Burkina Faso Dışişleri Bakanı ile ByLock üzerinden görüştüğü tespiti üzerine Birleşmiş Milletler Uluslararası Ceza Mahkemeleri (UCM) hakimi Aydın Sefa Akay tutuklandı. 'FETÖ üyeliği, anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak ve adam öldürmek ve Bylock kullanmak' suçlamasıyla gözaltına alınan Aydın Sefa Akay'ın ifadesi ortaya çıktı. Akay, Fetö'cü olmadığını ancak mason olduğunu dile getirdi.
12.11.2016 13:05 Burkina Faso Dışişleri Bakanı ile ByLock görüşmesi olduğu için tutuklanan Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (Uluslararası ceza mahkemelerinin soykırım davalarına bakan mahkemesi) Hâkimi Aydın Sefa Akay'ın ifadesi ortaya çıktı.
Mason olduğunu belirten Akay, FETÖ üyesi olduğu iddiasını reddederken kendisine ilginç sorular yöneltildi.
“FETÖ üyeliği, anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak ve adam öldürmek' iddiasıyla gözaltına alınan Akay, 26 Eylül'de Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de sorgulandı. 7 sayfalık ifadesinde, ‘Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği' üyesi olduğunu belirten Akay, “Benim ve ailemin FETÖ/PDY terör örgütü ile bir bağlantısı olamaz ve yoktur” dedi.
Akay'a bazı sorular ve yanıtları şöyle:
GOOGLE'DAN İNDİRDİM
-ByLock programı kullanıyor musunuz ?
2015 Aralık'ta eski Burkina Faso Dışişleri Bakanı Djibrill Bassole'nin isteğiyle bu programı Google Play Store'den indirdim ve 3-4 ay aynı şahıs ve Herve Zongo ile masonik konularda yazıştık.”
-Şifreli haberleşme olarak kullanılan ByLock isimli programdan nasıl haberdar oldunuz?
Bu programı bir şifreleme girmeden sadece Google Play Store'den indirdim ve kullandım.
-İkametinizde bulunan Ekrem Dumanlı ve Fetullah Gülen'e ait kitaplar hakkında ifadenizi veriniz
Kütüphanemde 2 binin üzerinde kitabım vardır. Yaşam biçimim ve çevrem icabı bunlarla ilgim olması eşyanın tabiatına aykırıdır.
-Yurtdışına gittiniz mi, ABD'ye gidip geldiniz mi
Görevim icabı sayısız denebilecek kadar yurtdışına gittim en son 12-16 Eylül 2016 tarihinde İsrail'e gittim. 1989-1993'te görev icabı ABD'ye gittim ayrıca 1994'te geçici görevle bulundum.
HANGİ HASTANEDE DOĞDULAR
Akay'a Emniyet'te yöneltilen diğer sorular ise şöyle: “Kardeşlerinizin eşleri ne iş yapıyor? Çocuklarınız hangi hastanede doğdu? Eşiniz ile nerede ve nasıl tanıştınız? Eşiniz nerede çalışmaktadır? Dijitürk üyeliğiniz var mıdır? Eşiniz ile tatillerinizi nerelerde geçirdiniz? Dışişleri Bakanlığı personelinden birileriyle tatile gittiniz mi? Telefonunuzu ve kullandığınız hattı kaç yıldır kullanmaktasınız? 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sonrası telefon makinelerini değiştiriniz mi? Rehberinizden isim sildiniz mi?”
Akay, 28 Eylül'de çıkarıldığı Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nce “ByLock kullandığı” gerekçesiyle tutuklandı.
BM: HAKİMİ BIRAKIN
Birleşmiş Milletler'in (BM) savaş suçları alanındaki üst düzey yargıçlarından Theodor Meron, tutuklu BM yargıcı Aydın Sefa Akay'ın serbest bırakılması için çağrı yaptı. Ruanda ve Yugoslavya'daki savaş suçlarını yargılayan kurumun başkanı Meron, Akay'ın tutuklanması nedeniyle Ruanda'daki yargılamanın felç olduğunu söyledi. BM Genel Kurulu'nda konuşan ve “Yargılamalar Akay olmadığı için yapılamıyor” diyen Meron, örnek olarak Ruandalı eski bakan Augustin Ngirabatware'nin 1994'teki soykırımdan aldığı cezanın temyiz sürecini gösterdi. Akay, temyiz mahkemesi üyesiydi. Meron, Akay'ın diplomatik dokunulmazlığına vurgu yaparken, ziyaret başvurusuna Ankara'dan cevap gelmediğini belirtti.
TÜRKİYE REDDETMİŞTİ, BM BİR KEZ DAHA "SERBEST BIRAKIN" DEDİ
31.01.2017 22:01 BM'ye bağlı Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan FETÖ'cü hâkim Aydın Sefa Akay'ın serbest bırakılmasını talep etti.
Akay, 1994'teki Ruanda Soykırımı'ndan hüküm giyen eski bir Ruandalı bakanın davasını gözden geçiren BM yargıçlar heyetinin bir üyesiydi.
MICT, Akay'ın diplomatik korumaya sahip olduğunu vurguladı. Ankara, Akay'ın serbest bırakılması için yapılan çağrıları geçmişte reddetmişti.
"14 ŞUBAT'A KADAR BIRAKIN" KÜSTAHLIĞI
MICT, Akay'ın 14 Şubat'a kadar serbest bırakılmasını ve aleyhindeki tüm hukuki işlemlerin sona erdirilmesini talep ediyor. Talepte, devletlerin MICT'in taleplerine uyması gerektiğini söyleyen BM Güvenlik Konseyi kararına atıfta bulunuluyor.
"YARGI BAĞIMSIZLIĞI" BAHANESİ
MICT, Akay'ın yerine başka bir yargıcın getirilmesinin, "yargısal bağımsızlığına "büyük darbe" vuracağına, çünkü bu şekilde bir davanın ele alınışına bir ülkenin müdahalede bulunmuş olacağına" dikkat çekti.
MICT Başkanı Theodor Meron "Diplomatik koruma bağımsız, uluslararası bir yargının yapı taşıdır" dedi.
Paralel yapı-Masonik yapılanmalarla benzerliği
(12 Kasım 2016, 13:05), son güncel.:(31 Ocak 2017, 22:01)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: