Tam
EskidenYeniye
 

Kara Kuvvetleri Darbe davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanıklı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

15.07.2017 12:06 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanıklı davaya devam edildi.

11.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen, sanıklar ve avukatlarının katıldığı duruşmaya, şehit ve gazi yakınları ile darbe girişiminde darbecilerce derdest edilen, davanın müştekilerinden Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk katıldı.

Davada, sanıklardan eski Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Korgeneral Yıldırım Güvenç savunma yaptı. Güvenç, Akıncı Üssü'ndeki askeri hareketlilik üzerine 16 Temmuz saat 02.15'te Akıncı Üssü'nü aradığını ve nöbetçi amirle görüştüğünü ifade ederek, uçuşların engellenmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

Darbe girişimini lanetlediğini söyleyerek savunmasına başlayan Güvenç, darbe girişiminde yer almadığını, darbeyi bastırmak için faaliyetlerde bulunduğunu öne sürdü.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde 18-30 Temmuz arası izin planlaması yaptığını ileri süren Güvenç, 15 Temmuz akşamı saat 20.45'te lojmanına gittiğini belirtti.

Lojmanında dinlendiği sırada dışarıdan gelen sesler üzerine Hava Korgeneral Tayfun Fikret'in kaçırıldığını öğrendiğini aktaran Güvenç, nizamiye nöbetçilerini arayarak bilgi aldığını, ardından da Merkez Komutanlığından bilgi istediğini kaydetti.

Merkez Komutanlığından görüştüğü yarbay ile arasındaki diyaloğu anlatan Güvenç, 'Yarbay, mesajlarda atamalar ve görevlendirmeler olduğunu söyledi. Ben mesajlarda kimin imzasının olduğunu sordum. Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün imzasının olduğunu söyledi.' dedi.

Partigöç'ün ismini duyunca küfür ettiğini belirten Güvenç, 'Yarbay nedenini sordu. Ben de yarbaya, YAŞ'a 15 gün kalmış, yangından mal kaçırır gibi bu görevlendirmelerin bir tuğgeneral imzasıyla yayınlanmasının problemli olduğunu söyledim. Derhal makam aracımın gönderilmesini söyledim. Bu esnada televizyonlarda köprülerin tutulduğunu, o rezalet görüntüleri gördüm.' ifadelerini kullandı.

Savunmasında, darbecilerin yayınladığı sözde atama listesinde görevden alınan tuğgeneraller Sıtkı Varlı ve Sinan Yayla ile konuşmasına da yer veren Güvenç, 'Varlı'nın araması üzerine telefonla görüştük. Gelen mesajların altında bir tuğgeneralin imzası var. Bu mesajlar geçerli değil dedim. Daha sonra Sinan Yayla beni aradı. Karargaha gitmesini söyledim ve beni bekle dedim. Saat 23.40 gibi karargaha ulaştım.' diye konuştu.

Karargaha gittiğinde Kurmay Albay İdris Acartürk ve Tuğgeneral Yayla'nın kendisini karşıladığını aktaran Güvenç, daha üst rütbeli komutanları arayarak emirlerini sormak istediğini, ancak sadece Orgeneral Ümit Dündar'a ulaşabildiğini öne sürdü.

Sorumluluk alarak sıkıyönetim içerikli mesajların hukuksuz olduğuna dair yeni bir mesaj hazırlattığını ve bağlı birliklere gönderdiğini ileri süren Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'KKK Lojistik Komutanlığının dışında kimseden emir alınmayacak. Başka birliklerden gelen askerler kışlaya alınmayacak. Cephaneliklerde görevli personel dışında kimse, cephaneliklere alınmayacak' diye emir yayınladım. Bunlar tuttuğumuz ceridelerde de yazılıdır. Yazılı olan bu emirleri ana birlik komutanlarını arayarak sözlü olarak da aktardım. Netice olarak Lojistik Komutanlığından darbe girişiminde yer alan kimse yoktur.'

'Konseyin emri'

Kendisine bağlı birliklerden sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, 4. Kolordu, Zırhlı Birlikler Okulu ve birçok askeri birliği arayarak sıkıyönetim mesajlarının hukuksuz olduğunu söylediğini ifade eden Güvenç, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve 15 Temmuz'da Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okuluna giderek emir komutayı devraldığı belirtilen eski Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker ile görüşmesini de aktardı.

Güvenç, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

'Zırhlı Birlikler Tümenini aradım, Ahmet Bican Kırker telefonu açtı, daha önce benim emrimde bir yıl çalıştığı için nezaketen telefonu açtığını düşünüyorum, açmayabilirdi de. Kırker'e 'Ne yaptığının farkında mısın? Gelen emirlerin altında sadece bir tuğgeneralin imzası var. Bu emir hukuksuzdur.' dedim. Derhal komutayı bırakmasını, teslim olmasını söyledim. Fakir halkın parasıyla alınan silahların halka doğrultulamayacağını söyledim ve 'Eşini, çocuklarını seviyorsan teslim ol.' dedim. Kırker bana, 'Bu konseyin emri' dedi. Daha sonra telefonu kapattık.'

Olay gecesinde, darbecilerce üst rütbeli komutanların rehin alındığını öğrendikten sonra darbenin bastırılması için çalıştığını ifade eden Güvenç, Akıncı Üssü'ne yapılan komutanların kurtarılması harekatının, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emriyle kendisinin koordinesinde gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Güvenç, şunları söyledi:

'Saat 15.00'te Akıncı Üssü'ne vardım. Beraberimdeki askerlere tankların çekicilerden indirilmesini, muharebe için her türlü hazırlığın yapılmasını söyledim. Hava kararmadan rehineleri kurtarmak istiyordum. Yanımdaki albaya, darbeci grubun başındaki her kimse onu muhatap almasını ve bir saate teslim olmadıkları halde burayı yerle bir edeceğimizi, eşlerini, çocuklarını seviyorlarsa teslim olmalarını söylemesini istedim. Gelen telefonla komutanların 141. Filo hangarında rehin tutulduklarını öğrendim. Aralarında Abidin Ünal'ın da olduğu 25'ten fazla üst rütbeli personeli kurtardık.'

'Darbecilerle bir görüşmem olmamıştır'

Akıncı Üssü'nde tutuklu generallerin kurtarılmasında kimsenin zarar görmediğini ve FETÖ üyelerinin sağ olarak ele geçirildiğini, bunun örgütün çözülmesine önemli bilgiler alınmasına ve darbecilerin adalete teslim edilmesine katkı sağladığını kaydeden Güvenç, 'Benim hain FETÖ'nün darbe girişiminde yer almadığım, aksine Ankara'daki darbe girişimi faaliyetlerinin bastırılması için görev aldığım, Ankara'daki mülki amirlerce bilinmektedir.' ifadelerini kullandı.

Sözde atama listesinde göreve devam edecekler arasında adının yer alması ve TRT Genel Müdürü olarak görevlendirilmesi hususunda da beyanlarda bulunan Güvenç, 15 Temmuz'dan önce kimseyle bu konuda bir görüşme yapmadığını, TRT baskınında yer alan darbecilerin tespitinin yapıldığını dile getirerek, 'FETÖ'cü darbecilerle bir görüşmem olmamıştır. Bu atamadan haberim olsaydı gereğini yapar, hainleri adalete teslim ederdim.' dedi.

Atılı suçların hiçbirini kabul etmediğini dile getiren Güvenç, ifadesinde yer alan isimlerin mahkemede tanık olarak dinlenilmesini isteyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

14.07.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve avukatları katıldı.

Eski Kurmay Albay Turgay Kurt, savunmasında, darbe girişimi gecesi mesaide bulunması nedeniyle tutuklandığını, bunun dışında kendisiyle ilgili hiçbir somut delil bulunmadığını ileri sürdü. Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerini tekrar ettiğini belirten Kurt, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde mesai sınırı bulunmadığını, amirine sormadan kimsenin mesaiyi terk edemediğini anlatan Kurt, karargahın en yoğun çalışan bölümlerinden biri olan İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını söyledi. Kurt, Yüksek Askeri Şura çalışmaları nedeniyle mesaisinin uzun olduğunu ifade etti.

İddianamede, akşam saatlerinde karargahtan çıktığı, saat 22.01'de karargaha tekrar geldiği, bina içinde karargah günlük çalışma kıyafetiyle görüldüğü, odasına girerek saat 01.37'den sabaha kadar demir parmaklıklı kapıyı üzerine kilitlediği, ertesi gün saat 11.40'ta karargah binasından çıktığı tespitlerine yer verilen Kurt, olay günü kimsenin kendisini mesaiye çağırmadığını, kimseyi mesaiye çağırmadığını, işleri bitmediği için evine yemek yemek için gidip geldiğini ileri sürdü.

Darbe girişimi gecesi karargahta kamuflaj giymediğini, silahının bulunmadığını, kişisel tabancasını da evde bırakıp mesaiye geldiğini iddia eden Kurt, bütün gece odasının bulunduğu koridor dışına bile çıkmadığını, birkaç arkadaşıyla izledikleri televizyondan FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu anladıklarını söyledi.

İstihbarat Şube'de terör örgütleriyle alakalı 500-600 personel hakkında işlem yaptıklarını, bunların çoğunluğunun FETÖ ile bağlantılı olduğunu ifade eden Kurt, şöyle dedi:

'Bu nedenle hedefte olan bir insanım diye düşündüm. Çünkü yaklaşan YAŞ'ta TSK'dan ihraç edilmesi planlanan personelin işlemlerini de yapan, personel başkanlığına listeleri bildiren biziz. Karargah içinde bazı kişilerin derdest edildiği de söylenmişti. Bu nedenlerle arkadaşlarıma, 'Beni dışarı çıkarmak istemezler. Siz şansınızı deneyin çıkın.' dedim. İstihbarat dairesinin tüm gizli bilgileri benim odamdaki bilgisayarda tutulduğu için odamı bütün gece terk etmedim. Son 15-20 yılın bütün arşivi, şahıslarla ilgili tüm istihbarat bilgileri benim odamda tutuluyordu. İşin FETÖ'nün darbe girişimi olduğunu anladım. Bu bilgilerin örgütün eline geçmesinin riskli olacağını düşündüm için bu bilgilerin güvenliği için kaldım. Tüm bunlara rağmen yaklaşık 1 yıldır tutukluyum. Mesleğimden ihraç edildim. Gerekçe o gün mesaide olmam.'

Terör örgütü FETÖ ile bağının bulunmadığını ileri süren sanık Kurt, MİT ve emniyetin kendisiyle ilgili TSK'ya gönderdiği raporlar bulunduğunu, 3 kez bu incelemeden geçtiğini belirtti.

Turgay Kurt, 'Ne hain terör örgütü lideri Gülen'i ne de bunun türevlerini lider olarak kabul etmedik. Darbe girişimini yapanların mağdurları arasındayım. Gerçek suçluların ve olayda ihmali olan görevlilerin bulunup cezalandırılmasını talep ediyorum.' dedi.

Kurt'un avukatı da müvekkilinin örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını, Bank Asya'da hesabı bulunmadığını, örgütün darbeye hazırlık toplantılarına katılmadığını ve FETÖ okullarına gitmediğini belirterek, tahliyesine ve beraatına karar verilmesini istedi.

Sözde atama listesinde ismi var

Sözde Yurtta Sulh Konseyi atama listesinde KKK Lojistik Komutanlığı Bakım Komutanı olarak atanan eski Albay KKK Birlik Komutanı Önder Kamiloğlu da KKK karargahında darbe girişimi sırasında meydana gelen olaylarda hiçbir sorumluluğunun bulunmadığını ileri sürdü.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz günü saat 18.30'da görev yaptığı kışladan ayrılarak evine gittiğini ve eşiyle dışarı çıktığını anlatan Kamiloğlu, yeniden eve döndüğü saat 22.15 sıralarında uçak seslerini duyduğunu, ne olduğunu anlamak için açtığı televizyonda ise konuya ilişkin bir haber göremediğini söyledi.

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanına vekalet ettiğini söyleyen Kurmay Albay Faruk Demircioğlu'nun 22.30'da kendisini aradığını ve bakım komutanı olarak atandığını belirterek kutladığını aktaran Kamiloğlu, buna şaşırdığını ifade etti.

YAŞ toplantısına daha iki hafta olduğunu söyleyerek, bakım komutanına ne olduğunu sorduğunu dile getiren Kamiloğlu, komutanın Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine atandığı yanıtını aldığını anlattı.

Kamiloğlu, tüm ısrarına rağmen emrin içeriğine ilişkin bilgi alamadığını, ayrıca kendisine darbe ve sıkıyönetim konusunda hiçbir şey söylenmediğini ileri sürdü.

Darbe girişiminden şüphelendiğini ancak bu konuda bilgisi olmadığını belirten Kamiloğlu, bunun atama emrinden ibaret olduğunu düşündüğünü, sıkıyönetimden de bilgisi olmadığı için teamül nedeniyle yerine atandığı komutanını aramadığını iddia etti.

Darbe girişiminden, saat 23.10 sıralarında 4. Ana Bakım Merkezi Kışla Bakım Komutanlığı nöbetçi amirinin kendisini arayarak Genelkurmay'dan gelen mesajı okuması üzerine haberdar olduğunu anlatan Kamiloğlu, bunun üzerine söz konusu emre itibar edilmemesi, kışlada sükunetin muhafaza edilmesi, kışlaya giriş çıkışlara izin verilmemesi, yanlış hiçbir iş yapılmaması talimatını verdiğini savundu.

Kamiloğlu, 'Ben de bu kanunsuz emre itibar ve itaat etmeyerek herhangi bir olaya meydan verilmemesi için gerekli tedbirleri almayı, bakım komutanı ile irtibat kurmayı düşündüm. Kışla nöbetçi amiriyle gece boyunca birçok kez görüştük. Bakım komutanının emirlerine göre hareket edeceğimi belirttim.' ifadelerini kullandı.

Daha sonra sivil kıyafetli olarak ve kendi otomobiliyle saat 04.05'te birliğine gittiğini belirten Kamiloğlu, kışlanın önünde toplanan vatandaşlara sakin olmalarını söyleyerek, devletin yanında olduklarını belirten bir konuşma yaptığını kaydetti.

Kamiloğlu, personele de bunun bir kalkışma olduğunu söyleyerek, kışladan personel çıkışı olmayacağı, emniyet tedbirlerine dikkat edileceği, nöbetçi erlerin dolu şarjörlerinin toplanarak kilit altına alınacağı talimatını verdiğini ileri sürdü.

17 Temmuz'da da mesaisine devam ettiğini ve 18 Temmuz'da önceden planlandığı gibi yerine atanan Albay Erol Çetin'e birliğini teslim ettiğini anlatan Kamiloğlu, 25 Temmuz'da gözaltına alındığını ve tutuklandığını bildirdi.

Kamiloğlu, darbeciler tarafından sözde atama listesinde bilgisi, iradesi ve isteği dışında isminin yer aldığını, bu atama listesine itibar etmeyerek atandığı bakım komutanlığına gitmediğini, gitmeyi de düşünmediğini, aksine tamamen sorumlu olduğu Etimesgut'taki birliğiyle ilgili darbe karşıtı tedbirler aldığını iddia etti.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde İstihkam Daire Başkanlığında görevli eski Kurmay Albay İsmail İnal savunma yaptı.

Emlak Şube Müdürlüğünde askeriyenin arazi işlerini yaptığını, darbe girişimi günü de mesaiye devam ettiğini belirten İnal, daire başkanı izinde olduğundan, ona vekalet ettiğini söyledi.

Esenler Belediyesinin arazi talebi nedeniyle bu konuyu komutanlara arz etmesi gerektiğinden, saat 20.00 civarında eve gidip yemek yedikten sonra saat 21.45 gibi çalışmak üzere tekrar karargaha geldiğini anlatan İnal, nizamiyeden girdiğinde 5-10 kişilik kamuflajlı grubun, 'Genelkurmay'a saldırı var, emniyet alıyoruz.' dediklerini, bunun üzerine kamuflaj giydiğini söyledi.

İnal, yanındaki tabancası ve şahsi cep telefonunu nizamiyeden girerken kutuya bıraktığını ama makam cep telefonunun yanında olduğunu belirtti.

Tabancasını ve şahsi cep telefonunu sonraki saatlerde aldığını ve bir süre taşıdığını anlatan İnal, şahsi cep telefonunu şarjı olmadığı için kullanamadığını iddia etti.

İnal, tahminen saat 02.00-03.00 civarında hücum yeleği ve tüfek dağıtıldığını, piyade tüfeklerini daha çok nöbet yerlerini takviye eden genç personelin aldığını ileri sürdü.

Askerlikte 30 yıllık geçmişi olduğunu ve daha önce sorgulanmayan şeylerin sorgulanır hale gelmesinin mesleki açıdan sıkıtı doğuracağını söyleyen İnal'a, Mahkeme Başkanı, 'Darbe girişiminin olduğu bir gün, gece 02.00-03.00'te silah dağıtımı yapılmasının sorgulanması gerektiğini düşünüyorsunuzdur herhalde?' diye sordu.

'Ben sorgulanacak bir şey bulamadım.' diyen İnal, Şırnak'ta çalışırken görevi olmamasına rağmen dedektörle yakınında bir mayın fark etmeleri ve mayının patlamasını kimsenin sorgulamadığını savundu.

İnal, işi bilenlerin bunu sorgulamayacağını da iddia ederek, 'Bizim sizden istirhamımız, içinde bulunduğumuz şartları anlayıp karar vermeniz.' ifadelerini kullandı.

O gece Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını gördüğünü, Genelkurmay Başkanlığına saldırı ifadelerini duyduğunu ve kışlaya yönelik tehdit olduğunu iddia eden İnal, kışla emniyetine yönelik tedbirlerin alındığını ileri sürdü.

'Bana 'Darbe nasıl yapılır?' deseniz anlatamam'

'Ben hayatımda darbe görmedim, 'darbe nasıl yapılır'la ilgili hiçbir çalışmamız olmadı.' diyen İnal, darbenin ne olduğunu bilen, darbeyi yaşamış olanların bile bazı şeyleri çözemeyip basit emirleri dahi veremediklerini iddia etti.

İnal, 'Bana deseniz ki: 'Darbe nasıl yapılır?' Ben anlatamam. Meclis'in bombalanmasını, Boğaz Köprüsü'nün kapatılmasını ben hala çözemiyorum. Darbeyle ne ilgisi var? Neye ulaşmaya çalışılıyordu?' dedi.

Emniyet tedbirlerinin alınmasını, nöbet yerlerinin takviye edilmesini mesleki geçmişi açısından değerlendirdiğinde garipsenecek bir şey olmadığını savunan İnal, yasak olmasına rağmen kışlada cep telefonu kullanılmasının da herkese telsiz verilemeyeceği için gerekli olduğunu anlattı.

İnal, darbe girişiminden geç saatlerde bilgisi olduğunu dile getirerek, emniyet teşkilatının şehitleri bulunduğunu gözaltı sürecinde, daha başka şeyleri de iddianameden ve televizyondan öğrendiğini savundu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki faaliyetleri kışla güvenliğini sağlamaya yönelik olarak değerlendirdiğini anlatan İnal, darbeye ilişkin bir şey duymadığı için böyle bir şüpheye de kapılmadığını iddia etti.

Hiçbir örgütle bağlantısı bulunmadığını savunan İnal, ne 14 Temmuz'da ne de önceki tarihte darbeye ilişkin toplantıya katılmadığını öne sürdü.

İnal, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Duruşma, 17 Temmuz Pazartesi günü sanık savunmalarıyla devam edecek.

İDDİANAME

İddianamede yer alan 150 sanık hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Eski Kara Kuvvetleri Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Cari Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Adem Boduroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Rıza Çağlar ve eski tuğgeneraller Cüneyt Soyraç, İbrahim Lütfi Nuhoğlu, Mücahit Tamer ile 2016 yılı YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunan eski Kurmay Albay Fehmi Atuk da sanıklar arasında yer alıyor.

Sanıkların ayrıca 'askeri komutanlıkların gasbedilmesi, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü yöneticisi olma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, suç delillerini gizlemeye teşebbüs, kasten yaralama, tehdit ve hakaret' suçlarından da cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargah ve Destek Kıtaları Grup Komutanı Albay Tuncay Polat ile 15 KKK personeli, müşteki olarak yer alıyor.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-10 Nisan (2017) 'Ankara 150 sanık Darbe Yap./Kara Kuvvetleri Yapılanması' davası

(15 Temmuz 2017, 12:06)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=10878    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.010.514