Tam
EskidenYeniye
 

Kara Kuvvetleri Darbe davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

29.07.2017 13:10 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

24.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlığın avukatı Uğur Çağlar katıldı.

Savunma yapan sanık eski Binbaşı Cevdet Serbest, hakkındaki iddiaları reddederek, 'Hain FETÖ'nün okullarına gitmedim. Hain abilerinden hiç birisini tanımıyorum. Eşim KPSS'ye girmedi, ev hanımı' dedi.

Olay gecesi tatbikat denilerek karargaha gittiğini, terör saldırısı olduğunun da konuşulduğunu belirten Serbest, gece yarısından sonra darbe girişimi olduğunu anladığını ve bu andan itibaren hiçbir olaya karışmadığını, kimseye ateş etmediğini, olay yerinde silahını kılıfından bile çıkarmadığını iddia etti.

Emekli Tümgeneral Ali Doğan İnce'yi derdest etmek üzere Merkez Orduevi lojmanlar bölgesine giden 4 darbeci personelden biri olduğu iddia edilen Serbest, Tümgeneral İnce'nin araç istemesi üzerine kendisini almaya gittiklerini ileri sürdü.

Sanık Serbest, nizamiye girişinde duran araca silahıyla yaklaşan Uzman Çavuş Erdal Anbarcı'nın, kimliklerini sorduğunu, kimlikleri verdikleri anda silahın namlusunu aracın içine uzattığını ve çatışma yaşandığını anlattı.

Çatışmanın ardından karargaha geri döndüklerini ve olayın gerçek yüzünü anlamaya başladığını iddia eden Serbest, 'Gerçekten Ali Doğan İnce'yi kaçırmak istesek, farklı bir harekat tarzı izlerdik.' dedi.

Karargaha döndükten sonra yaşadıkları olaylar nedeniyle 3-4 kez revire gittiğini, ardından da boş bulduğu odalarda gece boyunca ara sıra dinlenmek için uyuduğunu anlatan Serbest, 'Maksadı iyi de gözükse benim yaşadığım olay benim için yeterdi. Olayın ayrıntılı incelemesini yapacak durumda değildim. 3-5 kere kendimi normalleştirmek için revire gittim. Başka da bir olaya katılmadım' diye konuştu.

Sanık eski Kurmay Binbaşı Turgut Akgül ise savunmasında hain darbe girişimini şiddetle kınadı. Olay günü mesaiyi bitirip evine gittiğini, ardından o dönemde şube müdürü olan Piyade Kurmay Albay Muzaffer Düzenli'nin kendisini mesaiye çağırdığını belirten Akgül, ilk önce tatbikat yapılacağının söylendiğini, karargaha geldiklerinde terör saldırısı şeklinde söylentiler de duyduğunu anlattı.

Terör saldırısına karşı karargahın korunması için tedbir alınması emrinin geldiğini, bu emri yerine getirdiklerini savunan Akgül, gece yarısına doğru kalkışma girişimini öğrendiğini, bundan sonra muhakeme yapmaya başladığını, Kara Kuvvetlerinde kalkışmaya iştiraka ilişkin bir eyleme rastlamadığını ileri sürdü.

Karargahta ve çevresinde, herhangi bir anormal durum bulunmadığını, tank, zırhlı araç gelmediğini belirten Akgül, karargahtaki eylemler kapsamında sadece karargahın çevre emniyetini aldıklarını iddia etti.

Gece boyunca telefon ve televizyondan haberleri izlediklerini, yalnızca karargahın güvenliğini sağladıklarını ileri süren Akgül, halkın her yerde kalkışan birliklere tepki gösterdiğini televizyonlardan öğrendiklerini, Kara Kuvvetleri Karargahı'na halkın gelmediğini, karargah ile olumsuz herhangi bir haber görmediklerini dile getirdi.

Sabaha karşı da kalkışmanın bastırıldığını öğrendiklerini anlatan Akgül, kalkışmanın başarısız olduğunu öğrendikten sonra kantinin açıldığını, buradan kredi kartıyla alışveriş yaptığını söyledi.

Darbe girişiminin ertesi günü, saat 11.00 civarında evine gittiğini ve ertesi günü mesaiye geldiğini kaydeden Akgül, 25 Temmuz'a kadar görevine devam ettiğini, bu tarihte gözaltına alındığını, 22 Kasım'da da meslekten ihraç edildiğini bildirdi.

Sanık eski kurmay binbaşı Turgut Akgül'ün savunmasının ardından avukatı Ayten İzmirli söz aldı. İzmirli, daha önce dile getirdiği, heyetteki başörtülü hakimin değiştirilmesi talebini yineledi.

Mahkeme heyetinde üye olarak görev yapan başörtülü hakim Nuray Hopikoğlu'nun duruşmadan reddi talebinin daha önceki duruşmada reddedildiğini hatırlatan İzmirli, 'Bir hakimin türbanlı olarak duruşmalara çıkması laiklik ilkesine aykırılıkla sınırlı kalmaz, yargı bağımsızlığı ve tarafısızlığı ilkesinin de ihlali sonucunu doğurur.' diye konuştu.

Avukat İzmirli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tanık olarak dinlenilmesini de talep etti.

Savunma yapan sanık eski topçu binbaşı Mustafa Şahin, mesailer genellikle uzun olduğundan, darbe girişimi gecesi de karargahta bulunduğunu, sonrasında tatbikat yapılacağının söylendiğini aktardı.

Tatbikat nedeniyle karargaha giriş ve çıkışın yasaklandığını, bu nedenle personele çıkış için izin vermediğini belirten Şahin, televizyonu kapattırdığının da iddia edildiğini hatırlattı. Şahin, darbe girişiminin yaşandığı anlaşıldıktan sonra bir albayın emriyle, toplanan kalabalığın dağılması için televizyonu kapattırdığını kabul ederek, haberleri izletmemek gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Nizamiyedeki askerlerin görevlendirilmesini de kendisinin yaptırdığının iddia edildiğini aktaran Şahin, askerlere talimat bile vermediğini ileri sürdü.

Sigara kullandığını, yarım paket sigarası kaldığı için etrafındakilerden gece boyunca sigara istediğini aktaran Mustafa Şahin, 'Darbe yapılacağından haberdar olsam, sigara konusunda hazırlıksız olur muydum?' şeklinde savunma yaptı.

Mustafa Şahin, karargahta bulunduğu süre içinde kimseye talimat vermediğini, kimseden emir ve talimat almadığını, kimseyle irtibatı olmadığını, 18 Temmuz'da mesaiye gittiğinde gözaltına alındığını ifade etti.

FETÖ ile ilişkisinin bulunmadığını, tercih ettiği hiçbir yere tayin olamadığını, yurt dışında görevledirilmediğini, ByLock kullanmadığını, örgütün okullarına gitmediğini ileri süren sanık Şahin, eşini katalogdan seçmediğini söyledi. Şahin, eşinin bir kaç kez girmesine rağmen KPSS'de başarılı olamadığını ve atanamadığını anlattı.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

25.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklardan darbe girişimi gecesi vardiya amiri eski Albay Atila Tanrıver, savunma yaptı.

Darbe girişimi gecesi nöbetçi olduğunu belirten Tanrıver, saat 20.30 civarında karargahta personel başkanının derdest edildiğinin söylendiğini, 21.00'den sonra da sanıklardan eski Tuğgeneral Erhan Caha'nın, kamuflajlı ve silahlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezine geldiğini aktardı.

Erhan Caha'nın, personele sert bir sesle, 'Silahlı Kuvvetlerin yönetime el koyduğunu, 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, emir haricinde davranılmaması gerektiğini' söylediğini belirten Tanrıver, 'Bir sessizlik oldu, donup kaldık. Ters bir şeyler olduğunu sezinledim, Erhan Caha ile ters düşmemek için 'herkes sakin olsun' dedim. Bu saatten sonra da Harekat Merkezinin kontrolü bende değildi.' dedi.

Sanık Tanrıver, Erhan Caha'nın, kendisine karargaha giriş ve çıkışın yasaklandığını, Genelkurmay Başkanlığından emirler geleceğini ayrıca amiri eski Tuğgeneral Adem Boduroğlu'nu çağırmasını söylediğini aktardı.

Ardından saat 22.00 civarlarında, sıkıyönetime ilişkin mesajların gelmeye başladığını, çıktılarının alındığını anlatan Tanrıver, bu mesajların tüm birliklere gönderildiğini belirtti.

Harekat Merkezine sabah saat 06.30 sıralarında bu kez Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak imzalı 'sıkıyönetim emrine uyulmamasına' ilişkin bir mesaj geldiğini, bunun da çıktısının aldığını, mesajı birliklere çekip çekmemek konusunu sorduğu amiri Boduroğlu'nun, 'Önemli değil' diyerek geçiştirdiğini savundu.

Bir süre geçtikten sonra Boduroğlu'na mesajı tekrar çekip çekmemeyi sorduğunu, yine aynı yanıtı aldığını ileri süren Tanrıver, Boduroğlu'nun, Harekat Merkezi'nden birkaç dakikalığına ayrılması üzerine yanındaki diğer personelle, 'mesajı çekersek ne olur' diye fikir alışverişinde bulunduklarını ve saat 07.00-08.00 civarında bu mesajın tüm birliklere çekilmesi emrini verdiğini iddia etti.

Mesajı çektiklerinin gizli tutulması konusunda karar aldıklarını, mesajın çekildiğine dair evrakı da eski evrakın arasına sakladıklarını anlatan Tanrıver, sabah saatlerinde gelen personele görevi devredip evine gittiğini, gözaltına alındığı 28 Temmuz 2016'ya kadar da kadar görevde olduğunu ifade etti.

Sanık Tanrıver, şu savunmayı yaptı:

'15 Temmuz günü normal prosedürü uyguladım. Harekat Merkezi en kritik alan, ben kritik bir yerde nöbetçiyim, sonradan gelmedim. Ben sadece işini yapmaya çalışan, fırtınanın ortasında kalan maalesef nöbetçi bir kişiyim. Hükümetimi devirme gibi bir niyetim asla yok. Tüm sıralı amirlerimden şikayetçiyim. Sıkıyönetime ilişkin mesajların ilki kargaşa içinde gitti, değerlendiremedim. Mesaj çeken çocukları suçlayamıyorum. Biz eksi ikinci kattayız, yukarıda silahlı personel geziyor. Bocaladım. Masumum, suçum sadece o gece nöbetçi olmak. Kesinlikle FETÖ terör örgütü ile bağlantım yoktur, araştırılırsa bu ortaya çıkacaktır. Bu örgütten kimseyi tanımıyorum ve kimseyle irtibatım yoktur. Bu örgütten ve bize bilgi vermeyen kişilerden şikayetçiyim. Bir gecede hain olunmuyor. Ben hain değilim.'

Savunmasının ardından soruları yanıtlayan sanık Tanrıver, 'Darbe olduğunu anladınız, Adem Boduroğlu'nu da darbeci olarak düşündünüz. Derdest edemez miydiniz?' sorusu üzerine, 'Anormal bir durum vardı, silahlı personel yukarıda geziyordu. Açık tehdit yoktu ama tedirginliği hissettik. Bu işe gönül vermiş bir askerin amirine kolay kolay karşı gelmesi çok zor. Aldığımız eğitimden dolayı amirinize kolay kolay dokunamazsınız.' dedi.

Savcılık ifadesinde darbecilerin sıkıyönetim mesajını birliklere gönderdiğini kabul eden ancak hakim karşısında bu beyanlarını kabul etmeyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı eski Tuğgeneral Adem Boduroğlu, duruşmaya verilen öğle arasının ardından soruları yanıtladı.

Sıkıyönetim mesajlarıyla ilgili savcılık ifadesinde anlattığı bölümler okunan ve 'Bunları söylemediyseniz bu kadar uzun paragraf nasıl ifadenize girmiş?' sorusu sorulan Boduroğlu, 'Bilmiyorum. Ben böyle bir şey söylemedim.' dedi.

İfadesindeki, 'Genelkurmay'ın mesajlarını çekmek zorunda kaldım.' şeklindeki beyanı da okunan Boduroğlu, bu sözleri de söylemediğini iddia ederek, 'Hangi şartlarda nereden geldiğimiz malum, şeker rahatsızlığım nedeniyle üç gün komada kaldım. O anda yanımda bir hanımefendi avukat vardı, kendisini bir daha görmedim. Bu ifadeleri orada söylediğimi hatırlamıyorum.' diye konuştu.

Sıkıyönetim mesajlarının birliklere gönderilmesine ilişkin sanıklardan Erhan Caha ile aralarında geçen diyaloglar da ifadesinden okunan Boduroğlu, Caha ile arasında böyle bir konuşma geçmediğini ileri sürdü.

Darbe girişimine katıldığına dair aleyhinde birçok ifade bulunduğu hatırlatılan Boduroğlu, bu kişilerin kendisi hakkında verdiği ifadeleri de kabul etmedi.

Sanık Boduroğlu, 'Aleyhinize ifade veren bu kişilerle aranızda bir husumet mi var?' sorusu üzerine, 'Bazı kişilerle sürtüşmelerim hep oldu. Görevini yapmayanlar olduğu zaman, gözyaşına bakmadan savunmasını aldığım, hak ettiği cezayı verdiğim isimler olmuştur. O gece harekat merkezinde suçlu birisi lazımdı.' şeklinde konuştu.

Sanıklardan, darbe girişimi gecesi vardiya amiri olan eski Albay Atila Tanrıver'in, 'Darbe olduğunu biliyordunuz, bizi neden uyarmadınız?' sorusu üzerine Boduroğlu, şunları söyledi:

'Karargaha geliyorum, içeri alınmıyorum. 'Generalim, içeriyi arayın beni tanıyan vardır' diyerek içeri zorla giriyorum. Komutan derdest edilmiş, siz bana bir şey söylemiyorsunuz, anlatmıyorsunuz. Sen zaten inanmışsın darbe yapılacağına. Ben zaten bilsem sizi sopalayarak çıkarırdım. Kiminle işbirliği yapıp emirleri nasıl yayınladın bilmiyorum. Bana 'Komutanım mesaiye gel, anlatacağım' dedin. Üç kere araç istedim göndermedin. Otostopla mesaiye geliyorum, nasıl darbeciyim ben?'

Sanık Boduroğlu, FETÖ üyesi olmadığını, darbe girişimi gecesi kimseye emir vermediğini, eline silah bile almadığını iddia etti. Şeker hastalığı nedeniyle zaman zaman komaya girdiğini belirten Boduroğlu, cezaevi koşullarının uygun bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesini istedi.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

26.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklardan eski Yarbay Dinçer Özcan, alarm emri verildiği gerekçesiyle saat 00.50 civarında karargaha gittiğini, bu saatte ortamın sakin olduğunu, darbeye ilişkin bir olay görmediğini iddia etti.

Odasının bulunduğu ikinci kata çıktığını, sadece görev yerinde bulunmaktan dolayı suçlandığını ileri süren Özcan, FETÖ ile bağının bulunmadığını savundu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında işe başlayalı 5 gün olduğunu, darbe girişimi gecesi yaşananlar nedeniyle askeri refleks göstererek karargaha gittiğini ileri sürdü.

Karargaha geldikten sonra vaktinin çoğunu odasında geçirdiğini, ara sıra koridorlarla tek başına dolaştığını anlatan Özcan, karargahtan sabah saatlerinde ayrıldığını, 18 Temmuz 2016'da mesaiye geldiğinde gözaltına alındığını kaydetti.

Özcan, 'Bundan 50 sene sonra hiçbirimiz bu dünyada olmayacağız. Tutuklu kaldığım bir yıl boyunca inzivaya çekilmiş gibi oldum. Allah bizim katlanmamız için böyle bir fırsat verdi. Bu fırsat olduğu için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum.' dedi.

Darbe girişimi gecesi 'Karşı çıkan olursa vurup indirelim' dediğinin iddia edildiğini, bu yönde bir beyanı olmadığını ileri süren sanık Özcan, Tokat'taki bir soruşturmada FETÖ/PDY üyesi bir itirafçının kendisi hakkında söylediği beyanları da kabul etmedi. İtirafçının, 'O dönemde yapıya mensup olduğunu bildiğim ve bizzat benim ilgilendiğim Dinçer Özcan, kod adı Hamza'dır. Bu şahısla ilgilenmeye başladığım dönemde babası vefat etmişti.' şeklinde verdiği ifadenin 'iftira' olduğunu iddia eden sanık Özcan, 'Bu kişiyi tanımıyorum. Hakkımdaki ifadeler kumpas, kurma, maksatlı. Örgüt fişleme konusunda uzmandır. İtirafçının benimle ilgili söylediği bilgileri bulmak kolaydır.' savunmasını yaptı.

Duruşma, yarın sanıkların tahliye taleplerine ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam edecek.

27.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Duruşmada, Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerine ilişkin beyanlarını aldı.

Haklarındaki suçlamaları reddeden sanıklar, bir yıldır cezaevinde bulunduklarını belirterek, tahliyelerine karar verilmesini istedi. Sanık avukatları da tutukluğa itirazlarına ilişkin beyanlarını dile getirdi.

Duruşmaya, yarın avukatların tahliye taleplerine ilişkin beyanlarıyla devam edilecek.

28.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlık, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmanın sabahki bölümünde sanıklar ile avukatlarının taleplerini dinledi.

Sanıklardan eski Tuğgeneral Erhan Caha, karargahlarda silah taşımayı düzenleyen yönergenin Genelkurmay Başkanlığından istenerek dosyaya girmesini talep etti.
Caha, verdiği hatalı emirlerden zarar gören 3 kişinin sorumluluğunun bulunmadığını belirterek, tahliyelerini istedi.

Eski Albay Mutlu Serkan Vurdem, aleyhinde tanıklık yapan bir subayın FETÖ ile iltisak iddiasıyla TSK'dan ihraç edildiğini kaydetti. Vurdem, bunun da dikkate alınarak hakkındaki tutukluluk kararının yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu.

Sanık Oğuzhan Çelikoğlu da dosyasındaki 2 ifadenin geçersiz sayılmasını istedi. FETÖ'den tutuklanan 2 polisin baskısıyla ifade verdiğini anlatan Çelikoğlu, bu polislerin darbe girişiminin FETÖ tarafından değil de TSK'nın emir komuta zinciri içinde gerçekleştirildiğini söylemesi yönünde kendisine baskı yaptığını öne sürdü.

Sanık Resul Savaş da en alt rütbede bulunduğunu ve suç oluşturacak herhangi bir eyleme katılmadığını dile getirerek tahliye talebinde bulundu.

Abdullah Polat ise askerlik mesleği boyunca mutlak itaat kültürüyle yetiştirildiğini, 15 Temmuz akşamı da emir komuta zinciri içinde hareket ettiğini, suç sayılacak herhangi bir eyleme katılmadığını ifade etti. Polat, tahliyesi ve beraatini istedi.

Emrullah Kaya da dosyasının ayrılması ve tahliyesini talep etti.

Abdullah Yiğit ise Kara Kuvvetleri Karargahına hiç gitmediğini, darbeyi öğrenir öğrenmez Etlik'teki Lojistik Komutanlığına geldiğini ve darbe karşıtı faaliyet yürüttüğünü savundu. Bu faaliyetlerine ilişkin tanıklar bulunduğunu anlatan Yiğit, tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da tahliye ve beraat taleplerini dile getirdi.

Duruşmaya verilen öğle arasının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Cüneyt Soyraç, Halit Şimşek, Emrullah Kaya, Turgay Kurt, Ahmet Aktaş, Önder Kamiloğlu ve Erman Arısoy'un tahliyesine hükmetti.

Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 13 Kasım-1 Aralık tarihlerinde görülmek üzere erteledi.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-10 Nisan (2017) 'Ankara 150 sanık Darbe Yap./Kara Kuvvetleri Yapılanması' davası

(29 Temmuz 2017, 13:19)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10968    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.011.471