Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üyelik suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan 4 sanığın davası hapis cezalarıyla bitti. Örgüt üyeliği suçlaması sabit görülen 3 sanık 6'şar yıl hapis cezası alırken, örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu sabit gördüğü bir sanığa ise 2 yıl hapis cezası verdi.
11.03.2017 17:40 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üyelik suçlamasıyla yargılanan 4 sanığın davası hapis cezalarıyla bitti.
1) ÖMER GÜÇ'E 6 YIL HAPİS
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üyelik suçlamasıyla yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
7 Mart'ta Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'FETÖ/PDY'ye üye olduğu' ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Ömer Güç ile avukatı Tahir Hakkı İskender katıldı.
Duruşmada söz verilen Güç, hakkındaki suçlamaları reddetti.
'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlemediğini öne süren Güç, ByLock kullanmadığını savundu.
ByLock programını herkesin indirebildiğinin söylendiğini dile getiren Güç, ByLock'u delil olarak kabul etmediğini belirtti.
Ömer Güç, 15 Temmuz'da darbecilere karşı devletin yanında olduğunu ifade ederek, tahliyesini istedi.
Sanık avukatı İskender de sanığın 15 Temmuz'da darbecilere karşı mücadele ettiğini ileri sürerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti.
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapsine hükmetti.
Sanığın tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alan heyet, tahliyesini kararlaştırdı.
2) BEKİR ÇOLAK'A 6 YIL HAPİS
Yine 7 Mart'ta Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki diğer duruşmaya, 'FETÖ/PDY'ye üye olduğu' ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Bekir Çolak ile avukatı Fatih Dişçi katıldı.
Duruşmada söz verilen Çolak, suçlamaları reddetti. 'ByLock' raporunun kaynağının belirsiz olduğunu öne süren Çolak, beraatini talep etti.
Avukat Dişçi de müvekkili hakkındaki 'ByLock' raporunun bir polis memuru tarafından imzalandığını belirterek, aleyhte beyan bulunmaması dolayısıyla sanığın tahliyesini istedi.
Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Mahkeme, sanığın tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verdi.
3) ÖZKAN GİDEROZ'A 2 YIL HAPİS
Yine 7 Mart'ta Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmaya, 'FETÖ/PDY'ye üye olduğu ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Özkan Gideroz, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Duruşmada söz verilen sanık Gideroz, hakkındaki iddiaları reddetti.
İddianamede yer alan H.E. ve E.Y'nin kendisi hakkında gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu öne süren Gideroz, isimlerin farklı ancak beyanların benzer olduğunu söyledi.
Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine kızının okula gittiği dönemde deneme verdiği için abone olduğunu belirten Gideroz, 'Dükkanıma farklı gazeteler de alıyordum. Talimatla hareket etmedim. Eşime 20 bin lira miras kaldı. O parayı Bank Asya'daki hesabıma yatırdım. Ev kredimiz vardı. Kredi kartı borcumu ödedim. Sonra paranın birazını çektim. Çıkan rakamlar mükerrer toplanmış. Örgüte finansman sağlamadım.' diye konuştu.
Duruşmada dinlenilen tutuklu tanık Levent Subaşı da 2011-2014'te Bank Asya Körfez Şubesinde müdürlük yaptığını anlatarak, Gideroz'u tanımadığını bildirdi.
Sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, Bank Asya'ya yatan paraların mükerrer toplandığını savundu.
Müvekkilinin başka bankalarla da çalıştığını aktaran Küçükosmanoğlu, sanığın ByLock kullanmadığını ve tahliyesini talep etti.
Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alan heyet, tahliyesini kararlaştırdı.
4) DURSUN DEMİR'E 6 YIL HAPİS
Yine 7 Mart'ta Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki diğer duruşmaya, 'FETÖ/PDY'ye üye olduğu' ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Dursun Demir ile avukatı Murat Yılmaz katıldı.
Duruşmada söz verilen Demir, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.
'ByLock' kullandığı iddia edilen tarihte telefonunun tamirde bulunduğunu öne süren Demir, 'Telefonum yapılamayınca yenisini aldım. Daha sonra servis, bozulan telefonuma karşılık yeni bir cep telefonu gönderdi. 2 telefonumu da emniyete verdim. 'ByLock' yüklemedim, kullanmadım. 'ByLock' çıktısıyla terör örgütü üyesi ilan edilmek, benim ve ailemin zoruna gidiyor. Tahliyemi istiyorum.' diye konuştu.
Avukat Yılmaz da müvekkiliyle ilgili 'ByLock' dışında bir delil iddiası bulunmadığını, sanığın söz konusu programı yüklemediğini ve kullanmadığını savundu.
Müvekkilinin 'ByLock' içerik raporunu talep eden Yılmaz, sanığın tahliye edilmesini istedi.
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan, sanık Demir'i 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne aldığı sanık hakkında, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye kararı verdi.
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
(11 Mart 2017, 17:40)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: