Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, haklarında 3 Kasım'da yurt dışına çıkış yasağı konulan 54 hakim-savcıdan biri olan savcı Adnan Çimen, aynı günün akşamında Almanya'ya gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda şok yaşadı. Çimen'in pasaportuna el konuldu ve gidişine izin verilmedi. Çimen'e kararın sızdığı, bu nedenle de aceleyle yurtdışına çıkmaya çalıştığı ileri sürüldü.
06.11.2015 18:50 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılan savcı Adnan Çimen'in, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulduğu gün Almanya'ya gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulduğu ve gidişine izin verilmediği öğrenildi.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 3 Kasım'da haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 54 kişiden biri olan savcı Çimen, kararın verildiği gün akşam saatlerinde Almanya'nın Hamburg kentine gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi.
Hakkındaki karar nedeniyle Çimen'in pasaportuna el konuldu ve çıkışına izin verilmedi.
KAÇIYORDU İDDİASI
Selam-Tevhid kumpasının savcısı Adnan Çimen'in, hakkında 'yurtdışı yasağı' çıkarılacağını öğrenince, apar topar yurtdışına kaçmak istediği, tam pasaport kontrolündeyken, kararın sisteme düştüğü ileri sürülüyor.
Buna göre; Savcı Adnan Çimen’in yurtdışına çıkış yasağı kararı tebliğ edilmeden hemen önce kaçmaya çalışırken havaalanında engellendiği öğrenildi. Paralel yapıya yönelik soruşturmalar kapsamında hakkında 3 Kasım günü yurtdışına çıkma yasağı getirilen 54 hakim ve savcı arasında bulunan ‘Selam-Tevhid Kumpası’ soruşturmasının savcısı Adnan Çimen’in aynı gün kaçmaya çalışırken havaalanında polis tarafından engellendiği ortaya çıktı.
HABERİ ALIR ALMAZ UÇAĞA KOŞTU
Karar çıkar çıkmaz paralel yapı üyeleri yasak kararını Adnan Çimen’e sızdırdı. Tıpkı Zekeriya Öz ve Celal Kara gibi kaçmak için soluğu havalimanında alan Çimen, karar polislere anında ulaşınca uçağa binemeden durduruldu. Çimen'in, haklarında yakalama kararı çıkan paralel yapının savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'yla buluşmak için Almanya'ya hareket etmek istediği belirtildi.
'TEBLİĞAT YAPILMADI' DEDİ
Adnan Çimen'in, hakkında yasağın konulduğu 3 Kasım 2015 tarihinde Almanya'nın Hamburg kentine gitmek için Atatürk Havalimanı'a gittiği öğrenildi. Pasaport kontrolünde Çimen'e Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aynı gün yurt dışına çıkış yasağı konulduğu, Çimen'in ise kendisine bu konuda herhangi bir tebligat yapılmadığını söylediği öğrenildi.
PASAPORTUNA EL KONULDU
Bunun üzerine görevlilerin Çimen'e hakkında çıkartılan yurt dışına çıkış yasağını tebliğ ettikleri, pasaportuna el koydukları ve Çimen'in yurt dışına çıkamadığı kaydedildi.
ESKİ ÖZEL YETKİLİ SAVCI
17-25 Aralık soruşturması sonrası, görev yaptığı İstanbul Adliyesi’nden Büyükçekmece Adliyesi’ne gönderilen Savcı Adnan Çimen, kapanan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcı olarak görev yapıyordu. Savcı Çimen, Selam-Tevhid örgütü soruşturması, KCK soruşturmaları gibi bir dizi soruşturmanın savcılığını yaptı. Savcı Adnan Çimen 7 Şubat 2012'de yaşanan MİT soruşturması krizi sonrasında özel yetkileri alınarak memur suçları savcısı olmuştu.
54 KİŞİNİN PASAPORTU İŞLEVSİZ HALE GETİRİLDİ
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğünce hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan diğer 53 kişinin de pasaportu işlevsiz hale getirildi.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Kasım 2015 günü aralarında Cihan Kansız, Mehmet Berk, Adnan Çimen, Celal Kara, Muammer Akkaş, Hikmet Usta, Mehmet Ekinci, Metin Özçelik, Mustafa Başer, Sedat Sami Haşıloğlu, Menekşe Uyar ve Süleyman Karaçöl'ün de olduğu 54 hakim ve savcının yurt dışına çıkışına yasak koymuştu.
54 HAKİM-SAVCIYA YURTDIŞI YASAĞI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, HSYK tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 54 hakim ve savcı hakkında "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yurtdışına çıkış yasağı verilmesini istemişti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de, 3 Kasım'da, aralarında açığa alınan savcı Adnan Çimen ile Cihan Kansız, Mehmet Berk, Adnan Çimen, Celal Kara, Muammer Akkaş, Hikmet Usta, Mehmet Ekinci, Metin Özçelik, Mustafa Başer, Sedat Sami Haşıloğlu, Menekşe Uyar ve Süleyman Karaçöl'ün de olduğu 54 hakim ve savcının yurt dışına çıkışına yasak koymuştu.
54 hakim-savcıya yurtdışı yasağı
(06 Kasım 2015, 18:50)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: