Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin haklarında 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından dava açılan 9'u avukat 13 sanığın yargılandığı duruşmada bir kişi tahliye edildi.
11.03.2017 18:36 Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin haklarında 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından dava açılan 9'u avukat 13 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
7 Mart'ta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar H.İ.D, F.S, Ö.N, E.Ö. ile 'avukatlar imamı' olarak değerlendirilen Y.B, tutuksuz sanıklardan avukatlar R.H, R.Ö, D.F.T, E.C, İ.Ö. ile kamu çalışanları M.G, İ.B. ve H.P. katıldı. Duruşmada 5 tanık dinlendi.
Tanıklardan öğretmen M.U.B, tutuksuz sanık İ.B'nin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında düzenlenen 'Bu Çocuklar Bizim' projesi için kendisine rehber öğretmenlik teklif ettiğini ve gönüllü olarak projede yer aldığını söyledi.
Tanık M.B. de 'avukatlar imamı' olarak değerlendirilen Y.B'yi tanıdığını, zaman zaman kendileriyle sohbet için Tokat'a geldiğini belirtti. Y.B'nin yaklaşık 2 yıl boyunca bir evde sohbete katıldığını anlatan M.B, 'Biz onu Serdar adıyla biliyorduk. Ferhat diye bir arkadaşla irtibat kurup bize sohbet vermeye geliyordu. Kimsenin kalmadığı bir evde sohbet veriliyordu. Sadece sohbet için bu evde toplanıyorduk. Sohbetler dini içerikliydi ve Fetullah Gülen kitapları okunuyordu.' diye konuştu.
Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından söz verilen tutuklu sanıklar H.İ.D, Bank Asya ile çalıştığını ama bunu Gülen'in talimatıyla yapmadığını ileri sürerek, 'Ben bu dava kapsamında tutuklandığımı duymuştum, ancak kaçmadım. 9 Ağustos'taki operasyonla tutuklandım. Yapıyla ilgili bildiklerimi anlattım. Delil karartma gibi bir durumum olmadı, öyle olsa telefonumu ve hattımı değiştirirdim.' ifadesini kullandı.
Tutuklu F.S. de emniyette tüm bildiklerini anlattığını belirterek, '2014 yılından bu yana AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin'in avukatıyım. İl yönetimindeki bazı kişilerin de avukatlığını yaptım, hala da avukatlarıyım. Tahliyemi talep ediyorum.' dedi.
Sanık Ö.N. de hiç üyesi olmadığı bir yapıyla ilgili yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunduğunu, 'avukatlar imamı'nı tanımadığını ve irtibatının olmadığını iddia ederek, 'Memleketimin bekası adına yatmaya razıyım, kendimi içeride böyle teselli ediyorum. Benim günahım yok. Suçlamaları işlemediğimin somut delilleri var. Devletime canım feda. Hayatım boyunca bu yapının bir tarafı olmadım.' diye konuştu.
Avukatlar imamı olduğu ileri sürülen Y.B. ise sanık olan avukatlardan bir çoğunu tanımadığını öne sürerek, '1999-2011 yılları arasında cemaat dershanelerinde çalıştım. ByLock kullanmadım. SODES projesiyle çok faydalı işler yaptım, bunun için pişman değilim. Tutuklanmama sebep olan F.T, 2 gün içinde 140 isim sayarak mesleklerini bildirmiş ve aldığım duyumlara göre yurt dışına kaçmıştır.' açıklamasında bulundu.
Dinlenen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ö.N'nün adli kontrolle tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.
Paralel yapı-08 Şubat (2017) 'Sivas Avukat Yapılanması/SODES yolsuzluğu 13 sanık' davası
(11 Mart 2017, 18:36)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: