeme heyeti, 72 sanıklı davanın önceki duruşmalarında 5 sanığın dosyasının ayrılmasına karar vermişti.
Paralel yapı-09 Haziran (2017) 'Sakarya 67 sanık (ilk: 72 sanık) Emniyet Yapılanması' davası
(04 Kasım 2017, 20:14)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: