Paralel örgütün telekulak şeması çıkarıldı. Tepede Ali Fuat Yılmazer var. Şüpheliler, dinleme kararları alabilmek için nöbetçi mahkemeleri özellikle dikkate almış. Paralel yapı savcının evine kamera bile yerleştirmiş.
03.11.2015 20:15 Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen 22 Temmuz “yasa dışı dinleme” soruşturmasında 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. “Paralel Devlet Yapılanması” başlıklı iddianamede iki ayrı örgüt şeması yer alırken, medya, sanat ve iş dünyasından birçok ismin dinlendiği belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından hazırlanan 721 sayfalık 22 Temmuz “Paralel Devlet Yapılanması” başlıklı iddianamenin detayları ortaya çıktı.
İddianamede medya patronu Aydın Doğan, televizyoncu Müge Anlı, tarihçi Kadir Mısıroğlu, gazeteciler Fikret Bila, Fatih Altaylı ve Latif Erdoğan, manken Deniz Akkaya, şarkıcı Fulden Uras, İlhan Cavcav, iş adamı İnan Kıraç, Üzeyir Garih’in kızı Dalia Garih, eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 266 kişi mağdur ve şikayetçi sıfatıyla yer aldı.
Ali Fuat Yılmazer, eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Hayati Başdağ’ın da aralarında bulunduğu 143 kişinin şüpheli olarak yer aldığı iddianamede şüpheliler; “darbeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya Askeri Casusluk amacıyla temin etme”, “görevi kötüye kullanma”, “iftira”, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “kişiler arası aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek”, “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kayıt etmek, ele geçirmek veya yaymak”, “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” ile suçlandı.
İDDİANAMEDEKİ ŞEMALAR
İddianamede yer alan iki ayrı şema ise dikkat çekti. Fetullah Gülen’in en üstte yer aldığı şema, kıta lideri, Türkiye sorumlusu, legal ve illegal yapılanmalar gibi kollara ayrıldı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü başlıklı şemada ise şüpheliler Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Serdar Güldalı ve Mehmet Yılmaz örgüt yöneticileri olarak işaret edildi.
Şemanın tepesinde Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Serdal Güldalı, Mehmet Yılmaz yer alıyor. Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, İstihbarat Şube Müdürlükleri’nin İstanbul’a bağlı olduğu belirtildi. Örgütün Tekirdağ yöneticisi Halil Hilal Seyfi, Edirne Yöneticisi ise Özgür Nikbay.
DİNLEME KARARINA UYARI
İddianamesinde şüphelilerin dinleme kararlarını alabilmek için nöbetçi mahkemelerin özellikle kimler olduğuna dikkat ettikleri belirtildi. İddianamede İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün bilgisayarlarında yapılan aramalarda bulunan İstanbul Tekop Büro Amirliği tarafından Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya İstihbarat Şube Müdürlükleri ile paylaşılan bilgi notuna yer verildi.
SAVCININ EVİNE KAMERA
İddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen eski polis H.C.A. “Batman ilinde görev yapmaktayken Şube müdürümüz Cemil Ceylan isimli cemaat mensubu müdürdü, bu müdürün talimatı ile Batman Adliyesi'nde görevli Bereket isimli savcıyı cemaati sevmediği ve ileride cemaate zararı dokunabilir gerekçesiyle hakkında araştırma yaptırdılar. Savcının bir arkadaşının garsoniyer olarak kullandığı evde içki içip hayat kadınlarıyla beraber oldukları bilgisine ulaştılar. Garsoniyer olarak kullanıldığı iddia edilen eve dinleme cihazı ve kamera yerleştirdiler” dedi. (Milliyet, Akşam)
Paralel yapı-22 Temmuz (2014) operasyonları '25 Aralık/Selam-Tevhid kumpasları' manşetlerimiz
(03 Kasım 2015, 20:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: