Eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Ermenistan'a kaçmaları, paralel yapı soruşturma ve davalarında yurtdışınan kaçmış olan diğer şüphelilerin durumunu gündeme getirdi. Bu kaçışlar, paralel örgütün lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen'in 1999 yılında ABD'ye kaçtığı iddialarını da hatırlatıyor. Yıllardır şiddetten uzak ve hoşgörü simgesi gösterilen 'Altın nesil' örgütlenmesinin nasıl bir terör üst yapılanması olduğunun her geçen gün yeni delillerle ortaya çıkmakta oluşu ibret verici bir durum olarak değerlendiriliyor.
18.08.2015 21:41 Çeşitli davalardan haklarında yakalama kararı çıkarılması nedeniyle yurtdışına kaçan şüphelilere eklenen eski savcılardan Zekeriya Öz ve Celal Kara, "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak iddianamelere yansıyan Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan ancak yurtdışında kaçak durumda bulunan şüphelilerin durumunu gündeme getirdi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görevden uzaklaştırılmalarına karar verilen, haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında dün Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.
Mahkeme, oy birliğiyle aldığı kararın ardından dosyayla ilgili gizlilik kararı da verdi.
Yakalama kararı sonrasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Öz, Kara ve Yüzgeç'in bulunarak, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilmeleri için gerekli yazı yazıldı.
Yapılan araştırma sonrasında eski savcılar Öz ve Kara'nın dün sabah saatlerinde 10 dakika arayla Gürcistan'a kaçtığı, ardından Ermenistan'a geçtikleri tespit edilirken, Yüzgeç ile ilgili arama çalışmaları ise devam ediyor.
Savcılar Öz ve Kara'nın nüfus cüzdanı ile giriş yapılabilen Gürcistan'a kaçması, buradan da Ermenistan'a geçmesi, "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak iddianamelere yansıyan Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan ancak yurtdışında kaçak durumda bulunan şüphelilerin durumunu gündeme getirdi.
-Paralel Devlet Yapılanması yurtdışına taşınıyor -
"Fetullahçı Terör Örgütü" olarak iddianamelerde yer alan örgütün bir numaralı ismi ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen, 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyor.
Gülen hakkında ''Paralel Devlet Yapılanması'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
Gülen hakkında çıkarılması muhtemel "kırmızı bülten"e ilişkin hukuki süreç devam ediyor.
Emniyet fezlekesinde şüpheli olarak yer verilen eski polis Emre Uslu da uzun süredir ABD'de yaşamını sürdürüyor.
-Böcekçi polisler de firarda-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davanın 13 sanığından dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci de halen firari durumda bulunuyor.
Bir süre firar eden sanıklardan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta ise firari olarak bulundukları Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmişti.
KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik operasyonda aralarında, Fetullah Gülen'in de bulunduğu 83 kişiden 7'si de yurtdışında.
Usulsüzlük iddialarına yönelik soruşturmanın ikinci etabında ise hakkında gözaltı kararı alınan 78 sanıktan 4'ünün yurtdışında bulunduğu, 2'sinin de yurtiçinde firari durumda olduğu öğrenildi.
"Usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında haklarında iddianame düzenlenen 54 şüpheliden suç tarihinde emniyet müdürleri Zeki Güven, Serkan Sözen, başkomiserler Şükrü Bahşi, Ali Temel, Erhan Ülker, komiser Erhan Solak'a henüz ulaşılamadı.
"ALTIN NESİL"DEN "FİRAR NESLİ"NE
İşte tüm bu ve belki gözden kaçmış olan diğer paralel firarlar, paralel örgütün lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen'in, hakkında DGM'de açılan davadan çok kısa süre önce 1999'da ABD'ye kaçtığı iddialarını da hatırlatıyor. Yıllardır şiddetten uzak ve hoşgörü simgesi gösterilmeye çalışılan "Altın nesil" örgütlenmesinin aslında nasıl bir terör üst yapılanması olduğunun her geçen gün yeni delillerle ortaya çıkmakta oluşu ibret verici bir durum olarak değerlendiriliyor. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(18 Ağustos 2015, 21:41)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: