Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 72 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.
11.03.2017 18:15 Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 72 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.
7 Mart'ta Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesinde 5'i tutuklu 72 sanığın 57'si ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.
Van ve Samsun'da tutuklu 5 sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Tutuklu A.K, savunmasında, 2000 yılında kazandığı Ordu Üniversitesinden 2004'te mezun olduğunu söyledi. FEM Dershanesinde stajyer öğretmen olarak göreve başladığını anlatan sanık, sonrasında iki ilçede öğretmenlik yaptığını ve askere giderken görevinden ayrıldığını belirtti.
Askerlik dönüşü Van'da bir yerel gazetede çalıştığını dile getiren A.K, hakkında bazı iftiralar olduğunu ve bunların doğruyu yansıtmadığını ileri sürdü.
Tutuklu sanıklardan A.T.Ç. de öğretmenliği sırasında öğrencilerin motivasyonu için velileri ziyaret ettiğini söyledi.
Müteahhitlik yapan tutuksuz sanık A.T. de iş adamı olması nedeniyle yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti.
Tutuksuz sanıklar A.A, M.F.V, A.K, S.M. ve Y.B. de haklarındaki iddiayı reddederek tahliyelerini istedi.
Tutuksuz sanıklardan esnaf M.B. de 1965 yılında kurulmuş bir işletmenin sahibi olduğunu ifade etti. Ordu İş Adamları Derneği'ne (ORİŞAD) işi dolayısıyla üye olduğunu vurgulayan sanık, bazı durumları fark edince dernek üyeliğinden noter kanalıyla ayrıldığını savundu.
Diğer bir esnaf Y.E. de ORİŞAD'de düzenlenen bazı toplantılara katıldığını ancak 17-25 Aralık sonrası noter huzurunda üyelikten istifa ettiğini kaydetti.
Tutuksuz yargılanan müteahhit S.A. ise söz konusu örgütün bazı sohbetlerine katıldığını, bu süre içinde suç unsuru teşkil eden bir durumla karşılaşmadığını öne sürdü.
Salondaki bazı sanıkların isimlerini vererek aynı toplantılara katıldığını iddia eden sanık, 'ORİŞAD'de mesleki toplantılar düzenleniyordu.' savunmasını yaptı.
İlk duruşmada savunma yapan sanıklar, ilk ifadelerine iştirak etiklerini belirterek, mahkeme heyetinden tahliyelerini talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
ORDU'DAKİ FETÖ SORUŞTURMALARI
Öte yandan Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada, 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi.
10 Mart'taki gelişmeye göre, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ/PDY yönelik yürütülmekte olan soruşturmalara ilişkin bilgi verdi.
Ordu'da ilçeler de dahil, bugüne kadar FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik toplam bin 603 soruşturma dosyası açıldığını belirten Çiçekli, bugünkü tarih itibariyle toplam bin 225 derdest dosya bulunduğunu aktardı.
Çiçekli, il genelinde 2 bin 277 kişi hakkında işlem yapıldığını, şüphelilerden bin 20'sinin gözaltına alındığını kaydetti.
Soruşturmalar doğrultusunda 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildiğini aktaran Çiçekli, 984 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 169 kişinin de doğrudan serbest bırakıldığını belirtti.
Ahmet Çiçekli, tüm soruşturmalar kapsamında, toplam 200 soruşturma dosyası üzerinden iddianame düzenlenerek kamu davası açıldığını bildirdi.
Paralel yapı-05 Ocak (2017) 'Ordu Yapılanması 72 sanık' davası
(11 Mart 2017, 18:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: