Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) aralarında 19 Temmuz'da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından istifaları istenen eski dekanların da bulunduğu 150 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunlardan ulaşılan 147'si gözaltına alındı.
01.08.2016 20:47 Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) aralarında 19 Temmuz’da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından istifaları istenen eski dekanların da bulunduğu 150 kişi gözaltına alındı. Bu rakamın, FETÖ'nün bu üniversitede ne kadar geniş çaplı bir örgütlenmeye gittiğini, üniversitenin adeta örgütün kalelerinden biri haline geldiğini gösterdiği belirtiliyor.
29 Temmuz'da gerçekleşen gözaltılarla ilgili alınan bilgilere göre, TSK'daki FETÖ'cülerin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri sabah erken saatlerde AÜ Rektörlük binası ve 19 dekanlık binasına eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında üniversitenin 5 ana giriş ve çıkış kapısında önlem alan ekipler, aramalara rektörlük binasından başladı. Aramalar, 19 fakültenin dekanlıkları ile anabilim dalları ve kampüs dışındaki Çallı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda devam ediyor. Operasyonlar kapsamında aralarında 19 Temmuz’da YÖK tarafından istifaları istenen eski dekanlar, akademik ve idari personelin de bulunduğu 150 kişi gözaltına alındı.
ÜNLÜ CERRAHLAR
Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltı kararı alınan 150 kişiden yakalanan 147 kişi arasında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin yüz nakli ile kol ve bacak nakillerine katılan dünya ünlü cerrahların da bulunduğu öğrenildi.
29 ve 30 Temmuz'da iki gün süren operasyonlar kapsamında şu ana kadar aralarından eski Rektör yardımcıları, eski Dekan, akademisyen ve idari personelinde bulunduğu toplam 147 kişi gözaltına alındı. 150 kişi hakkında gözaltı kararı alınan operasyon kapsamında ilk gün 130 kişi, sonraki gün ise 17 kişi gözaltına alındı. Yakalama kararı çıkartılan bazı akademisyenlerin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.
YÜZ, KOL VE BACAK NAKİLLERİNE KATILAN CERRAHLAR GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında 2012 yılında Türkiye'nin ilk yüz nakli ile ilk kol ve bacak nakli operasyonlarında da yer alan Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar T., Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalından Levent A., Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla R. ile Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan T., Organ Nakli Merkezi eski Müdürü Doç. Dr. İbrahim A., eski Rektör Yardımcısı Nefroloji Bilim Dalından Prof.Dr. Ramazan Ç., Çocuk Cerrahisinden Prof.Dr, Abdurrahman K., Doç.Dr. Adnan A., Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Remzi Y.'da gözaltına alındı.
Öte yandan, İletişim Fakültesi eski Dekanı Bilal A., Eğitim Fakültesi eski Dekanı Mimar T. de gözaltına alınanların arasında yer alıyor.
Ayrıca FETÖ-PDY operasyonları kapsamında gözaltı sayılarının artması nedeniyle merkezdeki Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şube ve polis merkezlerindeki nezarethanelerde yer kalmaması nedeniyle, Aksu, Döşemealtı, Serik ve Kemer ilçelerine gönderildiği öğrenildi.
İŞLEMLER SÜRÜYOR
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akdeniz Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 147 şüpheliden yaklaşık 70'inin tıp fakültesinde doktor olduğu, şüphelilerin ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 300 polisin katılımıyla 29 Temmuz'da Akdeniz Üniversitesine yönelik başlattıkları operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında, bir süre önce istifaları istenen eski İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Karaöz, eski İletişim Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ve eşi Yrd. Doç. Dr. Emel Arık, eski Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, eski Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sümbül, eski Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman da bulunuyor.
Gözaltına alınan 147 akademisyen ve idari personel arasında eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, eski Teknokent Müdürü Prof. Dr. Osman Karagüzel, eski Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Müdürü Kenan Yüce, farklı fakültelerde görev yapan kardeşler Prof. Dr. Nurdan Akıner, Doç. Dr. İlknur Akıner ile Yrd. Doç. Dr. Muhammet Akıner de yer alıyor.
Eski Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erkan Çalışkan'ın da gözaltına alındığı operasyon kapsamında, aranan eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Prof. Dr. Mahmut Akyol ile ismi öğrenilemeyen bir profesörün daha yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadığı bildirildi.
Gözaltındaki Teknokent Genel Müdürü Zeki Alagöz ile eski İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
En fazla gözaltı tıp fakültesinde
En fazla gözaltının olduğu belirtilen tıp fakültesinden gözaltına alınan yaklaşık 70 doktor arasında, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tüzüner, aynı bölümde görevli Prof. Dr. Levent Altınel, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Akdeniz Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Tuna, eski Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Kardiyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Remzi Yılmaz da yer alıyor.
Yüz nakli ameliyatlarında yüz bağışlanan kişiye protez yapan Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Tozoğlu da gözaltındaki şüpheliler arasında bulunuyor.
"Sağlık hizmetlerimizi asla sekteye uğratmayacaktır"
Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet kurumlarından temizlenmesi kapsamında üniversitede de operasyonlar gerçekleştirildiği hatırlatıldı.
Bu operasyonlar kapsamında üniversitede ve üniversite hastanesinde gözaltına alınanlar olduğunun belirtildiği açıklamada, gözaltılar sonrasında yayınlanan bazı haberlerde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve özellikle Organ Nakli Merkezinin hedef gösterildiği, nakillerin olumsuz etkileneceği yönünde algı oluşturulduğu vurgulandı.
Organ Nakli Merkezinde her yıl yüzlerce başarılı nakil ameliyatı yapıldığının ifade edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Bu nakil ameliyatlarının herbirine operasyonun gerektirdiği alanda onlarca doktor katılmaktadır. Şu anda gözaltına alınan doktorlar da gerekliliğe göre ameliyatlarda yer alan ekibin sadece bir parçası olmuşlardır. Üniversitemizde aynı branşlarda görev yapan birçok başarılı doktor olduğu unutulmamalıdır. Daha önce dünyaya örnek teşkil edecek başarılara imza atan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, üniversitemiz bünyesinde görev yapan ve alanında uzman diğer doktorlarıyla gelecekte de bu başarılarını aynı kararlılıkla devam ettirecektir. Sadece Türkiye'den değil, dünyanın her noktasından gelen hastalara başarılı bir sağlık hizmeti sunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi oldukça geniş bir kadro ile hizmet vermektedir. Yapılan operasyonlar sonrasında birkaç doktorun gözaltına alınması sağlık hizmetlerimizi asla sekteye uğratmayacaktır. Bu vesile ile ülkemizin bekası için yapılan bu operasyonları sonuna kadar desteklediğimizi bir kez daha belirtir, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelemizin büyük bir kararlılık ve titizlik içinde devam edeceğinin bilinmesini isteriz."
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin askeri darbe girişimi' soruşturması manşetlerimiz
(01 Ağustos 2016, 20:47)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: