Ergenekon´u ilk telaffuz eden isimlerden biri olan PKK´nın eski yöneticilerinden Selim Çürükkaya, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkında ilginç iddialarda bulundu. Öcalan´ın Ergenekon´un üyesi olduğunu öne süren Çürükkaya, Öcalan´ın görevinin İmralı´da da sürdüğünü savunuyor. Çürükkaya´ya göre Öcalan, askerlerin kontrolündeki İmralı´dan Adalet Bakanlığı´nın denetiminde olan bir hapishaneye alınmalı. Bu sağlandığı zaman çatışmalar kesinlikle durur. Çünkü o zaman, Ergenekon içindeki irtibatları kesilir ve oradaki görevi sona ermiş olur. Çürükkaya, örgüt ve Ergenekon arasındaki ilişkinin, üçüncü iddianamede yer alan Öcalan, Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek´e ait diyaloglarla gün yüzüne çıktığını düşünüyor. Öcalan´ı Kenya´dan getiren ekipte yer alan Hasan Atilla Uğur´un da Ergenekon sanıklarından biri olduğunu hatırlatan Çürükkaya, ´2004´ten bugüne kadar PKK´ya çatışma emrinin İmralı´dan çıktığını herkes biliyor. Hükümet Ergenekon´un üzerine gitmeye başlayınca çatışmaların kesilmesi de bu birlikteliğe işarettir.´ diyor.
PKK eski yöneticisi: Öcalan da Ergenekon üyesi
Ergenekon´u ilk telaffuz eden isimlerden biri olan PKK´nın eski yöneticilerinden Selim Çürükkaya, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkında ilginç iddialarda bulundu. Öcalan´ın Ergenekon´un üyesi olduğunu öne süren Çürükkaya, Öcalan´ın görevinin İmralı´da da sürdüğünü savunuyor. Çürükkaya´ya göre Öcalan, askerlerin kontrolündeki İmralı´dan Adalet Bakanlığı´nın denetiminde olan bir hapishaneye alınmalı. Bu sağlandığı zaman çatışmalar kesinlikle durur. Çünkü o zaman, Ergenekon içindeki irtibatları kesilir ve oradaki görevi sona ermiş olur. Çürükkaya, örgüt ve Ergenekon arasındaki ilişkinin, üçüncü iddianamede yer alan Öcalan, Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek´e ait diyaloglarla gün yüzüne çıktığını düşünüyor. Öcalan´ı Kenya´dan getiren ekipte yer alan Hasan Atilla Uğur´un da Ergenekon sanıklarından biri olduğunu hatırlatan Çürükkaya, 2004´ten bugüne kadar PKK´ya çatışma emrinin İmralı´dan çıktığını herkes biliyor. Hükümet Ergenekon´un üzerine gitmeye başlayınca çatışmaların kesilmesi de bu birlikteliğe işarettir. diyor.
Tutuklu olmayan Ergenekon sanıklarının her hafta Öcalan´la avukatları vasıtasıyla irtibat kurduğunu öne sürerken, Öcalan´ın hükümetin kontrolü altına alınması gerektiğinin altını çiziyor. Çürükkaya, bunu Kürt sorununun çözümü için ilk şart olarak görüyor: Öcalan, çatışmayı isteyen güçlerin ve hükümet dışı güçlerin kontrolünde olduğu müddetçe eğer onlar çatışma istiyorlarsa çatışma durdurulamaz. Öcalan, Adalet Bakanlığı´nın denetiminde olan bir hapishaneye alınmalı. Bu sağlandığı zaman çatışmalar kesinlikle durur. Çünkü o zaman, Ergenekon içindeki irtibatları kesilir ve oradaki görevi sona ermiş olur.
Çürükkaya, örgüt ve Ergenekon arasındaki ilişkinin, üçüncü iddianamede yer alan Öcalan, Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek´e ait diyaloglarla gün yüzüne çıktığını düşünüyor. Öcalan´ı Kenya´dan getiren ekipte yer alan Hasan Atilla Uğur´un da Ergenekon sanıklarından biri olduğunu hatırlatan Çürükkaya, 2004´ten bugüne kadar PKK´ya çatışma emrinin İmralı´dan çıktığını herkes biliyor. Hükümet Ergenekon´un üzerine gitmeye başlayınca çatışmaların kesilmesi de bu birlikteliğe işarettir. diyor.
Çürükkaya, Öcalan´ın Ergenekon´la bağlantısının İmralı´da da sürdüğünü, tutuksuz sanıklarla avukatları vasıtasıyla temas kurduğunu öne sürüyor. Çürükkaya, bu yüzden bölücübaşını eleştiren kesimlerin ´Ergenekoncudur´ yaftasıyla karalanmaya çalışıldığını iddia ediyor: Bunlar bir Ergenekon korosu gibi çalışıyorlar ve Öcalan´ın gerçek yüzünün ortaya çıkmasını istemiyorlar. Çünkü, içerideki görevi devam ediyor. ( Zaman)
(14 Ağustos 2009, 11:25)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: