Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan, eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya, İstanbul'da yakalandı. FETÖ'den aranan 3 isimle birlikte bir insan kaçakçısı da gözaltına alındı. Savcı Sadrettin Sarıkaya, Fetö'nün hükümete yönelik ilk darbesi olarak da bilinen 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran isimdi. Fidan'ı gözaltına almayı başarsaydı, tutuklaması ve ardından Fidan'ın bağlı olduğu yetkili ve Oslo sürecinin de asıl sorumlusu olarak Başbakan Erdoğan'a bir şekilde uzanması planının örgüt tarafından yapıldığı iddia ediliyor.
18.02.2017 16:26 FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya İstanbul'da yakalandı.
'Selam-Tevhid' soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin, haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcı Adnan Çimen, Kayaşehir'de birlikte saklandıkları evde yakalandı. Eski savcı Sadrettin Sarıkaya da yakın bir evde gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü.
İKİ BOŞ PASAPORT VE FARKLI KİŞİLERE AİT NÜFUS CÜZDANLARI BULUNDU
Gündoğdu ve Sarıkaya'nın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport ve farklı kişilere ait nüfus cüzdanları bulundu. Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılamaları bulunan Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen, sabah Bakırköy Adliyesi'ne götürülecek ve SEGBİS sistemiyle daireye ifade verecek.
KAÇMAK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORLARDI
FETÖ'den aranan 3 isimle birlikte bir insan kaçakçısı da gözaltına alındı. Ayrıca Dursun Ali Gündoğdu ve Sadrettin Sarıkaya'nın yakalandığı evi kiralayan Erol Yılmaz İrfanoğlu'nun da gözaltına alındığı öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize ve İstihbarat Şube birimlerinin birlikte yaptığı operasyon ile yakalanan firari FETÖ'cülerin yanlarında boş pasaportlar olduğu ve kaçmak için hazırlık yaptıkları belirlendi.
2 AYDIR EVDEN ÇIKMIYORLARDI
Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan hakim ve savcıların bir süredir takip altında oldukları belirtilerek yaklaşık 2 aydır aynı evde yaşadıkları öğrenildi. Yetkililer, şüphelilerin evden hiç dışarı çıkmadıkları, tüm ihtiyaçlarının eski hakim Dursun Ali Gündoğdu'nun teyzesinin oğlu Erol Yılmaz İrfanoğlu tarafından karşılandığı belirtirken eski hakim ve savcıların yakalanmamak için hiçbir şekilde telefon kullanmadıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan hakim ve savcıların yakın zamanda yurt dışına kaçaklarının belirlenmesi üzerine operasyon yapıldığı öğrenildi.
PASAPORTLARIN GERÇEKLİĞİ İNCELENECEK
Operasyonda şüphelilerin kaldığı evde ele geçirilen pasaportların gerçek olup olmadığının incelenmesi için Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi. Polis yetkilileri ilk incelemede boş pasaportların gerçeğe çok uygun olduğunu belirtti.
GÖZALTINDAKİ HAKİM VE SAVCILAR İÇİN 2 GÜN EK GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan firari eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya için iki gün ek gözaltı süresi verildi. Firari savcılar Sadrettin Sarıkaya ve hakim Dursun Ali Gündoğdu'nun yakalandığı evi kiralayan Erol Yılmaz İrfanoğlu'nun da gözaltına alındığı öğrenildi.
'SELAM TEVHİD'DE KUMPAS' DAVASINDAN YARGILANIYORLAR
İhraç edilen hakim Dursun Ali Gündoğdu ile yine ihraç edilen savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, 'Selam-Tevhid'de Kumpas' davasının firari sanıkları olarak aranıyordu.
Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen, 54 hakim ve savcı ile birlikte, 'Siyasal ve askeri casusluk', 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Gizli kalması gereken bilgileri açıklama', 'Suç uydurma', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından, ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.
Sanıkların yargılandığı bu dava, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde sürüyor.
Paralel yapı-11 Aralık (2015) 'Selam kumpasına karışan 54 hakim-savcı' soruşturması
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapı-07 Şubat (2012) MİT krizi bağlantısı
(18 Şubat 2017, 16:26)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: