Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Mamak'taki 28. Mekanize Tugayı personeli 38 kişinin, Mesut Yağan isimli vatandaşın şehit edilmesinin de arasında bulunduğu eylemlerine ilişkin iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi.
07.04.2017 17:27 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Mamak'taki 28. Mekanize Tugayı personeli 38 kişinin, Mesut Yağan isimli vatandaşın şehit edilmesinin de arasında bulunduğu eylemlerine ilişkin iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi.
6 Nisan'daki gelişmeye göre, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüpheliler Abdullah İnal, Abdurrahman Koçoğlu, Ahmet Çelikel, Ahmet Gök, Alaattin Karakoca, Berkan Akköse, Celal Taşkın, Cihan Rim, Davut Yasin Ameleoğlu, Dursun Koca, Emrah Ersever, Fatih Efe, Fatih Yıldırım, Fazlı Uğurlu, Haşim Aktaş, Hüseyin İmre, İbrahim Darıcı, İlyas Atak, Mahsun Sakat, Mehmet Baran, Mehmet Taşdelen, Mehmet Tat, Mevlüt Çetin, Muhammed Mete, Muhammed Ali Özbek, Murat Demir, Mustafa Kaya, Mustafa Savkat, Nihat Aydın, Oğuz Coşkun, Oğuzhan Işık, Sedat Akdeniz, Sefa Çobanoğlu, Serdar Uludağ, Şerafettin Ceylan, Şükrü Sevinç, Uğur Pekmezci, Yılmaz Can Ordubakandan 'anayasal düzeni ihlal etmek', 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' ve 'suç işlenmesini kolaylaştırmak için öldürme' ile suçlandı.
İddianamede, darbe girişiminden sonra Genelkurmay Başkanlığı karargah bahçesinde tank, zırhlı mekanize ve lastik tekerlekli araçlar bulunduğu, bunların 28. Mekanize Tugayından darbe için geldiklerinin belirlendiği ve soruşturmaya başlandığı, buradan hareket eden tanklarla ilgili olarak ayrı soruşturma yürütüldüğü, iddianamedeki şüphelilerin ise Genelkurmay Başkanlığına giden Kobra, Land, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve zırhlı muharebe araçlarındaki (ZMA) askerler oldukları bildirildi.
Darbe planlamasında 28. Mekanize Tugay Komutanlığına 'atanan' Ali Kalyoncu ve 4. Kolordu Komutanlığına 'atanan' Osman Ünlü'nün, darbe girişimi gecesi 28. Mekanize Piyade Tugayı ve 4. Kolordu Komutanlığına geldikleri, tugay ve kolordunun emir ve komutasını, darbeciler adına cebren ele aldıkları kaydedilen iddianamede, askerlerin de yanlarında yer almasıyla tugay ve kolordu üzerinde darbecilerce hakimiyetin sağlandığı belirtildi.
'Devlete ve millete kin duyan bir kısım asker'
Kışla dışındaki askeri personelin, derhal kışlaya dönmesi emri verildiği kaydedilen iddianamede, darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte tank ve zırhlı araçların hazırlandığı, tank taburunu Nuri Büyükyazıcı ve mekanize taburunu Ertuğrul Terzi'nin emir komuta ettiği, personele rastgele tüfek, tank ve zırhlı araçlarda kullanılmak üzere uçaksavar mermisi ve kule makineli tüfek mermisi dağıtıldığı anlatılarak, şöyle denildi:
'FETÖ'ye bağlı, devlete ve millete kin duyan bir kısım askerin, 15 Temmuz 2016 saat 20.30 sıralarında başlattığı ve planlanan saatten erkene alınan askeri darbede, 28. Mekanize Tugayının tank ve zırhlı araçlarla darbeyi başarmak için hareket ettiği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı, Ankara Mamak'taki 28. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı 2. Mekanize Piyade Taburu komutanı yarbay Ertuğrul Terzi tarafından olay günü toplam 36 zırhlı aracın kışladan darbe için çıkarıldığı, alarm verilmesi üzerine personelden gelenler toplanarak tank ve zırhlı araçların çıkarıldığı, acele ile hareket edildiği, Meclis veya Genelkurmay Başkanlığına terör saldırısı olduğu ve güvenliğinin sağlanacağı söylenerek çıkarılan bu zırhlı araçların eskort almadan ilerledikleri, şehir içi trafikte birbiri ile irtibatını kaybettiği anlaşılmıştır.'
Genelkurmay Başkanlığına giden lastik tekerlekli Kobra, Land, ZPT ve ZMA'ların, tugay kurmay başkanı Savaş Kabaklı'nın talimatı, tabur komutanı Terzi'nin koordinesinde eski bölük komutanları Serhat Savcı, Abdurrahman Koçoğlu ve Bora Polat'ın emrinde kışladan çıktıkları bildirilen iddianamede, darbeye teşebbüs edenlerin emriyle bazı zırhlıların yolda Beştepe'ye, Cumhurbaşkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının bulunduğu bölgeye gönderildiği ve tabur komutanı Terzi'nin buraya giderek bizzat zırhlı araçları komuta ettiği kaydedildi.
Bazı zırhlı araçların yolu şaşırıp kaybolduğu, bazılarının arızalanarak yolda kaldığı, çok az zırhlı aracın içindeki askeri personelin ise çevredeki sivillerin telkini ile askeri darbeden vazgeçtiği ifade edilen iddianamede, bazı zırhlı araçların, Ankara'da olduğunu düşündükleri Başbakanı yakalamak, etkisiz hale getirmek için Çankaya'daki resmi ikametgaha gittikleri, kimi zırhlıların ise Ankara Emniyet Müdürlüğüne saldırdığı, polis ve sivil vatandaş katliamı yaptığı ifade edildi.
Sivil araçların araya girmesi nedeniyle telsiz bağlantısı kesilen zırhlı araçların bir kısmının ilk hedef olarak Genelkurmay Başkanlığına doğru dağınık şekilde yol aldıkları aktarılan iddianamede, 28. Mekanize Tugayından çıkan biri lastik tekerlekli Kobra, biri Land tipi araç ve diğerleri ZPT ve ZMA olmak üzere 8 aracın Genelkurmay Başkanlığına ulaştığı aktarıldı. İddianamede, bunlardan Land aracın rütbeli askerleri Gençlik Caddesi'ne bıraktıktan sonra Mamak'taki kışlaya döndüğü, diğer araçların ise Genelkurmay Başkanlığı bahçesinde 16 Temmuz'da yakalandığı anlatıldı.
'Sivillerin üzerine ateş açıldı'
Kobra tipi aracın içine, caddede öldürülen sivil bir kimsenin cesedinin alındığı kaydedilen iddianamede, bazı araçlardaki şüphelilere, Kızılay ve geçtikleri yerlerde sivil halkın, yaptıklarından vazgeçmeleri yönünde tepki gösterdiklerine yer verilerek, şöyle denildi:
'092278 plakalı ZPT içerisinde bölük komutanı üsteğmen rütbesindeki Abdurrahman Koçoğlu'nun araç komutanı, er Emrah Ersever'in sürücü, uzman Oğuz Coşkun'un kuleci, erler Fatih Yıldırım, Mahsun Sakat ve Muhammed Mete'nin yardımcı personel oldukları, kamera görüntülerine göre, Kızılay ve geçtikleri yerlerde sivil halkın bu araçtakilere darbe yaptıklarını, bu işten vazgeçmelerini defalarca anlatıp tepki gösterdikleri, kinle dolu asker şüphelilerin söylenenlere kulak asmayarak sivil insanlara silah doğrultup ateş ederek karşılık verdikleri, bu zırhlı personel taşıyıcının Genelkurmay Başkanlığı önünde tankların peşinden karargaha girmek isterken yine sivil halk tarafından durdurulduğu, tankın peşinden Genelkurmayın Eskişehir Yolu istikametindeki nizamiyesi önüne kadar geldiği, burada sivil halkın ZPT'yi durdurmak için çabaladığı, şüphelilerin ZPT'den sivillerin üzerine piyade tüfekleri ile ateş açtığı, açılan bu ateş sırasında Mesut Yağan'ın aldığı isabet sonucu öldüğü belirlenmiştir.'
Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinin değerlendirmeye başladığı iddianamedeki 'olayların hukuki incelemesi' başlığı altında, darbe girişimi sırasında, şüphelilerin zırhlı araç ve tanklarla geçişini engellemek için sivil halkın yollarda toplandığı, yolu kapatıp barikatlar kurdukları, kendilerini zırhlı araç ve tanklara siper etmeye çalıştıkları ifade edildi.
İddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:
'Bütün bu engelleme gayretini şüphelilerin gördükleri, sivil halkın, zırhlı araç ve tankları durdurdukları yerlerde şüphelileri darbeden vazgeçirmek için iknaya çalıştığı, gerçekleştirdikleri olayın bir askeri darbe olduğunu, bu olaylara karışmamalarını söyledikleri, saatlerce dil döküp yalvararak bu işten vazgeçirmeye çalıştıkları, şüphelilerin söylenenlere aldırış etmediği, kurulan barikatlara rağmen zırhlı araç ve tanklarla kişilerin mallarına zarar verip, sivil halka ateş açarak yollarına devam ettikleri, haşhaş almış gibi bilinçsiz ve robot gibi kurgulanmış şekilde hareket ettikleri, kendilerine engel olmaya çalışan masum sivil insanları katlettikleri, kamera görüntülerinde şüphelilerin ellerindeki silahları sivil halka karşı gözleri dönmüş şekilde vahşice acımadan kullandıkları anlaşılmıştır.'
İddianamede, şüphelilerin tamamında cep telefonu bulunduğu, aile ve arkadaşlarıyla görüştükleri, sosyal medyaya ulaştıkları bildirildi. Şüphelilerin askeri bir darbe olduğunu ve olağanüstülüğün bundan kaynaklandığını bildikleri ifade edilen iddianamede, buna rağmen kasten darbenin içinde yer aldıkları kaydedildi.
Yağan'ın yakınlarının beyanları
İddianamede, darbe girişimine karşı çıktığı sırada, şüphelilerce şehit edilen sivil vatandaş Mesut Yağan'ın babası Metin Yağan ve eşi Tuğçe Vildan Yağan'ın soruşturma aşamasında alınan beyanları aktarıldı.
Buna göre, şikayetçi Metin Yağan, iki oğlu ve geliniyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak askeri darbeyi önlemek için geldikleri Genelkurmay Başkanlığı ile TBMM arasında, tank ve zırhlı personel taşıyıcılara engel olmak istediklerini belirtti.
Tank sürücüsünün namluyu sağa sola çevirerek yaklaşmalarına engel olduğunu ifade eden Yağan, zırhlı personel taşıyıcılardan birinin üzerine oğluyla çıktıklarını, araç içerisindeki askerlere teslim olmalarını, askeri darbeye karşı Cumhurbaşkanının halkı sokağa çağırdığını defalarca anlattıklarını, yaptıklarından vazgeçirmek için yalvardıklarını, ancak askerlerin vazgeçmediğini anlattı.
Yağan, zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) içerisinden dışarı çıkardıkları bir askerin tekrar araca girdiğini söyleyerek, helikopterden ve ZPT üzerinden makineli tüfekle ateş açıldığını, halkın korunmak için dağıldığını ifade etti.
Ateşin kesilmesi üzerine tekrar ZPT üzerine çıktıklarını, araçtaki askerlerin makineli tüfekle ateş açmaya başladığını kaydeden Yağan, bu sırada oğlunun vurulduğunu, gelini ve diğer oğlunun onu hastaneye götürdüklerini, kendisinin ise olay yerinde kaldığını söyledi.
ZPT'nin üzerine çıkıp uğraşmaya devam ettiğini, askerlere yumrukla saldırdığını ifade eden Yağan, motor kapağı vatandaşlarca açılan aracın radyatör hortumunun koparıldığını ve aracın hareket edemez hale geldiğini aktardı.
Yağan, hastaneye gittiğinde oğlunun öldüğünü öğrendiğini söyledi ve ZPT'deki askerlerden şikayetçi oldu.
Şikayetçi Tuğçe Vildan Yağan da Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine eşiyle Kızılay'a gittiğini anlatarak, Genelkurmay Başkanlığı önünde tanklar gördüklerini anlattı.
Eşinin tankın üzerine çıktığını, bir askeri omuzlarından tutup kaldırdığını, askerin elindeki tüfekle eşinin göğsüne vurarak ittiğini kaydeden Tuğçe Vildan Yağan, eşinin yere, ayaklarının yanına düştüğünü bildirdi.
Yağan, eşinin ölümüne sebep olanlardan şikayetçi oldu.
İddianamede, incelenen görüntülere göre, maktul Mesut Yağan'ı vuran kişinin bulunduğu ZPT'nin 092278 plakalı olduğu kaydedildi. ZPT'yi şüphelilerden piyade er Emrah Ersever'in kullandığı, şüphelilerden Abdurrahman Koçoğlu'nun ise araç komutanı olarak araca bindiğinin belirlendiği aktarılan iddianamede, şüphelilerin beyanlarına göre, bu zırhlı araçtaki şüphelilerden Muhammed Mete dışındakilerin dönüşümlü olarak piyade tüfeği ile havaya ve siviller üzerine ateş açtıklarına, bu sırada hedef alınan maktul Yağan'ın öldüğüne dikkat çekildi.
Olayların seri şekilde gelişmesi nedeniyle Yağan'ı kimin vurduğunun kesin olarak belli olmadığının altı çizilerek, Yağan'ın ölümünden, sivillere ateş eden şüphelilerin hepsinin sorumlu olduğu anlatıldı.
İstenen cezalar
İddianamede, Genelkurmay Başkanlığı karargahı çevresine toplanan sivil kimseleri korkutup uzaklaştırmak maksadıyla şüphelilerin makineli tüfeklerle ateş açarak, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak suçunu oluşturduğu ifade edildi. Suçun askeri darbeye teşebbüs sırasında, terör amaçlı olarak işlendiğine dikkat çekilen iddianamede, şüphelilerin bu suç için 9'ar aydan 4 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.
Maktul Mesut Yağan'ı anayasayı ihlal suçunu işleyebilmek için kasten ateşli silahla, birlikte öldüren şüpheliler Abdurrahman Koçoğlu, Oğuz Coşkun, Mahsun Sakat, Fatih Yıldırım, Muhammet Mete, Emrah Ersever hakkında da bu suç için de ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. İddianamede, anayasayı ihlale teşebbüs suçundan bütün şüpheliler için ise yine ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmaları isteminde bulunuldu.
Darbe Hazırlıklarına 2 Ay Önce Başlamışlar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Mamak'taki 28. Mekanize Tugayı personeli 38 kişinin eylemlerine ilişkin hazırladığı iddianameye göre, Tugaydaki askeri darbe hazırlıklarına, mayıs ayı sonlarında, Tugayın Suriye sınırına sevk edileceği izlenimi verilerek başlandı.
İddianamede, darbe girişiminden sonra Genelkurmay Başkanlığı karargah bahçesinde tank, zırhlı mekanize ve lastik tekerlekli araçlar bulunduğu, bunların 28. Mekanize Tugayından darbe için geldiklerinin belirlendiği ve soruşturmaya başlandığı bildirildi.
İddianameye göre, Ankara'daki 4. Kolordu ve ona bağlı 28. Mekanize Tugayında albay ve generallerden oluşan bir grup, 2016 yılı başından itibaren yürüyüş yapma bahanesiyle bir araya gelmeye başladı. Hafta sonları gerçekleştirilen bu yürüyüşlerde, askeri darbenin nasıl yapılacağı, kimlerin destek vereceği veya karşı çıkacağı el altından tespit edildi, darbeye destek olacak ve karşı çıkacak albay ile generaller birer birer belirlendi. Fetullahçı general ve albaylar, aralarına aldıkları, onlardan olmayan komutanlara, askeri darbe olması durumunda nasıl hareket edeceklerini kurnazca sorup bir istihbaratçı gibi bilgi toplayarak darbenin askeri kanadının kimlerden oluşacağını tespit etti.
28. Mekanize Tugayında askeri darbe hazırlıklarına iki ay önceden, mayıs ayı sonlarında, tugayın Suriye sınırına sevk edileceği izlenimi verilerek başlandı. Tugaydaki arızalı araçlar tamir edildi, araçlardaki silahların bakımları yapıldığı, personelin eksiklikleri giderildi. Askeri darbeden bir gün önce mekanize araçlara akaryakıt yüklendi.
Önceden yapılan darbe planlamasına uygun olarak, cuntacılar tarafından 28. Mekanize Tugay Komutanlığına atanan Ali Kalyoncu ve 4. Kolordu Komutanlığına atanan Osman Ünlü, tugay ve kolordunun emir komutasını 15 Temmuz akşamı cebren ele aldılar. Darbecilere içeriden destek sağlayan askerlerin de emir komutaya uyması ve darbecilerin yanında yer almasıyla tugay ve kolordu üzerinde hakimiyet sağlandı.
Tugayın eski kurmay başkanı Albay Savaş Kabaklı'nın da darbecilerle hareket etmesiyle, önce bütün askeri birliklere alarm verildi, kışla dışındaki askeri personelin derhal kışlaya dönmesi için emir verildi, bir kısım askeri personel ise cep telefonuyla çağrıldı.
36 araç çıktı
Darbe olacağını önceden bilen tank ve mekanize araç taburlarının komutanları, girişimin başlamasıyla birlikte hemen tank ve zırhlı araçları hazırladılar. Tank taburuna Nuri Büyükyazıcı, mekanize taburuna Ertuğrul Terzi komuta etti. Tank ve zırhlı araçlar, garajdan çıkarıldı. Personele rastgele tüfek, tank ve mekanize araçlarında kullanılmak üzere uçaksavar mermisi ile kule makineli tüfek mermisi dağıtıldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Kolordu Komutanlığı Ankara Mamak'taki 28. Mekanize Tugay Komutanlığına bağlı 2. Mekanize Piyade Taburu Komutanı eski yarbay Ertuğrul Terzi tarafından, olay günü toplam 36 adet zırhlı araç kışladan darbe için çıkarıldı. Meclis veya Genelkurmay Başkanlığına terör saldırısı olduğu ve güvenliğinin sağlanacağı söylenerek çıkarılan bu zırhlı araçlar, eskort almadan ilerledikleri için, şehir trafiğinde birbiri ile irtibatı kaybetti.
Genelkurmay başkanlığına giden '252152' plakalı lastik tekerlekli Kobra, '091711' plakalı Land, '092252, 092256, 092273, 092278' plakalı zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve '092250, 092255' plakalı zırhlı muharebe araçlarının (ZMA) Tugay eski kurmay başkanı Savaş Kabaklı'nın talimatıyla Terzi'nin koordinesinde eski bölük komutanları Serhat Savcı, Abdurrahman Koçoğlu ve Bora Polat'ın emrinde kışladan çıktıkları belirlendi.
Zırhlı araçlardan bazıları, askeri darbeye teşebbüs edenlerin emriyle yolda hedef değiştirerek, Beştepe'ye, Cumhurbaşkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının bulunduğu bölgeye gönderildi. Terzi de buraya giderek bizzat zırhlı araçları komuta etti.
Yolda kayboldular
İddianameye göre, bazı zırhlı araçlar, personelin gidilecek yolu şaşırmasıyla Ankara'da kayboldu, bazı araçlar ise bakımları yapılmasına rağmen arızalanarak yolda kaldı. Az sayıdaki araç ise askeri personelin çevredeki sivillerin telkiniyle darbeden vazgeçmesi üzerine daha ileri gitmeden durdu.
Bazı zırhlı araçlar, darbeciyi yönetenlerin emriyle Ankara'da olduğunu düşündükleri başbakanı yakalamak için başbakanın kullandığı Çankaya'daki resmi ikametgaha götürüldüler.
Araçlardan bazıları Ankara Emniyet Müdürlüğüne saldırdı, polis ve sivil vatandaş katliamı yaptı. Sivil araç trafiği nedeniyle bağlantısı kesilen zırhlı araçların bir kısmı, ilk hedef olarak verilen Genelkurmay Başkanlığına doğru dağınık şekilde yol aldı.
Mamak 28. Mekanize Tugayından biri lastik tekerlekli kobra, biri land tipi araç ve diğerleri zırhlı personel taşıyıcı ve zırhlı muharebe aracı olmak üzere toplam 8 araç, Genelkurmay Başkanlığına askeri darbe için intikal edebildi. Land, darbeci rütbeli askerleri Gençlik Caddesi'nde bırakıp Mamak'taki kışlaya döndü, diğer araçlar, Genelkurmay bahçesinde bulundu.
Genelkurmay'daki kamera görüntülerinden '092256' ve '092278' plakalı zırhlı personel taşıyıcılar, tanklarla birlikte İnönü Bulvarı üzerinden Genelkurmay Başkanlığına girdi. Gençlik Caddesine gelen zırhlı araçlardan '092250, 092252, 092255 ve 0922732 plakalı olanlar da karargaha girdiler.
Genelkurmay başkanlığı karargahına, darbe teşebbüsü gecesi askeri darbeyi takviye etmek ve karargah çevresinde tedbir almak için '092250, 092252, 092255, 092256' plakalı zırhlı araçların bir bölükten, '092273, 092278' plakalı zırhlı araçların bir bölükten olmak üzere iki farklı bölükten toplam 6 zırhlı araç girdi.
Mamak 28 Mekanize'den çıkan 091711 plakalı land tipi araçla karargaha gelen rütbeli askerlerin her biri, Anıttepe'de zırhlı araçlardan birine binerek emir komutayı devraldılar ve bu şekilde yönettikleri zırhlı araçlarla Genelkurmay'a gittiler.
Keşif ve gözetleme yaptılar
Keşif ve gözetleme yapmak üzere olaylar başlar başlamaz 252152 plakalı lastik tekerlekli kobra ile uzman Abdullah İnal ve Celal Taşkın, er sürücü Cihan Rim ve er Ahmet Gök'ün birlikte saat 21.00 sıralarında Genelkurmay karargahına gitti. Karargah çevresinde yaşananlar, tugaya ve darbecilere bu şüpheliler tarafından ulaştırıldı.
Şüpheli Abdullah İnal'ın hedef takip uzmanı olduğu, askeri keşfin nasıl yapılıp rapor edileceğini bildiği, şüphelilerin uzun süre keşif ve gözetleme yaptıkları, sivil halkın durumunu ve darbenin gidişatını darbecilere bildirdikleri, tankların karargaha gelmesi üzerine onların peşinden içeri girdikleri, kobra tipi araca caddede öldürülen bir sivilin cesedini alıp içeriye soktukları belirlendi.
Genelkurmay'a giden '0917112 plakalı land aracın komutanlığını şüpheli Uğur Pekmezci'nin yaptığı, şüpheli Şerafettin Ceylan'ın sürücü olduğu '091711' plakalı land tipi araca şüpheli binbaşılar Dursun Koca, Ahmet Çelikel, Fatih Efe, yarbay Ayhan Özçelik ve yüzbaşı Muharrem Erdinç'in bindiği, bu şüphelilerin görev yeri olmadığı halde mekanize taburuna geldikleri, askeri darbede zırhlı mekanize araçlarının etkili şekilde kullanılmalarını sağlamak için görevleri olmadığı halde zırhlı araçların komutanlığını devraldıkları tespit edildi.
(07 Nisan 2017, 17:27)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: