Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5'i tutuklu 25 doktor hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklara 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, dernekler kanununa muhalefet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlamaları yöneltiliyor.
07.01.2017 13:27 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5'i tutuklu 25 doktor hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
6 Ocak'taki gelişmeye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen doktorlarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlandı.
Cumhuriyet Savcısı, tutuklu doktorlar Dinçer D, Hakan K, Seyithan A, Turgay Ö. ve Yusuf Ç. ile tutuksuz Adil T, Ahmet D, Ahmet E, Ahmet Y, Ali G, Alpay K, Bünyamin B, Derya Adnan A, Gökhan Ö, İlhan B, İsmail Sefa İ, Mehmet Ö, Mehmet Ali Ö, Melikşah E, Mustafa Fazıl Y, Necat A, Sinan K, Uğur G, Yahya A. ve Yasin T. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak, dernekler kanununa muhalefet, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından iddianame hazırladı.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen ve kabul edilen iddianamede, bazı sanık doktorların 15, bazılarının ise 22 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istendi.
Toplam 72 sayfalık iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğünün FETÖ/PDY'nin yapısı, işleyişi ve hiyerarşisiyle ilgili bilgi notu raporuna yer verildi.
SODES YOLSUZLUĞU
Bazı sanık doktorların SODES projesi kapsamında yaptıkları usulsüzlüklere de değinilen iddianamede, Adana Valiliği SODES projesi inceleme komisyonu raporu dava dosyasına konuldu.
Gizli tanıkların ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, bazı sanık doktorların yurt dışına çıktıkları ve "ByLock" programını kullandıklarına yer verildi.
29 EYLÜL'DE 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
29 Eylül'de Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Mensupları Derneği'ne (SAMEDER) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladığı gerekçesiyle şafak vakti operasyon başlatmıştı. Polis Adana merkezli Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da bu dernek ve kuruluşun binaları da olmak üzere eş zamanlı olarak 32 ayrı adrese baskın yaptı. Yapılan baskında 24 doktor, diş hekimi ve eczacı gözaltına alındı. Açılan davanın bu soruşturma kapsamında olduğu değerlendiriliyor.
Paralel yapı-29 Eylül (2016) 'Adana Sağlık Yapılanması 25 sanık' soruşturması/davası
Paralel yapı-15 Aralık (2015) 'Adana SODES yolsuzluğu' soruşturması
(07 Ocak 2017, 13:27)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: