Tam
EskidenYeniye
 

Edok Komutanları Darbe davası

Ankara'da, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski EDOK komutanlarına hakkındaki davada yargılama süreci başladı.

Önceki haber title=Sonraki haber

12.08.2017 13:31 Ankara'da, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski EDOK komutanlarına hakkındaki davada yargılama süreci başladı.

07.08.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra taraf avukatları da hazır bulundu.

Eski Korgeneral İyidil, tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevinden, sanık eski Tümgeneral Hamza Koçyiğit ise İzmir 2 Nolu F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Sanıkların savunmalarına geçilmeden önce sanık İyidil'in avukatı Abdullah Kaya, müvekkilinin huzurda savunma yapması için mahkeme salonunda hazır edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise İyidil'in yarınki duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

Taleplerin ardından sanıkların ifadelerine geçildi. İlk ifadesi dinlenen ise EDOK Muharebe Geliştirme Başkanı eski tuğgeneral Mehmet Topçu oldu. Topçu, 15 Temmuz günü bir yakının düğününde olduğunu ifade ederek, uçuş gerçekleştiren uçaklara ilişkin, 'Külliye'yi koruduğuna yordum' dedi.

O gece darbe olacağını bilmediğini savunan Topçu, şu ifadelere yer verdi:

'Darbe olacağını bilmiyordum. Bilseydim Merkez Ordu Evi'nde çocuklarımı bırakmazdım. Emniyetli bir yere ya da Batıkent'te bulunan evime götürürdüm.'

Topçu: 'Mehmet Partigöç'ten emir alacak adam değilim'

Topçu, suç gecesi kendisine sıkıyönetime ilişkin birtakım kağıtların verildiğini altında ise Mehmet Partigöç'ün imzasının bulunduğunu belirterek, ''Mehmet Partigöç'ten emir alacak adam değilim' diyerek, geri uzattım' değerlendirmesinde bulundu.

Suç tarihinde KKK EDOK Okullar Komutanı olan eski korgeneral Abdullah Barutcu ise ifadesinde darbeciler ve FETÖ'cüler ile bir bağının bulunmadığını olay gecesi tümen dışına çıkmadığını söyledi. Barutcu, olay gecesi Zekai Aksakallı'yı aradığını kaydederek, 'Ne olup bittiğini sorduğumda bana 'beni düğünde kaçırmaya çalıştılar'' dedi.

Ayrıca ifadesi dinlenen Barutcu, EDOK Okullar Komutanlığı görevine getirildiği zaman 3 bin öğrencinin güvenlik soruşturulması için MİT'e gönderdiğini ifade etti. Darbecilerin hazırladıkları atama listesi için ise 'Darbecilerin yazmış olduğu görev, şahsım için hiç bir şey ifade etmemektedir' açıklamasında bulundu. Barutcu, 'Darbecilerin 16 yaşındaki çocuklardan medet umacak kadar alçalabilecekleri kimin aklına gelirdi. Aklı başında olan hiçbir insanın darbeye teşebbüs etmemesi gerekirdi' ifadelerini kullandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık eski korgeneral Abdullah Barutcu ile sanık tuğgeneraller Mehmet Topçu ve Lütfü İhsan Yanıkoğlu savunma yaptı.

Dönemin EDOK Muharebe Geliştirme Daire Başkanı tutuksuz sanık emekli tuğgeneral Mehmet Topçu, 15 Temmuz'da düğünde olduğu sırada savaş uçaklarının alçak uçmaya başladığını, ilk başta bu uçuşların Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını düşündüğünü söyledi.

Daha sonra EDOK karargahına gittiğini, ilerleyen saatlerde sözde sıkıyönetim bildirisi ve ekindeki atama listesinin geldiğini anlatan Topçu, sanık eski tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün imzasının bulunduğu bu emirlere itibar etmediğini iddia etti.

Partigöç'ten daha kıdemli olduğunu, gelen emir mesajının silahlı kuvvetlerin hiyerarşi ve geleneklerine aykırı olduğunun ilk bakışta anlaşıldığını vurgulayan Topçu, EDOK'a bağlı okullar komutanlıkları ile diğer birliklere ulaşarak söz konusu emirleri dikkate almamaları için uyarılarda bulunduğunu öne sürdü.

İlerleyen saatlerde sanık eski EDOK Kurmay Başkanı tümgeneral Hamza Koçyiğit'in sivil bir araca binerek karargahtan ayrıldığını aktaran Topçu, 'Koçyiğit'in kışlayı terk ettiğini düşünmemiştim. Kışlanın emniyetini kontrol ettiğini zannettim ama sonra öğrendiğime göre kışlayı terk etmiş.' dedi.

Bunun üzerine karargahın emir komutasını devraldığını belirten Topçu, sanık Koçyiğit'in sabah saatlerinde kışlaya döndüğünü bildirdi. Topçu, 'Kendisine kışlada her şeyin kontrolümüzde olduğunu söyledim. 'Bizi üzecek tek olay var, zırhlı birliklerdeki darbeci general Ahmet Bican Kırker teslim olmadı. Ben gideyim yanlış yaptığını, bırakması için ikna edeyim' dedim. Koçyiğit de 'Bu bizim işimiz değil, birlik komutanını görevlendiririm' diyerek beni göndermedi.' ifadesini kullandı.

Topçu, sıkıyönetim ekindeki sözde atama listesinde isminin yer almasına ilişkin, 'Gelecek vadetmeyen, en son atanan komutanın emekliliğini istediği bir yerdir. Bu atamaya ilişkin bilgim yoktur, iradem dışında ismim yazılmıştır.' dedi.

Eski ÖKK komutanı bodruma saklanmış

Tutuklu sanık eski EDOK Okullar Komutanı korgeneral Abdullah Barutcu da savunmasına, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i lanetleyerek başladı.

Barutcu, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlığında görev yapmadığını, askerlik mesleği boyunca terörle mücadele kapsamında kritik noktalarda çalıştığını söyledi.

Korgeneral Zekai Aksakallı'dan önceki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) komutanı olduğunu belirten Barutcu, sözde atama listesinde isminin geçmesi nedeniyle yargılandığını belirtti.

15 Temmuz'da savaş uçaklarının sesiyle uyandığını, gelişmeleri anlamaya çalıştığını anlatan Barutcu, görev yaptığı karargahın nöbetçi amirinin kendisini arayarak sıkıyönetim ilan edildiğini söylediğini aktararak, 'Ben de 'bu durum okullar komutanlığını ilgilendirmez, emri dikkate almayın' dedim.' ifadesini kullandı.

Daha sonra ÖKK komutanı korgeneral Zekai Aksakallı'ya telefondan ulaştığını vurgulayan Barutcu, 'Neler olduğunu sordum. O da bana, 'Düğünde beni kaçırmaya çalıştılar ama karşı koydum. Anormal bir durum var' dedi. Aynı zamanda bana ikazlarda bulundu.' dedi.

Önceki ÖKK komutanı olması nedeniyle kendisinin de kaçırabileceğini düşündüğüne işaret eden Barutcu, bunun üzerine komşusu tuğgeneral Rıza Çağatay Erdoğan'ın evine gittiğini, burada yaklaşık bir saat kaldıktan sonra hep berlikte lojmanın bodrumuna geçtiklerini söyledi.

Barutcu, sabaha kadar burada kaldığını, geçen sürede darbe girişimine ilişkin hiç kimsenin kendisini arayıp bilgi vermediğini iddia ederek, 'Darbe sabahı bazı generallerin derdest edilmesi karşısında, o gece saklanmamızın ne kadar doğru bir davranış olduğunu fark ettim.' ifadesini kullandı.

'Darbeciler cezalandırılsın'

Göreve atandıktan sonra FETÖ ile etkin bir şekide mücadele ettiğini, bu kapsamda 3 bin askeri öğrencinin yeniden güvenlik soruşturmalarından geçirilmesi için gerekli çalışmaları tamamlayıp MİT'e gönderdiğini anlatan Barutcu, örgüt üyesi olmadığını savundu.

Demokrasiyi hedef alan her türlü girişimini karşısında olduğunu belirten Barutcu, 'Darbe bir suçtur, en büyük suçtur, bu suçu işleyen en ağır şekilde cezalandırmalıdır. Aklı başında bir insan darbeye teşebbüs etmemelidir. Buna rağmen bu girişimde bulunanlar, aklını ve iradesini başkasına satmış olmalıdır, yoksa bunun başka bir izahı olamaz.' dedi.

Sanık Barutcu'nun, savunma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Astsubayın isteğiyle Genelkurmaya gitmiş

Eski EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı sanık tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu ise üzerinden çıkan 1 dolar nedeniyle örgüt üyeliğiyle suçlandığını bildirdi.

15 Temmuz'da sabaha saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı karargahına gelerek sanıklar eski korgeneral Salih Ulusoy ve eski tümgeneral Mehmet Dişli ile görüştüğünü kabul eden Yanıkoğlu,
görüşmenin detaylarına ilişkin, '14 Temmuz'da Ulusoy paşanın emir astsubayı beni aradı. Paşanın emeklilik dilekçesini hazırladığını, Genelkurmaya gelip onu emekli olmaması için ikna etmemi istedi. 15 Temmuz'da görüşmek için karargaha gittim. Gitmişken üzerinde çalıştığımız bir proje için Mehmet Dişli ile de görüşmek istedim.' ifadesini kullandı.

Yanıkoğlu, 15 Temmuz'da, akşam yemeğinden sonra hava almak için dışarı çıktığı sırada savaş uçaklarının alçak uçuş yaptıklarına şahit olduğunu belirterek, gelişmelerden haberdar olmak için yakınlardaki internet kafeye gittiğini aktardı.

Köprülerin askerler tarafından kapatıldığına ilişkin haberlerden komutanı sanık Mehmet Topçu'yu bilgilendirmek için karargaha gittiğini iddia eden Yanıkoğlu, şöyle devam etti:

'Saat 22.40'ta karargaha geldim, Koçyiğit'e göründüm bir emrinin olup olmadığını sordum. O da bir yerleri arıyordu, olmadığını söyleyince ben de odama geçtim. İlerleyen saatlerde televizyondan Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet eden çağrısını izledim ve ilk kez darbe girişiminden haberdar oldum.'

Yanıkoğlu'nun gece saatlerinde yaşadığı sağlık problemi nedeniyle ilaç almak için karargahtan orduevinin misafirhanesine geldiğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, 'Bahsettiğin ilaçlar her ecza dolabında bulunabilecek düzeyde şeyler. Neden karargahın revirinden temin etmek yerine misafirhaneye kadar gittin?' diye sordu.

Yanıkoğlu da 'O an için düşünemedim' cevabını vermekle yetindi.

Duruşmaya yarın Metin İydil'in de aralarında bulunduğu sanıkların savunmalarıyla devam edilecek.

08.08.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapması beklenen davanın bir numaralı sanığı eski korgeneral İyidil, şekere bağlı yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevinden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı.

İyidil, dünkü duruşmada mahkeme huzurunda savunma yapma talebinde bulunmuştu. Bu talebi değerlendiren mahkeme, sanık İyidil'in tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevinden Ankara Adliyesine getirilmesini kararlaştırmıştı.

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, İyidil'in rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, tedavisi devam ettiği için duruşmaya katılmayacağını bildirdi.

Dava, sanık eski binbaşı Ersal Duman'ın savunmasıyla devam ediyor.

Duruşmanın dünkü bölümünde, sanık korgeneral Abdullah Barutcu ile sanık tuğgeneraller Mehmet Topçu ve Lütfü İhsan Yanıkoğlu savunma yapmıştı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, darbe girişimi sırasında İyidil'e korumalık yapan tutuksuz sanık eski binbaşı Ersal Duman hakim karşısına çıktı.

15 Temmuz'dan önce EDOK Muhabere Geliştirme Başkanlığı Alınan Dersler Merkezi Faaliyet Gözlem Kısmında gözlem subayı olarak görev yaptığını belirten Duman, örgüt üyesi olmadığını, yaşamı boyunca FETÖ karşısında durduğunu iddia etti.

Askeri okulda öğrenci olduğu sırada namaz kılmaya özen gösterdiğini, dini hassasiyeti nedeniyle bazı öğretmen subayların hedefi haline geldiğini öne süren Duman, gördüğü baskılara rağmen hiçbir zaman takiye yapmadığını, inandığı gibi yaşamaya özen gösterdiğini savundu.

FETÖ mensubu askerlerin deşifre olmamak için her türlü yola başvurduklarının itirafçı beyanlarında açıkça ortaya çıktığına işaret eden Duman, 'Eğer FETÖ'cü olsaydım onlar gibi bulunduğum yerde deşifre olmamak için ortama uyar, dini vecibelerimi yerine getirmezdim.' ifadesini kullandı.

15 Temmuz akşamı evde bulunduğu sırada televizyonda İstanbul'daki köprülerin askerler tarafından kapatıldığına ilişkin haberleri izlediğini anlatan Duman, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'ordu içindeki bir grubun kalkışması' şeklindeki açıklamasıyla darbe girişiminden haberdar olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine bilgi almak için EDOK Faaliyet İzleme Merkezini aradığını, telefona çıkan kadın bir binbaşının burayı bir daha aramaması için kendisini sert bir şekilde uyardığını öne süren Duman, şöyle devam etti:

'Amirlerim, ailem ve arkadaşlarımla görüştüm. Darbenin FETÖ'cülerin işi olduğunu söylediler. Görüştüğüm asker arkadaşlarımla darbecilere karşı direniş göstermemiz gerektiği konusunda hem fikir olduk. Kamuflajlarımı giyip silahımı kuşandıktan sonra televizyon izlemeye devam ettim. Bu sürede televizyona çıkıp darbe aleyhinde açıklama yapan komutanların darbecilere karşı vatansever subayların alanlara çıkması ya da bir girişimde bulunmalarına yönelik emir vermesini bekledim ancak hiçbiri bu yönde bir açıklama yapmadı.'

'Darbecileri ilk kez gördüm'

İlerleyen saatlerde darbecilere karşı mücadele etmek için evinin de bulunduğu Çağlayan Askeri Lojmanlarındaki sosyal tesislerin nizamiyesine gittiğini savunan Duman, burada Üsteğmen Yavuz Kaplan'ın da aralarında bulunduğu bir grup askerle karşılaştığını söyledi.

Üsteğmen Yavuz aracılığıyla Yarbay Nurettin Olcay ile telefonda görüştüğünü anlatan Duman, 'Yarbay Nurettin darbecilerin Zırhlı Birlikleri ele geçirdiklerini, bir generalin ortada dolaşıp komutan olduğunu söylediğini aktardı. Bu görüşmemizden sonra onun darbe karşıtı bir tutum gösterdiği için emrine girdim. Nizamiye kapısını tutan belediye araçlarının şoförlerine beni Zırhlı Birliklere bırakmalarını istedim. Nurettin yarbay beni nizamiyede aldı. Karargaha gidip, orada ilk defa darbeyi yöneten general ve subayları gördüm.' diye konuştu.

Burada bulunduğu sırada sanık eski korgeneral Metin İyidil'in bir grupla görüştüğüne şahit olduğunu aktaran Duman, bir zaman sonra İyidil'e başka bir karargahın personeli olduğunu, darbecilere karşı mücadele etmek için burada bulunduğunu söylediğini iddia etti.

Bunun üzerine İyidil'in kendisine korumalık yapması için emir verdiğini söyleyen Duman, bu emri kabul ederek İyidil'e gittiği yerlerde koruma olarak eşlik ettiğini, sabah saatlerinde ise evine döndüğünü belirtti.

Televizyonlarda İyidil'in darbe girişiminde yer aldığını öğrenince şaşkınlık yaşadığını savunan Duman, tutuklandıktan 7 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiğini söyledi.

Çapraz sorgu sırasında Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu'nun 'Gece boyunca İyidil'in yanındaydın. O sırada İyidil karargaha gelenlerle yaptığı görüşmede neler söyledi?' sorusuna Duman, İyidil'in o akşam yaptığı görüşmelerin içeriklerini hatırlayamadığını iddia etti.

Öte yandan, bugün savunma yapması beklenen davanın bir numaralı sanığı eski korgeneral İyidil, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığı için duruşmada hazır edilememişti.

Mahkeme Başkanı Otçu, İyidil'in sağlık durumunun elvermesi halinde yarın savunmasının alınacağını söyledi.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

09.08.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) komutanlarının yargılandığı davada, sanık eski korgeneral Abdullah Barutcu'nun tahliye edilmesine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar eski Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil, EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu, EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı eski tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu ile tutuksuz sanıklar eski EDOK Muharebe Geliştirme Daire Başkanı emekli tuğgeneral Mehmet Topçu ve EDOK Muhabere Geliştirme Başkanlığı Alınan Dersler Merkezi Faaliyet Gözlem Kısmında Gözlem Subayı eski binbaşı Ersal Duman hazır bulundu.

İzmir'de görülen 'Askeri casusluk kumpas davasından' tutuklu sanık EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

METİN İYİDİL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) komutanlarının yargılandığı davada, bir numaralı sanık eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral Metin İyidil savunma yaptı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakim karşısına çıkan İyidil, darbe suçlamasıyla yargılanmasının kendisi için büyük bir talihsizlik olduğunu savundu.

Askerlik yeminine sadık kaldığını, devlete ve millete ihanet etmeyi asla düşünmediğini öne süren İyidil, yaşamının hiçbir evresinde FETÖ'cülerle bir arada olmadığını iddia etti.

Darbe girişiminden önce EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı olarak görev yaptığını belirten İyidil, 15 Temmuz akşamı evde bulunduğu sırada bir arkadaşı tarafından arandığını, görüşmede askerlerin İstanbul'daki köprüleri trafiğe kapattığını öğrendiğini anlattı.

Bu gelişmeyi mesaj olarak dönemin EDOK Komutanı emekli Orgeneral Kamil Başoğlu'na illettiğini ifade eden İyidil, daha sonra televizyonda kışla dışına çıkan tankları gördüğünü söyledi.

Kısa bir süre sonra Başoğlu'nun eşinin kendisini arayarak, kocasının askerler tarafından alıkonulduğunu söylediğini belirten İyidil, 'Kafam iyice karıştı, Ankara'da uçaklar uçuyor, İstanbul'da köprüler kapatılmış ve devletin bir generali götürülüyor.
Kamil'in başına gelenler benim de başıma gelir diye evden ayrıldım.' dedi.

'Darbe yapılıyor diyemedik'

Emekli Albay Levent Altuncu'nun evine geçtiğini, burada bir dizi telefon görüşmesi yaptığını anlatan İyidil, o ana kadar darbe girişimi olduğuna dair kesin bir hüküm veremediğini ifade ederek, 'Siviller bize göre olayın adını daha rahat koydu. 44 senelik askerim, yetiştirilme şeklimizden olsa gerek bir şekilde 'darbe yapılıyor' diyemedik.' diye konuştu.

Kendisiyle aynı karargahta görev yapan Korgeneral Faruk Şengül ile buluşmak için bir kafeye gittiğini, bu sırada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in kendisini aradığını anlatan İyidil, 'Necdet Paşa, 'Ne oluyor Metin' diye sorunca bir şey bilmediğimi, emniyetimi alıp beklemeye başladığımı söyledim. O da 'Devletimize yönelik bir faaliyet var. Birliklerinizin yasa dışı bir faaliyete girmesini önleyin' dedi.' ifadelerini kullandı.

Şengül ile bir araya geldikten sonra sabah saatlerine kadar darbecilere karşı mücadele ettiğini ileri süren İyidil, şunları söyledi:

'Faruk Şengül ile buluştuktan sonra ne yapacağımızı konuştuk. Sözde emirlere uymayacağımızı kararlaştırdıktan sonra emrimizdeki birliklere ulaşıp dışarı çıkmalarını önlemek için mücadele ettik. Şengül 5, ben ise 12 birliğime ulaşarak dışarı çıkmamalarını, gerekirse 'darbecilerin kafasına sıkın.' diye emir verdim. Ben devletime sahip çıktım, bugün de devletin bana sahip çıkmasını istiyorum.'

Dönemin Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol'u aradığını, görüşmede Akyol'un, Genelkurmaydan gelen emir üzerine görevden alındığını, yerine ise bir tuğgeneralin atandığını söylediğini aktaran İyidil, 'Akyol, görevi devrettiğini söyleyince 'Öyle iş mi olur, gecenin bir yarısında kim kimi görevinden alıyor. Bu sahte olabilir.' dedim. Birliğini bırakmamasını ve direnmesini istedim.' iddiasında bulundu.

Daha sonra aradığı dönemin Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı eski tümgeneral Metin Akkaya'nın kendisine Isparta sıkıyönetim komutanı olduğunu söylediğini belirten İyidil, şunları kaydetti:

'Ben de 'O emir hainlerin, emre uymayacaksın.' dedim. 'Emri gördün mü?' diye sorunca 'Hayır ama Salih Ulusoy imzalamış.' dedi. Öğrendiğim kadarıyla orada kursta olan Harbiyelileri Antalya'ya, oradan da Ankara'ya getireceklermiş. Bunun üzerine 'O öğrenciler hemen geri gelecek, çocukları emniyete alın hiçbir harekat olmayacak.' diye emir verdim.
Adam beni aramıyor, ben arıyorum, 'Harbiyeliler dışarı çıktı.' diyor. Amaç ihtilale destek vermek, yoksa gece gece ne işleri var dışarıda Harbiyelilerin? 'Bu emri uygulamazsan tarih seni yargılar, uyarsan kahraman olarak anılırsın.' dedim. Bunun üzerine Ankara'ya getirilmek için dışarı çıkarılan Harbiyeliler kışlaya geri getiriliyor.'

Kendisine bağlı bir diğer birlik Topçu ve Füze Okul Komutanı eski tümgeneral Osman Ünlü'yü de aradığını anlatan İyidil, görüşmesine ilişkin, 'Ona, 'Neredesin Osman?' dedim. O da bana 'Düğündeydim, beni aradılar, 4. Kolordu Komutanlığına gidiyorum.' dedi. 'Ne diye gidiyorsun?' diye sorunca, 'Kolordu Komutanı olmuşum.' cevabını verdi. Ben de 'Oğlum sen tümgeneral değil misin, nasıl kolordu komutanı olursun?' diyerek derhal geri dönmesini istedim. Bana 'Neden?' diye sorunca 'Senin haberin yok mu Kamil'i almışlar. Sen nasıl bir subaysın, bunu nasıl anlamazsın, derhal birliğine geri dön.' emrini verdim.' ifadelerini kullandı.

Daha sonra yeniden Zırhlı Birlikleri aradığını, Albay Cenk Yüce'ye tankların dışarı çıkarılmaması için kesin emir verdiğini öne süren İyidil, kendilerine karşı koyan darbecilerin derdest edilmesini istediğini savundu.

İlerleyen saatlerde Korgeneral Şengül ile birlikte haber kanallarına bağlanarak darbe karşıtı mesaj verdiğini, Cumhurbaşkanı ve milletin emrinde olduğunu dile getirdiğini belirten İyidil,
bu konuşmasından sonra halkın zırhlı birliklere gelerek darbecilere tepki gösterdiklerini söyledi.

Karargaha 'tutuklanma endişesi' ile gitmemiş

Zırhlı birliklerde darbeci bir tuğgeneral ile iki albayın direndiği haberinin gelmesi üzerine teğmenlere zarar gelmeyecek şekilde darbecilerin bulunduğu binanın tank toplarıyla ateş altına alınması için emir verdiğini öne süren İyidil, daha sona Korgeneral Şengül ile gelişmeleri yerinde görmek için zırhlı birliklere gittiğini dile getirdi.

İyidil, 'Ulaştırmada duran bir albaydan kalaşnikof aldım. Faruk ile birlikte tutuklamalar hakkında bilgi almak ve komutayı devralmak için zırhlı birliklere gitmek için hazırlandık.
Emrimizde asker yoktu, derdest edilen komutanları kurtarmak için bir birlik temin etmemiz gerekiyordu. Bunun için Isparta'daki Eğitim Destek Taburu gibi liyakatli taburu seçtik. Böyle bir hazırlık yaptık. Bu kapsamda Isparta valisine telefon edip kendisine bilgi verdim. Komutanlara da ben emir vermeyene kadar intikal yapılmamasını söyledim.' diye konuştu.

Zırhlı birliklere geldiğinde karargah binasının önünde 20 kişilik bir grubun olduğunu, kendisini karşılayan Albay Sefa'nın tutuklanan darbeciler hakkında bilgi verdiğini anlatan İyidil, 'Bu arada polisin geldiği, tutuklananların kime teslim edileceği konuşuldu. Ben de 'Merkez komutanlığını aradık onlara vereceğiz, onlar ne yapıyorsa yapsın.' dedim. 4 tane land araç geldi, herkes sivildi. Polis yelekli biri geldi koluma girdi, 'Konuşabilir miyiz?' dedi. Kendisinin disiplin subayı Barış Dedebağ olduğunu söyledi, sonra 'Metin Paşanın tarafı hakkında şüphe yok, ben de emri altına giriyorum.' dedi. Tabii orada her şey hızlı gelişiyor, herkes birbirinden şüpheleniyor. Barış sonra tutuklananları görmek istedi. Daha sonra Zırhlı Birlikler Kurmay Başkanı gelince emir komutayı ona teslim ettim ve oradan ayrıldım.' dedi.

Çapraz sorguda bir soru üzerine İyidil, tutuklanma endişesi nedeniyle EDOK karargahına gitmediğini iddia etti.

FETÖ üyesi olmadığını, kız kardeşinin sağlık sorunları nedeniyle 2015'te emekli olmak için müracaat ettiğini ancak bu talebinin olumlu karşılanmadığını belirten İyidil, 'Eğer komutanlar kabul etmiş olsaydı bugün sivil olmuş olacak ve burada olmayacaktım.' dedi.

Darbecilerin sözde sıkıyönetim emriyle birlikte yayınladıkları atama listesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine alındığını, bu durumun darbecilerle birlikte hareket etmediğinin örneklerinden biri olduğunu savunan İyidil, 'Beni kuvvetin emrine almışlar, yani görevden el çektirmişler. Çünkü onlarla hareket etmeyeceğimi biliyorlardı.' diye konuştu.

İyidil'in savunmasının tamamlanmasıyla duruşmaya ara verildi.

ARA KARAR

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanık avukatlarının talepleri ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Buna göre heyet, sanık eski korgeneral Barutcu'nun, 'suçun vasfı ve mahiyeti', 'delillerin sanık lehine değişme ihtimalinin bulunması' ve 'tutuklu kaldığı süre' göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, sanık Koçyiğit'in aynı suçlamalarla yargılandığı İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak, davanın birleştirilmesinin talep edilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların cep telefonlarının HTS kayıtlarıyla internet trafiğine ilişkin ilgili kurumlardan bilgi istenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

Davada, İyidil'in yanı sıra suç tarihinde KKK EDOK Okullar Komutanı olan eski korgeneral Abdullah Barutcu, EDOK Harekat Eğitim ve Öğretim Başkanı eski tuğgeneral Lütfü İhsan Yanıkoğlu, EDOK Kurmay Başkanı eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, EDOK Muharebe Geliştirme Başkanı eski tuğgeneral Mehmet Topçu, EDOK Muharebe Geliştirme Başkanlığında gözlem subayı eski binbaşı Ersal Duman ve EDOK Eğitim Yöneticisi ve Öğretmen Yetiştirme Okul Komutanlığı Harekat ve İstihbarat Subayı eski albay Süleyman Güven yargılanıyor.

İddianamede sanıkların 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' suçlarını işledikleri belirtiliyor.

Ayrıca İyidil, 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', diğer sanıklar ise 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ile suçlanıyor.

Partigöç ile görüşmüş

İddianamede, Genelkurmay çatı davası sanıklarından Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı eski tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün kasasında, şüpheli İyidil'in FETÖ/PDY mensubu olduğuna dair belgelerin bulunduğu kaydediliyor.

İyidil'in, darbe girişiminden önce FETÖ/PDY mensubu askerlerle darbeye hazırlık konusunda düzenli görüşmeler yaptığı öne sürülen iddianamede, İyidil'in, 15 Temmuz'da sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olan ve atama listelerinde imzası bulunan Genelkurmay çatı davası sanıklarından Mehmet Partigöç ile de Genelkurmay Karargahı'nda görüştüğü ifade ediliyor.

İddianamede İyidil'in, Isparta Dağ Komando Okulunda eğitim gören harbiyelilerin Ankara'ya getirilip, darbe kalkışmasında kullanılabilmesi için çaba gösterdiği öne sürülüyor.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-13 Haziran (2017) 'Ankara 7 sanık Darbe Yap./EDOK Komutanları' davası

(12 Ağustos 2017, 13:31)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=11077    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.007.228