Bursa'da Paralel Yapı'nın İnsan Kaynakları birimine yönelik baskında, örgütün, üyelerin fiziki ve teknik takibe takılmalarının önlenmesi için hazırladığı ve uyulmasını zorunlu kıldığı liste ele geçirildi. Listedeki talimatlar, istihbarat ajanlarının deşifre olmamak için uyguladıkları sıkı talimatları andırıyor.
11.12.2015 20:42 Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY’ye insan kaynağı sağladığı iddiasıyla düzenlediği operasyonda, örgüt üyelerinin dikkat çekmemek için yapmaları gerekenlerin listesi ele geçirildi.
Yeniyüzyıl'dan Esra Alus'un haberine göre; geçen 6 Aralık’ta, FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğin yönetici ve çalışanı 11 kişi, dört aylık bir çalışmanın ardından gözaltına alınmıştı.
Tüm istekler maddelendi
Dernek yöneticilerinin, Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans olunan, FETÖ’ye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiği, bu öğrencilerin öz geçmişlerini bir havuzda topladıkları belirlenmişti. Gözaltındaki zanlılardan 3’ü tutuklanırken, ele geçirilen evraklar içinde örgüt mensuplarının hassasiyetle dikkat etmesi gerekenlerin maddelendiği bir liste de bulundu. Örgütün, üyelerin fiziki ve teknik takibe takılmalarının önlenmesi için hazırladığı ve uyulmasını zorunlu kıldığı listede yok yok.
Listeden dikkat çeken bazı talimatlar şöyle:
*Bank Asya’da birinci derece akraba dahil hesap olmaması.
*Gazete ve diğer yayınlara abonelik, kendisi ve birinci derece akrabaların adresleri olmamalı.
*Dershane, kurs bölümüne hizmet müessesesi kesinlikle yazılmamalı.
*Hizmet müesseselerine araçla giriş yapılmamalı, araçlar bizzat uzağa bırakılabilir.
*Şakirtler, kaldıkları evlerde ve çevresinde özel matematik ve İngilizce dersi verebilir. ‘Telefon şudur’ denilerek broşür basılır. Apartmanlara atılır, birkaç tane çevreye yapıştırılır ve en azından gelen öğrenciler üzerinden perdeleme yapılır.
*Evlerde su, elektrik abonelikleri şakirtlerin değil hizmetle irtibatı olmayan akrabaların üzerine yapılabilir. Bu aşamada en son anne ve baba da kullanılabilir. Esnaf abiler kullanılmamalıdır.
*Karşı tarafın art niyetli olduğu düşünülerek hareket edilmelidir.
*Seyahatlerde ortak rezervasyon yapılmamalıdır. Şehir dışına giderken şahsi telefon evde açık olarak bırakılmalıdır.
*Müstear isim mutlaka kullanılmalıdır.
*Elektronik posta ve normal postaların kontrol altında tutulduğu unutulmamalıdır. Açıp içine bakıp tekrar eskisi gibi kapatılabilir. Gmail tercih edilmelidir.
*Kullanılan araçların plakaları üzerinden ve benzeri istasyonlardan sürekli kontrol altında tutulduğu unutulmamalıdır. Petrol Ofisi sıkıntılıdır.
*Cep telefonlarından hizmet kurumlarına SMS dahi gönderilmemelidir. Telefon irtibatı kurulmamalıdır. Kurulması gerekiyorsa ‘Cover Me’ ve ‘Kakao’ programları üzerinden görüşülmelidir. Telefon ve bilgisayarlarda VPN kullanılmalıdır.
*Görüşmek için kurumlara gelenler teknolojik sinyal veren aletler taşımamalıdır.
*Sosyal medya üyelikleri kesinlikle kapatılmalıdır. ‘Ben bir şey yazmıyorum’ denmemeli, arkadaşların tespit edildiği bilinmelidir.
*Facebook ve Twitter hesabı olmamalı, hesapları olanlar kullanıcı bilgilerini değiştirerek kapatmalıdır.
*E-mail resmi işlerde kullanılmamalıdır.
*Köşe yazarlarına müspet, menfi yorum yapılmamalıdır.
*Hizmet müesseselerinden kredi kartıyla alışveriş yapılmamalıdır, üç kişi tutuklanmıştır.
TİB YAZIŞMALARI
09.08.2016 19:26 Bursa'da geçen yıl FETÖ'nün üst düzey yöneticisi 'Semih' kod adlı Necati Uysal'ın evinde ele geçen belgelerde, TİB'le ilgili çarpıcı yazışmalar bulundu. FETÖ'nün gizlilik kuralları ortaya çıktı.
Bursa'da geçen yıl 17/25 Aralık'ın ardından düzenlenen FETÖ operasyonunda, örgütün liderlerinden olduğu öne sürülen 'Semih' kod adlı Bursa İlk Kariyer Net Derneği Yöneticisi Necati Uysal ile eşi Esra Uysal son anda kaçtı. Olayla ilgili aralarında zabıt kâtiplerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı ve 9 şüpheli tutuklandı. Temmuz ayında soruşturma tamamlanarak dava açıldı.
Uysal'ın evinde yapılan aramada ise örgütle ilgili çarpıcı belgeler bulundu. Hazırlanan iddianamede örgütün sistematik bir şekilde devlet kurumlarına sızarak bu kurumlara eleman yetiştirmek amacıyla çalışma yaptığı belirlendi. İddianamede ayrıca, örgütün devlet kurumlarına hiyerarşik şekilde, planlı olarak sızmaya çalıştığı, devletin tüm kademelerini ele geçirmeyi amaçladığı, organize hareket ettiğine de yer verildi.
TİB VE GİZLİLİK TALİMATLARI
Ele geçen belgelerde FETÖ üyelerinin, darbe girişiminin ardından kapatılmasına karar verilen TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile ilgili değerlendirmesi de bulundu. TİB'le ilgili örgütün, kurumun kendilerine bağlı olduğunu söyledikleri ve "TİB artık bize bağlı. Görüşmeleri dinleyelim" diye yazıştıkları ortaya çıktı. FETÖ'nün üst düzey bir sorumlusunun TİB'le ilgili şu talimatları verdiği saptandı: "Telefon irtibatlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Başvuracak adayın telefonu temiz değilse hizmetle ilgisi olmayan bir akrabasının kullandığı hattı alıp kendi hattını kapatsın. Kuruma o numarayı versin. Baz istasyonu aynı şehir olması iyi olur. Telefonlar erken temizlenmeli, verilen telefon numarası hizmette kullanılmamış temiz telefon numarası olmalı, hizmet etiketli kişilerle telefonun irtibatı olmamalı." İşte FETÖ/PDY mensuplarından uymaları istenen 'gizlilik talimatları':
'YARDIM NAKİT YAPILMALI'
-Kullandığımız araçların plakaları ve benzin istasyonları üzerinden sürekli kontrol altında tutuldukları unutulmamalı.
-Cep telefonlarından hizmet kurumlarına telefon irtibatı yapmayın, hatta SMS dahi göndermeyin. Gerekliyse 'cover m', 'kakao' gibi programlar kullanın.
-Kredi kartı harcamalarının takip altında olduğu bilinmeli, hizmetsel harcamalar ve hizmet kurumlarında yapılan harcamalar nakit yapılmalı.
-E-posta ve normal postaların kontrol altında tutulduğunu unutmayın açıp içine bakıp tekrar eskisi gibi kapatabilirler.
-Müstear (takma isim) isim mutlaka kullanılmalı.
-Otobüs, uçak seyahatlerinde, turlarda ortak rezervasyon yapılmamalı.
-Hizmetten olanlarla irtibat minimuma indirilmeli.
-Hizmet müesseselerine şahsi araçlarla giriş yapılmamalı, araçlar uzağa bırakılabilir.
BAŞVURULARA DİKKAT
-Adli sicil kaydı temizliği yapılmalı.
-Fatura-kontrat kaydı olmamalı.
-Köşe yazarlarına müspet menfi yorum yazılmamalı.
-Hizmet iltisaklı dernek üyeliği olmamalı.
-Kurum çalışanları referans olarak kullanılmamalı. Referans adaya kefil olacağından daha çok araştırılıyor.
-Hizmet müesseselerinden kredi kartları ile alışveriş yapmamalı.
-Referans ve arkadaş olarak bakkal, muhtar, öğretmen, esnaf yazılabilir.
-Facebook, Twitter hesabı olmamalı. Gerektiği durumlarda açtırabiliriz.
-Gazete ve dergi aboneliği, kendisi ya da birinci derece akrabanın üzerinde olmamalı.
-Bank Asya'da birinci derece akraba dahil hesap bulunmamalı.
Paralel yapı-03 Aralık (2015) 'İnsan Kaynakları' soruşturması manşetlerimiz
(11 Aralık 2015, 20:42), son güncel.:(09 Ağustos 2016, 19:26)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: