Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selçuk Üniversitesi'ndeki (SÜ) akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilenlerin de aralarında olduğu 12'si tutuklu 25 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada sanık İbrahim Arslan'ın talebi üzerine mahkeme başkanı, atılan tweetlerin dosyadaki çıktılarına bakarak, 'FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firari kişiler lehine, HSYK tarafından FETÖ'nün bertaraf edilmesine yönelik oluşturulan Yargıda Birlik Derneğinin aleyhine tweet atıyorsunuz. Attığınız tweetler sadece Bank Asya lehine de değil. Zaman gazetesi, FETÖ okulları hepsi var. Devleti yönetenlere karşı attığınız tweetleri saymıyorum bile.' dedi. Mahkeme başkanının bu cevabı karşısında sanık Arslan'ın sessiz kaldığı görüldü.
19.08.2017 18:26 Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selçuk Üniversitesi'ndeki (SÜ) akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilenlerin de aralarında olduğu 12'si tutuklu 25 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.
15.08.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katılarak ifade veren tutuksuz sanık A.M, lise döneminde FETÖ'nün dershanelerine gittiğini söyledi.
Üniversite yıllarında FETÖ'nün evlerinde kaldığını anlatan A.M, 'Ben bu cemaatin bir terör örgütüne dönüşeceğini nereden bileyim. Bu cemaate FETÖ denilmeden önce dershanelerine gittiysem, bu yapılanmanın dershanelerine giden herkes yargılanmalı.' diye konuştu.
Tutuklu sanıklardan Mücahit Ünal da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiğini ve demokrasi nöbetlerine katıldığını ifade etti.
Hakkındaki terör örgütüne üye olma suçlamasına ilişkin hiçbir somut delil bulunmadığını savunan Ünal, gizli tanık ifadelerini kabul etmediğini belirterek, üniversitedeki asistan yapılanmasından sorumlu olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.
Ünal, Bank Asya hesabındaki parayı da çektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
'Küçük kızımı 4 yaşına kadar bu cemaatin ana okuluna gönderdim. Okul yöneticileri Zaman Gazetesi abonesi olmam yönünde baskı yaptı. İlk başta abone olmamıştım. Velisi abone olan öğrenciler için okulda çeşitli sosyal faaliyetler düzenleniyordu. Kızım da 'baba biz bu programlara neden katılmıyoruz' dediği için abone olmak zorunda kaldım.'
Duruşma, yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.
16.08.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.
Tutuklu sanık İbrahim Arslan, savunmasında, Hukuk Fakültesinde en kıdemli öğretim üyesi olduğunu ve hiçbir öğrenciye ayrıcalık tanımadığını ileri sürdü.
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Hukuk Fakültesindeki FETÖ'cü akademisyenlerin yakalanmasına yönelik olarak yürütülen operasyonlara tepki gösteren Arslan, 'Sanki darbeyi Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi yapmış gibi 39 kişilik bir liste yayınlandı. Birkaç aylık asistanlar bile görevden alındı.' dedi.
Hakkındaki iddialara cevap vermek yerine, açığa alınma ve tutuklanma sürecini anlatan Arslan, mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.
Arslan, fakültede her zaman zıt gruplar arasında bir denge unsuru olduğunu ve SÜ'de değil de başka bir üniversitede olsa açığa dahi alınmayacağından emin olduğunu iddia etti.
Kendisinden şikayetçi olan öğrencilerin verdikleri ifadelerin asılsız olduğunu öne süren Arslan, 'İki öğrencim, benim sosyal medya hesabımdan Bank Asya'ya yönelik attığım tweetlerle ilgili acımasız ifadelere yer verdiğimi söylemiş. Ben bu yazdığım tweetlerin, sunulan dosyadan incelenmesini istiyorum.' diye konuştu.
Arslan'ın talebi üzerine mahkeme başkanı, atılan tweetlerin dosyadaki çıktılarına bakarak, 'FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firari kişiler lehine, HSYK tarafından FETÖ'nün bertaraf edilmesine yönelik oluşturulan Yargıda Birlik Derneğinin aleyhine tweet atıyorsunuz. Attığınız tweetler sadece Bank Asya lehine de değil. Zaman gazetesi, FETÖ okulları hepsi var. Devleti yönetenlere karşı attığınız tweetleri saymıyorum bile.' dedi.
Mahkeme başkanının bu cevabı karşısında sanık Arslan'ın sessiz kaldığı görüldü.
Paralel yapı-06 Mayıs (2017) 'Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Yapılanması 25 sanık' davası
(19 Ağustos 2017, 18:26)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: