Tam
EskidenYeniye
 

Bolu 10 sanıklı Darbe davası

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'anayasayı ihlal' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlarından 3'ü tutuklu 10 eski askeri personelin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

11.03.2017 13:46 Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'anayasayı ihlal' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlarından 3'ü tutuklu 10 eski askeri personelin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

07.03.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanıklar eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yarbay M.G, üsteğmenler M.G, İ.A, B.C, Ü.B ve V.S. ile astsubay A.Ü. ile avukatları katıldı.

Güneşer'in avukatının savunmasını tamamlamasının ardından dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Veli Ceylan savunma yaptı.

Daha sonra, darbe girişimi gecesi nöbetçi amir olan tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Kıyak'ın savunması alındı.

Sosyal medyada çeşitli yerlerde askeri hareketlilik olduğu bilgilerini okuduklarını söyleyen Kıyak, "Ankara'da uçakların alçak uçuş yaptığını öğrenince harekat merkezini arayıp bir şey olup olmadığını sordum. 4. Kolordu Komutanlığından arandığımı söylediler. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkan Vekili olduğunu söyleyen bir kişi mesaj gelip gelmediğini sordu. Bize herhangi bir mesaj gelmediğini söylediğimde yanında bulunan kişiye 'Komutanım mesajın gitmediği birlikler var. Hepsine çektik mi?' dediğini duydum. Onun da 'Garnizonlara gönderildi.' dediğini duydum." şeklinde konuştu.

Telefondaki kişinin tugayın kurmay başkanıyla görüşmek istemesi üzerine Ceylan'ı aradığını anlatan Kıyak, bu esnada da 2. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Cahit Tirindaz'a bilgi verdiğini söyledi.

O sırada personelin sözde sıkıyönetim emrini getirdiğini ve Tirindaz'ın da kendisine birliği toplama emri verdiğini anlatan Kıyak, daha sonra Kurmay Başkanı Ceylan'ın kışlaya geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bana bazı emirler verdi. Ben de o emirleri personele mesajla bildirdim. Daha sonda KOKTOD düzenine geçilip geçilmediğini kontrol etmek için içtima alanına gittim. Bu esnada personel bana neler olduğunu sordu. Ben de bir emir geldiğini söyledim ve bir şey bilmediğini ilettim. Bundan sonra emir komutanın üst komutanlarda olduğunu bizim de onlara göre hareket edeceğimizi söyledim. Kanunsuz bir emir vermediğimi düşünüyorum ki, kimse bana karşı gelmedi."

Kendisinin, Valiyi almakla görevlendirildiği ileri sürülen mangayla ilgili bilgisinin olmadığını savunan Kıyak, sadece manganın kendi birliğinde görevli üsteğmen tarafından oluşturulduğunu bildiğini aktardı.

"KOKTOD düzenini çalışmamız garip geldi"

Kıyak, o gece KOKTOD düzenine geçildiği için birlik içinde araç hareketliliği yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Araç çıkışı da KOKTOD düzeni gereği oldu ama aklıma takılan bir şey var. Normalde hiçbir zaman KOKTOD düzeniyle ilgili çalışma yapmamamıza rağmen, tugayda hiçbir muharip birlik olmamasına rağmen 6 aydır her cuma KOKTOD düzeniyle ilgili çalışma yapılmıştı. Bu, bana biraz garip gelmişti. Darbe girişimi için önceden planlama yapılmış olması gerekiyor. Bu da sonradan benim aklıma geldi ve KOKTOD düzenini çalışmamız bu açıdan garip geldi. Bu nedenle KOKTOD düzeni çalışmamızın bir plan dahilinde olduğunu düşünüyorum. Hatta, eski komutan yardımcımız Albay Aziz Çetinkaya görevinden ayrılmadan önce KOKTOD listelerinin güncel tutulması emrini vermişti."

Sanık, savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme heyetinin sorularını cevapladı.

Sanığın WhatsApp mesajlarını okuyan mahkeme heyetinin, Kıyak'ın personeline, "Şehir haritaları var mı?" diye sorduğunu belirtmesi üzerine, sanık, bu bilgiyi Kurmay Başkanı Ceylan'ın istediğini belirtti.

Aynı soru kendisine yöneltilen Kurmay Başkanı Ceylan ise normal şartlarda KOKTOD düzeninde bu haritaların bulunması gerektiğini, hatta toplanma alanlarının işaretli olduğunu söyledi.

Mahkeme başkanı, sanığın, babası Hüseyin Kıyak ile mesajlaşmalarını da okudu.

Sanığa, 15 Temmuz gecesi babasına attığı "Sakın dışarı çıkmayın." mesajına, babasının, "Sen hangi yüzle bana mesaj çekiyorsun. Birazcık onurun, haysiyetin varsa kafana sıkarsın. Senin kaderin benim ellerimde." şeklinde cevap verdiği hatırlatıldı. Sanık Nuri Kıyak, "Babamla aramız iyi değildi. Eşimle de evlenmemi istemiyordu, uzun süredir konuşmuyorduk." ifadesini kullandı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, 15 Temmuz gecesi 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Eşref Bitlis Kışlası'ndaki iştima alanında topladığı askerlere, "Karşınıza kim çıkarsa ateş edin. Mavi bere, bordo bere fark etmez. Ankara'ya da gidebiliriz. Kimseye acımayın" dediği iddia edilen tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Nuri Kıyak savunmasını yaptı. Hakkındaki iddiaları reddeden yüzbaşı Kıyak, "Benim böyle bir sözüm olmadı. Bu iddialara katılmıyorum. 15 Temmuz'da aldığım yasal emirleri uyguladım. Gizli emirlerin astlarla paylaşılması yasak olmasına rağmen, onların da görüşlerini aldım. Emirler kanuna uygunsa yapacağımı, kanuna uygun değilse yapmayacağımı söyledim" diye konuştu.

6 AYDIR KOKTOD EĞİTİMİ VERİLİYORDU

Tugayda 6 aydır, 'Koktod' (Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme Timi) eğitimi verildiğini ileri süren yüzbaşı Kıyak, "Tugayda muharip birlik olmadığı halde Koktod düzeni çalıştırılıyordu. Bunun manidar olduğunu düşündüm. Bu FETÖ yapılanması soruşturmasının Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte eşgüdümle gitmesi için genişletilmesini düşünüyorum" dedi.

BABASI 'KAFANA SIK' DEMİŞ

15 Temmuz gecesi Whatsapp'tan "Dışarıya çıkmayın" mesajı attığı babasının, "Sen hangi yüzle bana mesaj çekiyorsun. Öldüğün gün, bayramım olduğu gündür. Birazcık onurun, haysiyetin varsa kafana sıkarsın" şeklinde cevap yazdığı bilgisi sorulan yüzbaşı Kıyak, "10 yıldır babamla aram kötü, onunla konuşmuyorum. Eşimle evlenmeme karşı çıkmıştı. 15 Temmuz günü barışma umuduyla böyle bir mesaj attım" dedi.

Yüzbaşı Kıyak'ın savunmasının ardından tutuksuz sanıklar üsteğmenler Vahit Sergici ile Burak Civelek de savunmalarını yaptı. Duruşma, diğer 5 sanığın savunma yapması için yarın devam edecek.

08.03.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanıklar, meslekten ihraç edilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yarbay Murat Gelen, üsteğmenler Mustafa Gürlü, İbrahim Arslan, Burak Civelek, Ümit Birinci, Vahit Sergici ve astsubay Ahmet Üney ile avukatları katıldı.

Dün akşam ara verilen duruşma, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Bolu Komando Tugayında bölük komutanı olarak görev yapan Üsteğmen Mustafa Gürlü'nün savunması ile başladı.

Evinde istirahat ederken bir astsubayının araması üzerine tugaya gittiğini anlatan Gürlü, "Tugaya gittiğimde askerler içtima alanında toplanmıştı. Bir astsubayım KOKTOD düzenine geçilmesi yönünde emir geldiğini belirtti. Biz de emir doğrultusunda hareket ederek, beklemeye başladık." diye konuştu.

Gürlü, o gün birliğine mühimmat dağıtımı yapılmadığını ve KOKTOD listelerinin güncellendiğini belirterek, "Bu esnada benim birliğim için içtima alanına 2 araç getirildi. Ben o gün orada bulunan diğer askeri personel nasıl hareket ettiyse emirler doğrultusunda hareket ettim. Hiçbir yasa dışı emir almadım ve vermedim." dedi.

Mesleğe ilk başladığı yıllarda FETÖ ile mücadele etmeye çalıştığını ileri süren Gürlü, şunları söyledi:

"Ben mesleğe başlayalı 7 yıl oldu. Ben topçu subayım, normal normal şartlarda benim sınıfımda olan bir subayın tayinleri çok uzun süreler içinde yapılır ama ben her 2 yılda bir tayin edildim. Hatta ilgim olmayan yerlere bile tayin edildim. O dönemde sicilim de bozuldu. Benim tayin olmamı sağlayan ve sicilimin bozulmasına neden olan kişilerin şu anda tutuklu olduğunu biliyorum. TSK'da etkin şekilde yer alan bu yapının defalarca yaptırım uyguladığı biri olarak, bu yapıya mensup biri gibi yargılanmayı kabul etmiyorum."

"Emir vermedim"

Daha sonra savunmasını yapan Murat Gelen, tugaydan bir personelinin araması üzerine durumdan haberdar olduğunu söyleyerek, kendisinin o gece mühimmat dağıtma gibi bir emrinin olmadığını iddia ederek, "Mermi almayan kişi kaldı mı?", "Herkes mermi alacak." diye emir vermediğini savundu.

Harekat merkezinde beklediği sırada, Kurmay Başkanı Veli Ceylan'ın kendisine gösterdiği sıkıyönetim emrinin imza kısmında yer alan "Yurtta Sulh Konseyi" ibaresini görünce buna bir anlam veremediğini ifade eden Gelen, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Daha sonda savunma yapan, Bolu Valisi Aydın Baruş'un gözaltına alınması için hazırlanan manganın komutanı olduğu öne sürülen Teğmen Ümit Birinci, mangayı Ceylan'ın emirleri doğrultusunda hazırladığını iddia ederek, "Rütbelilerden oluşan bir manga hazırlama emri verildi. Ben de kendi bataryamdan 6 rütbeli askeri aldım. Eksik olunca diğer bölüklerden askerler alarak mangayı hazırladım." diye konuştu.

Birinci, manganın valiyi almak ya da korumak için görevlendirilebileceğini, her duruma hazırlıklı olmaları gerektiğinin belirtildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Mangada bulunan bir uzman çavuş bana, 'Olaylar farklı yerlere gidiyor.' dediğinde ben de ona 'Birilerine ateş edecek değiliz. Çıkmak zorunda kalırsak, kimseye ateş etmeyeceğiz. İnsanlara, onlara yanında olacağımızı söyleyeceğiz. Gerekirse megafonla bağırıp bunu halka söyleriz.' dedim. Kimin ne olduğunu bilemiyorduk. F-16'ların bombalar attığını izledik. Bundan sonra emir almadan sıkıntı yaşayacağımızı düşünerek, mangayı dağıttım."

Daha sonra cephanelikten 800 mermi çıkardığı için yargılanan ikmal astsubayı Ahmet Üney de savunma yaptı.

Savunmasında, mühimmatları yarbay Ceylan'ın talimatıyla çıkardığını ifade eden Üney, "Cephanelikteki bana ait olan bölümden 800 adet mühimmat çıkardım. Mühimmatları araçtan alıp silahların şarjörlerine doldurduk. 5 şarjör, 5 hücum yeleğine yerleştirildi. Biz bu işlemleri yaparken yarbay Ceylan da görüyordu. Şarjörlerin olduğu iki hücum yeleği yarbay Ceylan'ın aracına konuldu. Şimdi bu nedenle yargılanıyorum." ifadesini kullandı.

15 Temmuz gecesi 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Eşref Bitlis Kışlası'nda Bolu Valisi Aydın Baruş'un gözaltına alınması için hazırlandığı iddia edilen 10 kişilik manganın komutanı teğmen Ümit Birinci, mahkemede savunmasını yaptı.

Mangayı tutuklu sanıklardan kurmay başkanı yarbay Veli Ceylan'ın emirleri doğrultusunda hazırladığını öne süren teğmen Birinci, "Rütbelilerden oluşan bir manga hazırlama emri verildi. Ben de kendi bataryamdan 6 rütbeli askeri aldım. Eksik olunca diğer bölüklerden askerler alarak mangayı hazırladım. O gece mangayla valiliği koruyabileceğimiz söylendi. Mangada bulunan bir uzman çavuş bana, 'Olaylar farklı yerlere gidiyor' dediğinde ben de ona 'Birilerine ateş edecek değiliz. Çıkmak zorunda kalırsak, kimseye ateş etmeyeceğiz. İnsanlara, onlara yanında olacağımızı söyleyeceğiz. Gerekirse megafonla bağırıp bunu halka söyleriz' dedim. Kimin ne olduğunu bilemiyorduk. F-16'ların bombalar attığını izledik. Bundan sonra emir almadan sıkıntı yaşayacağımızı düşünerek, mangayı dağıttım. KOKTOD (Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme Timi) düzenine valilik binasını korumak için geçildiğini düşündüm. Bizim nerede yer alacağımızı bilemedim. Devletin bekası için ölüme gitmekten korkmayız. En mantıklısı mangayı dağıtmak diye düşündüm" diye konuştu.

Mahkeme başkanının 'Komutanın emri olmadan nasıl mangayı dağıttın. Bu bir çelişki değil mi?' şeklindeki sorusu üzerine teğmen Birinci, "Evet bu bir çelişki haklısınız, içimden geleni yaptım. En iyisi bu diye düşündüm" dedi.

CEPHANELİKTEN 800 MÜHİMMAT ÇIKARILDI

15 Temmuz gecesi cephanelikten 800 adet mühimmat çıkarmakla suçlanan tutuksuz sanıklardan ikmal astsubayı Ahmet Üney de mühimmatları yarbay Ceylan'ın talimatıyla çıkardığını ifade ederek, "Cephanelikteki bana ait olan bölümden 800 adet mühimmat çıkardım. Mühimmatları araçtan alıp silahların sarjörlerine doldurduk. 5 sarjör, 5 hücum yeleğine yerleştirildi. Biz bu işlemleri yaparken yarbay Ceylan da görüyordu. Sarjörlerin olduğu iki hücum yeleği yarbay Ceylan'ın aracına konuldu. Şimdi bu nedenle yargılanıyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

09.03.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

9 Mart'ta Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanıklar, meslekten ihraç edilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yarbay Murat Gelen, üsteğmenler Burak Civelek ve Ümit Birinci ile astsubay Ahmet Üney katıldı.

Duruşmada, dönemin Düzce İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir'in tanık olarak dinlenilmesinin ardından, eski Bolu İl Jandarma Komutanı Türker Yılmaz'ın da tanıklığına başvuruldu.

Darbe girişiminin yaşandığı gün saat 22.30 sıralarında komutan yardımcısının arayarak, emir geldiğini söylemesi üzerine onu konutuna çağırdığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

'Bana emri getirdi. Emre baktıktan sonra, hemen alaya hareket ettik. Bu esnada Vali Bey aradı ve neler olduğunu sordu. Ben de mesajı yeni aldığımı ve incelemeye fırsat bulamadığımı söyledim. Araçla alaya doğru ilerlerken, Tugay Komutan Vekilimiz Albay Cahit Tirindaz telefonla arayarak, emir gelip gelmediğini sordu. Ben de geldiğini ve onunla alayda buluşmamızı söyledim. Bu arada Ankara'da bulunan bağlı olduğumuz Bölge Komutanını arayarak, durumu bildirdim. Bu emri uygulamanın saçma olduğunu söyledim. O da aynı şeyi söyledi.'

Güneşer'in kendisini arayarak, sıkıyönetim komutanı olduğunu, Bolu'ya gelmek üzere yola çıktığını söylediğini aktaran Yılmaz, ayrıca vali ve belediye başkanına görevden el çektirilmesi, gerekirse gözaltına alma emri verdiğini söyledi.

Yılmaz, Güneşer'in kendisini yeniden arayarak ne işlem yapıldığını sorduktan sonra birtakım emirler verdiğini belirterek, 'İsmail Güneşer, bana, belediye başkanının ve valinin yerine birilerini araştırmamı söyledi. Ben konuyu yeniden geçiştirerek telefonu kapattım. Bu esnada Tirindaz'a, tugaya giderek birliğe sahip olmasını, münferit hareket eden kişilerin olabileceğini, onları engellemesini söyledim. Alaya, hiçbir görevi olmamasına rağmen, eski Tugay Komutan Yardımcısı Aziz Çetinkaya geldi. Bir süre orada bekledik.' diye konuştu.

Mahkeme heyetinin, neden valiliğe geçmek yerine alayda beklediğini sorması üzerine Yılmaz, 'Benden habersiz hareket edilmesini önlemek amacıyla birliğimde bekledim. O nedenle valiliğe gitmedim.' dedi.

Yılmaz, bazı sanıkların, ' Türker Yılmaz ile Cahit Tirindaz'ın gecenin ilerleyen saatlerine kadar birlikte bekleyerek, darbenin gerçekleşip gerçekleşmeme durumuna göre hareket ettiği' iddiasını soran mahkeme heyetine, böyle bir niyetinin olmadığını amacının birliğine sahip çıkmak olduğunu savundu.

Mahkeme heyetinin 'Vali Bey'e tugayda birtakım hareketlilikler olduğunu, hatta 'araç bin emri' bile verildiğini söylemişsiniz. Bunun yanı sıra Güneşer'in 'vali ve belediye başkanına el çektir' emrini, Vali Bey'e çok sonra bildirmişsiniz. Bu doğru mu?' sorusu üzerine Yılmaz, 'araç bin' şeklinde bir emir verilip verilmediği konusunda bir şey söylemediğini, 'Güneşer'in emrini ise kalabalıktan uzak bir yerde sakin ortamda' söylediğini ifade etti.

Paralel yapı-02 Şubat (2017) 'Bolu Darbe Yapılanması 10 sanık' davası

(11 Mart 2017, 13:46)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=9776    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.001.439